La France (47)
Raspunsuri - Pagina 9
kiss spune:
Bine v-am regasit, fetele! Va zic si eu, cam tirziu, e-adevarat, La multi ani!... Am mai fost pe la voi, asa in fuga, dar din cauza de intors in Romania si lipsa de calculator (stiti, poate cum e pe-acolo, pe la parinti cu tehnica asta noua!!!!!!!), am disparut. in ianuarie m-am intors, dar abia daca am timp sa intru pe la "parintii intreaba..", ca puiu asta al meu de 1,3 ani, imi maninca orice urma de timp liber...si ca un copil nerecunoscator se sint, vin tot la voi cu o rugaminte: cine stie cum e la NISA? Omu' meu, s-ar putea sa aiba de ales in primavara, intre mai multe optiuni: servici paris- locuinta tara, sau servici Nisa...restul sa-mi ziceti voi! cum e orasu'? e mare? te plictisesti in afara sezonului? eu vroiam mai mult pt puiu meu, pt aer, soare...sint locuri de joaca? se gasesc fff greu locuinte? logic, mai la tara, ca io-s fara job (
) si cred ca asa o sa mor aici.......va pup, ca mi se trezeste puiu, gata pauza. si oricum, ce e mult strica, nu?
Va doresc inca o data un an ffffffff bun, si sa fiti iubite
kiss spune:
ups, daca va apucati, poate-mi ziceti si de preturi, si ce va mai trece voua prin cap........
Maria I spune:
Buna de dimineata la frantuzoaice misterioaze,
Tot ocupate, tot ocupate?
Ei, pai dara, spor la trebi!
inaioana spune:
Fetelor am si eu o intrebare, mai ales pentru cele din Paris. Sotul meu va fi la Paris la inceputul lui februarie, va locui aici http://www.hotels-paris.fr/en/hotel/Fr-Rd-Pt-Longchamp.htm si m-ar interesa daca stie cineva adrese si/sau nume de magazine dragutze in zona (dar nu neaparat numai in zona) , daca au si reduceri e minunat , de unde sa poata lua mai ales hainutze de bebelusi (si de oameni mari, eventual) si lucruri de genul asta.
Va multumesc pentru ajutor
Ioana 22 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
nanagabi spune:
Buna!
Locuiesc in Japonia dar peste o luna impreuna cu sotul si fetitele de 3 ani, repectiv 1 an ne vom muta in sudul PARIS-ului. Nu ne este usor sa parasim Japonia dupa 10 ani petrecuti aici dar a sosit momentul sa o facem. Am citit pe forum divese lucruri legate despre francezi si bune si rele. V-asi fii foarte recunoscatoare daca mi-ati putea da citeva informatii legate de gradinita pentru pitice, locurile unde a-si putea merge in vederea invatarii lb franceze. Orice sfat este binevenit. Multumesc!
lu.more spune:
Sara buna,
Noi tocmai ne-am intors de la o plimbare cu bicicletele.
Nu va spun unde ma doare cel mai tare. Data viitoare imi pun pernita.
Aproape 3 ore de mers prin padure, drum cu denivelari, pietre, vai de capul nostru cine ne-a pus! Da' asa-s de bucuroasa ca vine primavara si mai incepem sa ne dezmortim!
Despre cum e viata la Paris nu stiu sa spun, o sa revin insa sa povestesc putin despre "Nissa la Bella" , poate o ajuta pe Kiss si pe sotul ei sa ia o hotarare.
Iar acum (conform unui cantec binecunoscut),ma duc "sa ma aruuuunc in cadaaaaaa....."
Voi?
Va pup
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
Mirunda spune:
Draga Nanagabi,
eu pot sa iti zic ca si eu, dupa 15 ani in Germania, mi-am luat copilul si casa in spate si am aterizat acum vreun an in Franta, si nici o clipa nu regret! Fetele de aici m-au ajutat enorm, cu multe sfaturi bune, si cred ca asa va fi si la tine. Despre gradi la Paris, le las pe parizience sa iti zica ce si cum, ca eu nu stiu. Cat despre franceza, eu am invatat la Inst Francez din Bonn, dar f mult singura, cu Assimil (o metoda de invatare f buna), si am ascultat enorm radio /TV in franceza, si a mers repede, nu e greu pt noi, romanii.
Bafta mare!
Mirunda
nanagabi spune:
Draga Mirunda,
Multumesc mult pentru mesajul calduros de bun venit trimis.Tu unde locuiesti?.Citi ani are copilul tau?
Adaptarea in Paris sper sa nu fie o problema mare (sau sint doar sperante..)pentru noi cu toate ca va fii un mare pas trecerea de la societatea japoneza la cea franceza.Din nefericire, nu am prieteni cu copii mici in Franta si mi-ar face mare placerea sa pot comunica cu voi.
Locuieste cineva in sudul Parisului?. In ce cartier m-ati sfatui sa-mi caut casa (ar fii de preferat in apropierea unei gradinite).
O zi buna!
Corina spune:
Draga Gabi,pentru cea mare nu va fi o problema cu gradinita,de la 3 ani copii sint primiti la gradinita.Pentru cea mica ,nu iti fa mari sperante ,caci in regiunea pariziana locurile la cresa sint greu de gasit.
Nu cunosc prea mult sudul Parisului,dar sint fete care locuiesc in regiunea pariziana si o sa iti spuna ele mai multe despre chirie si altele.
Ca sa inveti franceza,cel mai usor este sa cauti o asociatie care se ocupa de straini,sint o gramada si e gratuit.Acum depinde si de cit timp ai.
Pupici