"Pamintul Sfint"...si bune si rele (3)
Raspunsuri - Pagina 8
luizza spune:
Buna dragele mele
Sincer imi pare rau ca nu am avut timp sa va trimi t PM,asa ca am sa va spun aici ce am de spus,adic\a poate chiar nu e nimik interesant(poate silvi va fii un pic surprinsa)e legat de datele mele,adica unde locuiesc,cati ani am,....
Pt ca asa mi se pare normal sa fim corecte una cu cealanta,vroiam sa va scriu pe pm,deoarce eu am avut o experienta nu tocmai placuta cu chestia asta,am dat datele mele,absoulut tot,eram foarte sincer(tot pe un forum)si asa m-a identificat o ''prietena'',si a aflat multe lucruri despre mine care ea chiar nu trebuia sa le stie.......
Altceva daca mai aveti intrebari am sa va raspund cu drag
Silvana ,nu nu m-ai deranjat deloc,nu ma supar eu asa repede
Ramona,eu am prietene aici,nu foarte multe dar.....stii cum e...toate sunt romance aproape dar ma bucur ca acum am si niste prietene virtuale
poate o data ne vom intalni la o bere toate
Yael sa poarte aia mica sanatoasa treningurile,acum din 8 pana in 13o sa fie reduceri mari in Mashbir ....eu am primit prin posta oferta...
Altecva ce sa va mai zic ,eu sunt in depresie totala acum,ca vine iarna,si nu e zapada ,sufar dupa chestia asta foarte mult,sunt unele zile sau chiar saptamani care,chiar nu am chef de nimik,dar lasa ca trece vine craciunul,vine ziua Mariei
Sper sa fie un an mai deosebit de cat restul,
Fetelor am o intrebare sper sa nu va suparati,voi mai faceti pom de craciun,eu stiu ca voi sunteti acum de alta religie,dar ............
ma gandesc ca fiind (inca romance in suflet).....
ma gandesc ......
acum pupici ,fug la somn,ca maine am un pic de treaba..
Apropo maine este Sf Mihail si Gavril
La multi ani,pt toti ce poarta aceste nume,si santate va doresc
silvana.ady spune:
Luizza, surprinsa? Putin spus.
Din punctul meu de vedere poti sa-ti editezi mesajul si sa stergi ceea ce nu vrei sa ramina. O sa-mi fac timp sa respund mai tirziu astazi.
la toate fetele
Yael spune:
Fetelor, e nevoie de sfatul vostru; Uitati ce am gasit pe forumul 'Femina Intim', la subiectul 'va rog sa cititi....':
Autor Subiect
didi-anda
nou venit
---------------------------------------------------------------------
<am o problema si nu stiam unde sa postez....va rog mult de tot, daca puteti sa-mi dati vreun sfat, sa o faceti..
problema este cu sotul meu..noi suntem in ISRAEL si nu prea avem cu cine sa ne sfatuim, asa ca...apelez la voi.
de 2 zile sotul meu nu se simte bine deloc...are ameteli, sta tot in pat, varsa ceea ce mananca si cateodata il iau caldurile.sincer, nu stiu ce sa fac..
acum o luna a mai avut aceleasi probleme, s-a dus la doctor, i-au facut analize si i-au bagat 2 perfuzii cu calciu si vitamine< asa zice el...nu stiu..>.s-a simtit mai bine, dar problema mea este ca nu i-au zis nimic..nici nu stiu daca i-au citit analizele.oricum, lui nu i-a spus nimic, decat ca nu bea suficient de multa apa..
dimineata l-a sunat pe doctor si i-a spus ca nu se simte bine..i-a spus sa bea multa apa si daca nu-i trece, sa mearga maine dimineata la spital la el.si acuma sotul sta in pat..nu se poate ridica, nu poate manca si nici nu poate bea apa sau ceai...
ce pot sa fac?
va rog sa-mi dati un sfat..ati patit si voi asa ceva?
va multumesc>
---------------------------------------------------------------------
Eu i-am raspuns acolo.... Pupici.
