Din Republica Moldova cine mai e? (partea 12)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Gazea bine ai venit printre noi. Frumos nume are bb tau. Povesteste-ne mai mult despre gizutsa ta.
Lilia nu iti fa probleme ca nu ai trecut examenul, iti doresc mari succese pe 13, dupa cum te cunosc oricum nu te vei da batuta si vei obtine permisul. Iti doresc succese pe 13.
Lucia vai ce bravo esti. Dar spre rusinea noastra nu am facut nimica de Sf. Vasile. Unica ce ca l-am sunat pe bunelul meu care e Vasile. Si el are la 90 de ani. S-a bucurat enorm.
Mi-ai facut o pofta mare cu coltunasi. Cred ca voi face si eu. Dar nu ai incercat sa faci brinza in conditii casnice?
Rodica sper ca ti-ai revenit si te simti mai bine si cu mai multa dispozitie.
Natalia dar daca nu pun praf de copt, (ca nu stiu cum se cheama si daca este aici) nu e o problema?
Davina multumesc de sugestii. Vad ca tu ai avut multi oaspeti, ca de fapt dupa cum si spuneai ca aveti multe rude pe acolo, insa noi cred ca nu vom avea asa de multi plus ca e iarna si nicidecum nu pot face la natura, insa mi-ar fi placut. Dar ce cadou sa-i iau, nu stiu. Cine stie ce s-ar putea de dat la o giza de 1 an?

La noi s-a incalzit, e in jur de 0 grade. Ai impresie ca afara e primavara, pasarile cinta, veveritele se joaca sarind de pe un copac pe altul. Pina acuma nu le-am vazut (stateau si ele la caldurica).

V-am pupat

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Oare cit avem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Gazea, bine ai venit! Care e prenumele tau real? Ca parca e mai frumos sa te adresezi omului pe numele lui.
Esti chiar din Telenesti? Noi avem niste cunostinte aici in Bucuresti, care sint din Banesti.

Karina, daca scrie in reteta ca e nevoie sa pui praf de copt, atunci trebuie sa pui. In engleza praful de copt se numeste "baking powder", iar in franceza "levure chimique", parca. Cu siguranta se gaseste in Canada, e un ingredient absolut necesar si foarte folosit in patiserie.
Daca te referi la tortul cu trufe, acolo nu se pune deloc praf de copt, desi eu eram tare tentata sa o fac. Dar imi pare bine ca am respectat reteta intocmai.

Cit despre cadou pentru prima aniversare, noi i-am luat lui Vlad niste jucarii. Ne-am gindit ca sint singurele obiecte care l-ar interesa si bucura cel mai mult la momentul dat.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazea spune:

Multumesc pentru primire!

Corina Gazea mea mica e mare acum si face nazbitii,dar am trecut printr-o operatie la inima acum 2 ani. La 6 luni a fost operat acum e f. bine si nu are stare o clipa sa stea jos tot timpul e cu activitati de-ale lui e general e o scumpete il iubesc pana la infinit si cum i-l prind il pupacesc ca-i tare bun.Cat de curand vom fi pe accelas continent asteptam si noi viza sper sa vina cat mai repede am facut medicalele acum 3 saptamani.Tot la Montreal venim.Asa ca nu se stie poate ne intalnim nu se stie nici o data.
Balbina am apreciat f. mult ceea ce faci eu din pacate sant antitalent,dar vazind ce frumos descrii tu si ce poze m-a tentat si am incercat si eu am facut tortul cu jeleuri a iesit f. bun.meriti un premiu din partea mea.
Eu m-am nascut in satul Mindresti din Telenesti.
Va doresc tuturor numai bine.Sa-mi spune-ti cum pun ceva poze ca nu stiu.

Mergi la inceput

Natalia eu nu am pus nici odata praf de copt, de aceea nici nu stiu pentru ce-i el si care ar fi functia lui. Noi tot ne-am gindit sa-i luam jucarii dar inca nu stiu de care. Vreau ceva educativ.
Gazea bravo ca sunteti asa de nazbitiosi in pofida faptului ca ati avut de suferit o operatie atit de complicata.
Te-am vazut ca ai aparut la "Sezatoarea canadiana" si de aceea am presupus ca esti aceeasi persoana. Noi de asemenea stam in Montreal asa ca nici o data nu se stie, dupa cum ziceai si tu poate ca ne vedem aici. Succese in procesul de procesare a documentelor, dar daca ati trecut medicalele si ati dat pentru viza cred ca intr-o luna veti avea vizele. Asa ca un drum bun si succese la pregatiri. Dar sotiunea ce face? In ce domeniu lucreaza?

La noi a inceput sa ning tare si s-a racit. Cred ca s-a intors iarna, de fapt nici nu ne-a parasit :)

V-am pupat

Oare cit avem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Gazea, imi pare bine ca te-a atras una din retetele mele si ti-a placut rezultatul.
Imi inchipui ce greu ti-a fost cu puiul tau care a trebuit sa treaca printr-o interventie chirurgicala atit de devreme. Ce bine ca totul e in urma acuma.

Pentru poze iti poti face un cont gratuit pe vreun site (de ex. http://community.webshots.com sau www.yahoo.com), iar dupa aceea dai link-ul albumului.

Karina, in Moldova pentru afinatul aluatului se foloseste mai mult bicarbonatul de sodiu (se mai spune soda de mincare). Dar am inteles ca praful de copt are in compozitie bicarbonat si sare de lamiie, deci tot cam aceeasi chestie ar fi.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

La Multi Ani fetele (asta pe stil vechi)
Eu mi-am adormit odorul si fuguta la calculator:-)
Gazea bun venit si sa-ti traiasca baietelul.
Rodica nu fii suparata, de-ai sti ce antitalent sunt eu si cite chestii am aruncat ca nu au iesit asa cum trebuie ...Spre exemplu ieri am facut niste pajituri "limbute" si mi sa-au lasat tare la copt ,cind le-am scos erau latite .Am vrut sa le arunc dar sotul a zic ca le maninca el ca erau bune la gust .Dupa am facut niste bezele din albusurile, care mi-au ramas de la prajituri , si alea mi-au esit aiurea ca erau foarte lipicioase in loc de crocante ...asa ca nu cred ca mai experimentez degraba .Cele mai reusite imi ies dupa carte .
Lucia -super ca ati sarbatorit Sf. Vasile si ca ati avut si cu cine .Eu din pacate nu am pe nimeni aici si nici cunosuti cu care sa vorbesc in romana. Ce mai face Lauras ,mai povesteste-ne de ea ?
Lilia lasa ca dai tu examenul si vei fi in curind .
Crinia si eu as opta pentru vreo jucarie inteligenta ,cred ca asta l-ar incinta cel mai mult .In majoritatea recetelor americane se cere "baking powder " si "baking soda"asa ca poti sa le cumperi pe amandoua sa le ai la indemana cind iti trebuie.
pupi si o zi reusita

Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia_B spune:

salut frumoaselor

bine ai venit in gasca Aliona, fiind atit de departe de casa imi face o mare placere sa cunosc mai mult de ai nostri, chiar si virtual.
ce nume frumos ati ales ingerasului vostru, sa va traiasca si sa aveti numai bucurii din partea lui.

ei' fetelor, faceti putina pauza cu gatitul, cel putin nu va mai laudati pe aici. ma simt foarte prost cind vad ce gospodine sunteti, si nu are nici o importanta ca nu vi se primesc copturile frumos la aspect, eu nici macar nu ma apuc de facut ceva, asa ca inca odata, PAA-UUU-ZAAA.

eu azi sut printre nori. pentru prima data Laura ma lasa sa o sarut si nu se strimba, ba chiar imi zimbeste. se lasa pe umarul meu sa o mingai. cind o sarut pe burtica sau gitisor ride cu hotot, ii aud risul deasemenea pentru prima data, pina acum ridea muteste (fara voce, doar cu gurita cascata).

am uitat sa va spun ca Lauras a primit cadou de la serviciul sotului. a fost un coleg in concediu acasa si prin el au trimis un canisor cu bomboane si ciocolate de la Bucuria, iaca asa. mami deja pe jumate a mincat din dulciuri.

pupici si ne mai auzim.

