"Pamintul Sfint"...si bune si rele (3)
Raspunsuri - Pagina 7
silvana.ady spune:
Ramona, te invidiez ca poti sta acasa cu printesa ta cea scumpa. Si mie mi-ar place si imi mai iau cite o zi libera din cind in cind ca sa mi-o petrec cu scumpele mele. Dar asa in general, imi iau revansa vinerea si simbata.
Ce se intimpla prin Ashdod? Ai invatat deja franceza? Am auzit ca in ultima vreme au venit foarte multi francezi in oras iar preturile la case au crescut ceva de speriat.
Baiatul tau a avut "action" in timpul razboiului, nu-i asa? Dar cel putin ai fost linistita ca este "in tara".
pentru Maia
Yael, ce-i cu tine? Pe unde iti mai umbla "tastatura" ca nu mai dai pe-"acasa"?
Sivi - mami de doua printzese
Shirly (12.09.1999) & Danielle (27.03.2003)
Poze mai vechi si mai noi
luizza spune:
Buna dragele mele
Am citit \ce am citit si pana la urma m-am hotarat sa scriu si eu.....
Eu locuiesc in israel de 3 ani,am o printesa de 10 luni
Ma bucur ca sunteti aici si exista un subiect unde fetele din israel pot schimba impresii
Cam atat pentru inceput sper ca pe parcurs sa ne cunoastem mai bine
silvana.ady spune:
Luiza, bine ai venit la noi. Iti doresc sedere cit mai lunga si mai activa pe topic. Sper si eu sa antrenam putin spiritele pe aici.
Sa-ti traiasca sufletica.
Eu am ceva mai mult ca tine la activ in Israel (19 ani - ii implinesc pe 16 feb. 2006), casatorita de aproape 15 si cu doua comori de 7 si respectiv 3 ani jumate.
Tu pe unde locuiesti ca nu se vede in profil?
Te astept pe aici la taclale.
Pa si
Ramona2006 spune:
Silvana draga, cu statul acasa nu am avut de ales, noi sintem cam singurei aici si nu avea cine sa ne ajute cu mititca. Si chiar maon sau metapelet de la 3 luni, nu ne induram.Asa ca am hotarit sa stau eu acasa. Nu-i vorba, este o pauza binevenita dupa 4 ani de predat in Israel, ani f grei ptr. mine.
Da, Darie (baiatul meu) a avut mult "action" in timpul razboiului , abia daca l-am vazut la fatza de vreo 2 ori, venea de seara pima dimineata sa-si ia haine curate si sa doarma in patul lui...
De Ashdod, ce sa-ti zic...mai curind ar trebui sa invat ruseste, ca sint enorm de multi rusi...nu-mi place orasul in mod deosebit, eu zic ca e un oras fara personalitate...noroc cu marea, altfel chiar ca ar fi "trist" de tot pe-aici.Sotul meu lucreaza in Tel Aviv, asa ca ce-i pasa...asa am auzit si noi, ca ar fi crescut mult preturile la casa...chestia e ca din cauza asta nu se prea vind/cumpara ca inainte, asa ca presupun ca vor scadea din nou...
Luiza, bine ai venit! Abia astept sa schimbat impresii despre printesele noastre...chiar, am o intrebare: tu cind ai inceput diversificarea la mititica si mai ales cu ce? Eu sint abia la al treilea pireu de morcov cu Maia mea (ca cereale in lapte nu vrea sa bea ptr. nimic in lume) si sint curiasa tu cum ai facut, avind in veder ca diversificarea in Israel e putin diferita de ceea ce stiam din Romania...
Va pup fetelor si mai vorbim...
luizza spune:
Buna fetelor...
Ma bucur ca m-ati primit cu atata caldura,aici printre voi
Ramona,si eu ma bucur ca vom putea vb despre copilasi,dar scuza-ma poate nu am fost foarte atenta dar nu stiu cat timp are bebelusu tau,oricum cred ca este micutza daca de abia acum ai inceput diversificarea
dar hai sa-ti zic cum am facut eu
Eu pe Maria am alaptat-o exclusiv pana la 5 luni,de pe la vreo 4 luni am inceput sa-i dau cate-o lingurita de suc de morcov,de suc de mar ,cam asa
Dupaia de la 5 luni fix,i-am fiert dovlecei si i-am dat
si vreo trei zile i-am dat dovlecei in locul mesei de pranz,apoi am fiert morcov si i l-am dat,tot asa 3 zile(ca sa vada daca nu cumva este alergica)apoi am combinat cele doua legume,si tot asa am adaugat
acum la 10 luni Maria mananca aproape orice
Si o chestie pe care am facut-o eu niciodata nu am plasat-o pe MARIA sa se uite la mine cum mananc ceva ,intodeauna i-am dat un pic,sau un strop,asa se face ca mariaa gustat aproape din tot ce am baut si am mancat eu pana cum
Si mulumesc lui Dumnezeu nu am avut nici o problema cu ea,si niciodata nu i-am dat vre-un medicament pana acum.........