Cu drag,
Isabella, Yael (2 ani & 11 luni -24Nov.'03) & Nardi (1 anisor & 6 luni -01May'05)
Picasa
luizza spune:
Buna
Off cam slaba miscare pe aici?eu itru doar seara dragele mele ca atunci am si eu un pic de timp liber ,in rest papushica imi mananca to timpul
Voi ce mai faceti"?
eu astazi am incercat sa fac niste sarmale,adica sa-i fac o surpriza sotului,si daca ati fii vazut rezultatulpana la urma m-a rugat sa-i fac niste avocado
Tot orezu si carnea erau in oala frumzele si ele pe acolo......
Deci.....voi ce mai gatiti asa......ca poate ma ajutati cu vreo idee
Yael eu as ajuta-o cu cea mai mare placere,dar chir nu stiu ce sa-i zic,ca medicii de aici din israel intr-adevar sunt buni dar au un singur defect
ei nu iti zic ce boala ai,sau cum se cheama,ei iti zic ca e virus
daca te dore capu e virus
daca te doare burta e virus
si tot asa
voua nu vi s-a intamplat
?
Silvi pe unde esti?
cred ca esti cam ocupata ca nu ai avut timp sa raspunzi
Ramona tu ce mai faci?
ce face printesica?
sunteti bine
/
?
altceva?
ce sa va mai zic
pupipici
si scuze daca am uitat pe cineva
silvana.ady spune:
Noapte buna fetelor!
Am avut o zi la serviciu c an-am avut timp sa nici sa respir!
Didi-anda, in primul rind multa sanatate sotului tau. Sint si eu de parerea lui Yael, ca trebuie sa-si faca analizele si sa le verifice cu un doctor. Daca este un virus (ceea ce este foarte posibil) atunci nu ai ce sa-i faci decit sa astepti sa treaca. Intre timp multa apa, cola (e buna ca iti da un pic de energie) si lichide in general. Si eu am avut citeva zile in care m-am simtit groaznic, febra, stari de voma, ameteli si mi-a trecut de la sine in citeva zile.
Te asteptam cu vesti bune pe la noi.
Luizza, imi pare rau de sarmalele tale. Da' bine ca ati avut un pic de avocado in casa ca altfel mureati de foame cu talentele astea de gospodina .
Eu nu prea gatesc, cel putin nu in timpul saptaminii. Fetele maninca la ai mei, iar noi ajunjem seara pe la 7 acasa si atunci mai ciugulim ceva mizilicuri si gata cu mincarea. Pentru vineri si simbata gatesc ca-mi trebuie pentru fete. Lor le place la nebunie ciorbita de perisoare (mincale-ar mami de romincute), supa de legume pasate cu crutoane, mincare de cartofi, pilaf.
Cit despre pom de craciun, depinde de chef si dispozitie. Sint ani in care facem (mai mult pentru Revelion pe care de obicei il facem la noi si se string in jur de 30-40 de persoane - evrei, crestini si musulmani; le adunam pe toate natiile ) si ani in care nu. Multi dintre prieteni insa fac pom si mergem in seara de craciu si il asteptam pe mosu cu daruri. Fetele sint incintate de fiecare data.
Ramona, ce-ti mai face iubitica? Dar feciorul?
Yael, ce mai faci? Ce-ti faci copilasii?
Noapte buna va doresc.
