Diversificarea (1)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Beatrix, de ce sa-ti iei rosii??? Stai ca-ti asigur si io spatele......Ideile descrise de tine sunt super in regula, asta mi se pare un plan bun de diversificare! Eu am un baietel de 5 luni jumate si am inceput diversificarea acum o saptamana cu cereale fara gluten la masa de la 18.00...am mers treptat si 7 zile i-am dat doar cereale. Ii plac la nebunie si deschide guritza mare mare sa ia linguritza ...Luni mi-am zis sa incep sa introduc treptat si legumele si am inceput cu morcov fiert...yach....l-a scuipat..n-am insistat. Marti am incercat din nou...aceeasi poveste...nu-i place si gata...m-am mai sfatuit cu mamicile de pe forum si mi-am zis ca azi fac o pauza si ii dau san la masa de la 14.00, iar maine incerc cu dovlecel fiert intrucat e mai dulce si e mai probabil sa mi-l accepte...apoi voi incerca sa introduc morcovelul pasirat impreuna cu dovlecelul...poate merge...

Am uitat sa va spun: diversificarea am inceput-o si o voi continua dupa schema: cereale imbogatite cu Fe - legume - fructe - carnitza!

V-am pupat...

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Dorsilia, dar laptele il bea bine?
eu chiar si cand am inceput sa-i dau cereale, i-am ales din cele simple de orez cu aroma de vanile si i-am pus doar o linguritza in 180 ml de lapte! cred ca gustul lor niic nu s-a simtit la inceput si apoi treptat am crescut cantitatea! dar la mine treptat a insemnat cam dupa 2 saptamani i-am mai pus inca o jumatate de linguritza si tot asa! acum la aproape 9 luni, ii pun 3 linguritze la 240 ml lapte! asa le manaca din biberon! nu folosesc mai multa cantitate pt ca i le dau seara! saptamana trecuta a cumparat sotul alta marca de cereale si astea de ex. nu-i plac!
la o luna dupa ce am bagat cerealele i-am introdus si mancarea! nici el nu a fost incantat de fiecare data si uneori ii puneam o jumatate de linguritza de cereale sau lapte praf in mancare! fii atenta si cu fluiditatea mancarii! sa nu fie prea moale sau prea tare pt ea! iar eu desi pediatra mi-a zis ca dupa ce ajunge la 150g de legume sa-i bag fructele, abia dupa 2 luni i le-am introdus! cu legumele am inceput la 4 luni iar cu fructele dupa 6 luni!
am asteptat intai sa-mi accepte bine legumele inainte de a-i da fructe!
sfatul meu, incearca intai sa te axezi ori pe fructe ori pe legume si abia dupa ce manaca bine una din ele introduu cealalta masa! poate sunt prea multe gusturi noi pt ea si sa fie un pic debusolata!
rabdare multa iti trebuie! si nu te mai necajii ca asa suntt copii, unii mai mancaciosi altii mai putin!
stai linistita ca nu cred ca are ceva, pur si simplu nu s-a nimerit sa fie pe gustul ei!

succes si sa ne tii la curent!

Asiza, !
rosiile mi le-am luat in cap cand am am inceput diversificarea cu legumele spanac si broccoli! am avut eu pata pe legumele verzi!

Beatrix si Eric

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Beatrix, eu nu mai am ce cereale sa-i introduc pt ca ea bea toata ziua Humana Baby fit folgemilch, ce contine piure de banane si Humana HN ce contine pe langa fulgi de banane si fulgi de orez, asa ca este deja un lapte cremos si daca mai adaug il ingros prea tare si nu mai trece prin bibe. Din l-ta nu vrea cereale defel.

o luam usurel de tot cu legumele...again

merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Dorsilia,
m-am stiut ce fel de lapte bea! am presupus ca lapte simplu!
daca nu mananca dimineatza laptele care contine si fulgi de orez nu cred ca e o problema atata timp cat il bea pe celalalt doar cu piure de banane. nu stiu ce sa zic , pot doar sa dau cu presupusul!
si eu zic sa te inarmezi cu multa rabdare si sa o iei incet de tot cu legumele! renuntza la masa de fructe deocamdata si lasa-i doar pe cea de legume diversificata! in rest doar lapte! in plus incearca legumele simple fara alte adausuri de ulei,verdetzuri, ceapa..
daca totusi nu vrea si nu vrea incerca varianta de ai pune putin lapte praf (eventual din cel care ii place ei mai mult din cele doua mentionate) in mancarea de legume!
nu stiu ce sa mai zic ca nu sunt de specialtate! iti zic numai ce as face eu! daca ai incercat si variantele astea chiar nu stiu ce sa zic!
poate sunt alte fete cu experienta mai mare care te-ar putea ajuta!
tin pumnii sa ne dai vesti bune! succes!

Beatrix si Eric

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Asaaaa...va spuneam ca la asta micu' nu-i place morcovelul fiert...am facut o pauza de vreo 3 zile si am inceput sa-i dau dovlecel fiert...prima zi a mancat el putintel, dar a doua zi am patit ca si cu morcovul...ba mi-a mai si plans...si a scuipat aproape tot!
Azi e ziua 3 cu dovlecel...nu ma las...cred ca voi pune o masura de cereale in pireut...ofofof ca greu mai merge cu gusturile astea noi! Rabdare ,rabadare, rabdare! ...

Dorsilia, papa Andreea legumele?

