"Pamintul Sfint"...si bune si rele (3)
Raspunsuri - Pagina 22
Ramona2006 spune:
SILVANA, nu mai imi vorbi de citit ca ma apuca plinsu' ...Poate dupa ce i-or iesi Maiei dintii...Tu crezi ca nu m-am gindit la ziaristica? A fost 1 optiune...am suferit f mult cind am venit aici ptr ca a trebuit sa renunt la o meserie pe care o iubeam...am lucrat aici la ziarul romanesc, vreo 2 sapt si as putea sa-ti povestesc o groaza despre cum ala NU e ziar ...in fine nu cred ca intereseaza pe cineva...in ivrit nici nu se pune probl ca eu fiind aici de 7 ani nu stapinesc lb la asa un nivel inalt...in engleza...sint destui native speakers...si uite asa se termina lista si pe mine iar ma apuca dorul de hirtie si creion si depresia ca am aruncat o cariera ptr...CE? asta e...noroc cu Maia ca mai uit de necazuri...adica nu am timp sa ma gindesc la ele
Mersi mult ca te gindesti la mine si probl mele
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
silvana.ady spune:
Pentru cine intereseaza, vine Loredana Groza in Haifa (poate si in alte orase) la sfirsitul lui ianuarie.
...fug sa iau bilete
Yael spune:
quote:
PS Vad ca am ajuns threesome...
Silvana, stiam de site -tot de aici ne-am si gasit de inchiriat, insa nu stiam ca are asa.. de toate.. Si m-am dus repede fericita la al meu sot, insa el deja stia, era pregatit cu poze... etc. Oricum, tot eu am inceput sa pun anunturi, imi place chiar am primit si o oferta deja... insa la jum. de pret la ce-am pus eu (si eu la randul meu la jum. de pret din cel real, cu cat cumparasem produsul respectiv am pus... si nu demult... mai toate ale mele sunt noi, pt. ca am cumparat cam totul cand ne-am multat aici, acum 1 an si jum.). Oricum, multe din ele nici nu le pot vinde, pt. ca de ex. am multe jucarii... tot felul.. si cand stiu ca sunt pt. copiii si cine intra totusi acolo si cumpara nu prea are bani, nici nu pot sa cer bani.. Cu toate ca avem mare nevoie de ei... Multe din lucruri, jucarii am trimis si in RO, am dat si pe la prieteni... Of. Altceva... Prin sept. daca nu ma insel le-am cumparat la astia mici o casuta, si nu oricare 'Casuta lui Alba ca Zapada', de la ToysRUs... A costat 1,600Nis (sau 1,800... ma rog, ce mai conteaza) si cine-mi da mie banii astia pe ea? Ma rog, normal... macar jumate... De luat nu o pot lua... ca e mare....
Voi le-ati facut la pitici certificat de nastere romanesc, i-ati inscris? Eu doar pe Yael... Si cand am mers in Ro, in august, m-am dus sa-i fac si lui Nardi (saracu', el n-a intrat in ), insa acum cer actul sa fie apostilat in Israel... Cu Yael nu-mi cerusera, acum s-au sucit (si aici in Israel, ambasada iti rezolva cu inscrierea, insa doar pana la varsta de 1 an... ). Acum am sunat iar si se pare ca de la 1, nu mai este limita de varsta... , nu mai tb. sa fac procura... etc., etc. si sa rog pe cineva din RO sa se ocupe... Ce n-am inteles prea bine, cand suni, robotul iti spune ca tb. actul medical eliberat din spital (si am 2, 3 parca.. insa numai unul pare gen certificat de nastere... ma refer la date -dar nu e act medical... da' e dat din spital, celelalte sunt referitoare la nastere) tradus si legalizat... la tel. secretara mi-a zis ca certificatul de nastere... acum... apostila tb. pusa pe traducerea legalizata? sau pe actul original? legalizat si apostilat? Tb. s-o mai sun odata, sa ma ia mai incet, insa prevad ca o sa merg degeaba pana-n TelAviv, mereu cand esti la fata locului cer altceva! Eu certificatul de nastere al lui Nardi il aveam tradus in romana, legalizat de un notar din Romania, insa imi lipsea apostila asta, din Israel... Si acum tb. sa traduc iar aici, legalizez.. ca nimeni nu pune apostila pe 'munca' unui notar din Romania... Insa daca o pune pe original.. ar fi ceva... nu mai traduc... Alti bani, alta distractie... Sa mai continui?
