Diversificarea (1)
Raspunsuri - Pagina 14
Sheannamp spune:
Autor: AnaVanOnna
Subiect: diversificarea alimentatiei dupa 4 luni
Trimis la: 21/02/2007 12:21:17
Buna fetelor. Pe 3 martie baietelul meu implineste 4 luni. Stiu ca trebuie sa incep diversificarea alimentatiei. Poate sa ma ajute cineva? Cam cu ce se incepe? Numai supe?
Momentan nu locuiesc in tara. Si e mai greu sa intreb pe cineva pe aici. Oricum ei pe aici se foloseste mai mult mancarea la borcanele speciala pentru copii. Dar eu vreau sa ii prepar mancarea proaspata. Va multumesc.
Constandis Ana MAria
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: toanca
Raspuns la: 21/02/2007 13:36:46
Noi am inceput la 4 luni si jumatate, la indicatia medicului, cu suc de morcovi si suc de mar.
Abia dupa 2 saptamani de acomodare cu sucul, am trecut la supe
nusicasiely spune:
pai poti incepe cu cereale pentru copii de 4 luni sau cu suc de fructe,in functie de copil.daca e mai grasut,cu suc,daca e mai slabut,cu cereale.vezi ce scrie pe cutie,sa fie fara gluten neaparat.am auzit de unii care au inceput cu supa si apoi au facut-o mai groasa si apoi au transformat-o in piure.
eu una am inceput de saptamana trecuta cu suc si de ieri cu pulpa de fructe,dar de la borcanel.
nusica,mama lui ely
Sheannamp spune:
Organizatia mondiala a sanatatii recomanda inceperea diversificarii cel mai devreme la sfarsitul lunii a 4-a si nu la inceputul ei.
Indiferent daca bebelusul este alimentat cu lapte de mama sau formula.
Uite aici mai multe detalii www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=English" target="_blank">Ghidul european al alimentatiei corecte la sugari si copii mici.
Sanatate!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Sheannamp spune:
Organizatia mondiala a sanatatii recomanda inceperea diversificarii cel mai devreme la sfarsitul lunii a 4-a si nu la inceputul ei.
Indiferent daca bebelusul este alimentat cu lapte de mama sau formula.
Uite aici mai multe detalii www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=English" target="_blank">Ghidul european al alimentatiei corecte la sugari si copii mici.
Sanatate!
dodo spune:
quote:
Originally posted by MartaLarisa
chiar saptamana asta mi-a atras si mie medicul atentia ca fetita mea mananca prea mult lapte. Mi-a spus ca e nociv sa se depaseasca 800 ml/ zi. Cica efectele se vad mai tarziu, dar cum nu era vorba despre asta in discutie, am uitat sa-l intreb despre motiv.
Asta-i faina, ca e nociv
nusicasiely spune:
dar noi cum am crescut cu suculete inainte de 4 luni si gris de la 4 luni,si nu am avut nimic?
(nu dati cu rosii)
nusica,mama lui ely
papadie spune:
quote:
Originally posted by nusicasiely
dar noi cum am crescut cu suculete inainte de 4 luni si gris de la 4 luni,si nu am avut nimic?
(nu dati cu rosii)
nusica,mama lui ely
pai zic ca atunci cand nu-ti adoarme copilu' sa-i dai o carpa inmuiata in tuica. ca doar asa au crescut si parintii nostri.
si btw multi romani sufera de boli de stomac din cauza sarmalelor mancate de la 6 luni in sus si-a sucului de mere de la 2 saptamanai si etc.
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by nusicasiely
(nu dati cu rosii)
nusica,mama lui ely
Sincer, trebuie sa intrebi la OMS de ce au ajuns ei la concluzia ca ideile sovietice despre alimentatia sugarului nu sunt tocmai adecvate!
Eu doar am transmis niste informatii cu baza solida stiintifica si nu sfaturi babesti de cum sa-ti cresti copilul!
Daca pe asta le cauti exista un articol bine documentat pe aceasta tema www.desprecopii.com/info.asp?ID=1046" target="_blank">AICI