"Pamintul Sfint"...si bune si rele (3)
Raspunsuri - Pagina 9
luizza spune:
Buna
Anda sper ca rezultatele testelor facute de sotul tau sa fie bine,si zic eu sa stai fara griji ca totul va fii ok pana la urma
In legatura cu sarmalele,eu am incercat sa-i fac sotului o surpiza sa-i fac sarmale arabesti(pana acum nu facusem niciodata)si n stiu daca ai vazut cum sunt,sunt cat degetul mic de la mana,si iti dai seama ca iti trebe vreo 300 sa saturi o familie,eu am facut vreo 15(ca atat m-au tinut nervii)si alea s-au imprastiat prin oala
Oricum merci pt ideea cu sarmalele gata facute
Vad ca suntem de varsta apropiatasi eu am venit in Il tot cand am terminat liceul,si nu am avut timp sa dau examenul pt sc de soferi si acum imi este tare greu aici fara carnet,am incercat sa invat in engleza,dar eu stiu....voi vedea nu stiu ce se intampla cu mine nu prea am chef de invatat
Eu te inteleg foarte bine,cu dorul de c\asa si prieteni,si mie la inceput mi-a fost fooooooooooarte greu,dar cu timpul mi-am facut prieteni,acum e ok,ies la cumparatui,merg la prieteni si asa mai trece dorul de casa,und emai pui ca printzesa mea imi mai alina dorulde casa imi umple sufletul de bucurie
De serviciu ce sa zic,e cam greu sa te angajezi aici,eu stiu un pic ebraica citit scris \vorbit(am facut ulpanul)dar si asa imi este greu,si mai ales ca familia sotului sunt arabi,si cu ei vb araba ,,in casa cu sotul romana......
Si pe viitor nu aveti in plan un bebel,?
Yael merci pt site.chiar ca e fain
In legatura cu borcanelele de mancarica Maria nu le agreeaza deloc,si nu se mai gsesc din acelea cu carne eu cel putin nu am vazut,dar uneori sunt bune cand pleci undeva ,doar nu pleci cu cratita dupa tine
Ramona ce-ti pasa,sotul meu nici macar nu-si pune farfuria in chiuveta dupa ce mananca
dar al tau ca mai si gateste.......
In legatura cu fiertul biberoanelor sincera sa fiu,eu doar pana pe la vreo 6 luni am fiert biberoane ,ca dupaia Maria a baut din cana,apa sau ceai ce-i dadeam,noroc cu tztzti,apropo tu o mai alaptezi
?
Silvi iti dai seama ca intodeauna am in casa conserva de ton sau avocadosotul meu stie de ce
E bine totusi ca el mananca la munca ,si acasa doar asa,dar eu tot trebe sa gatesc pt minece bine ar fii daca nu ar trbui sa mancam,asa nu ar mai fii vase de spalat,grija ca ce gatim maine
nu?
tie ce-ti pasa,cu ai tai alturi de tine viata-i mai frumoasa'
In rest ce sa va zic,?maine plec la Tel aviv ca are sotu de dat un examen acolo,deci..maine am zii de cumparaturi,
Fetle am vazut acum vreo sapt la stiri la pro tv,cum ca vizele pt America si Israel se vor putea lua si on line
am sunat la Bucuresti la Ambasada si aia de acolo mi-au zis ca inca nu s-a dat drmul
voi ati auzit ceva de genul asta?
acum noapte buna
didi-anda spune:
buna fetelor..
sotul este mai bine.saracul...a ajuns la 19 acasa.era tare obosit. m-am linistit putin..la cap nu are nimic. doctorii i-au spus ca i-i se trage de la ureche.i-au mai dat de facut 2 investigatii si dupa aceea se hotarasc daca-i fac o mica operatie la ureche, sa-i scoata radacina<cosul ala mare ii tot iese,cam o data pe an si-l doare>. asa ca, maine trebuie sa mearga iar.
luizza, ai spus ca suntem apropiate de varsta...imi spui cati ani ai? unde locuiesti?
m-ai intrebat de bebe...nu vrem 1, ci 3 dar inca se lasa asteptat primul. ne dorim, dar deocamdata...nimic. asteptam sa vina si la noi.cand vrea DUMNEZEU o sa vina si la noi. sunt sigura.
eu am reusit sa-mi iau permisul, inainte sa termin liceul, dar evit sa conduc aici..n-am siguranta,pt ca nu cunosc drumurile si-i foarte aglomerat.
iti doresc distractie placuta prin tel-aviv si sa-ti umpli multe sacose cu cumparaturi.
la toate
silvana.ady spune:
Bune fetelor, eu am zi libera vinerea si imi fac de lucru singura prin casa (, si altele). Profit de ocazie ca fetele sint la scoala/gradinita si ma invirt ca un titirez ca sa am timp sa le fac pe toate...
didi-anda imi pare bine ca au gasit problema sotului tau. Cel putin stiti de la ce s-a simtit rau si nu mai sinteti ingrijorati. Multa sanatate ii doresc. Cu riscul de a repeta ceea ce ai auzit de multe ori iti spun si eu ca, cu toate ca e f. greu la inceput, incet incet se aranjeaza toate. Trebuie sa faci un efort sa inveti si sa vorbesti ivrit, altfel te vei simti izolata tot timpul. Tu nu poti sa-ti iei cetatenie israeliana?
