"Pamintul Sfint"...si bune si rele (3)
Raspunsuri - Pagina 15
silvana.ady spune:
Pe vremea mea era 12 saptamini. 14 pentru gemeni.
Dupa aceea poti sa-ti iei program redus (1 ora mai putin pe zi) pina pace bb 7 luni. Asta pentru alaptare.
Poti sa-ti iei concediu fara plata pina la un an (asta daca ai deja vechime mai mare de un an) fara ca boss-ul sa te poata da afara din acest motiv.
Theiuta spune:
Am inteles, multumesc.
Sotul meu are si cetatenie israeliana, cumnatul e plecat din 89, au si prieteni acolo si ei imi povesteau cum e cu timpul asta scurt.Nu i-am crezut, dar vad ca asa e.
Nepoata-mea are 1 an si jumate si cumnata-mea a dat-o din septembrie la gradinita(privata). Platesc si 300$ si ceva pe luna si fata a fost mai mult bolnava.Cumnata-mea vrea sa se reangajeze, dar nu are cu cine sa o lase pe Natali(nepoata).
Mi se pare uriiit rau cu cele 3 luni
Theiuta
poze cu Nicolas
silvana.ady spune:
Theiuta, de obicei cresa costa mai mult de 300$ pe luna (cam 500 as zice eu) si multe femei se confrunta cu dilema: ma intorc la serviciu si dau aproape tot salariul pe cresa, sau imi iau concediu fara plata si stau sa-mi cresc copilul. Asta este!
didi-anda, mie mi s-a mai intinplat sa dau inapoi lucruri care mi s-au stricat. Bonuri nu am avut, decit daca s-a intimplat chiar foarte aproape de data cumpararii si am mai gasit bonul aruncat prin geanta. Nu mi-au facut aproape niciodata probleme. Ultima oara am luat o pereche de ochelari de soare de la Renuar (cu garantie de un an) si dupa ce i-am purtat toata vara am sesizat ca s-au decojit pe un brat. M-au apucat nervii ca ma si costasera o caciula de bani si pina la urma am primit banii inapoi. Asa ca merita sa incerci. Maxim, o sa-ti zica nu, nu?
Izzy, nu se vad pozele!!! Si mie imi plac Fox si Renuar. Castro nu ma impac cu croielile lor de pantaloni dar au lucruri frumoase. TNT mi-a placut intr-o vreme dar acum nu prea. Golf, contrar obiceiului lor, au avut o colectie de iarna anul asta tare reusita.
In weekend am fost in excursie cu jeep-ul pe coclauri. Aici prin nord, aproape de casa, de-a lungul riuletului (curgator !!!) Tzipori. Foarte placut, soare, verdeata, apa...
Luizza, Ramona ce mai faceti?
Va si noapte buna!
Ramona2006 spune:
Buna fetelor!
Nu v-am mai vizitat din lipsa de timp, pe masura ce Maia mea creste cere tot mai multa atentie asa ca marea majoritate a timpului meu este al ei acum...
SIVI, eu m-am imbracat mult de la FOX, de la TAMNOON luam camasi iar daca doream ceva mai elegant, RENUAR. Si GOLF imi place...acu sa nu ma intrebati de tzoale ca nu am mai intrat in magazine din 2 motive: banii merg pe haine si lucruri ptr Maia si ptr. ca astept sa slabesc intii!!!!!!!!!!!!!
THEIUTA, asta este cu concediul ptr. copii aici. Eu am o fetita de 5 luni si 3 sapt si anul asta mi-am luat concediu fara plata ca sa stau cu ea...habar nu am ce voi face la anul, eu lucrez aici ca profa de engleza si cred ca mi-as da tot salariul pe bona...ramine sa ma hotarasc...poate veniti si voi cu un sfat..
YAEL, ma bucur ca totul a iesit frumos la aniversare...la cit mai multe iti doresc...
Pina la urma i-am luat Maiei un scaun "easy baby" f dragut sint f multumita de el,e comod, de pliaza, si a costat 400 de shekely.
Va pup si mai vorbim...
Yael spune:
Gabi, mercic...
Sivi, am pus din nou pozele 'public'... Am crezut ca le-ai vazut.... Le-am scos dupa ce ai postat (27/11/2006 : 16:16:57).
Cu drag,
Isabella, Yael(3 anisori!!! -24Nov.'03) & Nardi(1 anisor & 6 luni -01May'05)
Picasa
silvana.ady spune:
Ramona, las ca creste Maia mare si o sa mergi cu ea sa va luati toale impreuna. Si eu de-abia astept sa mai creasca putin fetele sa putem merge la "spinzurat banii pe haine" . Shirly inca imi spune, da' ce-ti place atita sa cumperi... O sa inteleaga ea mai tirziu...
Sa stapiniti sanatosi scaunul de masa si sa mincati cit mai bine in el...
Izzy, felicitari pentru tortul motan. A iesit splendid. Ce sa mai vorbesc de Barbie... Nu-i de mirare ca Yael a ramas impresionata.
Miine sint libera si imi fac planuri ca tiganul ce sa fac in cele citeva ore in care o sa fiu singura Pacat ca nu sint mai multe...
si mai vorbim.
didi-anda spune:
buna fetelor. am intrat sa vad ce mai faceti.. eu am avut 2 zile pline<ieri si alaltaieri> . alaltaieri am fost pana la marea moarta, iar ieri am fost la ierusalim. ma bucur c-am ajuns sa ma rog si sa aprind lumanari.
in rest...nimic nou..astept sa vad cand il reprogrameaza pe sotul meu sa-si faca ultimul test si sa vedem ce diagnostic si tratament ii da. ce-i sigur.., ii ca-i de la ureche totul..
toate cele bune..
Gabi_K spune:
cunosc zilele astea libere, cand copiii au gradi si scoala, iar eu liber... wow ce-mi placeeee!!!!
Anul acesta ne incurcam rau de tot cu sarbatorile... Rabinul vine in 20 dec. in Oradea de Hanuca, si chiar in 20 avem programate serbarile la gradi si la scoala:( Am vorbit cu educatoarele si cu invatatoarea, se pare ca la scoala se poate muta, dar la gradi nu. Pai am zis ca daca se pot adapta doamnele dupa ceilalti (mai sunt copii care au frati in alta parte si se adapteaza dupa programul de serbari ale fratilor sa nu fie coincidenta) poate se vor adapta si dupa noi. Insa se pare ca nu se poate, deci anul acesta sarim peste serbarea de craciun de la gradi.
ex- gabibarta
silvana.ady spune:
Buna fetelor, cam liniste pe aici.
Din toate planurile mele grandioase pentru ziua libera de ieri n-a iesit nimic . Am stat acasa si am facut .
Miine si poimiine avem o gramada de "petreceri" - trei zile de nastere !!! Petrecerea de simbata este in Haifa la o sala de bowling si ne-am gindit sa facem o plimbare pe malul marii dupa aia. E pacat sa nu profitam de asa niste zile frumoase.
Gabi, e comunitate mare de evrei in Oradea? Rabinul viziteaza toate comunitatile din tara pe perioada de Hanuka? Sint in multe orase?
Didi-anda, ti-a placut Ierusalim-ul si Marea Moarta? Ai mai fost pe acolo sau e prima data? Ai noutati despre sotul tau?
Celelalte fete, unde sinteti? Izzy, Ramona, Luizza, unde ati disparut? Mai ziceti si voi cite ceva...