Sezatoarea canadiana (38)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

canadiencelor, daca tot se discuta despre mincare, poate-mi dati si mie o sugestie, dupa ce-si gaseste Ira bombonariile , imi spuneti si mie ce peste e bun aici in Canada;
cum am crescut la doi pasi de Sovata, pastravul (bey, salivez numai ce scriu) cu mujdei si mamaliga, crapul de la Zau de Cimpie la cuptor, si alte delicateturi nu ne lipseau de la masa; am incercat aici beleaua asta de truite somonee cica- adica ei ii spun pastrav da'i tot rosu, ca somonul, somon si alte...bleah fara gust; voi ce peste mincati, si cum il cumparati; nu ma trimiteti la forumul cu retete, vreau doar o sugestie despre soiul de peste mai cu...gust de aici;

sar'mina

http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Io nu stiu cum pot sa traiasca unii cu greutatea deciziei de a emigra intr-o tara unde isi otravesc copiii cu mancarea. Inconstienti, insa, sunt peste tot. Se numesc des inconscients. Mai sunt si altfel, dar am uitat calificativul, chiar mi s-a facut pofta

(de ras ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by Mona_B

Bogdana, eu as zice ca merita un Nobel si cel ce reuseste sa ne invete cum sa ne ferim de OGM. Ce-am putea face noi, muritorii de rand?
Si sigur ca ne intereseaza calitatea produselor ce le consumam. Dar ia spune, ce garantie are cumparatorul interesat in privinta unui produs organic? Eu zic ca si in cazul lor am putea fi suspiciosi. Nu cred ca poti fi 100% sigur decat de ceea ce-ti cultivi in propria gradina, de animalele crescute in propria batatura, si de-aici solutia: sa devenim cu totii fermieri.

Nu bre, ca intervine poluarea, alta paranoia, alta sperietura, ptiu-ptiu. Oricat am cultiva noi in gradina, vine Bombardierul si flatuleaza in rosiile noastre si n-am facut nika. Io zic sa ne consolam la gandul ca vom muri si sa mancam cat mai multe bunatati, asta sa fie tristetea noastra !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bogdana spune:

quote:
Originally posted by Mona_B

Bogdana, eu as zice ca merita un Nobel si cel ce reuseste sa ne invete cum sa ne ferim de OGM. Ce-am putea face noi, muritorii de rand?
Si sigur ca ne intereseaza calitatea produselor ce le consumam. Dar ia spune, ce garantie are cumparatorul interesat in privinta unui produs organic? Eu zic ca si in cazul lor am putea fi suspiciosi. Nu cred ca poti fi 100% sigur decat de ceea ce-ti cultivi in propria gradina, de animalele crescute in propria batatura, si de-aici solutia: sa devenim cu totii fermieri.

Intii trebuie sa ia premiul nobel cel care arata ca nu au nici un efect negativ si pe urma celalalt

Totusi exista o deosebire intre alimente tratate cu pesticide si cele modificate genetic. Nu e totuna.
Nu cred ca trebuie sa fim atit de suspiciosi cu produsele garantate pt ca astfel ar tb sa ne intoarcem la cultivatul pamintului ca in ev mediu.

