Meniuri la diverse varste
Raspunsuri - Pagina 10
Lorelai spune:
si pe mine ma intreseaza de cind pot minca copiii fructe de mare. chiar am vrut sa deschid un subiect dar mi-a luat-o monica inainte. eu vreau sa le incerc cu scallops si cu shrimpi. poate fetele din japonia sa stie? ma gindesc ca acolo fructele de mare fac parte din meniul zilnic?
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****
Sheannamp spune:
Ce papa un bebelus de 6 luni!?
Autor: Alina1976
Trimis la: 04/04/2007 20:56:40
Am o bebelina de 6 luni. De pe la 5 luni am inceput diversificarea.
Acum are 5 mese pe zi dupa cum urmeaza:
-ora 8.00 - lapte cu cereale (intre 130-200ml)
- ora 11.00 - fructe (ca si masura un borcan de la Hipp)
-ora 15.00 - legume inabusite (tot cam un borcan de la Hipp)
- ora 18.00 - lapte cu cereale (cam 200ml)
- ora 21.00 - iaurt (cateva lingurite..)
Bebeii vostri cam ce mai papa? Ce idei imi mai puteti da?
Credeti ca acest program de masa si cantitatile sunt OK?
Alina
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: oprescuflore
Raspuns la: 04/04/2007 22:33:04
in principiu este ok dar eu i-as da copilului mai intai iaurtul si apoi laptele ca fiind ultima masa cum de altfel este ok,dar alegerea iti apartine,cantitativ puiul tau eu zic ca papa destul de bine a mea bebica are 10 luni si nu papa atat de cele mai multe ori,atata timp cat ia bine in greutate si este vioi nu ai motive de ingrijorare.
sanatate la bebici
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Gabi_K
Raspuns la: 04/04/2007 22:53:39
si nu are decat doua mese de lapte? si alea indesate cu cereale? Nu stiu, mie mi se pare mult. Fiica mea la 6 luni avea o portie de fructe, o portie de lapte cu cereale (vreo 2 linguri de cereale la 150 ml laptic) si in rest lapte, lapte, lapte...
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
---------------------------------------------------------------------------
Autor: madau
Raspuns la: 04/04/2007 23:32:24
prima masa de dimineata- lapte fara cereale
ora 12 - fructe cu cereale 1/2 masuri
ora 16 - legume cu /fara carnita
ora 20 - iaurt
ora 23 - lapte cu 1 masura de cereale
Mie mi se pare mai ok ca prima si ultima masa sa fie de lapte, e si mai comod ptr bb...in rest imi pare ok. bafta si sanatate!
Adriana mica spune:
Buna ziua,
ALina, am sa iti raspund si eu. Dudu (6 luni si 2 saptamani) papa asa:
- ora 6.30 - 7.00: lapte (130 - 200ml)
- ora 9.30 - 10.00: mar ras + branzica calcica + (eventual) o masura cereale cu lapte inclus
- ora 12.30 - 13.00: supica de legume(morcov, cartof, telina, pastarnac, dovlecel) cu carnita de pui
- ora 16.00 - 16.30: iaurtel cu banana
- ora 19.00 - 19.30: lapte (150 - 170ml)
- ora 22.50 - 23.00: lapte cu cereale (150ml).
Bubu, si noi am patit la fel: de vreo 2 saptamani Dudu nu prea mai vrea sa pape lapticul de dupa baie. Pana acum manca 210 - 250ml, iar acumde abia daca ia 150ml, iar dimineata este atat de plamand, incat nu accepta nici macar sa fie schimbat inainte de masa! Cu toate acestea, cantitatea totala de lapte pe care o bea in 24h este corespunzatoare varstei (conform instructiunilor de pe cutia de Humana2).
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor
www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web
amyshor spune:
Fetita mea are 6luni si 3 sapt, si papa mai mult laptic de la san. ii mai dau si cereale si legume pe care doar le gusta. Si are 9kg! :)
ella@ spune:
quote:Buna! Fetita mea a mancat fructe de mare(doar shrimpi)de pe la 9 luni si nu a patit nimic.
Originally posted by Lorelai
si pe mine ma intreseaza de cind pot minca copiii fructe de mare. chiar am vrut sa deschid un subiect dar mi-a luat-o monica inainte. eu vreau sa le incerc cu scallops si cu shrimpi. poate fetele din japonia sa stie? ma gindesc ca acolo fructele de mare fac parte din meniul zilnic?
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****
poze
Alina1976 spune:
[quote]Originally posted by Adriana mica
Buna ziua,
ALina, am sa iti raspund si eu. Dudu (6 luni si 2 saptamani) papa asa:
- ora 6.30 - 7.00: lapte (130 - 200ml)
- ora 9.30 - 10.00: mar ras + branzica calcica + (eventual) o masura cereale cu lapte inclus
- ora 12.30 - 13.00: supica de legume(morcov, cartof, telina, pastarnac, dovlecel) cu carnita de pui
- ora 16.00 - 16.30: iaurtel cu banana
- ora 19.00 - 19.30: lapte (150 - 170ml)
- ora 22.50 - 23.00: lapte cu cereale (150ml).
Buna Adriana,
merci de raspuns. Dar mai am o dilema...
Cat iaurtel cu banana manaca?? Cata supa de legume?
Eu masor de exemplu cu borcanelul de la HIPP. Eu ii fac in casa supa crema de legume si ii umplu cu varf un borcanel din ala pe care il papa tot. E OK atat?? Mentionez ca e borcanel de 125g nu din ala mare mare.
Alina
amyarabella spune:
DA si noi am patit asa,eu seara ori ii dau ce mancam si noi ori cate un iaurt simplu nu stiu cat are bebeu tau dar iaurtu nu are ce sa ii faca rau ,ori un fruct ,in afara de ou aproape orice.
amy
Sheannamp spune:
Autor: Bfly
Subiect: Mar ras cu biscuite?
Trimis la: 03/02/2007 10:25:30
Am o nelamurire. La 4 luni jumate ii pot da deja mar ras cu biscuite? Mie mi se pare cam devreme, dar doctorita de familie mi-a zis sa-i dau.
Autor: bolgiumiki
Raspuns la: 03/02/2007 10:49:20
Prima oara eu i-am dat marul copt sau fier cu cereale in loc de biscuiti.Si am inceput sa ii dau pe la cinci luni.Incearca mai intai faina de orez de la ce firma vrei tu.Eu zic ca este mult mai buna decat biscuitii.Sa te uiti de curizitate pe cutie sa vezi ce compozitie bogata are.
Autor: anca_teohari
Raspuns la: 03/02/2007 12:12:10
Buna, este mult prea devreme pt biscuiti, fetita mea are 8 luni si nici acum nu ii dau . Acestia contin gluten care nu este indicat sub nici o forma pana la varsta de 6 luni, exista intradevar si biscuiti fara gluten dar nu se gasesc. Si nu iti mai spun de mar, este f acid, eu am incercat la fetita mea sa ii dau de pe la 5 luni si jumatate dar o durea burtica rau, plangea incontinuu din cauza durerilor asa ca l-am oprit si am incercat iar dupa o luna si la fel am patit di de abia la 7 luni si jumatate i-a priit, dar stii cum este fiecare copil in felul lui dar oricum mi se pare destul de mic bebelusul pt mar. Si mai este si varianta mar copt care intradevar nu este asa periculos pt stomacel dar constipa f tare. Parerea mea este sa mai astepti un pic si ar trebui sa incepi intai cu sucurile din morcov si mar si de abia dupa aceea cu mar ras. Inainte intradevar se incepea cu papa mult mai devreme dar atunci erau mai naturale nu din Turcia cum sunt acum. Pupici si multa bafta!
Autor: Sheannamp
Raspuns la: 03/02/2007 12:33:29
E o lista intreaga de lucruir interzise la bebelusii sub 1 an pe care le contin biscuitii.
