Diversificarea (1)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

quote:
Originally posted by roxanaz

Cand incepem diversificarea?
Colongin
Buna,
Sunt mamica a unei fetite de trei luni fara o zi.
Am o mare rugaminte daca ma poate ajuta cineva cu dilema care o am.
De la ce peroiada se incepe diversificarea?
Cand este bine sa introducem in alimentatia bebelusului altceva pe langa lapte.
Ce trebuie sa pape prima data?
bebelusul meu bea lapte NAN 1.
Multumesc anticipat de ajutor.
Astept cu nerabdare o solutie.

noi am inceput la 4 luni cu suc de morcov,de fapt la 3 luni jumate,si apoi am introdus si mar in suc si apoi am inceput in suc si cu ceva pulpa de mar si tot asa pana am ajuns la piure care nu trecea prin biberon si am trecut la lingurita.de la 4 luin am introdus si cerealele,care au fost dragoste la prima vedere,mai intai am inlocuit o masura de lapte cu cereale,apoi doua si apoi dupa ce le-am inlocuit pe toate am inceput sa il mai ingros pana am ajuns si aici la lingurita.apoi am inceput cu supica ,apoi supica crema,asta pe la 5 luni,si tot ingrosata pana la piure cu lingurita si apoi la 6 luni am inceput cu carnita de pui,in piure si la 6 luni jumate cu un pic de galbenus si dupa o saptamana cu iaurt,care tot asda a fost dragosrte la prima degustare.ii pun iaurt si in piureul de legume si in piureul de fructe sau il fac cu cereale,in loc de apa.noi asa am procedat si acum la 7 luni si o saptamana suntem sanatoase si ne place sa papam si cu lingurita si cu biberonul si cu canita cu cioc de silicon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia70 spune:

Mamici, va rog frumos, vreau si eu carticica despre diversificare pentru nepotelul meu (are aproape 2 luni). Multumesc mult si sa aveti bebei sanatosi si veseli!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by Lia70

Mamici, va rog frumos, vreau si eu carticica despre diversificare pentru nepotelul meu (are aproape 2 luni). Multumesc mult si sa aveti bebei sanatosi si veseli!

Aproape 2 luni!
Doamne, sper ca nu vrei sa incepi diversificarea la varsta asta?
De-abia pe la sfarsitul celor 4 luni de viatza organismul bebelusului incepe sa fie pregatit pentru a digera si alte alimente decat laptele.
Sub 4 luni pe langa ca poate sa faca intolerante digestive grave si irecuperabile, nici nu e capabil sa digere si sa absoarba alimentele asa ca toate principiile nutritive ajung in scaun.
La varsta asta LAPTELE matern de preferat si in lipsa lui formula este SINGURUL ALIMENT DE CARE ARE NEVOIE bebelusul.
Sa il diversifici la varsta asta este echivalent cu a-i face rau cu mana ta!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Autor: diana23
Subiect: paine neagra la sugari
Trimis la: 25/06/2007 16:59:03

Buna mamicilor !
Va rog sa ma ajutati cu o explicatie, simt ca innebunesc.
Nu stiu ce mi-a trecut prin cap si am pus paine neagra cu secara in pireul de legume . Stefi are doar 6 luni si nu am stiu ca e interzis sa-i dai paine neagra. vreau doar sa stiu ce efecte nefgative are.

multumesc

Diana + Stefi (6 luni(
-------------------------------------------------------------------------------

Autor: mamagiuliei
Raspuns la: 25/06/2007 17:17:38
Din cate stiu eu ... doar sa nu faca alergie. Atat !
Oricum cred ca a papat putin bb tau

Multa sanatate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Am fost si eu aici http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=1046
si

Diversificarea si hranirea bebelusului
>Diversificarea alimentatiei sugarului
>Nazurile la masa
>Citeva retete gustoase de papica
>Cum sa ne ajutam copiii sa manince sanatos?
>Importanta hidratarii corecte a copilului
>Pastrarea si folosirea corecta a alimentelor pt copii
>4 luni: E momentul sa pape altceva
>Carnita Bio de la Hipp: mancare de calitate pentru bebelusi

bebe e un monstrulet, care face nazuri si arunca manacrea ca s apuna rabdarea mea la incercare??!!

