Meniuri la diverse varste

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns principe spune:

am sa raspund la citeva din mammici,carnea de vitel ,purcelus mielut DE LAPTE,este greu de digerat din cauza compozitiei sale chimice ,cum dealtfel si cel de animal vinat.in venezuela unde noi locuim pediatrul recomanda dupa 7 luni rasol de vitel (SECTIUNE DE DEASUPRA GENUNCHIULUI)SECTIUNE CE CONTINE OS CARNITA SI CARTILAGIU,BOGAT IN COLAGEN),nu aruncam apa in care am fiert.
la 4 luni este prea timpuriu biscuitele,ptru virsta asta este deajuns doar fructe proaspete si compoturi pentru bb fara zahar si conservanti.( nu fructe citrice,pina dupa un an),poti da para, mar, banana,papaia,pepene galben,rosu.(consulta ,pediatru ,nu medicul de familie care deobicei este un medic generalist) cu biscuitii speciali de bb am inceput la 9 luni( nu au albus de ou nu au praf de copt si alte chimicale ,sunt pesmeti).este adevarat ca un bb maninca ce parintele ii da dar stomacelul lui este prea fraged ca sa-l intoxici cu mincaruri p care l poti inlocui.
ce mai facem noi p aici de mincare ptru bb-itiI care refuza sa manince??
amestecam laptele cu fructe ,cind refuza fructul, amestecam pureul de cartof cu dovleac galben ,morcov,banana.
cind le ies dintii ,cazul bb-ului meu ii dau biscuiti de bb pine uscata ,si fructe uscate (mar,para ,piersici) ca sa_si roada gingiile plus ca sunt f hranitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu pisi spune:

Emma a inceput sa manance carnita de pe la 6 luni. Intai am inceput cu pui iar apoi am intrudus treptat peste, vita, miel,si chiar porc. La 10 luni deja manca orice fel de carne, in special peste. De obicei o papa fiarta si cu garnitura de legume fierte (morcov, brocoli, cartof dulce, mazare, conopida, cartof) Ei nu i-au placut niciodata piureurile de legume amestecate. trebuiau sa fie pasate separat. dar problema s-a rezolvat repede pt ca de pe la 7-8 luni a inceput sa refuze mancarea pasata si a trebuit sa-i introduc bucatele mici si moi de mancare. La 10 luni deja manca bucati destul de mari, nepasate deloc. Acum, la 11 luni mananca aproape tot ce mancam si noi. Am avut doar grija sa-i introduc dulciuri cat mai tarziu posibil (nu a mancat niciodata mar cu biscuiti; ori mar ori biscuiti). Acum desertul ei preferat este o fructa (sau 2,3...cat de multe posibil).
Sfatul meu este sa-i dai totul in moderare, meniul sa fie cat mai variat, fara prea multe dulciuri (cate un biscuite din cand in cand), sare sau alte prostii care le pot strica gustul pentru mancarurile simple si sanatoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Ce alimente noi la un an si o luna?
Danutz@
Meniul baietelului meu in varsta de 1 an si o luna cuprinde:

masa de fructe - mar, banana, suc de portocala sau mandarina, caisa, biscuite si branza fagaras.

masa de legume - morcov, cartof, dovlecel, fasole verde, ardei gras, pastarnac, telina radacina de patrunjel, putina smantana, carne (piept de pui, ficat de pui, peste sau carne de vita) si galbenus.

la masa de seara 2 iaurturi campina de 150 de grame si in rest lapte formula.

As vrea sa stiu ce alimente noi as putea sa-i mai introduc.
Multumesc!
Dana si Ciprian

crisbar
salutare,
fetita mea are 1 an. dr. mi-a zis ca pot sa-i dau si un pic de cascaval ras. sa-i fac soldatei din paine unsa cu unt si deasupra sa rad cascaval. poti sa-i dai si gratar de pui (piept, pulpa), peste. orez cu lapte in care sa pui si un pic de zahar vanilat.
oul poti sa-l dai intreg de la 1 an.
papanasi are voie

Mergi la inceput

Are voi cascaval la 11 luni?
Medeea76
De cand s-a nascut, fetita mea bea numai lapte la masa de dimineata. As vrea sa ii dau si altceva, dar nu sunt de acord sa manance crenvusti sau alte prostii, doar pentru ca le plac copiilor (cum am auzit de multe ori). Pot sa ii dau cascaval?

Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006

criscodrin
Eu la varsta fetitei tale i-am dat cascaval baietelului meu,chiar daca stiam ca e f gras,acum ramane sa decizi singura daca e bine sa-i dai sau nu.

Codrin 2 ani si 4 luni

Mergi la inceput

Medeea, la 11 luni este cam mica pentru cascaval. incearca cereale de bebe, branza dulce daca vrei sau "fagaras", paine prajita sau nu, cu un strop de unt si dulceata sau gem.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de Dorsilia

buna dimineata!

am tot citit si aplicat fara placere pt copil insa, nici macar pt primul care era mancacios, ca se da bblusului la diversificare numai piept de pasare. Eu recent am gatit curcan, pulpe si piept, ei bine, Dani de aproape 3 ani nu se mai oprea din mancat pulpa, si intradevar carnea de pulpa este f gustoasa spre deosebire de carnea alba de piept, care e mai uscata si nu are gustul acelasi.

asta ar fi o chestie...de ce nu se pot da sugarilor si carne de pulpa?

si a doua intrebare se refera la pregatirea mai multor portii de carne pt a nu mai fierbe zilnic cate un botz mic pt masa de amiaza. am citit pe un site ca se poate fierbe o bucata mare, apoi se blenduie cu apa in care a fiert si se ingheata asa direct....dar ince sa o pun? in pungi? si nu-si modifica gustul?

merci

Mergi la inceput

la inceputul diversificarii se recomanda piept pentru ca e carne macra, fara zgarciuri, fara pielite, fara grasime. se si fierbe mai usor se si dezoseaza si paseaza.
dupa 1 an se poate da orice ca nu mai este problema asta. Patrick de exemplu este fan aripioare, le rontaie cu mare fericire.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Dorsilia,
eu personal nu le-am dat inca piept de pui (pentru ca am auzit ca acela ar fi locul unde sunt injectati cu steroizi pentru a creste mai bine, vorbesc de puii din fermele mari - acum nu stiu cat de adevarata este povestea dar mi-a intrat in cap).
Eu le-am dat pulpe de curcan pe care le fierb bine bine (2-3 ore) apoi scot carnea de pe os, pun deoparte portile pentru 2 zile iar restul la congelator (in recipiente Avent).
Cand vreau sa le-o dau o scot din congelator si o incalzesc pe argaz cu putina apa.
Nu au refuzat-o pana acum (adica, nu au facut mofturi mai mari la carnea congelata decat fac deobicei la mancarea proaspata).

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

da, Sheannamp, si eu am primit niste pulpe de curcan de la mama si stiu ca-s favoritele lui Dan, asa ca as fi incercat si cu cea mica, sa le fierb in oala minune, apoi sa dezosez, despielitez, blenduiesc si portionez pt cate un meniu. Ea oricum e mofturoasa sefa. In plus cred ca nu are ce rau sa-i faca o carne de pasare slaba zic eu, pe care eu o aleg de oase, zgarciuri, piele, etc, nu ? fata de pieptul de pui de comert despre care stii si tu ca e injectat, asa auzisem si eu dar....daca toti medicii ii dau inainte cu pieptul de pui...am luat piept de pui, care oricum nu-l papa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nici eu nu le-am prea dat piept, ci pulpe. Sa manance atosenia de piept... cine scrie cartile de nutritie pt copii . Cat depre cantitati, pediatra mi-a zis sa gatesc mancarea pe 3 zile. Oricum, de la varsta de 1 an manca din mancarea familiei (gatesc fara prajeli si knorr-uri).
Dac vrei sa tii mancare la congelator, poti folosi borcanese de la mancarea de bb-i, sau casolete de plastic mici

Mergi la inceput