In nici un caz.
De cand am inceput diversificarea am invatat multe lucruri.
Cred ca e foarte impportant sa respecti regulile diversificarii (acelea stabilite de asociatiile de pediatrii din strainatate si nu cele de pe la noi).
Asa baiettii mei maninca cu pofta si nu refuza nimic. Nu au avut tulburari digestive si nici alergii.
Daca gresesti si incepi prea devreme sau cu lucruri pe care bebe nu le tolereaza risti sa ai probleme cu mancarea mult timp de aici inainte.
Sanatate!
Autor: hevia
Raspuns la: 03/02/2007 12:47:35
biscuitii sunt recomandati la 4 luni.daca nu contin gluten de ce sa-i dauneze?
Autor: Bfly
Raspuns la: 03/02/2007 13:06:33
Autor: nusicasiely
Raspuns la: 03/02/2007 18:13:11
mai bine ii pui cereale in loc de biscuiti.e mai sanatos asa.de ce sa il inveti cu biscuiti,care au o gramada de lucruri suspecte.are timp sa pape biscuiti mai incolo,mai pe la 7,8 luni.cerealele sunt la fel de consistente si nici nu te mai chinui sa pisezi biscuiti.
Autor: valicalin
Raspuns la: 03/02/2007 21:00:01
da-i mar cu biscuite,si eu le-am copiilor mei si n-au patit nimic(ba ca au gluten ba ca n-au)n-am auzit pe nimeni sa pateasca ceva din acest meniu.daca-i place copilului e perfect.
Autor: dianad
Raspuns la: 03/02/2007 22:46:18
Depinde de biscuiti. Cei speciali au gluten dar si oua cu tot cu albus-cel putin cei de la Nestle. Cei obisnuiti sunt plini de metabisulfit de sodiu + alte minuni de conservanti, afanatori- de-ar fi numai bicarbonatul ar fi bine-, etc. Voi cititi etichetele?
Raspuns la: 03/02/2007 23:30:28
Nu te supara ca spun asta. Dar copilului ii place si noroiul (ca sa nu zic altceva) daca il dai. E de datoria ta ca parinte sa ai grija ca el sa manince sanatos.
Faptul ca bebelusul tau nu a patit nimic (desi nu am cum sa verific) asta nu inseamna ca altii vor fi la fel de norocosi.
Autor: Vauva
Raspuns la: 04/02/2007 00:14:28
Pai fetelor daca eu i-as spune doctorului meu ca ii dau biscuiti fetitei mele de 5 luni m-ar pune la zid
ce aport nutritiv aduc biscuitii? Nici unul, doar caloric si probabil alergie la gluten daca sunt cu gluten. Plus ca sunt facuti cu zahar, oua si o gramada de conservanti.
Autor: claujro
Raspuns la: 04/02/2007 11:45:52
Eu nu am dat biscuiti copiilor mei decat dupa vreo 7 luni (sper sa-mi amintesc corect- poate chiar mai tarziu). Primul piure de fructe era gol, fara adaosuri, apoi dupa 4 luni puneam cate o linguritza de cereale (uneori). Dar in general piureul de fructe de la masa de la ora 10.00 era simplu.
Primii biscuiti au fost aceeia "populari" - sunt f tari- de la cofetarie, pe care mai mult ii sugeau si-i morfoleau intre gingii.
Autor: speed
Raspuns la: 04/02/2007 12:02:38
si mie mi se pare mult prea repede pentru biscuiti si mar.daca vrei sa incepi diversificarea faina de orez e mult mai indicata.
Autor: ipearina
Raspuns la: 04/02/2007 19:16:18
Parerea mea este sa mai astepti; toti biscuitii contin gluten care nu este recomandat pana la opt luni. Eu i-am dat bebeului meu mar ras cu biscuite dupa ce a implinit opt luni; pana atunci i-am dat suc de morcov, mar, para, sau compot din mar si para (fara zahar) sau mar copt simplu sau amestecat cu cereale (orez cu roscove de la nestle). Sau un mar copt amestecat cu un cartof copt si putin lapte (e foarte bun acest piure).