Eu n-am stiut ca la TivTaam se gasesc sarmale congelate. O sa caut si eu neaparat sa le incercam. Eu pina acum n-am facut niciodata sarmale (noroc cu mama, ca face ea si ne trimite si noua - sa nu va suparati pe mine )
Luizza, spor la cumparaturi si bafta sotului la examen. Sa ne povestesti daca ai gasit ceva interesant...
Ramona, ce noroc cu sotul tau ca gateste... Eu am sterilizat biberoane zilnic pina la 5, 6 luni si apoi saptaminal pina pe va vre-un an. Am alaptat pina pe la 7, 8 luni (pe amindoua) cu toate ca m-am intors la serviciu la 3 luni. Le pastram lapte de la mine in congelator si il beau cu biberonul cind eu nu eram acasa.
Ramona, sa stii ca si eu imi iubesc masina de spalat ca nu ctiu ce m-as fi facut fara ea. Cred ca fac saptaminal cel putin 10 masini de spalat ca ma apuca disperarea citeodata...
Isabella, merci mult pentru site. E tare dragut. Am vazut acolo si retete cu tofu pentru Ramona. E ziua lui Yael in curind. Ce te-ai gindit sa-i iei cadou, ce tort ii faci sau ii cumperi?
Va las ca ma intorc la treba si va doresc un sof shavua minunat.
didi-anda spune:
silvana, iti multumesc pentru urarile de sanatate adresate sotului meu.. in legatura cu sarmalele...eu merg la rishon la tiftam. de-acolo le-am cumparat. sa te uiti bine pe la congelatoare, ca de 2 ori, sotul nu le-a vazut. abea a 3a oara cand ne-am dus, am cumparat. atunci am cautat eu... despre cetatenie..acuma a intrebat sotul meu ce hartii are nevoie pentru a primi cetatenia si vrea sa roage pe o cunostinta sa-l ajute sa faca toate demersurile. sa vedem...daca ii da lui, poate am s-o primesc si eu.. nu stiu..oricum am zis ca nu-mi strica s-o am , ca nu stim niciodata ce-o sa fie pe viitor. daca ne intreaba cineva acuma daca vrem sa ramanem cu totul in israel, ii spunem ca nu...poate mai incolo o sa ne schimbam raspunsul.... sa invat ivrit, as vrea, dar eu nu umblu cu autobuzul, pt ca mi-e frica, iar sotul meu n-are un program fix,asa ca nu ma poate duce in tel-aviv sa invat. as vrea sa invat, sa fac ceva, sa lucrez,pt ca-mi este greu. ii bine ca in fiecare an mergem acasa cate o luna sau doua si ne incarcam bateriile. sper ca nu te-am retinut prea mult...
un weekend placut va doresc
voljena spune:
buna fetelor,
am bagat si io capul sa va salut din tel aviv -- vai ce va invidiez - e o vreme superba, cald si soare, am fost azi in old jaffa si m-am plimbat si am venit pe jos pe faleza inapoi la hotel, lume in apa, sporturi... mi-a trecut orice depresie intr-o ora...
sa stiti ca sunteti niste fericite - traiti intr-o tara superba...
silvana.ady spune:
voljena, bine ai venit!
Profita de vremea asta frumoasa ca de simbata seara se schimba foaia. S-a anuntat ploaie multa.
Distractie placuta!
Ramona2006 spune:
Fetelor, desi-s moarta de oboseala, cind am vazut ce va mai conversati pe-aici am zis sa scriu si eu citeva rindulete, pina-mi beau ceiutul.
