friptura de Craciun

friptura de Craciun | Autor: blanca000

Link direct la acest mesaj

Fete ajutor....

Vreau sa fac friptura la cuptor pt Craciun si nu stiu decat vag ceea ce sa fac,ajutati-ma cu sfaturi va rog frumos.
Am un muschi file de porc si pulpa fara os de porc.

Cum sa le prepar sa fie delicioase ?

Nunta noastra
Nasi de cununie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Eu fac rulada de porc Wellington, adica rulada condimentata o pun pe un pat de ciuperci de padure+mirodenii+ceapa si o invelesc in aluat de foietaj, pe car il ung cu ou si o voi servi cu un sos cu vin.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acai24 spune:

Eu fac friptura astfel; o dau cu mirodenii de toate felurile, o impanez cu costita si usturoi, iar in tava cand o asez pun peste ea ulei si apa( putina apa, nu multa) iar cand e rumenita torn putin vin sau bere( ii da un gust...).
O servesc cu cartofi prajiti sau piure si muraturi!
Pofta buna si Craciun Fericit!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

ACAI24 - Gand la gand cu bucurie, ca si eu tot la fel o fac! Si ce buna e!! Iar pentru Anul nou sau daca mai sunt la masa gurmanzi (in afara de noi,fireste) fac si pui umplut cu diverse. Acuma, spre exemplu, va fi umplut cu portocala si mar (1/2-1/2). Iese tare aromat! Ultima data cand am facut era umplut cu un pilaf la care am adaugat porumb si multe mirodenii, normal.
Hai, ca ma duc la treaba!
Mi-a expirat pauza!


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Sotul meu pune doar apa, vin, tuica, mirodenii potrivite carnii si...scortisoara. Este o nebunie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

quote:
Originally posted by danyce

Eu fac rulada de porc Wellington, adica rulada condimentata o pun pe un pat de ciuperci de padure+mirodenii+ceapa si o invelesc in aluat de foietaj, pe car il ung cu ou si o voi servi cu un sos cu vin.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei



Mai concret: carnea se ruleaza cu ciupercile inauntru sau cum? Si cu aluatul de foietaj o bagi in tava in cuptor? Si in tava mai pui ceva? Hai ca-s tuta si curioasa!


POZELE MAMARUTZEI
mamica de Mamaruta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Eu ii pun condimente,apa,stropesc cu putin ulei(de multe ori daca carnea e un picut grasa nu pun ulei),la sfarsit adaug si vinul si iese super.Daca vreau pun si usturoi rondele spre sfarsit,dar nu tot timpul.Am grija sa o intorc si sa nu sece,adaug apa mereu.


de fetita cu fundita

Iaca poze POVESTEA MINUNII

SARBATORI FERICITE !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Eu pun printre carnea de porc si carnaciori de casa, iar spre sfarsit pun usturoi taiat felii si vin rosu.

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Raluca, reteta mea spune ca se pun ciupercile calite pe foaia de aluat si apoi se pune bucata de carne gata rulata, apoi se face totul sul si se pune la cuptor. Deci se pune cu tot cu aluat in cuptor si se unge cu ou batut pt aspect frumos. Sunt si eu curioasa ce va iesi maine. Banuiesc insa ca poti pune si ciupercile inauntru.
Si eu fac uneori doar cu mirodenii si vin in vas de friptura la cuptor, insa acum mi s-a pus pata pe reteta asta si eu oricum ador experimentele.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Eu o pun bine cu mirodenii(sare,piper, cimbru,coriandru) si o pun intr-o tava in care am pus folie de aluminiu( ca un fel de invelis: dedesubt si pe deasupra). Nu mai adaug apa sau ulei. O las la cuptor acoperita pana fierbe carnea(in sucul lasat de carne). Dupa ce a fiert o descoper si o las pana se rumeneste si implicit6 scade si sucul carnii. Iese o minuntie. E foarte frageda. Pofta buna! Si Craciun fericit!


Sa fiti iubite(iubiti)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monagan spune:

Eu friptura o fac idem: BiancaM, Bubu05,
CRACIUN FERICIT

MG

Mergi la inceput