Gel pt. gingii - ex.CALGEL...

Gel pt. gingii - ex.CALGEL... | Autor: bubu05

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici, folositi astfel de geluri pt. gingiile piticilor?
Ati avut probleme, efecte negative in cazul in care l-ati folosit?
Va intreb pt. ca pediatra noastra nici nu a vrut sa auda de astfel de geluri spunandu-mi ca multi copii au avut "probleme" dupa folosirea lor, dar nu mi-a zis concret ce anume.
Si dupa cum spun mai multe mamici, este "apa de ploaie".
Noua ne-a recomandat mai degraba Nurofen seara la culcare, din cand in cand, cand bb este marait de la dintzisori.
Ce parere aveti?

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia33 spune:

Sincera sa fiu nu stiu ce efect a avut Calgelul, desi eu ii mai dadeam din cand in cand, dar cred ca mare lucru nu a facut. Oricum nu te-as sfatui sa insisti nici cu calgel si nici cu nurofen. Ai nostri parinti nu stiu cate astfel de treburi ne-au dat.A mea pustoaica are 2 ani si i-au iesit dintii( cati i-au dat) fara mari interventii din partea mea. Doar cu multa rabdare.
Sarbatori fericite si multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Noi am folosit Calgel in perioada aparitiei dintisorilor, dar nu am exagerat cu aplicarea lui. Nurofenul nu l-am folosit niciodata pentru asta. Cel mai mult ne-a ajutat inelul pentru dinti scos de la rece. Rodea cu multa indarjire la el si se linistea putin pe moment. Totusi nu am reusit sa gasim nimic altceva care sa-l ajute si am avut parte de muuulte nopti nedormite si de "concerte" sfasietoare.
Unii spun ca i-a ajutat suzeta. Noi nu am folosit-o, asa ca n-as putea sa ti-o recomand..

Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krys spune:

Am inteles ca gelurile astea sunt bune pentru .... parinti adica sa ne linistim noi ca i-am putut ajuta cu ceva... Eu i-am dat o data sau de doua ori si m-am calmat mai intai eu, gandinus-ma ca ii va face bine si apoi si el s-a calmat dar nu stiu daca de la gel sau din cauza ca nu am mai fost eu agitata si m-a simtit copilul mai calma. Alta data s-a calmat si numai daca i-am frecat gingia cu degetul infasurat in tifon. Nu stiu cat de daunatoare pot fi daca sunt folosite in cantitatile indicate, atata ca au putina anestezina si ma gandesc ca daca il inghit ii amorteste putin si limba si gatul, dar nu cred sa fie un anestezic atat de puternic. Ce ma mai contrazic singura

Cristina si bb Daniel (27.06.2005)
www.iacobescu.tk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Si noi am folosit calgelul de citeva ori - pina ce Andrei nu mi-a mai dat voie sa ii descgis gura si sa ii dau pe gingii cu ingineria aceea, ma musca de deget, mama-mama ! Nici eu nu stiu cit de mult l-a ajutat, mie mi s-a parut ca un oarecare efect a avut, bine, noi facem parte din grupa celor mai fericiti, ca nu prea am avut probleme majore cu iesitul dintilor, in afara de miriielile de rigoare, balit si degete tinute in gura !
Pupici si sanatate !

Alice si Andrei
Gizmo pina la un an
Gizmo dupa aniversarea de un an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Noua ne-a dat pediatra pe retea pe vremea cand se dadea gratuit Calgel-insa m-a atentionat ca sa nu ma astept la efecte nemaipomenite de la el, si cand s-a terminat, dr. mi-a recomndat dentinox (oricum nu mai avea cum sa imi dea nimic gratuit :))Avem copii cam de aceeasi varsta bubu, insa desi i-am dat de prin august cu unguentele astea, Andrei nu are decat doi dinti si astia aparuti prin septmbrie; acum, de sarbatori e marait rau si ma astept din clipa in alta ca sa ii mai zaresc vre-un coltiosr, asa ca folosesc zilnic dentionox, pare sa il mai calmeze, mai ales in timpul noptii il dau odata (el nu se trezea deloc pana dimineata)

Kita(Alina) si bebe Andrei (nascut pe 10 februarie 2005)
album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Si noua ne-a dat pediatra Calgel,pe cand avea Robert vreo 6 luni,cred.Ca cica ii ies dintii si de asta e marait si face balute.Si l-am dat cu Calgel,maraiala nu i-a trecut si primul dinte a iesit la un an.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miag spune:

Si noi mai folosim din cand in cand Calgel sau Nurofen. Nu stiu daca Calgeleul are vreun efect, dar de la Nurofen se simte mai bine.Nu am avut probleme dupa ce l-am dat cu calgel. Am incercat si eu sa vad daca amortzeste gingia, si in afara de niste mici furnicaturi nu am simtzit nimic.

Mia, mami de ROLAND (18 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

eu am folosit dentinox-gel cu succes pot sa spun, pina cind incepea sa ma muste zdravan, apoi am renuntat. cind nu se mai putea, ii dadea cite un pic de nurofen, mai ales noaptea, si se calma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_ardelean spune:

Si noi am folosit calgel si as zice ca a avut efect. Chiar si nurofen sau calpol in serile proaste. Din moment ce sunt indicate ambelepentru eruptii dentare, nu inteleg de ce sa nu le folosim. Andrei crea singur calgelul( care e de fapt un anestezic usor) si se facea singurel unde simtea durere. Nu sunt impotriva lor daca nu se depasesc dozele indicate si frecventa....Si in fond, si noua ne prinde bine o mica anestezie la dentist, de ce sa nu recunoastem....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by carmen_ardelean
Andrei crea singur calgelul( care e de fapt un anestezic usor) si se facea singurel unde simtea durere.

Fraza asta n-am inteles-o din mesajul tau.Adica se dadea singur??

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput