crema cozonac ?
![](images/user_woman.png)
Am si eu o intrebare pt voi fetelor....cum reusiti sa faceti cozonac cu o crema mai din abundenta?Mama mea face un cozonac de te lingi pe buze ,dar are decat o suvita de crema proin el,rahat si alte bunataturi are,dar crema se face doar asa o spirala subtire.Am vazut in mai multe locuri ,cozonaci cu ditai gogoloiu de crema la mijloc.Cum se face ,cum se pune ca sa ramana acolo si care este consistenta cremei?Din ce se face ?
Merci mult....sper saprimesc raspunsuri ,pt ca vreau niste cozonaci reusiti pt revelion.
Sarbatori fericite
http://pg.photos.yahoo.com/ph/erin_rux/album?.dir=/37ca
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
Liliann spune:
crema... si mama mea face un cozonac fffffff bun da n-are crema inauntru. este un amestec de mult miez de nuca macinata + cacao + zahar. si iese superbun cozonacul. in final, in anumite limite, pot sa spun si ca se face ca o crema....
Lili si Serban (17 iunie 2005)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
danyce spune:
Babisa, eu am facut anul asta cei mai buni cozonaci pe care i-am papat vreodata si am pus si destula umplutura in ei (nuci macinate cu albus de ou, zahar, zahar vanilat, esenta de rom,cacao,coaja de portocale si lamaie;aveam cantitati, dar eu le-am mai adaptat putin dupa gustul meu ). Ideea e ca umplutura trebuie sa fie destul de groasa pt a "sta" bine in cozonac, dar nu prea uscata ca altfel nu mai e asa de bun.Eu am facut acum prima data cozonaci impletiti (inainte numai tip rulada faceam) si au iesit si superbi la aspect (unul l-am pus in forma rotunda, din aia cu gaura in mijloc - nu stiu cum ii zice in lb. romana).
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
danyce spune:
Am uitat sa spun ca acum am facut aluatul dupa o reteta de cozonac moldovenesc, cu multe arome si a iesit fff pufos, semana putin cu croissantele pt ca aluatul acesta se framanta cu unt topit. Inainte faceam dupa retetele din Ardeal (ca eu ardeleanca sunt) si aveam si eu impresia ca uneori nu statea asa bine umplutura pt ca aluatul avea alta textura.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
scarmanus spune:
Daca te referi la crema pe baza de nuci macinate apai e tare simplu: pur si simplu fierbi nuca macinata cu zahar in putin lapte pana se leaga.Iti garantez io ca nu mai pica pe langa. Acuma, nu stiu daca nu cumva ii prea intarziata informatia asta (nu m-as mira de mine, am fost tare breaza cu ocazia sarbatorilor astora)
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Babisa spune:
Nu,nu este prea tarziu...cozonacii de craciun i-am facut ca de obicei,as vrea ca cei de anul nou sa fie cu mai multa crema.
Merci mult pt raspunsuri fetelor
http://pg.photos.yahoo.com/ph/erin_rux/album?.dir=/37ca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
april spune:
eu dintr-un kg de faina fac 4 cozonaci: 2 cu nuca, 2 cu mac.
pt 2 cozonaci cu nuca folosesc 300 gr. nuca macinata. Pun 200 gr. zahar in 300 ml apa la fiert pana se face un sirop, apoi torn nuca macinata, coaja de lamaie rasa si 100 gr. stafide. Aceasta este umplutura pt 2 cozonaci. Idem si la cei cu mac. Vezi sa macini macul!
Soacra zice ca eu fac nuca (mac) cu cozonac!
Sarbatori fericite
pozici www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56032&whichpage=1" target="_blank">copii capricorn
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
kitz-kitz spune:
Crema pe care o fac eu pt cozonac nu s-a desfacut niciodata.
Nuca macinata(sau macul macinat)il amestec cu zahar ,coaja rasa de lamaie,lapte si putina faina.(toate cantitatile dupa gust).Amestec aceasta compozitie si o pun la foc pana da in clocot.O las sa se raceasca si abea pe urma o intind pe aluat.
"Cand o usa a fericirii se inchide,o alta se deschide;dar deseori ne uitam atat de mult la usa inchisa ca nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi"Helen Keller
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)