In fine, mie nu-mi place in mod deosebit Loredana... Vine singura?
Va pupic.
Cu drag,
Isabella, Yael(3 anisori -24Nov.'03) & Nardi(1 anisor & 8 luni -01May'05)
Picasa
TBEla spune:
Nu va suparati ca postez si eu aici, mi s-a parut ca e locul unde am cele mai multe sanse sa aflu niste informatii.
Am un baietel de 2 ani si 8 luni diagnosticat si operat partial de tumora cerebrala. Am gasit un dr. in Tel Aviv, la Dana's Hospital si se pare ca in curand va trebui sa ajung la el. Nu am mai fost niciodata plecata din tara si am o multime de intrebari: despre Tel Aviv (ceva mai specific decat ce am vazut pe site-uri), cum e in spital acolo, cat e de sigur (adica bombe, teroristi ...), oare ma descurc numai eu cu copilul (sotul ar trebui sa ramana acasa cu copilul cel mare).
Va rog mult, orice informatie mi-ar fi de mare folos,
Ela
Ramona2006 spune:
quote:
Originally posted by TBEla
Nu va suparati ca postez si eu aici, mi s-a parut ca e locul unde am cele mai multe sanse sa aflu niste informatii.
Am un baietel de 2 ani si 8 luni diagnosticat si operat partial de tumora cerebrala. Am gasit un dr. in Tel Aviv, la Dana's Hospital si se pare ca in curand va trebui sa ajung la el. Nu am mai fost niciodata plecata din tara si am o multime de intrebari: despre Tel Aviv (ceva mai specific decat ce am vazut pe site-uri), cum e in spital acolo, cat e de sigur (adica bombe, teroristi ...), oare ma descurc numai eu cu copilul (sotul ar trebui sa ramana acasa cu copilul cel mare).
Va rog mult, orice informatie mi-ar fi de mare folos,
Ela
Draga Ela,
in primul rind sanatate multa baietelului tau!
Eu iti spun ce stiu, or sa mai adauge fetele care-s mai "vechi" in tara. Am fost in spital doar cind am nascut-o pe printesa mea si toata lumea a fost super OK, curatenie, nici o problema...
Daca e sigur...sigur nu mai e nicaieri in lumea asta...trebuie evitate locurile aglomerate si, pe cit posibil autobuzele...
Daca stii engleza (si mai nou rusa) te descurci, aici toti o rup putin in engleza. Oamenii sint f prietenosi si saritori (prea prietenosi, dupa parerea mea) si le place sa traga si o cearta buna, asa, ca sa se racoreasca...Asta ar fi, pe scurt...
Ramona2006 spune:
Tot eu sint, ca am uitat...
YAEL, eu inca nu i-am facut micutei certificat romanesc...si din cite povestesti tu nici nu stiu daca o sa-i fac...numai cind ma gindesc la ambasada Romaniei de aici ma apuca damblalele...
La cite cozi am stat acolo...o sa va povestesc o data ce aventuri am avut acolo...
didi-anda spune:
LA MULTI ANI!
YAEL N-AM DISPARUT .SUNT TOT AICI
EU DE CRACIUN AM STAT ACASA CU SOTUL, IAR DE REVELION AM FOST LA O PRIETENA IN QIRIAT GAT.
AM FOST LA GINECOLOG <VORBESTE ROMANESTE> SI MI-A ZIS CA LA SFARSITUL LUNII IANUARIE SA MERG SA FAC INSEMINARE . NU MA DUC, CA AM O RETINERE....
ELA pe cand trebuie sa ajungi in ISRAEL? multa sanatate baiatului . daca o sa ai nevoie de ceva si te pot ajuta, cu cea mai mare placere! doar sa pot... nu stiu unde este spitalul unde trebuie sa mergi, dar cele in care am fost pe-aici, vreau sa-ti spun ca nici nu se compara cu ce este in romania. pot sa-ti spun ca aici nu sunt doar bombe si restul ce mai arata pe la televizor. oricum, cred ca ni-i se poate intampla orice , oriunde am fi, nu doar in israel.
fetele va pe toate
silvana.ady spune:
Draga Ela, multa, multa sanatate puiutzului tau. Medicina israeliana este bine cotata in lume asa ca esti pe miini bune. Spitalele sint curate, dotate cu echipament modern si mai ales cele pentru copii. Personalul medical isi da toata silinta (fara sa trebuiasca sa-i "indulcesti" cu vre-un pachetel...). Nu cunosc spitalul de care vorbesti dar am dat un search pe net si uite ce am gasit http://www.tasmc.org.il/e/dana/.
Cit despre bombe si teroristi, bat in lemn, n-au mai fost de mult... Si vorba fetelor, sigur nu esti in nici un loc din lume din pacate.
Mult succes si mai scrie daca iti putem fi de folos in vre-un fel.
Didi, la multi ani si tie!
Izzy, m-ai ametit de cap cu certificatele de nastere . Noi n-am facut la fete. Daca vrem sa le scoatem pasapoarte, le trebuie certificate de nastere romanesti? Adica o sa trebuiasca sa trecem si noi prin toata tevatura asta?
Apropo, eu am auzit ca sint avocati care se pot ocupa in locul tau de toata procedura asta. Voi stiti ceva de asta?
Si noi tb. sa ne facem pasapoartele, dar la noi este o problema... cu schimbat de nume, buletinul oficial... o fericire...
TBEla spune:
Multumesc de raspunsuri!
Silvana.ady: acela este spitalul. Am vazut si eu site-ul si tot ce scrie despre el si despre dr. si pare grozav. Intr-adevar asta voiam sa mai intreb referitor la "atentii". Crezi ca totusi ar fi potrivit o atentie simbolica pt dr? Ce anume? Pretul consultatiei mi l-a spus (aprox 1000 euro)si nu mi s-a parut putin, dar a fost atat de amabil fata de atitudinea cu care sunt eu obisnuita aici...
didi-anda: Nu stiu inca cand ajung. Peste 2 zile obtin pasaportul si apoi urmeaza viza. Am dat tel la ambasada, mi-au cerut o groaza de acte si au zis ca imi dau raspunsul in aceeasi zi. Oare raspuns = viza?
Ce credeti, ma descurc numai eu cu copilul? Sa iau si un carut sport?
Nu am mai fost cu avionul, dar am inteles ca se fac niste verificari, cand ajung trebuie sa urmaresc o banda rulanta de pe care sa-mi iau bagajul. Am indoieli ca cel mic va sta nemiscat acolo unde il pun si eu pot sa completez formulare sau ce mai trebuie.
silvana.ady spune:
Draga Ela, nu prea stiu ce sa-ti spun despre o atentie simbolica pentru doctor. Poate celelalte fete au vreo idee. Cred ca o sa fie greu sa-i dai ceva. Multi doctori chiar se feresc sa ia atentii de la pacienti.
Despre ambasada israeliana, din cite stiu eu, raspuns inseamna viza, dar poate ca va trebui sa arati biletele de avion inainte (?). Nu prea stiu.
Pentru copil nu cred ca ti-ar strica un carutz sport. E mult mai comod cu caruciorul. Formulare de completat, eu stiu ca se completeaza in avion. Nu stiu daca in cazul vostru mai este si altceva de completat in afara de cele standarde.
Benzile rulante pe care iti vin geamantanele in aeroport sint toate intr-o sala mare. Sint si banci unde poti sa stai jos (foarte aproape de benzile rulante) si nu-i nici o problema sa stea copilul linga tine in timp ce te uiti la banda rulanta.
Cit despre verificari, este o rutina deja. Vei fi intrebata tot felul de intrebari, bagajele trec printr-un tunel cu raze in care se vad materiale suspecte... Nu ai de ce sa-ti faci griji.
Sper ca ti-am fost de folos cu raspunsurile mele.
Daca te mai pot ajuta cu ceva, cu multa placere.