Sondaj: dupa o nastere vaginala...

Sondaj: dupa o nastere vaginala... | Autor: Nicoleta

Link direct la acest mesaj

...cat timp v-a durut vaginul sau "urmele" lasate de epiziotomie?
Ca eu acusica fac 2 luni de cand am nascut si nu ma pot lauda ca nu mai doare... Si inca se simt nodurile din interior ale atelor care se resorb... Oare asta ma va impiedica la... stiti voi ce?!
Mersi de raspunsuri, daca vor fi... Si astept si sfaturi, asta daca mai este/a mai fost cineva ca mine...
Nicoleta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Initial creeata de Nicoleta

...cat timp v-a durut vaginul sau "urmele" lasate de epiziotomie?
Ca eu acusica fac 2 luni de cand am nascut si nu ma pot lauda ca nu mai doare... Si inca se simt nodurile din interior ale atelor care se resorb... Oare asta ma va impiedica la... stiti voi ce?!
Mersi de raspunsuri, daca vor fi... Si astept si sfaturi, asta daca mai este/a mai fost cineva ca mine...
Nicoleta.

Da, Nicoleta ar cam trebui sa te impieduca la.... Va trebui sa mai astepti, cred eu. Intre timp n-ar fi rau sa te duci la doctor sa vezi daca firele se resorb corect. Eu mi-aduc aminte am avut programare dupa 6 saptamini si mi-a spus sa am "repaus" inca citeva saptamini.
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuela spune:

Si la mine refacerea a durat peste 2 luni. Plus alte probleme prelungite: constipatie, hemoroizi, lohii interminabile...
Dar toate trec!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Vreo trei luni. A fost mai rau decat nasterea in sine - dureri de ma trezeam si noaptea din somn. Au trecut, cu timpul. Si cu... repaus, evident.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Draga Nicoleta, am trecut si eu prin asta. Mai bine de trei luni am avut dureri. Nu puteam sa stau nici jos, nici culcata, ci numai in picioare. A fost cumplit. Dar a trecut. Am auzit ca ar exista un spray care anesteziaza local, special pentru asta(nu stiu cum se cheama, dar costa cam multisor). Incearca sa ti-l procuri. Sanatate multa.
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Eu m-am refacut repede LA spital aveam niste colace pe care stateam si la un moment dat ma enervau ca parca ma durea mai tare cind stateam pe ele.
La o luna am facut prima consultatie la doctor, iar firele care mai ramasesesra le-a scos doctorul.A! Si am uitat sa scriu ca pe celelalte le-a scos la citeva zile de la nstere.

POate depinde si de organismul fiecaruia cum se vindeca mai repede.

Lidia si DAvid D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Nicoleta eu deabea la 3 luni de la nastere am inceput activitatile, (si si atunci la insistentele sotului si a fost groaznic primele 2-3 dati), desi doctorul la 6 saptamini imi zisese ca totul e OK, asa ca…. depinde si cum te simti tu vizavi de problema. Medical poate nu mai e nimic deosebit, dar daca ‘pisihicul’ tau iti spune ca nu, mai asteapta.
Daca nu ai fost la controlul de 6 saptamini ar fi bine sa te duci totusi acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Cred ca nu am fost chiar explicita: firele care se simt sunt sub piele, ca sa spun asa. Si pe alea nu le poate scoate. Am fost si eu la control si medicul mi-a spus ca totul este in regula, din toate punctele de vedere. Si mi-a dat unda verde si pentru... Numai ca mi-e teama: daca se intampla ceva cu firele alea?
Iar probleme cu hemoroizii am avut si eu, se pare ca se trec acum. Si mai am o problema: am avut o pareza vezicala la nastere, iar acum ma mai doare traiectul urinar uneori. stiti ceva despre asta? La Maternitate mi-au pus sonde 4 in 5 zile. Deci nu putea sa nu se termine cu dureri si cu infectie urinara... Dar infectia am tratat-o atunci. Durerea revine insa din cand in cand. Ce parere aveti? Sa imi fac niste analize?!
Multumesc de raspunsuri.
Nicoleta si bb Stefan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Dupa ce am nascut cam vreo 3 luni m-am chinuit asa..am avut 7 ate pe interior si 5 pedinafara...ba chiar a fost si mai rau...la 2 luni cand ma spalam ..am dat cu mana de o ata..si a trebuit sa ma intorc la spital sa mi-o scoata..:(((si se intarise acolo...
Eu m-am spalat cu pelin si galbenele....
Insa dureri mari am avut si eu cam 3 luni...urmele lasate de ate..se mai vad si azi..si am 7 ani de atunci..adica cand ma duc la control imi spune medicul singur...:ati nascut si ati fost cusuta...:)
De repaus nu mai vb...cam 3-4 luni nu am vrut nimik....mai ales ca atunci cand a cusut-o a facut-o mai mica ca inainte:)
Ai rabdare!!!

KORINA & BB STEFAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Apropo de taiere.Stie careva daca e posibil sa te taie si la a doua nastere?

Lidia si DAvid D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nik spune:

Buna,

Eu am avut epiziotomie si la prima si la a doua nastere. Oricum a fost foarte diferit.

Dupa prima nastere, ma tineam de pereti si la o luna de la nastere. Durerile si acum el mai am, dupa 2 ani jumate. Dar mai mult cind e frig afara, ciudat nu :-)

Dupa a doua nastere, in doua saptamini eram la mare desi taietura a fost mult mai mare (7 copci in afara, de alea din interior nu mai stiu). M-am refacut mult mai repede, ceea ce nu asteptam deloc. Aceasta taietura o mai simt inca, dar mai mult ca un fel de tensionare, nu ca pe o durere.

Cit despre actul sexual, nu mai avem nici o problema, dar am inceput treptat si cu multa radbare. Oricum dupa ambele nasteri am avut repaus vreo luna jumate, doua.

Refacere rapida si sanatate.
Toate bune,
Nik

Mergi la inceput