"Pamintul Sfint"...si bune si rele (3)
Raspunsuri - Pagina 10
didi-anda spune:
RAMONA ma bucur ca esti bine.
LUIZZA multi pt MARIA. sper sa-i scada febra si sa se simta bine. da LUIZZA, suntem crestini. sotul meu are contract aici, iar din cauza ca el are drept de munca, mie mi-au dat doar viza de turist, atat cat are el viza. prima oara am venit in 2001 , tot pe cate 1 an. acuma avem viza pana in 31 mai, dar i-au promis c-o sa-i puna pana in 30 august.oricum, in iunie vrem sa mergem acasa,pt o luna.
silvana.ady spune:
Noapte buna fetelor!
Ramona, bine ca a fost doar o sperietura si n-a fost nimic mai grav. Imi inchipui ca incepusera sa-ti treaca prin minte tot felul de ginduri... Multa sanatate! Darie a fost pe acasa? Cum e cu ?
Luizza, noua ne place tare mult sushi. Sosul ala pe care l-ai mincat banuiesc ca era "wasabi" si se consuma cu multa ... "zgircenie" ca este groaznic de iute (dupa cum ai si observat, de altfel ). Sper ca Maria sa se simta bine si sa-i treaca febra cit mai repede.
Noi am avut un sof shavua foarte activ in petreceri. Shirly a fost invitata la doua zile de nastere (una vineri si cealalta astazi), iar vineri seara am fost la niste prieteni in Haifa si ne-am intors la 1 jumate noaptea. Am picat cu totii lesinati de oboseala...
O saptamina buna va doresc la toate!
Pa si
Ramona2006 spune:
O saptamina buna, fetelor!
Noua ne ies dintisorii - Maia are gingia "inflorita" jos si e tare-tare miriita.Vrea numai in brate, baga tot in gurita, "mushca" si se enrveaza...ma pregatesc ptr. ce-i mai rau...m-am dotat cu acamoli, gel de gingii plus ca exista si un preparat homeopat ptr. asta...sper sa ma tina nervii...
Pupici
Yael spune:
Ramona! Branza de vaci cu rosii...
didi-anda, ma bucur ca-ti este sotiorul mai bine... In leg. cu cetatenia israeliana, nu cred (de fapt sunt sigura) ca nu o veti putea obtine din moment ce nu sunteti evrei (sau familia... cineva din familie).
Eu n-am gasit sarmale la TivTam, mai caut...
luizza, cum se mai simte Maria? Ce a avut?
La adresa aia culinara era o reteta de 'Sarmale Sparte'... adica nu mai stai sa le impaturesti, le pui asa... nu stiu exact...cum. Asa ca tu de fapt ai vrut sa faci Sarmale sparte, nu? Sarmalele mici-mici stiu ca se fac din foi de vita... Am facut si eu o data.. Mi-au iesit super...
Si mie-mi place sa mananc la Ikea, e super... Si e atat de ieftin..
Sivi... ce viata pe tine, a? Ai fetele mari, cine sa te ajute... Bravo! Asa este, in curand este ziua lui Yael... Face 3 anisori... Cum a fost cand a facut Danielle 3 anisori? Este prima lor aniversare pe care or sa si-o aduca aminte, nu-i asa? In seara de 23 as vrea sa facem impreuna un tortulet... Sa avem asa, un fel de traditie... Insa eu n-am facut in viata me aun tort... Ma gandesc ca poate se gasesc blaturi de tort deja facute.. eu doar sa-l iniropez si apoi sa-i punem ceva creme... si tot felul de prostioare: bombonele... s-a trzit asta mic, revin cand pot, va pupic.
Cu drag,
Isabella, Yael (2 ani & 11 luni -24Nov.'03) & Nardi (1 anisor & 6 luni -01May'05)
Picasa
silvana.ady spune:
Ramona, pe vremea cind ne ieseau noua dintisorii se gaseau jucarii cu un gel ceva inauntru pe care le puneam la frigider si le dadeam al fete sa le "rontaie". Nu stiu exact daca au ajutat, dar de stricat, n-au stricat sigur.