didi-anda spune:
LUIZZA eu cand fac sarmale,iau de la tiftam. sunt congelate.pun intr-o oala ulei,varza acra calita, sarmalele,bucati de kaizer,le acopar cu varza acra maruntita si mai pun apa cu bulion si le las la fiert. varza o spal,ca este prea sarata si nu mai pun sare deloc pe ele. sotului ii place.eu nu mananc.nici in ROMANIA nu mancam. sa nu radeti de mine ca nu stiu sa fac sarmale ...am o scuza...asa zic eu.. cand am venit aici aveam 18 ani si jumatate.numa ce terminasem liceul si-am venit aici. m-am trezit ca trebuie sa fac de mancare<ceea ce nu prea mai facusem, ca eram la scoala>. sa stiti c-am invatat sa fac..nu chiar de toate,si-mi place sa gatesc.imi scriu mereu retete,incerc lucruri noi,etc. chiar daca am retete si de sarmale si multe altele, imi este greu sa le fac, pt ca nu ma prea descurc cu ebraica si nici nu sunt as in engleza<nu stiu chiar toate cuvintele> si cand ma duc la cumparaturi imi este greu sa cumpar tot ce am nevoie pt retete noi.in ROMANIA ii usor, ca pot merge sa cer vanzatoarei ceea ce am nevoie.asta este...deja ma lungesc
dimineata merg cu sotul meu la doctor.o sa va dau mai multe vesti cand vin..sper sa fie bune.. o vorbit cu doctorul ca vrea sa-si faca si niste investigatii la cap...mai bine sa verifici tot...
toate cele bune..
Ramona2006 spune:
Buna fetelor,
la mine intratul pe forum depinde de toanele lu' asta mica...de ex acum tastez cu o mina, ca domnisoara doarme la mine in brate .Plus ca de cind am inceput diversificarea pasez legume, fierb, sterilizez...ei ii place sa fie participant f activ in procesul hranirii, asa ca avem morcov/batate peste tot...noroc cu ...dar ce conteaza...e o adevarata fericire sa fiu cu puiul meu si sa o vad cum creste si se dezvolta de la o zi la alta.
Darie trebuie sa vina acasa azi - el vine o data la 2 sapt in sof shavua, de regula cu un sac plin de haine puturoase, noroc tot cu...
Luizza draga, eu sint un om fericit...sotul meu e cu, e un fffff bun asa ca eu sint doar cu maruntisurile pe linga el...face niste sarmale (cu tofu, ca noi sintem vegetarieni) de te lingi pe degete...
Silvana, ce sa zic...primul an in invatamint am avut cosmaruri noaptea si plingeam mereu...insa am invatat sa fiu ffffffff ptr. ca altfel...copiii sint niste mici- nu toti, evident. Anul trecut de scoala mi-a fost f greu, eram si am avut o clasa de iud aleph, mi-au mincat sufletul...aveam pina si clopotzel tibetan sa nu se streseze Maia in burtica...
Da, de regula fac brad...puterea obisnuintei...noi sintem mai - dar asta-i alta poveste si am amortit la calc cu bebe in brate...
Didi, sanatate la sot si asteptam vesti
la toate
Yael spune:
saphir! Si eu te pup, uite... Nici nu stii ce m-am bucurat cand am vazut mesajul tau... Hai, te rog... mai scrie si tu, ce mai fac piticutii tai, cum te mai descurci... 2 cuvintele sa stiu ca esti bine
didi-anda, bine ai venit la noi! Sa ramai, da? Ne spui si cate ceva despre tine? Daca sotul tau nu a mancat de atata timp, cand o face sa manance cate putin, nu mult si nu ceva ce cade greu la stomac, asa.. ceva mai usor... Insa e semn bun ca are pofta de mancare, zic. Sa fie totul bine...
Sarmale congelate de la TifTam? Hmmm.. suna bine, insa numai sa nu fie de porc... Noi nu mancam porc... Bleah.
