Deserturile Nataliei (3)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Dulciurile mele de Revelion:
Tortul nemtesc cu brinza, cu o modificare, in loc de bezea am pus fructe din compot (piersici) peste care am turnat jeleu: aici si in sectiune,
si Tiramisu

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Natalia, poate ne spui cum ai facut tortul de branza.

In alta ordine de idei eu mai fac o data lady's fingers. Abia astept!

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Crinuta, reteta tortului exista in primul mesaj din acest subiect.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Natalia, cum ai facut crema la Tiramisu? Aia de la plic seamana cu aia facuta in casa cu mascarpone? As face si eu, dar daca stii o reteta rapida cu atit mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by Natasa

Natalia, cum ai facut crema la Tiramisu? Aia de la plic seamana cu aia facuta in casa cu mascarpone? As face si eu, dar daca stii o reteta rapida cu atit mai bine.


Natasa, crema de la plic e o imitatie jalnica a prajiturii Tiramisu in general. Eu am zis ca o sa renunt la ea definitiv. Daca te intereseaza, pot sa-ti spun cum am facut crema ultima data pentru Tiramisu (cel din poza): am preparat crema de la plic cu 1 pahar de lapte, in care am adaugat cam vreo 500 g de smintina scursa. Data viitoare cred ca o sa fac varianta pe care a folosit-o adriana_mihnea, cu crema de galbenusuri + zahar + lapte pe bain marie (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65091&whichpage=3" target="_blank">vezi in subiectul despre Tiramisu). Ma gindeam sa amestec crema rezultata cu smintina scursa, care cica are rolul de Mascarpone la mine .

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

dragele mele eu am facut furori cu prajitura cu lamiie. una din tavile de brownies mi- a fost mincata de ratoni... numai belele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Natalia,am facut potie dubla de Brownies Cappuccino iar.Si am facut si prajitura cu lamaie.Englezeii mei prieteni nu au fost impresionati de brownies dar s-au asezat langa platoul cu prajitura de lamaie si nu s-au lasat pana nu l-au terminat.

Multumesc inca odata,


Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

''In our days it is impossible to be a half-hearted Christian: either you are fully there, or not at all''
hieromonk Seraphim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

mda, bestiala brownies... eu nu sunt fan al prajiturilor cu ciocolata, dar asta chiar m-a dat pe spate! ca sa nu mai vorbesc de sotul meu, care a dat o tura mica prin tava cu prajitura si a aparut cu ochii iesiti din orbite!! noroc ca am facut tava dubla...
intrebare: pricep eu bine ca lady's fingers se face cu frisca? se poate la o adica sa cumpar direct frisca? (stiu o cofetarie unde au, sau aveau, frisca adevarata). daca nu, de care smantana ati folosit? n-am batut smantana in viata mea, sigur iese ce trebuie??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Adrienne, oho, da ce umbla ratonii pe acolo, si inca ce iubitori de dulciuri sint!

Joanna, sint gusturi si gusturi, ma bucur ca ai reusit sa-i dai gata pe englezi cu prajitura cu lamiie.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by madalinad

mda, bestiala brownies... eu nu sunt fan al prajiturilor cu ciocolata, dar asta chiar m-a dat pe spate! ca sa nu mai vorbesc de sotul meu, care a dat o tura mica prin tava cu prajitura si a aparut cu ochii iesiti din orbite!! noroc ca am facut tava dubla...
intrebare: pricep eu bine ca lady's fingers se face cu frisca? se poate la o adica sa cumpar direct frisca? (stiu o cofetarie unde au, sau aveau, frisca adevarata). daca nu, de care smantana ati folosit? n-am batut smantana in viata mea, sigur iese ce trebuie??


Madalina, eu la fel ca tine am patit, nefiind o amatoare de ciocolata in general, am fost foarte impresionata de gustul acestei prajituri.
Iar de Fingers pot sa-ti spun ca se recomanda smintina (ma refer la smintina care are grasime pina in 25%), pentru ca e nevoie sa fie crema mai lichida, ca se se imbibe "degetele" cu ea. Eu am folosit smintina de la Milli, de 20%, la galetusa.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput