Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (82)
Raspunsuri - Pagina 11

utocatalina spune:
utocatalina spune:
 Tania sa-ti traiasca puiutul ..am vazut pozele si seamana cu tine bine de tot
..am vazut pozele si seamana cu tine bine de tot ..refacere rapida!
..refacere rapida!
Cafeluta graviduta
Biencuta draguta 36 + 3 zile
36 + 3 zile 
Sa nu depunem armele si vom reusi!

lavi02 spune:
lavi02 spune:
 In urma tratamentului instituit am repurtat prima victorie: s-a dus roseala (care crescuse aseara, era cam cat palma mea fara degete)si nu ma mai doare decat daca apas cu mana. In schimb de galma n-am scapat.  . Inca. Sper eu. Dar nici ca ma mai mulg cu pompa pt va de la atata tras de tzitzi (cum pompa electrica a Silviei data la viteza maxima) ma doare sfarcul de mor cand alaptez asa ca sunt toata ziua cu Garmastanul pe el. O pun pe Nati prima oara la sanul ala si cu Dzeu inainte. Zilele urmatoare vine doctorul meu back in town si merg sa ma vada poate vine cu o idee. Dar poate pana atunci se dezumfla prin alaptat. Sper sa nu se inroseasca la loc.
. Inca. Sper eu. Dar nici ca ma mai mulg cu pompa pt va de la atata tras de tzitzi (cum pompa electrica a Silviei data la viteza maxima) ma doare sfarcul de mor cand alaptez asa ca sunt toata ziua cu Garmastanul pe el. O pun pe Nati prima oara la sanul ala si cu Dzeu inainte. Zilele urmatoare vine doctorul meu back in town si merg sa ma vada poate vine cu o idee. Dar poate pana atunci se dezumfla prin alaptat. Sper sa nu se inroseasca la loc.
Silvia e OK daca vine sotul meu maine cu pompa? Seara asta mergem intr-o vizita...
Dordia si mi-e mi-a scazut lapticul in zilele in care m-am omorat cu gospodaria ceea ce e un semn s-o iau mai moale. Inainte de lapte praf incearca din nou cu Galactogil. 
Nu mai pot scrie ca Silvia e intr-o criza de personalitate si o aplica pe cumparaturile aduse de sot 
pup. Lavi

silvia_d spune:
silvia_d spune:
 Corap,ce kestie,stai atat de aproape  de mine!!!
Si eu tot la piata Ambrozie imi fac cumparaturile,nu stiu cum de nu ne-am intalnit pana acum,gravidoase!
Ca altfel,mamici,cum ne-am fi recunoscut?!!!:o))
Sa stii ca pata aia alba de pe buza superioara,kiar pe mijloc, se numeste"diamant",si este practic o "batatura"de la supt,nu e nimik grav,asta daca nu are si alte punctisoare albe in gura,pe mucoasa,adica o banuiala de stomatita candidozica!!
La mine aceasta batatura am observat c-a picat de 2 ori pan-acum.
Lavi,poti veni oricand cu pompa,noi maine suntem "amantrei"acasa!
Kiar,la multi ani Stefanei,Stefanele,ce multi Stefanei avem in grup,inclusiv al meu...

Corap,eu inca nu am inceput progr.se scos afara cu carutul,cred c-o sa-l inauguram dupa Anul Nou,asha ca pe 2-3 ian.ne vedem,si poate mergem in IOR,ce zici??
Lavi,f bine daca nu mai e zona rosie,inflamatia da inapoi dupa antibiotic,SEMN BUN!
Cristina,felicitari ptr.bbe,las'c-o sa fie bine,o sa fie un mancacios,ai sa vezi!!:o))

Morgano spune:
Morgano spune:
 Salutare mamici, revin si eu dupa 3 zile de tacere. 
In primul rand: FELICITARI CRISTINA! MULTA SANATATE, REFACERE RAPIDA SI BEBELAC MANCACIOS CARE SA VA ADUCA NUMAI BUCURII!
Lavi, Taniutza, Maria Alexia - multa sanatate si putere sa va reveniti cat de repede. 
Cristina, si eu tot asa ii dau 10 min/san, mai mult dc vad ca inca suge bine. Pauza minim 3 ore, noi am cam ajuns la 5-6 mese pe zi de vreo 2 sapt. 
Fata mea si-a facut singura program si sunt fte fericita ca e tot cumintica: dimineata la 5.30-6 prima masa, apoi pe la 10, la 14, la 17-18 si la 21.30-22. Cu mici variatii de jumatate de ora cam asta e programul, seara baita inainte de papica.... si somn la greu noaptea si de amiaza. Mai doarme cate 1-2 ore si dimineata sau seara, dar nu ma bazez pe asta, pt ca oricum sta cuminte in patut si se joaca cu mainile sau se uita la jucarii (mai nou la bradut) si n-am treaba cu plansete. 
Cantarul meu iar m-a pacalit, asa ca sa-l ia naiba, n-o mai cantaresc decat peste 2 sapt sau eventual intre dc cumva mi se pare ca nu pune carnita pe ea. Nu imi fac probleme c-ar fi pus doar 150gr, ca doar Marius a reglat cantaru' aseara :)
Corap, e normal ca sa mai viseze sau sa aiba stari de agitatie in somn, si eu ma mai trezesc ca scoate sunete, da din manutze, isi tot intoarce capul - astea in somn, dar nu are nimic copilul, nici macar nu se trezeste in timpul "activitatii" asteia. Bubitzele pe fata, of of ce m-au chinuit si ale Anei timp de 1 luna, ies din 2 mari motive (silvia contrazi-ma dc nu am dreptate): fie caldura prea mare, fie alergie - 90% din cazuri de la alimentatia mamei/laptele mai gras. Scoate mezelurile sau chestiile mai deosebite pe care le mananci si tine un fel de regim cateva zile si au sa dispara in timp. Asa cum spuneam, dupa 1 luna am ajuns la recordul 2-3 bubutze pe zi si sa ni se vada frumusete de ten ca incepe sa se stearga pioctanina. De aceea eu te sfatuiesc sa o dai cu pioctanina (violet de getniana - in orice farmacie) pusa pe un betigas de ureche pe capul bubitzei ca sa previi infectia si extinderea. Ai sa te necajesti si tu la fiecare bubitza in plus, dar cu rabdare trec, fte multi bebelusi le fac, fie pe fata fie pe corp, ideea e sa nu se intinda. 
"Creasta" albicioasa e asa cum spunea si silvia normala, un fel de batatura, si cojita de pe ea se mai duce la cateva zile - e de la supt si nu trebuie s-o dai cu nimic. Tu de ce folosesti glicerina dc bebe nu are micoza in gurita? Nu-i vad sensul. Eu nu folosesc nimic in afara de : gel de dush bubchen, crema de fundic bubchen ziua iar noaptea pun petrini ca e tot cea mai buna pt fundic, si atat. Nici body milk, nici ulei nici pudra nici nimic, iar fata mea are pielea ca spuma de fina si frumoasa. Am sa mai incep s-o dau cu body milk cand sunt sigura ca i-au trecut de tot bubutzele, mi-a fost frica sa n-o infectez si pe corp, insa la 2-3 zile.  
Dordia, mai multa odihna si relaxare cateva zile sit-i va reveni productia la normal, doar dc nu da si supliment. 
Pischi, e normal la fetite sa faca colectie sub mamelon, nu strange, nu fa nimic, nu da fata cu nimic, trece in cateva zile. La fel si labiile e normal sa fie mai umflate mai la inceput, isi revin si devin rozalii-maronii ulterior. 
Anda, si eu vreau sa merg din ianuarie cel putin 4 ore/zi la birou, sunt mai norocoasa ca nu trebuie sa merg ci vreau eu, asa ca am sa-mi fac programul in functie de mesele ei, altfel asculta de lavi si mulge-te la birou sau cere pauza de masa si fugi acasa sa alaptezi, e pacat sa renunti dc ai lapte. 
Noki, zilele astea ma mai scapat si noi la bunatati, e normal ca organismul copilului sa reactioneze la atatea feluri, dc a trecut de la sine, asta e, nu te mai stresa acum. Incearca sa manaci putin din fiecare si cu gandul la burtica copilului. 
Eu am mancat sarmale cu tot cu varza, vinete (cu ceapa si usturoi, e drept ca fte putin fata de cat pun de obicei, prajituri, cate 1 pahar de bere, hrean la greu si fata mea n-are nimic, parca acum 2 seri o durea burtica, dar ea scoate gazele pe fundic de sare salteaua sub ea si atunci nu avem colici. Ma tot intreb cum poate face asemenea gaze un copil asa mic, ca un om mare e fata mea, ne distram de reprizele ei. Mai bine asa decat plansetele si durerile de la colici, oricum. 
LA MULTI ANI STEFANILOR si STEFANELOR/STEFANIILOR!
Va pupam, 
Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

dordia2000 spune:
dordia2000 spune:
 Multumesc fetelor pentru incurajari!!! Nu ii bag lapte praf nici moarta ca nu moare el de foame si cred ca deja m-am reglat. Azi am facut proba suptului si a mancat asa: 7-7.30-130gr, 11.30-12.00-140gr,15-15.30-110gr si mai asteptam sa vedem la 18.30 si la 22 si sa vedem cam cat ia intr-o zi. Cam cat tb un bb la 6 sapt sa pape pe zi???minim? Eu zic ca dacamai papa cam 200-250 gr e ok nu? Sau tb mai mult?
oricum am vazut clar ca azi a papat mai bine si sper sa o tinem tot asa
ca de mult nu mai papase asa bine.
Dar m-am linistit si eu si azi la 7.30 chiar m-am programat la coafor sa ma fac bella. Sia asa cred ca scap si de depresie si imi revin total
Acum va pup si mai vb maine si va spun cat a mancat in total ca apoi o sa pun cantarul pe sifonier ca sa nu ma tenteze sa-l cantaresc iar
va pup
Diana mamica de bb Stefan-Cristian (14.11.2005)
http://community.webshots.com/user/dordia2000