Ramona, cand Yael era micuta se gaseau la SuperPharm borcanele Gerber cu de toate: pui cu paste, pui cu legume... si carne de curcan... etc. si erau pe numere, nr. 3 (la nr. mai mici gaseai morcov doar, batata.. insa pasta..) era de la 8 luni in sus, pt. ca avea si bucatele... M-au ajutat mult.. Plus ca erau si deserturi si suculete... Pe urma, deja cu Nardi aproape ca nu mai gaseam deloc... Si acum nu stiu daca se mai gasesc sau nu... Oricum, de baza erau legumele fierte (dovlecel, batata, morcov -cartof mai rar) si carne de pui (piept) fiert.. si le amestecam cu smantana... Si acum mananca asa ceva... Le place mult. Imi mai aduc aminte de renumitul biscuite ras cu mar + banana... Ghil le mai dadeam... Si apoi gamadim... Si le dadeam in fiecare zi altceva (ma refer la pranz) pui, ficat de pui, curcan rosu, ou. Acum Nardi la masa de la ora 17 mananca mereu, in fiecare zi cate un ou cu iaurt... Ma asigur ca manca asa ceva si apoi completez cu ce-i mai place... Oricum, de la 8 luni el mananca bucatele si mai de toate... Si bamba... Insa sa citesti si la forumul de fete cu bebei de seama fetitei tale...
LindaG, totul e ok?
voljena, astazi ai aterizat in TelAviv, nu? Daca poti sa ne tii si pe noi la curent... Vacanta Placuta! Si sa profiti de soare cat poti, de sambata-duminica se cam strica vremea....
Sivi, ce noroc pe tine cu ditamai familionul! Sa fie sanatosi! Eu ce sa zic...
O sa-ti arat si patutul lui Yael... insa e micut, adica salteua de la patul de bb se potriveste la patulul ei... Si pe Nardi l-am mutat in patut gen ca a lui Yael (insa pe albastru, evident), norocul meu este ca l-am gasit la ToysRUs. Cand or sa mai creasca am sa le cumpar paturi supraetajate
Revin.
Cu drag,
Isabella, Yael (2 ani & 11 luni -24Nov.'03) & Nardi (1 anisor & 6 luni -01May'05)
Picasa
Yael spune:
Ramona, sa nu uit de peste (insa dat cu grija).
Aveti aici un site cu www.culinar.ro/forum/index.php?s=42d50ebeaf9d1dbdd1d47f109efbe528&showforum=21" target="_blank">Retete in imagini,mie imi este foarte folositor... Nu prea ai cum sa mai greseti
didi-anda spune:
sotul meu este tot la doctor de la ora 11. i-au luat sange, i-au facut film la gat, la cap< a tras o cazatura cu ceva timp inainte si-a dat cu capul > si l-au verificat la urechi< la o ureche ii tot iese ca un fel de cos, dar mare si dr-ii cred ca s-ar putea sa se traga si de la ureche>. asteapta sa vada ce-i mai zic.
eu nu m-am dus cu el, pt c-a zis ca cel mai bine ii sa stau acasa, pt ca mie mi-i se face rau in spitale si stia c-o sa stea mult. sper din tot sufletul sa-i iasa toate bine.
yael pot sa-ti spun c-am terminat liceul si mi-am urmat prietenul <actualul sot> in israel. ne-am casatorit aici <daca m-a cerut, am acceptat> la ambasada la tel aviv , iar la biserica la ierusalim. am 23 de ani <mica, nu? > iar sotul 28. stam in azor. imi este putin greu, pt ca sunt departe de familie si de prieteni, mai ales ca nu lucrez si stau in casa toata ziua, cu catelusa mea. sa nu ma intelegeti gresit.. nu lucrez pt ca nu am viza de lucru, doar de turist. ebraica inteleg putintel, mi-i rusine sa vorbesc, vorbesc romaneste toata ziua cu sotul, iar cand mergem undeva, vorbesc engleza. mi-ar place tare mult sa pot sa am si eu un serviciu, ca m-am saturat de stat in casa. am fost in romania din decembrie 2005 pana in iulie 2006 si n-am stat acasa...m-am angajat. am fost foarte mandra si bucuroasa c-am si eu serviciul meu si salarul meu.
imi place in israel.adevarul este ca nu prea iesim. poate o sa vi-i se para nostim, dar n-am fost niciodata cu autobuzul in israel. pt ca-mi era foarte frica in primul an si mi-a ramas in cap ca nu ma urc in autobuz. la fel si sotul meu.
copii nu avem...nu inca..
cam atat
o sa mai intru..