Autor: viana
Raspuns la: 04/02/2007 21:08:10
Desi sunt off - topik va rog sa-mi spuneti unde coceti merele?In cuptor sau se poate si in microunde?
Autor: sirimie
Raspuns la: 05/02/2007 01:00:13
Poti sa ii dai biscuiti dar numai daca ii faci tu, eu te sfatuiesc sa nu ii dai din comert, sint facuti cu margarina si zahar si altele. Eu i-am dat tirziu. Eu ii puneam praf de cereale de care minca in marul ras.
Sint niste recomandari sa nu se gateasca la microunde pentru ca ar modifica mincarea si nu ar mai fi buna. Cel mult sa incalzesti la microunde.
Autor: bolgiumiki
Raspuns la: 05/02/2007 10:52:55
Viana ,eu am copt intotdeauna la cuptorul aragazului.Microundele nu le-am folosit niciodata pentru copil.Decizia iti apartine.
Autor: ildikuta
Raspuns la: 12/02/2007 08:40:08
Cum faceti marul cu cereale?eu am cereale fara lapte si pe cutie scrie sa amesteci cu apa si adaugi fructele dar au un gust tare rau.Voi cum le faceti?noi avem cereale cu orez de la milupa?
Autor: niria
Raspuns la: 12/02/2007 10:15:27
gugus-mic are 8 luni si o sapt si de aprox. o luna ii dau mar cu biscuite. nu a patit nimic, chiar ii place. inainte de biscuite, am folosit orez simplu si orez cu roscove de la nestle.
i-am dat la inceput biscuiti populari (sunt tari si se rad la fel ca maru pe razatoarea speciala) si acum folosesc biscuiti din comert.
nu exagerez cu biscuitele, sunt zile cand ii dau marul amestecat cu banana sau banana simpla (le alternez).
sanatate pt toti!!!
Autor: satulica
Raspuns la: 12/02/2007 11:30:03
Ildikuta, noi folosim tot Milupa cereale fara lapte: 7-Cereale de la vreo 7 luni (acum Marcu are 1 an); inainte de astea i-am dat cereale fara gluten tot de la Milupa. Le amestec cu mar, banana, iaurt, smantana, ou fiert, branzica dulce... in orice ar merge, fara sa adaug apa (ar iesi mai multa cantitate si mai putin consistenta - si nu de asta are el nevoie, m-am gandit). Si pun atatea cereale cat sa iasa o pasta nici prea moale, nici prea tare, numai buna de papat
Toate cele bune!
Satulica
Sheannamp spune:
Autor: capra cu trei iezi
Subiect: carne de vitel-de la ce varsta?
Trimis la: 26/04/2007 16:29:58
de la ce varsta se poate da carnea de vitel (nu de vita) copiilor?
va multumesc
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
Autor: bebec07
Raspuns la: 26/04/2007 16:36:58
Noi am inceput diversificarea la 5 luni.Medicul pediatru ne-a spus ca putem manca carne de vitel sau pui incepand cu luna a 7, dar fiarta separat de legume iar apa in care am fiert carnea sa fie aruncata.
Pe la 10 luni am inceput sa-i fierb si legumele in apa in care am fiert carnita.
Sa cresteti mari si mancaciosi!!
Raspuns la: 26/04/2007 17:19:08
Vitelul, puiul si in general animalele tinere au proteine de "proasta calitate" comparativ cu cele mature (vita, gaina). De aceea e preferabil sa le eviti in primii 2 ani de viatza.
Asta nu inseamna ca nu ai voie sa le dai ci doar ca, daca poti sa alegi, e de preferat vita si gaina puiului sau vitelului.
Oricum porcul, vinatul sunt contraindicate sub 2 ani iar pestele sub 8 luni.
Sanatate!