Un singur lucru Maria nu vrea sub nici o forma Materna,nu o pot pacali de loc,ea noaptea inca se mai trezeste si eu ma gandesc ca se trezeste de foame,si am incercat sa-i dau Materna cu cereale si nu vrea deloc...
si eu sper sa mai vb
mai multe
Silvana acum pt tine poate o sa fie o surpriza
dar am sa-ti zic pe PM de unde sunt
si celorlante fete
daca doresc sa stie
si am sa va zic si motivul
pupici
Yael spune:
Bun venit Ramona & Luizza!
Uite Sivi, incet-incet ne vin fete noi ca cele vechi... (inclusiv eu) nu prea mai dau p-aici.. Oricum, vad ca si tu esti destul de noua, nici de-o luna p-aici.. probabil d-asta esti si asa de activa, las' ca-ti trece.
Ce bine ca Danielle este in kibbutz, este super de frumos si simplu in kibbutz, frumoasa viata, stiu asta pentru ca am trait cam 3 ani intr-un kibbutz din nord, langa kinneret. Acum ne-am mutat mai in centru si am vrut s-o dau pe Yael la gradinita bineinteles intr-un kibbutz, de pe langa noi, insa au cerut 2.700Nis si nu mi-am permis... Mai ales ca urma sa-l dau si pe pitic la gan... Si acum sunt amandoi la un gan bun (insa cu program scurt, la 13.30 ma duc sa-i iau), zic eu... Directoarea e romanca.
E-bay -sa nu platesti vama la electronice? Ciudat... oricum, am sa incerc si eu.. Cand o fi... Patutul lui Yael cu Disney Princess tot din USA l-am comandat.. si normal, mi-a luat vama cu toate ca era pus ca gift, fara invoice... Intelegi.. Ma rog, asta e.
I-am luat de la Mashbir lui Yael 'Ariel Styling Head' si un trening Disney Princess cu Ariel.
Sivi, nici eu nu lucrez, de fapt nu mai lucrez (am lucrat cam 4 ani, primul meu servici fiind aici, in Israel) -de fapt mai lucrez asa de acasa, cam 1-2 ore dimineata (pentru acelasi boss). De la 13.30 sunt cu piticii... Nici n-am putea sa ne descurcam altfel... Suntem singuri-singurei CUC. Cu ambele sarcini am lucrat pana in ultima clipa si a fost tare greu cand Yael avea numai 8 luni si am aflat (SURPRISE-SURPRISE) ca sunt iar graviduta... Singuri, cu servici, lucram in shifturi -eu dimineata, sotul dupa-amiaza pana noaptea tarziu, ca sa stam pe rand cu cea mica... Eu gravida apoi... mergeam si mult pe jos pana la sosea (asta cand am stat in kibbutz...).. si iarna era tare greu... Insa apoi am dat-o pe Yael la gan ca nu se mai putea (avea 1 an si 2 luni), trebuia sa nasc... ne-am luat si masina... Si totul s-a aranjat... Cam atat, pe scurt Piticul tot de la 1 an si 2 luni merge la gradinita, am vrut sa fie la fel...
Noi suntem de 6 ani in Israel.... Suntem de 11 ani impreuna si de 8 ani casatoriti.
Ramona, ma crezi sau nu, insa vecinii nostri au un baiat in armata si o fetita de 5 luni! Ciudata coincidenta, nu?
Luizza, vreau si eu PM de la tine (stii tu cu ce...).
Incerc sa inchei si promit ca am sa scriu mai des (macar aici, acasa -bine ai zis Sivi).
Pupici!