Nu vreau sa-ti stric entuziasmul, dar se spune ca gelurile de dinti sint "medicamente pentru parinti"... Dar, succes si la mai multi dintisori! Uite aici www.anbesol.com/teething/chart.asp" target="_blank">Tooth Chart sa notezi cind i-au aparut lui Maia dintisorii.
Luizza, ce face Maria? Se simte mai bine?
Yael, noi la "sarmalele sparte" le spunem "sarmale imprastiate" sau "varza a la Cluj".
La noi cu torturile este o adevarata traditie. Eu am cumparat cartea asta "Ugot Yom-Huledet" si din ea ne inspiram de fiecare data. Este si una mai noua cu alte modele. Reteta mea de tort este foarte simpla: 2 plicuri a lui Rich de praf de prajitura de ciocolata; o bag la cuptor in 10 minute si iese tare gustoasa. Inainte sa ornez tortul il insiropez putin. In carte sint ornamente cu culori alimentare dar eu incerc sa le ocolesc si le inlocuiesc cu alte chestii in culori mai naturale.
Deci, ca sa revin la "traditie"... Cu citeva zile inainte de ziua de nastere, sarbatorita isi alege tortul. Mergem sa cumparam materialele necesare si mami si tati stau seara (adica noaptea) si prepara si orneaza tortul. Nu le-am cumparat niciodata tort de la cofetarie de ziua lor si in fiecare an le fac la fiecare cite doua (pentru la gan/scoala si pentru acasa).
Acum doi ani, ziua lui Danielle a picat chiar de Purim si am facut un bal mascat. A fost chiar foarte haios; toti invitatii au venit mascati si imbracati in tot felul de personaje. Toti copii au fost incintati.
la toate fetele!
silvana.ady spune:
Revin ca sa ve arat exemple din torturile facute de mine.
Torturi
Aste este ce-am gasit deocamdata. Celelalte poze sint pe film de pe vremea cind nu faceam poze pe digital. Mai caut.
Pa.
Ramona2006 spune:
SILVANA, torturile taale sint f reusite! Felicitari! Bineinteles ca pe urma ti-am luat pozele la rind si m-am delectat privindu-le...sinteti o familie f frumosa, si tu si sotul tau...cit despre cele 2 printese....ce sa mai vorbim...sa-ti traiasca!!!Pozele de la vizita lui Radu sint facute in casa ta? Am admirat nishele din peretzi si ceea ce era lg tv in salon.Cum ati facut nishele? Merci ptr. tooth chat.il printez si-l pun la Maia in jurnal. Si noi avem teether care in plus daca il stringi putin vibreaza si maseaza gingiuta dar nu e prea incintata de el.Cel mai mult ii place cind ma mushca pe mine de deget (evident dupa ce m-am spalat bine-bine pe miini).
Intrebare:de unde sinteti de loc din Romania.Eu sint nascuta la Baia Mare, am facut facultatea la Cluj si am ramas acolo pe urma, gasindu-mi de lucru.Tibi, sotul meu e clujean.
LUIZZA ce face Maria? i-a trecut febra?
Yael spune:
...gata, am revenit. Astia mici s-au culcat.. in general n-am timp sa scriu decat dimineata cand sunt ei la gan (insa mai 'trebaluiesc' si eu prin casa) si dupa-amiaza, cand dorm... Cand va citesc, am asa multe sa va rapund, pe loc... insa timpul trece si cand e sa scriu parca am blank'.