Hai ca vreau sa intreb si eu ceva ca de asta intrasem pe forum.
Ati fost vreodata la un spectacol Cirque du Soleil cu copil mic? Vroiam sa stiu daca merita si cit costa biletul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Buna, din nou, si scuze pentru ca n-am mai aparut saptamana trecuta...Voiam doar sa va multumesc din nou pentru ca va bateti capul cu nebunia mea...sunteti tare dragute ...
Bine, recunosc, nu voiam doar atat...Desi stiu ca doar noi putem hotari (sau D-zeu), ma incapatanez sa va mai bat la cap cu problema mea...Sper sa ma iertati...Stiu ca sunteti in mijlocul unei dezbateri intense pe subiectul alimentatiei in Canada si in alte parti si imi cer scuze daca mesajul meu pica off-topic...Dar ma gandesc ca poate daca scriu negru pe alb toate datele, cand voi reciti, voi avea ideile mai clare...
Am aproape 27 ani; sotul are 30...eu sunt traducator (deja m-am interesat de asociatia profesionala din Toronto), el agent comercial. Stie si el engleza, cat sa inteleaga ce i se spune si sa se faca inteles. Franceza...doar intelege (dar ma refer la franceza, nu la ce se vorbeste in quebec )...
Asa ca vom veni in Toronto, cel mai probabil si o vom lua de la zero! Teama mea vine din faptul ca ma cunosc. Nu sunt omul care sa se lase in baza altora si nici nu ma opresc la jumatatea drumului. Intotdeauna am crezut ca fiecare lucru trebuie facut la timpul lui si pana acum mi-a mers bine asa ...Sunt convinsa ca daca ajungem acolo si intram in sistem, la munca, la scoala (eu), nu voi avea stare pana cand nu vom atinge cat de cat un nivel de confort (nu ma refer la lux sau cine stie ce, ci la un trai decent)...Iar asta va dura ani...Sunt o tipa realista si nu vreau sa ma mint...ma cunosc prea bine...Pe de alta parte, nu ma vad la 30-31 de ani cu un bebe in brate, nu pot! O fi din cauza mediului in care am crescut, din cauza culturii, din cauza mentalitatilor...asta e! Stiu ca e ceva normal in afara, stiu ca nu e nimic mai firesc in ziua de azi, dar simt ca nu e pentru mine! sper sa nu supar pe nimeni, e doar o alegere personala! La 30 de ani ma vad ocupandu-ma intens de cariera, cu un copilas marisor, luptand pentru a ne fi mai bine!...Se poate sa gresesc, dar asa simt! Si pe mine cand ma "prinde" ceva...nu ma las pana nu termin
Sincer, in acest moment nu stiu ce decizie vom lua si imi este foarte greu. Ma apasa mai ales faptul ca decizia nu ma va fecta doar pe mine sau pe sot, noi suntem adulti, ne descurcam, dar copilul nu are nici o vina! Un copil nu are nici un cuvant de spus in ceea ce priveste venirea lui pe lume! Nu poate alege momentul, e ceva ce nu poate controla, dar care ii va marca viitorul! Asta ma omoara!!
Cam astea sunt datele problemei. Nu e prima data cand scriu despre asta. Unele dintre fete probabil ca deja ma stiu ca pe un cal breaz si probabil ca se mira de cat de indecisa sunt, cat de imatura!...
Dar mai e ceva, ceva ce mi-e si teama sa recunosc: sunt 13 luni de cand nu mai iau anticonceptionale...si au fost luni in care am incercat sa raman insarcinata...se pare ca nu a fost sa fie!...Banuiesc niste probleme hormonale, am programare luna asta la medic si o sa aflu sigur ce se intampla...Sotul nu stie, nimeni nu stie, abia am putere sa ma gandesc eu la asta! Abia am curajul sa recunosc...si mi-e teama...Daca instinctul asta al meu nu s-a trezit din senin si degeaba tocmai acum??? Daca ceva din mine imi spune ca acesta e momentul si eu refuz sa aud si sa cred?...
Gata, ma opresc aici. Vom ajunge in Canada, probabil in primavara...eu asa sper...Nu stiu "cum" vom ajunge si sper sa am puterea de a lupta, indiferent de situatie!
Mutumesc, Monicutz si Laura pentru sfaturi, inseamna mult pentru mine! Si o intrebare la obiect? Stiu ca Health Card vine dupa 3 luni, dar daca ajungi gravida in Canada, nu beneficiezi automat de aisgurare medicala? Pe partea franceza stiu ca asa e, dar pe cea engleza?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Moamaaa, daca stiam ca va certati pe tema mincarii, nu mai postam. Ira , nu vreau sa te contrazic, probabil ca adevarul este ca de obicei la mijloc pe undeva, dar daca vrei sa testezi mincarea organica adevarata fata de cea obisnuita sau de cea organica cu etichete false... vino la mine, Agata e cel mai bun laborator. Eu nu iau mincare numai pentru ca scrie organica pe ea, am zis doar ca am citeva magazine de unde aleg produse mai bune si mai pe gustul nostru. Dar pentru fete am fost si sint obligata sa fac acest lucru pentru ca am probleme cu ele. Agata a avut cind era bebelus dermatita atopica si la sfatul unui medic foarte bun am pazit-o de tot ce ii poate cauza alergii. Avem doi astmatici in familie si un alergic la aproape orice si se pare ca fetele mele (pentru ca si Tudora o ia incetisor pe urmele sora-sii) au mostenit o anume sensibilitate pe fondul careia pot dezvolta foarte usor alergii. De exemplu, daca Agata maninca ardei grasi din aia mari, mere din alea foarte mari si frumoase, oua normale sau pui, imediat i se usuca pielea si de aici la eczme e doar un pas. Mai ales de la puii industriali care sint hraniti cu concentrate. Daca ii iau oua de gaini crescute in libertate, nu neaparat organice sau pui Prime, crescuti in libertate si hraniti cu graunte, nu mai are nimic. Agatei nu-i mai iau chiar orice organic, am facut acest lucru pina la doi ani si ceva, si in Romania (am hranit-o de la tara, din sursa sigura, dupa ce am ajuns la spital cu eczeme pe tot corpul pentru ca i-am dat mincare din piata, pui, oua si banane, ca altceva nu-i introdusesem inca) si aici. Dar urmaresc foarte atenta cum se manifesta dupa ce maninca ceva nou si daca i se usuca pielea sau ii apar pete rosii, gata, am terminat cu produsul respectiv. Iar pentru bebelus mi se pare normal sa-i dau mincare cit de cit naturala, pentru ca e foarte mic si nu poate sa duca ce ducem noi. Cu atit mai mult cu cit are si ea o predispozitie spre alergii, i se usuca pielea pe fata imediat ce maninca ceva ce nu-i prieste. Deci astea sint motivele pentru care eu, cel putin, citesc etichetele de ma plictisesc si apoi testez pe Agata. Slava Domnului, nu am avut mari probleme pina acum, dar nici nu le-am expus prea mult produselor sau factorilor care stiu ca le-ar putea provoca alergii. In privinta celor pe care nu-i stiu... ma baze pe norocul lor. Asta cu mincarea pentru copii. Pentru noi luam din PA, un magazin grecesc pe gustul nostru si din charcuteriile poloneze pentru ca ne plac mai mult produsele, cum arata si ce gust au. Bineinteles ca mai cumparam si de prin Super C, Provigo sau Maxi, doar ca ne place sa citim etichetele si sa fim atenti sa nu scapam vaca in trifoi. Noi ne-am ingrasat, dar nu dam vina pe calitatea mincarii, eventual doar pe cantitatea pe care o bagam in noi. Eu cred ca aici exista produse pentru toate gusturile si toate buzunarele, deci e dreptul fiecaruia dintre noi de a alege.

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aska spune:

quote:

Io nu stiu cum pot sa traiasca unii cu greutatea deciziei de a emigra intr-o tara unde isi otravesc copiii cu mancarea. Inconstienti, insa, sunt peste tot. Se numesc des inconscients. Mai sunt si altfel, dar am uitat calificativul, chiar mi s-a facut pofta

(de ras ).

A face bascalie de dorinta unei mame de a-i oferi puiului ei, pe banii ei, tot ce e (sau i se pare a fi) mai bun, cred ca este in totala neconcordanta cu scopul si spiritul acestui forum.
Oricum, multumesc pentru lectia de viata oferita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pfekete spune:

Ira, pinate gasesti la Bulk Barn, http://www.bulkbarn.ca/

Nici eu nu cred ca Romanii maninca mincare mai buna calitativ decit noi (cei de la orase cel putin)...cei care vind in piete/grocery cauta doar cantitate, sa le "iasa" banul...si cum in RO nu sint inca legi/controlale/aparatura care sa controleze calitatea produselor, va dati seama ce rezulta...maninca saracii romani la chimiicale/hormoni fara sa stie nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pfekete spune:

Ana Stroe, noi mincam :tilapia, halibut, cod (nu ma pricep la pesti, cred ca astia nu-s "locali"). Sotul e mare amator, si astia ii plac lui...pofta buna!...mai sint la grocery niste pesti afumati si condimentati...fff buni (dar si scumpi), maninc si eu, care nu-s mare amatoare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by Ana Stroe

canadiencelor, daca tot se discuta despre mincare, poate-mi dati si mie o sugestie, dupa ce-si gaseste Ira bombonariile , imi spuneti si mie ce peste e bun aici in Canada;
cum am crescut la doi pasi de Sovata, pastravul (bey, salivez numai ce scriu) cu mujdei si mamaliga, crapul de la Zau de Cimpie la cuptor, si alte delicateturi nu ne lipseau de la masa; am incercat aici beleaua asta de truite somonee cica- adica ei ii spun pastrav da'i tot rosu, ca somonul, somon si alte...bleah fara gust; voi ce peste mincati, si cum il cumparati; nu ma trimiteti la forumul cu retete, vreau doar o sugestie despre soiul de peste mai cu...gust de aici;

sar'mina

http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Sotul meu a descoperit o pescarie f.buna pe St.Laurent unde gasesti toate soiurile de pesti. Cind va veni acasa il voi ruga sa-mi dea numele soiurilor pe care le cumpara el. Noi cumparam un file de peste care nu prea miroase, este f.gustos si fetita mea il maninca cu placere. Pe urma este ceva asemanator cu calcanul, stiuca, sardine, chiar si somn. De curind am mai descoperit si chefalul (nu stiu daca ati apucat sa manincati in Romania) care are un gust extraordinar. Plus ca are si icre, un soi de icre galbene, f.bune si ti le da pe gartis, ca nu prea sint multi amatori (in afara grecilor si a corsicanilor, unde este considerat o mare delicatete acest tip de icre).
Pofta buna.

Mergi la inceput