Sezatoarea canadiana (38)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by aska

Va multumesc pentru raspunsuri.
O sa caut la magazinele pe care mi le-ati recomandat.
Nelia, intrebai de carne organica: acum mi-am adus aminte ca asta vara am ajuns la Marche Jean Talon si acolo, chiar in apropierea liftlui, am gasit un magazin cu carne si produse din carne organica. Daca nu ma insel, era vita crescuta aici in Quebec. Bineinteles, preturile erau pe masura...insa eu stiu sigur ca pentru Alicia as da oricat, numai sa fiu impacata ca primeste ce e mai bun.
Ira, nu vreau sa intru in polemica dar parerea mea este ca produsele de aici au mult mai multe chimicale si, ce mi se pare mai grav, sunt majoritatea modificate genetic.
Iar despre gust...eu inca nu am gasit o rosie care sa aibe gustul celei "de tara" din Romania - si crede-ma, am cautat.
Insa, de gustibus non disputandum, asa ca te rog, nu-mi rupe picioarele.
Si eu m-am ingrasat de cand sunt aici, insa eu dau vina pe hormonii din mancare.

Mda, e usor sa dai vina pe mancare, ca sa justifici altceva, anume lipsa de efort pentru a te mentine in forma. Si eu consum alimente regular, nu organice, e drept carne mai putina. Si nu m-am ingrasat. Si traiesc de ani de zile departe de Romania.E drept ca mai fac miscare, alergat de cateva ori pe saptamana si 2 sedinte la gym.
Canada are unul din cele mai safe food systems din lume. Daca vrei info in plus iti trimit linkuri pe PM.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aska

Va multumesc pentru raspunsuri.
O sa caut la magazinele pe care mi le-ati recomandat.
Nelia, intrebai de carne organica: acum mi-am adus aminte ca asta vara am ajuns la Marche Jean Talon si acolo, chiar in apropierea liftlui, am gasit un magazin cu carne si produse din carne organica. Daca nu ma insel, era vita crescuta aici in Quebec. Bineinteles, preturile erau pe masura...insa eu stiu sigur ca pentru Alicia as da oricat, numai sa fiu impacata ca primeste ce e mai bun.
Ira, nu vreau sa intru in polemica dar parerea mea este ca produsele de aici au mult mai multe chimicale si, ce mi se pare mai grav, sunt majoritatea modificate genetic.
Iar despre gust...eu inca nu am gasit o rosie care sa aibe gustul celei "de tara" din Romania - si crede-ma, am cautat.
Insa, de gustibus non disputandum, asa ca te rog, nu-mi rupe picioarele.
Si eu m-am ingrasat de cand sunt aici, insa eu dau vina pe hormonii din mancare.

Sa-ti mai spun cat am cautat eu asta vara legume in Romania fara nitriti si alte otravuri ce pun taranii in gradini?sau te-am plictisit deja? am intrebat prin vecinii cu gradini de zarzavat de legume fara azotati si mi-au spus ca ei folosesc asa ceva si nu ma pot servi. Sunt chiar entuziasmati de folosirea ingrasamintelor chimice. Mai exista si oameni intelepti atenti la aspectul asta, dar...tot mai putini.

Mergi la inceput

Cat despre rosii, cine te-opreste sa faci o vizita pe an in Romania in plin sezonul lor si sa-ti stingi pofta. Sa aduci cu tine la intoarcerea in Canada si niste rezerve, ca hamsterii aia, sa nu mai fii atat de posomorata de gustul celor de-aici? Nu te supara, chiar glumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Adevarul e ca aspectul asta cu alimentatia ma intereseaza in mod deosebit. Dar gusturile nu sunt un punct de referinta, dat fiind faptul ca exista oameni caror le displace gustul mancarii din Ro (vezi soacra-mea, care cand venea din Bg imi spunea ca alimentele romanesti sunt de carton ).

Dar ma intreb, cine, in ziua de azi, o mai fi crescand gaini asa cum a crescut bunica, cu graunte, malai = 1 an de zile, pana se facea mare friptura ? O mai fi existand asa ceva pe undeva in lume ? Poate Africa, Papua Noua Guinee, maybe, Ro in nici un caz. Animalele sunt crescute in ferme in tarile civilizate, la gramada. Inclusiv Ro.

