"Pamintul Sfint"...si bune si rele (3)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvana.ady spune:

Buna fetelor!

O sa incep in ordine descrescatoare ca sa nu va uit pe niciuna.

didi-anda, eu, spre fericirea mea, nu am prea multa experienta cu doctorii, dar mi se pare ciudat sa il trimita sa faca fizioterapie la... cap. Mi se pare, personal, o incercare de a scapa de voi. As mai incerca si la alt doctor. Multa sanatate!

Izzy, patutul lui Yael este foarte frumos. Tu l-ai comandat chiar de pe site-ul pe care l-ai trimis sau de pe Disney? M-am uitat putin pe la preturi, nu sint foarte piperate. Dar nu stiu cit costa transportul, unde mai pui daca trebuie sa platesti aici vama ...
Spune-mi, de unde vine numele de Nardi? Nu am mai auzit numele asta pe aici.

Si noi cumparam de la Ikea. Sint produce dragute si nu foarte scumpe, problema este insa calitatea. Nu toate lucrurile sint calitative. Eu cind ajung pe acolo urmaresc "metzion-ul" - jos pe partea dreapta inainte sa ajungi la case. Se intimpla citeodata sa gasesti lucruri bune si mamash ieftine. Dulapul din camera fetelor era vreo 2000 pret intreg si l-am gasit la metzion cu 700 pentru ca fusese expus. Acum , eu nu stiu cit timp a fost expus ca nu am gasit pe el nici urma de zgirietura, pata sau chiar murdarie.

Despre torturi, nci eu nu sint "gospodina lu' peste". Rich-ul sa traiasca. Este un plic cu un praf de cushit la care trebuie sa adaugi oua, lapte si ulei, il amesteci cu mixerul 5 minute si il bagi la cuptor. Referitor la forme, eu coc de obicei 2 blaturi dreptunghiulare pe care le tai (adica sotul) dupa tiparul din carte si apoi le ornez dupa instructiunile din carte. Intra o data pe la Stematzky si rasfoieste-o ca sa iti faci o parere despre ce e vorba.
Tortul Barbie este cel mai usor de facut. Tot din doua blaturi (unul peste altul ca sa ai inaltime) pe care le tai in forma e semisfera. Rochita am facut-o din feliute de marshmelo si alte decoratii (nu mai tin minte).

Cabanutele de pe linga Hermon te cam usuca la buzunar. Si eu as vrea sa mergem cu fetele intr-o vacanta la zapada. Poate in Romania, sau Cehia, sau Bulgaria. Sa vada si ele ce-nseamna zapada adevarata.

Ramona, merci mult de complimente. Casa cu pricina este casa unor buni prieteni din Haifa. Stiu ca s-au sfatuit cu o decoratoare pentru design si a iesit intradevar foarte frumoasa.

Noi sintem amindoi bucuresteni. Am venit aici (fiecare separat, cu familia lui) dupa ce am terminat liceul, acum aproape 18 ani. Ne-am intilnit la facultate in Techion. Eu am terminat calculatoare si lucrez in domeniu. Sotul meu, Ady, s-a lasat repede de scoala si acum are un atelier de bijuterii.

Ramona, stii ca avem o prietena aici profesoara de engleza care a venita din Cluj.

Luizza, ce-ti face puiutza? Se simte mai bine?

Hai ca m-am lungit si ma duc sa mai adun rufele de prin casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Ieri seara am scria un post asa de luuuung si frumos, si cind sa-l trimit...mi s-a blocat calculatorul......acum mi-e greu sa scriu- doarme la mine in brate...voiam doar sa stiu de LUIZZA n-a mai zic nimic, o fi Maria ok?
DIDI, musai sa cautati inca un dr, ce-i aia fizio la cap ?
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

De pe Walmart am comandat patutul (daca-mi aduc bine aminte)... insa il au si pe Amazon cred, poate si pe eBay? I-am facut shipping (sa stii ca vine intr-o cutie relativ mica, nici nu zici ca-i un pat acolo... ) in USA la niste cunostinte si ei mi l-au trimis mie (stii povestea..). Insa da, am platit si vama (nu mai stiu cat), insa dupa cum ai spus si tu, chiar si $100 sa iasa cu totul si mi se pare rezonabil. Ti-am spus, lui Nardi i l-am luat de la ToysRUs (au numai pe bleu), mai dragut si mai 'strong' decat al lui Yael. Si salteaua se potriveste cu cea de la patutul de bb.

Leonard -Nardi I-am spus Nardi pt. ca asa il chema pe unchiul (sotului meu) din Franta... Un om deosebit, care ne-a ajutat foarte mult, ne-a dat sansa sa vedem si o alta lume (cand eram tinerei)... Si in semn de respect, apreciere am zis ca daca vom avea vreodata un baietel, Nardi o sa-l cheme

Eu tot ce-am luat de la Ikea mi s-au parut foarte OK, n-am avut probleme. Din contra, mereu incantata.

Merci pt. pontul cu Rich (nu stiam), daca ma mai poti invata cate ceva, te rog Acum, in ceea ce priveste mancarea, am sa fac bufet suedez, nu? Ceva idei? Vreau ceva frumos, gustos si usor de facut

Mergi la inceput

era sa uit: Sarmalele... didi-anda, cum adica blat? Sarmalele sunt doar in frunze de varza, vita de vie..., nu?

