UNTUL, in ce cantitate la ~ 9 luni?

UNTUL, in ce cantitate la ~ 9 luni? | Autor: Adela

Link direct la acest mesaj

Fetelor cat unt ar trebui sa pape un bebe de 9 luni (trecute)? Julia mananca unt cam de 2 ori pe saptamana. (o data cu paine si o data in piure) insa nu prea mult.... cam un varf de cutit daca pot sa zic asa...

Voi cum faceti?

Adela &Julia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mihi spune:

Cred ca e sanatos cum o alimentezi!
Eu nu-mi mai aduc aminte de cantitatile de la 9 luni dar cred ca pana la un an i-am dat doar zarzavaturi fierte si taiate marunt cu pui, ficat , vita sau galbenus nu mixate ca sa nu-i fie lene sa mestece si cred ca e sanatos si pentru dentitie si pireul cred ca-l faceam cu ulei de masline sau de porumb(1 lingurita). Paine cu unt dupa un an i-am dat fiind primul copil am fost foarte stricta, nu stiu cum o sa fiu cu cel care e pe drum deoarece nu mai sunt asa fricoasa dar sper sa fiu tot precauta.
Oricum ficare copil e altfel si mama lui intuieste cel mai bine ce e mai bun pentru copilul ei.
Sa fiti sanatosi si numa bine

Mihi mami lui Lori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori spune:

eu ii pun unt in piureul de legume de la masa de pranz...e mai bun asa...
cam cat 2 alune...sa zic...ii place mult...
sper sa nu gresesc..
papusa mea ieri a facut 10 luni!

ii mai pun cateodata si branzica topita...e delicios..
oare trebuie sa fiu mai stricta cu papica? ei vad ca ii place si nici nu are probleme...de ce ziceti ca nu e bine?
de la ou. ii dau numa galbenusul...iar carnita numa piept de pui...si ficatel fiert.

pupicei,

bb Bia si mami Cori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns milenadinu spune:

Pediatra noastra mi-a recomandat inca de la inceputul diversificarii sa ii pun in piureut unt cam cat o aluna.Asa ca Tomitza mananca unt aproape in fiecare piureut si in consecinta aproape zilnic.Nu stiu sa existe contraindicatii , e si mai gustos decat cu ulei de masline de ex.Numai bine , Milena .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Ma gandeam eu ca nu sunt contraindicatii.... Dar Julia fiind mai grasuta mereu trebuie sa fiu atenta ce mananca si cat! Untul de-abia l-am introdus .... contine multe grasimi.
Ulei de masline nu i-am dat inca.
Si am renuntat la mixer de 1 luna.... Ii pasez cu furculita si vad ca mesteca binisor asa cum ii dau.

Adela &Julia (9 luni trecute...)

Mergi la inceput