Retete gustoase de papica nu mai zic, cineva e ...plus Carnita Bio de la Hipp: mancare de calitate pentru bebelusi suna tare a publicitate, nu?
Sos bechamel la 6 luni,
Suc de lamaie, portocale, mandarine si grapefruit de la 5 luni !!!!

ce-i cu graba asta??? noroc cu forumul, ca mai gasesti mame care gandesc limpede. e totusi pacat sa se dea asa informatii la public... inca traim cu imprsia ca daca nu manaca la 4 luni suculete de morcov ceva nu e in regula?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Cand ati inceput diversificarea bebelusului vostru?
adricot

Noi avem 2 luni si medicul bebelului ne-a spus ca pana la 4 luni sa papam numai laptic, nu suculet de fructe, nu de morcovi, nu nimic. Mai am o fetita de 8 ani si la ea n-am procedat asa, undeva pe la 2 luni jumate am inceput sa-i dau suculet de morcov. Voi cum ati facut cu piticii vostri?
Adricot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

quote:

adricot

Noi avem 2 luni si medicul bebelului ne-a spus ca pana la 4 luni sa papam numai laptic, nu suculet de fructe, nu de morcovi, nu nimic. Mai am o fetita de 8 ani si la ea n-am procedat asa, undeva pe la 2 luni jumate am inceput sa-i dau suculet de morcov. Voi cum ati facut cu piticii vostri?
Adricot

Eu spun sa-ti asculti medicul...nu sunt de acord cu diversificarea inceputa precoce...sistemul digestiv al bebelusului nu e inca preagatit, nemaivorbind de alergiile si bolile ulerioare care pot aparea...

Eu am inceput cu introducerea alimentelor solide la bb meu la 5 luni jumate'... si am luat-o incet, incet, cu pasi de melc...

Succes!

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by asiza

quote:

adricot

Adricot

Eu spun sa-ti asculti medicul...nu sunt de acord cu diversificarea inceputa precoce...sistemul digestiv al bebelusului nu e inca preagatit, nemaivorbind de alergiile si bolile ulerioare care pot aparea...

Eu am inceput cu introducerea alimentelor solide la bb meu la 5 luni jumate'... si am luat-o incet, incet, cu pasi de melc...

Succes!

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

De acord, diversificarea nu se incepe mai devreme de 4 luni, ideal la 6. Eu am inceput la 6 cu prima fetita (care are acum 6 ani) si la 5 luni si jumatate la al doilea baietel. La fetita am inceput cu morcov, la baietel cu cereale.
Nu te grabi, au aparut tot mai multe date si studii care arata ca e spre binele copilului sa nu ne grabim cu diversificarea.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teano spune:

dragele mele,va urmaresc cand am timp cu mult interes.eu am nascut prematur un baietel in 20 februarie,cu greutatea de 2,200.acum avem 4 luni si 5 zile si greutatea de 6,600.pana acum am mancat numai laptic(praf)si din cand in cand la san(deoarece scadea in greutate numai pe san).mi s a spus ca sanul e slab,ca de aia nu ia bine in greutate.acum la patru luni mai am foarte putin laptic la san.problema e ca doctorita pediatra mi a recomandat sa incep diversificarea.am inceput de trei zile cu suc de morcovi(care nu i place deloc)se stramba rau de tot,i i dau cate o lingurita maxim doua.nu stiu ce ar mai trebui sa i dau?doctorita mi a spus sa incerc suc de mere,piersici,portocale.nu mi a recomandat cereale ptr ca spunea ea ca a luat bine in greutate.ce sa fac fetelor?sunt disperata,e chiar necesara aceasta diversificare la patru luni?am citit aici ca e mai bine de la sase luni sa incepem.si daca e sa incepem ce sa i mai dau?la pulpa de fruct cum mi a spus doctorita mi e teama sa nu se inece.am o prietena care i da baietelului ei cate 180 de ml de suc in biberon(morcov,mar piersica).mie i mi este teama.si baietelul prietenei mele a fost nascut prematur si nu are implinite patru luni.ce sa fac?ajutati ma cu un sfat,va rog din suflet,mi e teama sa nu i fac rau puiutului meu.va multumesc anticipat,astept cu nerabdare sfaturile voastre.va doresc multa sanatate si multi pupici puiutilor vostrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Gindeste-te ca unui prematur ii ia si mai mult timp decit unui bebe nascut la termen sa ajunga la maturitatea tubului digestiv de la 6 luni de viata. Se adauga la cele 6 luni de viata (pentru inceperea diversificarii) cele citeva saptamini/luni cu care a fost nascut inainte de termen. Deci oricum ai inceput mult prea devreme.

Mergi la inceput