Mergi la inceput

M-ar interesa daca stie cineva de unde as putea cumpara o pinata (obiectul acela umplut cu bomboane pe care-l bat copiii cu batele de baseball pana se sparge si se imprastie bomboanele pe jos) in Montreal.

Merci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

"Dar ma intreb, cine, in ziua de azi, o mai fi crescand gaini asa cum a crescut bunica, cu graunte, malai = 1 an de zile, pana se facea mare friptura ? O mai fi existand asa ceva pe undeva in lume ? Poate Africa, Papua Noua Guinee, maybe, Ro in nici un caz. Animalele sunt crescute in ferme in tarile civilizate, la gramada. Inclusiv Ro"

Ira, aici te contrazic.
In satul bunicilor mei, gainile sunt inca crescute exact cum ai spus tu mai sus, chiar si in Ro de azi.Daca faci o tura prin satele din Oltenia (si nu numai), te vei convinge si singura.

Mergi la inceput

Ok, mea culpa cu satele, nu eram la curent. Traiasca bunicii.

De pinata stie cineva ceva ? Merciiiiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bogdana spune:

Ignoranta doare.
Cine va reusi sa demonstreze ca toate OGM-urile nu au nici un efect asupra sanatatii probabil ca va lua si premiul nobel:)
Din moment ce pina si canadienii sint f suparati pe liberali ca nu si-au tinut promisiunea de a impune etichetatarea obligatorie a produselor, nu vorbiti prostii ca totul e OK. Europenii de ce oare sint asa de atenti? Asta ar trebui sa va puna pe ginduri. Din pacate speranta de viata nu tine doar de alimentatie...
Cititi mai multe aici

http://www.greenpeace.ca/guideogm/browse.php

http://www.greenpeace.ca/f/campagnes/ogm/etiquetage/etiquetage_mythe.php

Subiectul este complicat, s-a scris mult despre asta, unii zic ca in Am de N e o "epidemie" inexplicabila de obezitate, altii ca e o afacere pentru fostele fabrici de chimicale ce azi poduc OGMuri, altii ca si farmaciile trebuie sa vinda aditivi nutritionali produsi nu oriunde ci in tarile calde... Nu doar romanii se pling de gustul fad al unor soiuri noi cultivate chiar in conditii natural - biologice.
Probabil ca unii sint mai putin pretentiosi si nu-i intereseaza calitatea de asta nu simt diferenta.

Mergi la inceput

Acum pune si un link cu chimicalele din mancarea ro, ca sa fie justa comparatia. Toate deseurile si expiratele Europei occidentale se revarsa in Romania, zic merci ca am scapat in viata d-acolo.

Ce inseamna OGM ?

Greeanpeace , trebuie sa traiasca si ei din ceva . Comparatia cu Europa, din nou, nu mi se pare atat de relevanta, sa comparam longevitatea, asta e cel mai concret aspect. Care nu poate fi combatut. Restul sunt bla-bla-uri si ipoteze (de la ipoteza la concret e cale lunga), nu au fost dovedite substante nocive in mancarea canadienilor niciodata.

Pe mine ma intereseaza calitatea alimentelor. Cu cantitatea da, nu sunt de acord, dar cu calitatea...

Epidemia de obezitate e pe motiv de alegere proasta a alimentelor. Daca prestezi chips-uri si friptane in combinatii ucigatoare in loc de supe, normal ca te faci cat China.

....Si cred ca stress-ul prin care trece o persoana care intoarce pe fata si pe dos ipoteze emise si nedovedite in ceeace priveste alimentatia, e muuuuult mai ucigator decat chimicalele in sine....mor neuroni nevinovati, fratilor ...asa ca mai bine sa ignoram orice insinuare pana la proba contrarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Ira

M-ar interesa daca stie cineva de unde as putea cumpara o pinata (obiectul acela umplut cu bomboane pe care-l bat copiii cu batele de baseball pana se sparge si se imprastie bomboanele pe jos) in Montreal.

Merci.

Asta de la Dora ti se trage?
N-am idee de unde se poate se cumpara asa ceva, dar parca vad ca va trebui sa cumpar si eu. Sau sa confectionez...

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput