Recoltarea sangelui

Recoltarea sangelui | Autor: roxy

Link direct la acest mesaj

va rog mult ,daca ati fost cu copilasi mici(2 ani are Cristi al meu),sa-i faca analiza sangelui si trebuie sa-i ia din vena ,cum ati procedat.Cristi este putin cam plinut si nu i se vede deloc venele ,nu stiu cum o sa le gaseasca asistentele ,dar si mai problematic mi se pare cum am sa-l tin ca sa-i ia din vena sange ,cand el se zbate si mi-e groaza ca mi-ar scapa manuta lui dintr-a mea si ...Doamne fereste .Sfatuiti-ma cum sa procedez.
Si inca ceva ,aici in Germania ,doctorul mi-a dat trimitere la spital ca sa-i fac analiza asta completa la sange si cica se face ambulatoriu ,deci trebuie sa ma internez azi (va fi pe 31 martie)si ne da drumul a doua zi.Cine a mai fost internata dintre fetele din Germania ,spune-ti-mi cum e ,mai ales ca eu nu stiu sa ma descurc prea bine in germana si ma ingrozesc ca or zice alea ceva si nu o sa pricep ,mai ales ca o sa fiu agitata din cauza lui Cristi care numai locului nu va sta...
Deci un sfat cat de mic va fi binevenit sa-mi ridice moralul care e cam la pamant
Va multumesc si pupici

Roxy si Cristi cel "vorbaret"

huianur

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Eu i-am facut analizele de sange cand bebe avea 7-8 luni. Am fost la un centru medical privat si am avut noroc de o asistenta care a terminat in 10 secunde. nu era aglomeratie si ca atare s-au strans toate asistentele in jurul lui bebe si s-au jucat cu el , timp in care el era la mine in brate si o asistenta ii tinea maina iar o alta i-a luat sange. nu a zis bebe nimic, nu a plans. A incercat sa se strambe dar i-am bagat suzeta in gura si ...gata.
Acum, bebe al tau este mai mare, nu cred ca il pacalesti asa usor. Poate daca ii dai in timpul in care ii ia sange un obiect, de obicei interzis (ex.chei)poate il pacalesti.
multa bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Roxy,
Si fetita mea era cam plinuta si foarte vioaie incat am avut o grija fantastica cu cateva zile inainte de a i se lua sange.
Dar sa stii ca asistentele pediatre se misca foarte repede si au o dexteritate formidabila. Mi-am imaginat ca va trebui sa o tin, ca-mi va plange, se va zbate, ca o sa-i sparga venele, etc. Insa nu a fost asa. Au venit doua asistente, eu am fost libera sa si plec afara daca nu rezistam. O asistenta a tinut-o si i-a distras atentia iar cealalta s-a miscat repede, repede. Au fost foarte ferme si stapane pe ele semn ca fac lucrul asta de zeci de ori pe zi. Fetita a plans, normal dar in cinci minute i-a trecut. Mie imi tremurau piciorele si cand eram deja pe drum.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Roxy, nu stiu sa-ti spun cum e cu luatul sangelui dar cred ca le poti spune asistentelor ca tu nu poti tine copilul si se descurca ele fara tine.
Eu am fost internata cu Teodora aici, in München, si a fost o.k.Am fost intr-o camera singura doar eu si copilul.Aveam conditii foarte bune (mai putin TV, telefon etc. ca doar era clinica de copii) si, chiar daca la vremea aia nu stiam germana (nu ca acuma as stii dar ma mai descurc si eu ), am fost foarte bine tratata si medicii mi-au vorbit in engleza si mi-au explicat tot ce au facut ca sa pot si eu pricepe ce se intampla.Si noi am fost in spital doar pentru niste analize si nu am stat decat 3 zile.Am primit la spital absolut tot ceea ce am avut nevoie pentru copil ,inclusiv hainite si scutece (dar, desi scutecele lor erau Pampers, eu am vrut sa-mi aduc de acasa scutecele pe care noi le folosim si nimeni nu s-a impotrivit).Si inca ceva: eu am cerut sa faca o analiza in plus fata de ceea ce planuisera ei si au acceptat, nu a fost nici o problema.In principiu nu e obligatoriu sa te internezi si tu cu copilul, ba dimpotriva! Copilul e internat singur si daca tu vrei sa ramai cu el, e o.k., ai voie, nu se opune nimeni! Casa de asigurari plateste si pentru mama care insoteste copilul.Sa stii ca eu n-am vazut multe mame pe-acolo! Eram doar doua mamici pe toata sectia.Bineinteles ca sunt foarte bine ingrijiti copiii, dar eu am preferat sa fiu tot timpul langa Teodora.
Nu-ti face griji! Va fi bine!Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

multumesc mult pentru raspunsuri si incurajari.Noi ne internam pe 31 adica luni si nu vreau sa ma gandesc...

huianur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Roxy, aceeasi problema am avut-o si eu cu Alex. Nu a gasit nici o vena din care sa-i ia sange, asa ca i-a luat din mana, din exteriorul palmei (acolo se vad venele). Sper sa nu fie nevoie la tine. Multa bafta.
Claudia si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Draga Roxy,
noi i-am facut analizele Ioanei cand avea 3 ani si jum., aici in Germania. Sange i-a luat medicul pediatru la care mergem de obicei, din partea exterioara a palmei. Si nu a fost nevoie de internare, cu toate ca analizele erau pentru operatia de polipi, pe care am facut-o in spital.
In spital am stat o zi, in ziua operatiei. Nu trebuie sa iti faci griji prea mari, pentru ca asistentele sunt foarte intelegatoare si pricepute. Cel putin fiica mea a urlat si s-a zbatut foarte tare cand i-a luat sange - din principiu, nu ca ar fi durut-o ceva - dar a plecat foarte fericita de la medic, pentru ca a primit cadou o jucarioara.
Va doresc multa sanatate! Si curaj!

Mergi la inceput

draga Dori ,multumesc atat tie cat si celorlalte fete pentru sustinerea moralului meu ,cam pleostit cei drept.As avea o intrebare pentru ca ai spus de operatia de polipi pe care a facut-o fetita ta.Spune-mi te rog in ce consta ,si cum e suportata de copii ,pentru ca ,inca nu s-a pronuntat doctorul dar cred ca banuieste si la Cristi al meu (2 ani)ca m-a tot intrebat daca doarme cu gura deschisa si altele si ,in caz ca zice de asa ceva ,sa fiu pregatita.Multumesc .

huianur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelaon spune:

Hello. Sunt si am doi baieti. Cel mai important este sa fii tu linistita si calma. Nu e nici o tragedie - se intampla zilnic la sute de copii. Esential este sa fie o asistenta de pediatrie si sa tii tu copilul in brate (in unele spitale obisnuiesc sa indeparteze mamele ca sa nu se isterizeze - dar orice ar fi copilul se va simti in siguranta in bratele tale, nu ale altcuiva). Nu o sa iti scape mana pentru ca nu trebuie sa se intample asta si o sa ai grija de asta mai bine ca oricine. Nu te panica - e banal - o sa treci alaturi de bebe prin multe chestii si trebuie sa inveti sa fii mai putin bleaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

quote:
Originally posted by roxy

draga Dori ,multumesc atat tie cat si celorlalte fete pentru sustinerea moralului meu ,cam pleostit cei drept.As avea o intrebare pentru ca ai spus de operatia de polipi pe care a facut-o fetita ta.Spune-mi te rog in ce consta ,si cum e suportata de copii ,pentru ca ,inca nu s-a pronuntat doctorul dar cred ca banuieste si la Cristi al meu (2 ani)ca m-a tot intrebat daca doarme cu gura deschisa si altele si ,in caz ca zice de asa ceva ,sa fiu pregatita.Multumesc .

huianur

Draga Roxy,
operatia nu este deloc dificila. Mie mai dificila mi s-a parut anestezia si trezirea dupa anestezie. Adica dupa operatie Ioana a fost cam molesita si a dormit mult - firesc. Dar a doua zi a fost foarte vioaie si nu am avut nici un fel de probleme, iar dupa trei zile s-a dus la gradinita.
Noi am operat-o pe Ioana pentru ca avea probleme cu auzul. Venisem in Ge de trei luni, si mai tot timpul fusese racita. Ca urmare i se infundase canalul dintre nas si gat, din spatele timpanului, asa ca avea perioade cand trebuia sa tip ca sa inteleaga ce spun. Solutia a fost sa i se curete acel canal. Cand a iesit din operatie, medicul ne-a spus ca i-a scos si polipii, ca daca tot se apucase de "taiat"...
Oricum, nu trebuie sa-ti fie teama. Operatia nu este dificila si trece repede. Si s-ar putea sa nici nu fie necesara pentru Cristi.

Numai bine,

Mergi la inceput

multumesc mult dori si intr-adevar si eu sper sa nu fie vorba de nici o operatie de polipi la Cristi .Eu l-am dus pe Cristi la ORL pentru ca are aproape 3 ani si nu vrea sa vorbeasca,intelege tot,dar de vorbit vorbeste doar cand are chef si atunci cuvinte izolate.Si ne-a dat doctorul pediatru trimitere sa vedem daca nu are probleme cu auzul ,el fiind nascut prematur ,cu 2 saptamani mai repede,si cu probleme legate de respiratie la nastere.Acolo la ORL ne-a spus ca nu ar avea nimic ,dar fiind racit cand ne-am dus la control doctorul a spus ca e ceva cu canalul nas-ureche si sa venim vineri sa vedem daca e asa ,cand nu mai are nasul infundat.Si ne-a mai dat si o groaza de analize de facut...macar de-ar da el sange

huianur

Mergi la inceput