Cu drag,
Isabella, Yael (2 ani & 11 luni -24Nov.'03) & Nardi (1 anisor & 6 luni -01May'05)
Picasa
Ramona2006 spune:
Yael, multumesc de primire...Chiar ca e o coincidenta bizara cu vecinii tai.Interesant...Eu am hotarit sa fac pasul asta ptr. ca sint casatorita a doua oara (de 7 ani) iar sotul meu nu avea copii. Acum o are pe printesa lui si e cel mai fericit om din lume...
Luizza, puiul meu mic are 5 lunute si cam asa am inceput si eu diversificarea.Doar ca am inceput cu piure de morcov si nu cu suc.Acu trec la batate in piure si la suc de morcoveata.Tare i-a placut de la inceput piureul de morcov.Il sugea din lingurita cu mare pofta.
Evident, si eu vreau un PM cu stii tu ce...
Ma bucur ca nea-m gasit aici in coltisorul asta de net.Eu nu prea am prietene si mi-e tare greu mereu singura...bineinteles ca-s fericita sa stau acasa cu puiutul, dar o conversatie cu adulti din cind in cind nu strica.
Va pup pe toate
LindaG spune:
Buna fetelor,as avea nevoie de ajutorul vostru.Caut o persoana,prietena de-a mamei mele,care locuieste in Israel,in Haifa,o cheama Kalfa Marcela,adresa ar trebui sa fie REM MELCHETT 10,HADAR-CAMEL,ISRAEL.As avea nevoie de un numar de telefon ca in internet n-am gasit.Va multumesc mult de tot daca m-ati putea ajuta.
silvana.ady spune:
quote:
Originally posted by LindaG
Buna fetelor,as avea nevoie de ajutorul vostru.Caut o persoana,prietena de-a mamei mele,care locuieste in Israel,in Haifa,o cheama Kalfa Marcela,adresa ar trebui sa fie REM MELCHETT 10,HADAR-CAMEL,ISRAEL.As avea nevoie de un numar de telefon ca in internet n-am gasit.Va multumesc mult de tot daca m-ati putea ajuta.
LindaG
Hoy si,y mañana tambien!!!
http://community.webshots.com/user/lindaparmina
Ti-am trimis un PM cu detalii.
silvana.ady spune:
Mai, mai, uite ca ne-am adunat 4 fete. Eu mai astept inca, in special pe dalia946 poate mai intra si ea pe aici. Pe celelalte fete mai vechi nu le cunosc, dar le astept si pe ele.
Luizza, astept si eu un PM cu ce vrei sa-mi spui, daca vrei, nu-i musai. Sa stii ca n-am avut nici o clipa intentia sa te supar cu intrebarea mea. Iarta-ma daca totusi te-a deranjat.
Eu imi aduc aminte de Danielle, cred ca avea mai putin de un an si ii dadeam sa bea suc de mandarine proaspat stoarse. Facea o mutrisoara cind il bea ca te prapadeai de ris. Se strimba de mama focului si mai cerea.
Ramona, te admir ca ai avut puterea de a preda in Israel, cu copii de aici. Cred ca este enorm de greu, nu se compara cu disciplina din invatamintul romanesc (cel putin asa cum era pe vremea cind eu eram eleva). Shirly este in clasa a IIa si vad cam cum merge la ea in clasa, cu toate ca am avut noroc de o scoala buna.
De ajutor cu copii va inteleg pe toate cu toate ca nu din proprie experienta (spre fericirea mea). Noi sintem veniti cu "catel, cu purcel" din Romania. Adica cu ai mei parinti, unchi si verisori. Sotul a venit si el (tot de 19 ani) cu parinti, matusa si bunic. Asa ca sintem o familie numeroasa ca sa zic asa si i-am adunat pe toti in Nazareth. Si am noroc de o familie iubareata ca "iese cu paruiala" cine sa stea cu copii daca vrem sa iesim pe undeva singui. Ai mei ma intreaba: dar voi nu mai iesiti si voi singuri cu prietenii ca ne e dor sa mai doarma fetele la noi. Mare noroc cu ei, numai sa fie sanatosi!
Yael, ce-ti fac bulgarasii tai de soare?
Ai vreo poza cu patutul lui Yael? Eu vreau sa le aranjez camera fetelor si caut idei. Danielle inca mai doarme in patut de bb dar vreau sa-l schimbam cit de curind.
Ramona, PM trebuie activat ca sa poata fi folosit si pe al tau se pare ca nu l-ai activat. Trebuie sa intri la "mesaje private" si de acolo la "Options". De acolo te descurci tu.
Va pe toate fetele cu copilasi cu tot.