Didi-anda ma bucur ca sotul tau nu are nimic grav...cita dreptate are proverbul "buturuga mica rastoarna carul mare" - o problema relativ minora si atitea batai de cap. Si eu am fost duminica la spital, am tras o sperietura grozava, shabat am avut niste dureri cumplite in spate, in partea stinga sub omoplatul drept...am fost la dr si azis ca-i un muschi, un tendon, ceva, mi-a zis sa iau optalgin si sa ma dau cu Voltaren.Noaptea nu am putut dormi de durere iar duminica am iesit sa-mi scot unguentul de la farmacie...pe drum spre casa (mergeam pe jos) m-au apucat niste dureri la inima , nu mai puteam respira etc etc, cu chiu cu vai am ajuns acasa, tremuram, tahicardie, sotul a chemat salvarea, am zis ca am facut un infarct.M-au dus la Barzilai la spital, EKG, raze, analize, mi-au zis ca totul e OK si ca un nerv...un muschi...un tendon...trei nopti nu am putut sa dorm de durere...pina la urma m-am dus la acupuncturistul meu si acum nu ma mai doare deloc...
Despre sotul meu "bucatarul" ce sa zic...daca nu l-as fi cunoscut pe el sint sigura ca nu m-as mai fi recasatorit...este un om extraordinar si cu fiecare zi care trece il cunosc tot mai bine si il iubesc tot mai mult..asta a si fost motivul ptr. care am avut curajul sa fac un copil la 41 de ani...Si nu ma deranjeaza nici sterilizatul sau pregatitul de papa ptr. mititica...ia-s da mincarica din borcan daca nu as avea timp sa ii pregatesc eu sau, intr-adevar, daca merg undeva, insa mi-am luat un an de concediu fara plata ca sa fiu cu ea, asa ca...anul asta ii e dedicat ei 100%.Si apropo de sotul meu, de cind avea Maia citeva zile doar el ii face baie...
Si ca sa-i raspund Luizei, eu am alaptat-o pe Maia doar pina pe la 2 luni, am facut o usoara depresie post-partum si mi-a secat pur si simplu laptele, cu toate eforturile mele nu am reusit sa o alaptez mai mult...
Stiu de site-ul respectiv, e f bun si sint o sumedenie de retete bune acolo...
Cam asta ar fi, ma duc sa ma culc ca-s moooooooooooooooarta de oboseala,
va pup pe toate si s-auzim numai de bine...
luizza spune:
Buna fetle
Ne-am intors din Tel aviv,a fost mistho,chiar ca a fost cald,dar nu am prea fost la cine stie ce cumparaturi,ca sotul meu a a stat in sala de examen o ora (doar)si apoi am plecat inapoi spre casa,dar totusi mi-am cumparat o placa de par(de intins)
In drum spre casa ne-am oprit la Ikea,si normal ca am mancat cea mai buna ciorba din viata mea,nu stiu daca ati fost ,este super ,tot mancare,lucruri tot,bucataira suedeza
Ciorba nu este pusa in vaseste pusa in paine scoasa miezul,si inauntru pusa ciorba.........este asa bunaaaaaaaaaaa,felul doi am luat sushi si nu am stiut ca sosu este asa picant si am bagat in muuuuuult sos
fetelor era sa-mi dau duhul pe bune,nu mai puteam respira
nu mai pun sushi in gura cat oi trai
apoi am ajuns acasa super obosita ,pt ca am faccut 2 ore cumasina asa trafic
Sunt un pic cam trista ca Maria a facut febra 39,2
i-am dat Acamoli acum sa vad
a adormit saracuta
Voljena,e frumos Israelul dar mai frumoasa e Romania
Anda sper sa ti se indeplineasca dorinta sa ai un bebe,e cel mai minunat lucru care i se poate intampla undei femei,ai sa vezi o sa-ti fie mult mai usor,nu o sa te mai simti asa singura,iti zic din propia experienta
Anda maria nu are ani,are 10 luni si mama lu' Maria are 22
inca un pic si face anul
atunci facem chef
sa stii ca ma bucur mult ca sotul tau este bine, adevaru e ca medicii de aici sunt foarte buni,asa a facut si un prieten de familie de al nostru operatie la ureche si acum e bine merci
numai cand merge la picina trebuie sa-si bage niste dopuri sa nu intre apa
Silvi spor la treaba ,eu cand singura aca si spun gata ma apuc de facut treaba,ba mai mannc ceva ba mai stau pe net
ba ma mai uit pe geam
si trece ora si vad ca nu e facut nimik,si in ultimile minute bag repede sa termin
in rest ce sa va mai zic
Anda dar voi sunteti crestini?daca da cum ati reusit sa veniti in IsraEL?
Yael unde esti?
azi nu ai dat raportu ce s-a intamplat
sper ca esti bine
luizza spune:
Ramona dupaia am vazut mesajul de la tine,ce sa-ti zic tot respectul ca ai avut curaj sa faci un bebe la 41 de ani
esti o mama eroina sincer
si eu am o vecina care a facut al 5 copil la 42 de ani
nu sunt ei prea bogati,dar cred ca rar am vazut femei mai fericite ca ea
micuta ce-ti face?