Sivi, foaaarte dragutele torturile, insa de unde forma de pisicuta? Mi-a placut mult tortul cu Barbie, cred ca unul de genul am sa-i fac lui Yael, asta pt. acasa iar pt. gan ceva cushit cu crema de ciocolata... si cu o poza ceva haios pe el (anul trecut a avut cu Winnie -am pus poze la albumul 'Diverse'). Si cel de-al 3 -lea tort (incercat de noi, ca nu ma pot baza pe mine, cum o sa iasa) il mancam noi de ziua ei, pe 24 (de fapt si ziua mea... Yael s-a nascut de ziua mea). Ziua ei pica vineri, sambata avem invitati, iar luni probabil or s-o sarbatoreasca la gradinita.
Merci mult Sivi pt. cartea cu ugoturile, insa ai idee daca se gasesc blaturi gata facute? Poate sa incerc la Mega. Eu am doar un cuptoras mic, nici nu cred ca mi-ar incapea sa coc vreun blat de tort in el... Si prefer gata facut... Nu prea sunt eu 'mamica de casa' adica asa... cu gatitul, ma intelegeti
Trimit mesajul asta si revin, ca face un zgomot dubios calc. Pupici.
Cu drag,
Isabella, Yael (2 ani & 11 luni -24Nov.'03) & Nardi (1 anisor & 6 luni -01May'05)
Picasa
Yael spune:
Sivi, uite aici patutul lui Yael, http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=4231502 insa e un roz mult mai frumos si placut (nu le-a iesit bine poza)... si cu o lenjerie frumoasa, e super dragut patul... Aveam poze facute cu patutul lui Yael, am sa caut si am sa si fac noi (sa vezi si patutul lui Nardi).
La Ikea pe site sa mergi (poti vedea catalogul lor on-line, sau poti face download la el) si sa vezi ce camere superbe au pt. copii... si dulapioare... (rosu cu roz)... Noi cumparam multe de la Ikea, mi se par tare dulci produsele lor si foarte utile!
Ramona, cum te mai simti cu spatele?
Eu (noi) suntem din Ploiesti...
A inceput sa ploua p-aici... Si mie-mi lipseste zapada RAU... si de abea astept sa merg pe Hermon (aveti idee de cabanute bune prin apropiere?).
Noi sambata am fost in Afula, la prietenii nostri, fetita lor a facut un anisor... A fost frumos (cu toate ca Yael a fost dificila), mai ales ca ne-am reintalnit cu prieteni mai vechi din Merkaz Klita (cand am venit in Israel, aici am stat, in Merkaz Klita Tveria -a fost super frumos, bine acolo... numai amintiri placute)
&
Cu drag,
Picasa
didi-anda spune:
buna fetelor. n-am mai scris pt ca n-aveam ce. eu stau toata ziua in casa, asa ca, n-am noutati.
acuma insa, o mare nedumerire, problema, nici nu stiu cum sa-i spun. azi a avut sotul programare la doctorul de urechi. acuma m-a sunat, foarte necajit, sa-mi spuna ca doctorul de urechi zice ca problema este la cap. sotul i-a explicat si i-a aratat hartiile de la doctorul de cap, in care scria ca nu are nimic si ca cel mai probabil, are probleme la ureche. in fine... sotul meu a sunat alt dr, cel care l-a programat la ambii doctorisi din ce mi-a zis el, s-au contrazis putin si-o tineau tare: unul, ca are probleme la cap, altul, ca la ureche. intr-un final, i-au spus sa mearga la fizioterapie. nu mai stiu ce sa fac de nervi..imi vine sa plang.. nu-i normal sa nu-ti zica ce ai... trebuie sa stii, sa vezi ce este de facut in continuare... m-am gandit sa-l pun sa incerce si la alt doctor. spuneti-mi, va rog, este normal cum s-a rezolvat problema? l-au trimis la fizioterapie, dar nu i-au zis ce probleme are... nici nu stiu ce sa mai zic...
yael la tiftam,unde este sectia de prajituri de tot felul< facute> gasesti blat inalt,care trebuie taiat. sper sa gasesti.
va pup