Dinti: totul despre ....

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

cllaudia, citeste subiectul de pana acum. exista cazuri de copii carora le-au iesit dintii de abia dupa un an, eu am unul acasa
asculta pediatra - are dreptate. atata timp cat analizele sunt ok si nu denota o carenta de Ca si Fe administrarea lor poate face mai mult rau decat bine. asa ca... asteapta dintisorii ca vor iesi ei. mai rau e ca vor iesi mai multi deodata si pot supara mai tare dar... asta este.
relax.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Nu are nic un rost a te ma duci la alt medic.Pediatrul copiluli tau, are drepatate cand spune ca nu e nimic anormal ca primii dinti sa intarzie. Uneori pot apare chiar dupa varsta de 12-13 luni, fara ca micutul sa aiba ceva in neregula. Copilului meu i-au crescut primii dinti dupa dupa vasrat de un an. Mi-era un pic ciuda cand mergeam in parc si alti copilasi cu varste mai mici aveau cate 6 dintisori si ea nu avea nici unul. De fapt nu mi-era ciuda, ci mai mult ma amuzam de stirbuta mea, Faceam un pic haz de necaz (asta sa fie necazul nostru). De cand a avut prima eruptie, dintisorii au continuat sa apara, incet incet si acum nici nu le mai stiu numarul. Insa, cert e ca nu e nici o problema daca apar mai tarziu.
Ba, chiar, popular se spune ca sunt mai sanatosi si rezistenti la carii.
Asa sa fie? Sau poate ca e o consolare a noastra a mamicilor care eu bebeii stirbi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_andrei spune:

Baietelul a avut primii doi dinti la 2 luni si jumatate fara prea multe tipete, dar cu suzeta tot timpul in gura, in schimb fetita se chinuie de la aceeasi varsta si inca nu au spart gingia. La ea tipetele sunt foarte ascutite (mi-e mila de vecini), acum are 3 luni si jumatate si inca o mai chinuie. Singura mea durere este ca nu creste prea bine pentru ca nu are pofta de mancare si nu doarme prea bine. Asta ma consuma cel mai tare. Cred ca la fiecare copil iti spui ca nu mai stii nimic, sunt atat de diferiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanny_nane spune:

Tot asa si baietelul meu cel mic dario-gabriel are 10 luni si inca nu are nici un dinte de necazit il necajesc dar inca nu au aparut,dar pediatrul la un control ne-a spus sa nu ne ingrijoram ca fara dintii nu va ramane deci nu ne ramane de facut decat sa asteptam cu nerabdare sa ne iasa dintisorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

hello

intru si eu in acest subiect deja stufos cu o intrebare: fetita mea are 2 ani si 2 luni (in curand) si inca nu are dentitia comletata pt varsta asta, setul 2 de molari nu se intrevad iar caninii de sus au spart gingia de vreo luna si nu au mai crescut de atunci, de abia se vad de mici ce sunt, ii simt doar cu varful degetului...si e langa asta are dintisorii si foarte rari, spatiati, imresia e ca intre 2 dintisori ar mai lipsi unul, oare de ce ii ies/cresc asa greu dintisorii?

merci
lia

scuze ca lipseste p-ul....creed ca tastatura a "mancat" si ea ceva recent de la vreunul din copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaOceanu spune:

BUna. am si eu o nedumerire in legatura cu puiul meu mic. andrei are 5 luni si inca de cand s-a nascut are pe gingiuta de jos niste puncte albe. Noi am crezut la un moment dat ca ii cresc dintisorii, dar nu. Ce sunt acele punctisoare si de ce el are?Pt ca am mai vazut si nu toti copii de varsta lui au avut???ms

Mergi la inceput