...si Sivi, noi mergem doar o data pe an in RO (sau in afara) si anul asta am fost in august... Asa ca... Oricum, de cabanele de la Hermon (ma gandeam de cele de mai jos, la poalele muntilor... undeva) ca sunt scumpe, nu vrem sa stam decat o noapte... cat sa ne bucuram si noi de zapada.. Cu astia mici nu putem sta mai mult... E greau...

Va pupic si mai scrieti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

YAEL ..da, sarmalele sunt in foi.., eu ziceam de blat de tort. am vazut c-ai intrebat ceva mai devreme daca se geseste blat de tort, doar sa faci crema. ti-am spus ca este la tiftam. am luat o data. l-am insiropat mult si-a fost ok.
de sotul ce sa va mai zic...nici noi nu mai auzisem de fizioterapie la cap.... astazi a fost la alt medic. i-a spus ca noi oamenii avem ceva ca si "cristalele" in urechi < va zic ce i-a zis doctorul> si ca acestea nu erau la locul lor.l-a pus cu capul in toate pozitiile <au zis ca i-au pus cristalele la loc>, i-au pus proteza la gat, sa nu-si miste prea mult capul, i-a zis sa doarma cu capul la 45 de grade, sa nu doarma pe partea stanga si dupa 5 zile sa mearga iar la control. acum asteptam sa vedem ce-o sa-i zica peste 5 zile. sper din tot sufletul ca doar asta sa fi fost problema.
cam atat pentru ziua de azi...
la toata lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Buna fetelor, ce mai e nou pe la voi?
DIDI, sper ca totul s-a rezolvat cu sotul tau...
LUIZZA nu ai mai dat semne de viata, sper ca totul e ok.
SIVI, cu prima ocazie fac si eu un tort cu praf de la Richs.Noi deocamdata nu putem calatori nicaieri, speram sa ajungem la anu in Romania.Mi-ar fi placut sa merg cu Maia la mama in Germania, dar Tibi zice ca e prea mica...asa e un tatic de protector...
Noutati nu prea am, Maia papa acum la prinz piure de legume din morcov, batata si dovleac...plus la ora 10 suc de morcov. Apropo, am nevoie de un sfat:CU CE SCOT PETELE DE SUC DE MORCOV de pe hainutele ei? Le-am spalat la 90 de grade in masina si am pus pe ele Kalia, insa...NIMIC.Poate stiti voi vreo smecherie.
Va pup pe toate

Mergi la inceput

didi-anda, scuze.. numai sarmale am in cap

SIVI! Uite ce carte frumoasa am cumparat...www.ibooks.co.il/NS_GetProdInfo.asp?prodid=11000182" target="_blank">"Ugot Yom-Huledet" sunt asa de incantata.. Nici nu stii... Ce zici?
Ramona, nu cred ca mai ie spetele alea... Oricum, cand erau mici si le dadeam sa manance ceva de genul, ori aveam o bluzita mai 'proasta' si preferam sa cumpar alta decat sa ma chinui sa scot petele... (apa, curent, dero, Kalia... sunt bani) sau puneam o barbita de plastic... sunt chiar si vestute de plastic... Si nu mai tb. spalate...

Luiza, esti bine? Un semn...

Cu drag,
Isabella, Yael (2 ani & 11 luni -24Nov.'03) & Nardi (1 anisor & 6 luni -01May'05)
Picasa

Mergi la inceput

Fetelor, eu sint de doua zile in casa ca m-a prins o raceala ciudata cu dureri mari in git si ameteli, dureri de cap (fara febra). De citeva ore parca ma simt mai bine asa ca mi-am bagat si eu capul pe aici.

Ramona, mie nu mi-au iesit petele de morcovi cu nimic. Eu le echipam pe fete la masa de parca erau "cavaleri teutoni" . Nu-ti mai spun cind au ajuns la faza sa vrea sa manince singure... Atunci eu le scoteam afara in gradina sau pe balcon ca sa nu trebuiasca sa spal peretii in bucatarie dupa fiecare masa.

Acum doua zile am fost la Stematzky sa-i cumpar niste carti lui Shirly si am vazut ca sint reduceri la cartile in engleza. Eu mi-am facut deja o lista, poate trec miine sa vad daca le au. Ramona, poate pe tine te intereseaza.

Izzy, cartea asta este varianta mai noua a celei pe care o am eu. Acum nu-ti ramine decit sa te apuci de treaba...

Luizza, ce face Maria? Sinteti bine?
didi-anda, ce face sotul? Ati consultat un alt doctor?

la toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Fetele cu copii mici, am citit intr-o carte cum poti evita petele. La masa ii dezbraci pana la brau pur si simplu, sau ii lasati doar in scutec. Dupa ce a terminat de mancat, micutul se aseaza direct sub dus:) Adio pete:) Stiu ce vorbesc, ai mei au vrut sa manance singuri de la 1 an jumate, si erau taaaare mancaciosi, asa ca stiu ce inseamna petele:))))

ex- gabibarta

Mergi la inceput

Gabi, bine ai (re)venit . Carevasazica, ne citeai...
Sa mai stai pe aici. Poate ne facem si mai multe .

Mergi la inceput