-------------------------------
ce mari suntem
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)

Mergi la inceput

Buna la toti

Natalia stiu de bicarbonat de sodiu, sigur ca il foloseam in prajituri, dar praful de copt nu l-am folosit inca si de aceea nu stiam care ar fi functia sa.
Davina sigur ca "baking soda" mi-am procurat ca de altfel e folositoare la mai multe in gospodarie si bucatarie, dar "baking powder" nu mi-am luat ca de altfel pregateam dupa recete de-ale noastre in care nu trebuia praf de copt.
Cind voi alege vreo jucarie va voi spune. Dar daca stiti ceva anume si care le-a placut bb vostri atunci spuneti-mi. Mersi.
Lucia ma bucur pentru tine. Pe mine si acuma ma innebuneste risul lui Lucea, cind ride si zimbeste umblu fericita toata ziua. Cel mai bun medicament pentru mamici este sa-i vezi pe puiut fericit.

V-am pupat si o zi buna

Oare cit avem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazea spune:

Va salut pe toate! am avut ceva probleme cu calculatorul ,azi dimineata si uite cand am venit aveam deja multe de citit,santeti harnicute rau.

BalbinaIntradevar am trecut cu greu prin aceasta,dar acum santem foarte bine si nu uit in fiecare zi sa-i multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat asa o minunatie de copil.Referitor la poze ieri am stat si mi-am facut un album asa mic pe yahoo,dar am citit ca trebue sa ai o luna pe DC pina poti sa ai cont pt. album ma citesc eu ca inca sat in ceata cu pozele.

Karina nu stiu cum a fost la voi,dar pentru mine e perioada cea mai grea sa astept viza,la noi intarzie un pic,ca a mai trebuit sa mai trimitem ceva acte traduse,dar acum sper ca e ok si va veni.Ne-am gandit sa venim in aprilie sper ca mai prindem ceva zapada ca aici la noi iarna asta-i numai praf,chiar mi-i dor de zapada.Sotul meu a terminat la BV TCM(ing. mecanic automobile),dar acolo nu stiu ce scoli vom face,inca nu sant hotarita,tu la ce te-ai gandit dupa ce mai creste puiutul Lucian sa-l poti duce la garderie.?

Lucia sa stii ca si mie imi face placere sa povestesc cu fete din Basarabia,mi-am facut si aici prietene,dar tot parca moldovencile au ceva aparte,au un suflet mai curat si sant mai deschise,probabil avem in Modova izvoare cu apa buna si de aia santem mai speciali,cel putin eu asa simt.Nu ca nu ar fi si la noi uscaturi,dar le putem ignora.Am vazut albumul vostru asa mult mi-a placut imi pare rau ca eu cand a fost Amedeo asa mic nu am facut asa poze artistice cu manuta,piciorusul se scumpi sant....din pacate eram asa suparata atunci ca nu ma puteam bucura de nimic,dar capul sus si sa zambim.Copiilor le place sa le radem atunci ne raspund si ei la fel(am testat)Cand era Amedeo asa mic cum e Lauras a voastra ii radeam si el radea ,ma strambam si el punea buzica sa plinga..vai ce scumpi sant.

Davina multumesc pentru urari si tie la fel sa-ti traiasca printesa am admirat-o e foarte draguta.Amedeo a admirat-o si el.i-a placut masina aia ,,osie" adica rosie.

Mergi la inceput

Gazea oricum cred ca cel mult o luna va dura pina ce va veni viza. Ceea ce priveste zapada, nu iti fa probleme ca aici la Montreal e destul de multa si sigur ca in aprilie va mai fi. Noi avem parte de foarte multa zapada si de timp rece in acelas timp.
Sotiunea va veni aici si va vedea ce si cum, dar intre timp ar putea sa deie search la job-uri pe net sa vada ce si cum in domeniul sau, ca sa fie pregatit de ceea ce va face (studii etc.).
Da eu cred ca il voi da garderie, deoarece nu am posibilitatea ca sa vie parintii sa stea cu dinsul. Ei mai au inca un baiat (frate-meu) care e la universitate de medicicna primul an si au grija de el. Plus ca inca serviciul lor nu le permite sa vie pe mai mult timp.

Incearca oricum sa pui poze (pune linkul la yahoo sau unde le-ai pus pozele.) Linkul cred ca nu au de ce sa fie permis sa fie pus.

Oare cit avem?

Mergi la inceput