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

Beatrix, eu nu mai am ce cereale sa-i introduc pt ca ea bea toata ziua Humana Baby fit folgemilch, ce contine piure de banane si Humana HN ce contine pe langa fulgi de banane si fulgi de orez, asa ca este deja un lapte cremos si daca mai adaug il ingros prea tare si nu mai trece prin bibe. Din l-ta nu vrea cereale defel.

o luam usurel de tot cu legumele...again

merci

de ce ii dai Humana HN are probleem cu burtica sau sau are scaune diareice?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Dragi mamici. Sunt una din mamicile care credea ca va face criye de nervi intrucat bebe nu vroia sa pape nimic. Am inceput la fix 6 luni cu cereale 1 yi dupa care a luat o viroya. Am incercat sa ii dau in continuare dar refuya mai abitir pe yi ce trecea si viroya isi facea mendrele ei. Am oprit totul pana bebe s+a facut bine. Am reluat la 6 luni si 1 sapt cu cerealele. Dezastru. Ma mulgeam sa i le fac cu lapte de la mine si le aruncam aproape intregi. La o sapt am bagat sucul de morcov. IOn 7 zile abia lingea 10-15 ml, desi eu faceam si cate 50-60 ca sa aiba ce da pe el.la inca o sapt am inceput sa ii adaug mar, fara nici un rezultat. Am incercat toate variantele de mere. Intre timp a inceput sa pape ceve ceva cereale, cam 50-60 ml de lapte cu cereale simple (adica de orez de la Teopfer fara lapte). pana la urma am descoperit ca merele verzi ii sunt cat de cat pe plac. Am inceput sapt urmatoare cu supa de radacinoase (morcov, pastarnac, patrunjel si telina). Aceeasi problema: dezgust total.La 7 luni si jumatate nu manca mai nimic Am inceput sa ii introduc la 2-3 zile diverse legume si sa scot altele asa am observat ca ii place brocoli dar nu ii place dovlecelul. inca nu ii pun ceapa si rosie ci numai radacinoase, cartof si brocoli care da un gust tare bun. Branzica nu i-a fost pe plac nici facuta cu calciu lactic, nici cu iaurt nici cu lamaie nici cumparata.
De 3 zile am inceput sa ii dau carnita si se pare ca e tare buna ca supita si piureul de legume a inceput sa fie tare bune. La sucul de fructe am inceput sa i=l dau sub forma de piure si este tare bun de cand dam si piersicuta. Asa ca la 8 luni noi abia papam piure de fructe dimineata (mar, piersica ssi suc de morcov), supita cu carnita la pranz si 100 ml de cereale seara. In rest tzitzi este preferata.
Ptr mine diversificarea a fost un moment de grea incercare, un razboi al nervilor si un chin enorm sa fac zi de zi mancarica in diverse combinatii si sa o arunc.
Asa ca va urez multa rabdare, ca daca e sa fie un bebe mancacios odata si odata va manca, daca nu este nu va manca nicicand, chiar daca veti adauga sau nu sare in mancare. Eu primeam des acest sfat de a pune sare in legume dar m-am incapatanat sa nu pun si pana la urma ERares le-a acceptat si asa.
multa bafta!!!

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 3-4 luni 4-5 luni 5-6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

De ce ii dau Humana HN?

1. a avut o sensibilitate, intoleranta digestiva la un moment dat
2. nu bea lapte cantitatea corsspunzatoare varstei si HN-ul are si faina de orez si fulgi de banane asa ca creste de la el in mod normal si band mai putin, e mai satios. De cateva saptamani ii dam Humana Baby-fit, care are gust asemanator HN-ului, e un lapte de continuare, o alternativa la formula normala, pt cei mai sensibili cu burtica, are piure de banane incorporat, e dulce, hranitor, e singura varianta deocamdata ce am gasit-o pt fetita

Cu diversificarea nu vreau sa ma mai plang, dar nu merge. Arunc mancarea in stiluri, cu carne, fara carne, diverse combinatii de legume, diverse consistente, cu ulei, fara ulei, de masline, de floare soarelui, virgin, cu unt...a avut o singura zi cand a mancat satisfacator si m-am bucurat aiurea prea devreme, a doua-treia zi n-a mai repetat figura. Fructe nu, suc nu, cereale nu. Noroc ca ii pot combina Humana HN cu Humana Baby-fit si asa ii mai dau si faina de orez. Borcanele nu vrea. Ceai nu, apa nu. Sa mor imi vine uneori !!! Duminica face 6 luni si suntem pe nicaieri cu diversificarea, o sa se uite urat pediatra la mine probabil ca n-o fortez cum m-a sfatuit ea. Dar n-o pot forta, plange saraca asa tare cand nu vrea deloc. si nu am ce face.
Oare cand o s-o vad si eu mancand normal, cu pofta, cerand mancare ?

are pe zi 5 mese de lapte, in zilele bune ajunge la700 ml.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Cand incepem diversificarea?
Colongin
Buna,
Sunt mamica a unei fetite de trei luni fara o zi.
Am o mare rugaminte daca ma poate ajuta cineva cu dilema care o am.
De la ce peroiada se incepe diversificarea?
Cand este bine sa introducem in alimentatia bebelusului altceva pe langa lapte.
Ce trebuie sa pape prima data?
bebelusul meu bea lapte NAN 1.
Multumesc anticipat de ajutor.
Astept cu nerabdare o solutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

Oare cand o s-o vad si eu mancand normal, cu pofta, cerand mancare ?

pe la doi ani jumatate - trei, exact asa ma intrebam si eu!

Asteptam si eu momentul in care o sa spuna si copilul mei, formula magica, "mami imi e foame", am asteptat pana la trei ani, dar nu a fost in zadar!

rabdare ca va veni si ziua aceea, si atunci o sa te intrebi"oare nu trece prea repede timpul?"

multa`sanatate!

Mergi la inceput