andutzy spune:
andutzy spune:
 BUNA!!!
lavi02 ce bine imi pare ca esti mai bine
silvia sa stii ca de frica sa nu mi se inece copilul cu laptic, noaptea, il puneam pe pitic pe o parte  cu sprijin in spate, exact cum ai zis si tu, dar de vreo 3 sapt il las sa stea cum vrea el(eu il pun pe spate)isi da caputul in ambele parti , sta si cu fata in sus..si vreau sa-ti spun ca are caputul perfect
   noki ai fost mai mult decit belea cu kk cit China !!! tin sa-ti spun ca noi de doua zile am fost plecati si cu bb in vizite, la care vizite nu plec decit cu o sacosica cu :pempersi,1 body, prosopel , servetele, etc. si la fiecare dintre vizite mi-a facut cite o China pina la git..
tin sa-ti spun ca noi de doua zile am fost plecati si cu bb in vizite, la care vizite nu plec decit cu o sacosica cu :pempersi,1 body, prosopel , servetele, etc. si la fiecare dintre vizite mi-a facut cite o China pina la git..

corap baietelul meu ziua ,dupa fiecare masa adoarme lemn, iar seara dupa baitasi masa aferenta incepe baletul cu minutele si datul stinga dreapta cu capul=1.5hdupa care urmeaza somn linistit 4-5h
cojita la buzita face si baiatul meu de la supt
bubitele ne-au trecut asa:spalat cu ceai de musetel si dat cu nidoflor
pt constipatie mi-a dat prietena mea un sirop excelent si eficient din gama Erba vita parca e 300.000 e dulce(de la aceeasi firma-numai din plante sunt facute-au CALmA BABY pt liniste si somn<nu da dependenta>)
 Noi am fost raciti saptamina trecuta, tati a racit si baiat bun ne-a dat si noua.Am sunat doc si ne-a tratat prin tel (panadol baby, de la erba vita imuno..ceva sa se vindece organismul mai repede si ser fiziologic)ne-am facut bineMaine mergem la vacinul de 2 luni, simbata avem botez..tot intr-o veselie o tinem
 FETELOR ,AVETI GRIJA DE VOI:
   1. PUII AU NEVOIE DE NOI
   2. DACA NOI NU, ATUNCI CINE?
  Atena si D-l Tudor 8sapt1zi

pischi2003 spune:
pischi2003 spune:
 Lavi02 ma bucur ca esti mai bine si sa se rezolve de tot bubutza!!!! 
Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)

corap spune:
corap spune:

hola, lume, cum mai stati cu balotatu de sarmale?
ripley, nu cred ca bubitele sunt de la laptele meu gras sau de la chestii exotice mancate, ca ma abtin de la mai tot. traiesc cu gratare si cascaval (multe gratare si mult cascaval).
laptele nu e gras deloc, ca m-am muls intr-o noapte cand nu se trezea fi-miu sa manance si avea o culoare transparenta (ceva intre colostru si lapte) si nu s-a ridicat nici o dunga alba de grasime in borcanel. ca laptele meu, dupa ce cand apare-cand dispare, mai e si apa chioara... o sa incerc cu violet de gentiana, da' cred ca-mi trebe o cutie intreaga de betisoare pt. cate bubulite are. sunt multe si marunte.
silvia, pai ne vedem negresit. intru acum pe adresa comuna sa-ti iau nr. de telefon, si mai vb. dupa anu nou. sa speram ca o sa fie frumos si n-o sa ploua. abia astept sa ne cunoastem.
lavi, facem galerie sa se dezumfle buboi.
tania mama, ce soarta cruda te lovi. "reparatie usoara". incearca sa-i dai sa suga lui stefanel din pozitia culcat. 
multumescpt. sfaturile cu unghia incarnata. azi am reusit sa scot puroiul. e mult mai bine acum. continui tratamentul  .
.
daca bb e cumintel, o sa bag ceva poze in albumul din contul comun.
pupicei la bebei
c

zapacila spune:
zapacila spune:
Cine ma poate ajuta si pe mine cu o opinie ceva??? Bebele meu mananca doar lapte formula, am citi pe undeva pe aici ca trebuie sa bea ceai. Imi poate spune cineva concret de ce ar trebui introdus ceaiul??

corap spune:
corap spune:
 zapacila, io-i dau si san si completare. da' n-am auzit c-ar fi musai sa-i dai ceai. eu ii dau sa bea, din cand in cand, apa. pentru ca uneori ii e sete. nu bea multa, maxim 15 ml o data, si nu bea in fiecare zi. daca nu vrea, nu bea, scoate bibe din gura.
dar chiar nu cred ca-i obligatoriu ceai. adica io n-am auzit... nici chiar daca ii dai exclusiv lapte praf.
stiu ca nu te-am lamurit. e doar parerea mea. ca vad ca doar io bantui pe-aici momentan.
c & andrei care a adormit.
acu se pun pozele lui andrei in albumel.