Deserturile Nataliei (3)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Dulciurile mele de Revelion:
Tortul nemtesc cu brinza, cu o modificare, in loc de bezea am pus fructe din compot (piersici) peste care am turnat jeleu: aici si in sectiune,
si Tiramisu

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Natalia, poate ne spui cum ai facut tortul de branza.

In alta ordine de idei eu mai fac o data lady's fingers. Abia astept!

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Crinuta, reteta tortului exista in primul mesaj din acest subiect.

------------------
Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Natalia, cum ai facut crema la Tiramisu? Aia de la plic seamana cu aia facuta in casa cu mascarpone? As face si eu, dar daca stii o reteta rapida cu atit mai bine.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Natasa

Natalia, cum ai facut crema la Tiramisu? Aia de la plic seamana cu aia facuta in casa cu mascarpone? As face si eu, dar daca stii o reteta rapida cu atit mai bine.

Natasa, crema de la plic e o imitatie jalnica a prajiturii Tiramisu in general. Eu am zis ca o sa renunt la ea definitiv. Daca te intereseaza, pot sa-ti spun cum am facut crema ultima data pentru Tiramisu (cel din poza): am preparat crema de la plic cu 1 pahar de lapte, in care am adaugat cam vreo 500 g de smintina scursa. Data viitoare cred ca o sa fac varianta pe care a folosit-o adriana_mihnea, cu crema de galbenusuri + zahar + lapte pe bain marie (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65091&whichpage=3" target="_blank">vezi in subiectul despre Tiramisu). Ma gindeam sa amestec crema rezultata cu smintina scursa, care cica are rolul de Mascarpone la mine .

------------------
Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

dragele mele eu am facut furori cu prajitura cu lamiie. una din tavile de brownies mi- a fost mincata de ratoni... numai belele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Natalia,am facut potie dubla de Brownies Cappuccino iar.Si am facut si prajitura cu lamaie.Englezeii mei prieteni nu au fost impresionati de brownies dar s-au asezat langa platoul cu prajitura de lamaie si nu s-au lasat pana nu l-au terminat.

Multumesc inca odata,

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

''In our days it is impossible to be a half-hearted Christian: either you are fully there, or not at all''
hieromonk Seraphim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

mda, bestiala brownies... eu nu sunt fan al prajiturilor cu ciocolata, dar asta chiar m-a dat pe spate! ca sa nu mai vorbesc de sotul meu, care a dat o tura mica prin tava cu prajitura si a aparut cu ochii iesiti din orbite!! noroc ca am facut tava dubla...
intrebare: pricep eu bine ca lady's fingers se face cu frisca? se poate la o adica sa cumpar direct frisca? (stiu o cofetarie unde au, sau aveau, frisca adevarata). daca nu, de care smantana ati folosit? n-am batut smantana in viata mea, sigur iese ce trebuie??

Mergi la inceput

Adrienne, oho, da ce umbla ratonii pe acolo, si inca ce iubitori de dulciuri sint!

Joanna, sint gusturi si gusturi, ma bucur ca ai reusit sa-i dai gata pe englezi cu prajitura cu lamiie.

------------------
Numai bine,

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by madalinad

mda, bestiala brownies... eu nu sunt fan al prajiturilor cu ciocolata, dar asta chiar m-a dat pe spate! ca sa nu mai vorbesc de sotul meu, care a dat o tura mica prin tava cu prajitura si a aparut cu ochii iesiti din orbite!! noroc ca am facut tava dubla...
intrebare: pricep eu bine ca lady's fingers se face cu frisca? se poate la o adica sa cumpar direct frisca? (stiu o cofetarie unde au, sau aveau, frisca adevarata). daca nu, de care smantana ati folosit? n-am batut smantana in viata mea, sigur iese ce trebuie??

Madalina, eu la fel ca tine am patit, nefiind o amatoare de ciocolata in general, am fost foarte impresionata de gustul acestei prajituri.
Iar de Fingers pot sa-ti spun ca se recomanda smintina (ma refer la smintina care are grasime pina in 25%), pentru ca e nevoie sa fie crema mai lichida, ca se se imbibe "degetele" cu ea. Eu am folosit smintina de la Milli, de 20%, la galetusa.

------------------
Numai bine,

Mergi la inceput