Limba de vita

Limba de vita | Autor: asi

Link direct la acest mesaj

As dori sa gatesc limba de vita.Imi aduc aminte ca am mancat la cineva o salata cu limba,ciuperci si masline.
Stie cineva cum se face?
In ce alt mod pot sa o prepar?

Familia mea
Razvan

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Cred ca tre's-o fierbi mai intii, orice ai face... Daca e cu mult singe, o lasi un pic in apa rece sa iasa singele, apoi o pui la fiert, cam o ora jumate, cu legumele (morcov, patrunjel, ceapa), in apa cu sare...Dupa ce a fiert cam o ora, o ora jumate, o scoti si ii iei pielita de pe ea, apoi o mai fierbi inca o ora (depinde si ce faci cu ea...).
O poti servi rece, taiata felii, cu maioneza picanta, sau faci un sos de rosii cu masline (ceapa tocata prajita un pic in ulei + bulion + vin + cimbru+sare, piper, boia, eventual si ceva vin) si o pui sa fiarba un pic la cuptor cu sosul...Pofta mare!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Multumesc .

Familia mea
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Mincarea de limba cu masline mie mi se pare cea mai buna mincare!!!
Dar aici e prea scumpa limba!



Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu


Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monagan spune:

Dupa ce o fierb, curat pielita, o tai felii si o pregatesc ca si o tocana cu multa ceapa, condimente si smantana. Ca asa ii place sotului meu.

MG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Eu o fac cu sos a la grec. Fierb limba de vita la oala sub presiune timp de vreo o ora. Apoi, fierbinte, o curat de pielea groasa. O tai apoi felii cam de o jumatate de deget grosime si o pun intr-un castron transparent, frumos. Separat fac un sos din mustar, lamaie si ulei, cu sare si piper. Sosul il torn peste limba si las la rece o noapte. Se pune si patrunjel. Iese fff buna si este un aperitiv foarte aspectuos si apreciat la mesele de gala.


Oana si bb Eric
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61071" target="_blank">PARTICIPATI la Craciun de vis pentru copiii dintr-un orfelinat
Pozele noastre 1
Site-ul meu pentru gravidutze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Eu nu dau raspuns, iertare, ci ca sa nu deschid alt subiect va intreb, vad ca sunteti in tema.... am limba, ficat, pancreas si inima de vita... ce pot face cu ele? Cu limba am vazut... citeam undeva ca frigaruile din inima sunt f bune, dar altceva? Scuze de intrebare si pofta mare gospodinelor!

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)

UN AN NOU PERFECT[/i][/b]
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

limba cu sos remoulade, e delicios

http://www.gustos.ro/retete-culinare/sosuri/sos-remoulade-rece.html

Andora, eu nu cred ca frigaruile din inima de vita sunt delicioase, caci inima de vita nu e prea frageda si tragi la ea ca la talpa daca nu e fiarta bine;

daca ai din toate de care spui eu as face fie o tochitura (la care as adauga si cirnaciori de porc picanti si fisiute de slaninuta afumata printre bucatelele de carne, fie un drob, ca si cel de miel, doar ca in aluat. Insa nu as pune limba la cele de mai sus.

Altfel, din inima de vita nu merge decit tocanita, din splina - poate la gratar. Din ficat: cu ceapa tocata si topita bine in ulei linga ficat iese un sos in care se adauga boia si patrunjel verde - are si un nume dar am uitat cum ii zice.

"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii - Pavel Stratan, Amintiri din Copilarie, III"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Nematics saru'mana , chiar n-am mancat si nici preparat vreodata astfel de organe... personal limba nu ma atrage in nici un fel dar daca iese o tochitura ceva mai merge, limba cred c-o fierb pan-o-nnebunesc si o fac cu sos de masline... niic nu stiu
Multumesc inca o data!


www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogo (DN 10.10.2004)
www.123greetings.com/events/new_year/fireworks/fire12.html" target="_blank">UN AN NOU PERFECT!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Mama mea face limba cu maioneza....morr incet ce buna e!!!



ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

mai intai o fierb la oala de presiune, timp de 1 ora dupa ce fasaie. pun capacul oalei doar dupa ce iau spuma. tot atunci pun in apa 1 ceapa intreaga si 1 morcov, sare.
dupa ce se racoreste scot limba si o curat bine de pielitza, o tai felii si o asez intr-un castron mai adanc (pt aspect o poti lasa intreaga, pe un platou).
separat, pregatesc un sos reteta proprie a tatalui meu, din maioneza (eu o fac din oul intreg, nefiert, ca mi se pare mai usoara) - in castronul 1.
in alt castron - 2 - fac amestec din cca 4-5 linguri de bulion gros, 2-3 linguri de otet, 1-2 linguri zahar, 3-4 linguri de mustar, boia de ardei (dulce sau iute, dupa gust), sare, piper.
in final amestec acest sos cu maioneza, va avea culoare corai - rosu. gustul trebuie sa fie dulce-acrisor-condimentat, dupa cum place fiecaruia pui mai mult sau mai putin.
asezi acest sos peste feliile de limba sau aranjezi frumos pe platou.
ca nota de gust, poti sa adaugi in acest sos la final tarhon maruntit sau usturoi tocat marunt.

este un sos excelent, eu nu mananc limba in nici un alt fel cu tot atata placere, limba cu sosul lu' tata este THE BEST!

atentie! daca nu mananci imediat preparatul, e bine sa il pastrezi intr-un castron a.i limba sa fie acoperita bine de sos, altfel se usuca! (castronul il acoperi cu folie de plastic)

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

CRACIUN FERICIT!
si un AN NOU MINUNAT!

Mergi la inceput