reteta de ecler -- help
![](images/user_woman.png)
Fetelor, nu am facut ecler niciodata si ma gindeam sa incerc pt. masa de Revelion. Are cineva o reteta pe care a incercat0o si a iesit bine? In general nu e bine sa incerci o prajitura noua cind ai musafiri dar daca e o reteta incercata de voi, o incerc si eu. Multumesc mult.
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
papadie spune:
uite ici(cu mentiunea ca mi-a iesit intotdeauna reteta OSNEI si ca eu le umplu cu un plik de crema de vanilie de la dr Oetker si nu prea obisnuiesc sa le ornez) Initial postat de osna
eclere cu ciocolata
din pacate azi nu am dublat ingredientele si au iesit numai vreo 25 bucati.scriu in paranteza si pentru o portie mare.
aluat:165(330)ml apa se pune la fiert cu 65(130)g unt iar cand clocoteste se pun 100(200)g faina toata odata.se ia de pe foc cratita si se amesteca bine apoi se pun 3(6) oua pe rand amestecand bine dupa fiecare.aluatul se pune in sprit sau cu o lingutita in tava tapetata cu hartie de copt.se coace 25 min si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in 2.
crema: 350-400ml frisca se bat cu un plic intaritor si apoi se pun 100 g finetti amestecand usor.se umplu eclerele si se decoreaza pe deasupra cu finetti topit.
se dau la rece.inainte de servire se pune un mot de frisca pe fiecare sau se pudreaza cu zahar vanilat.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63110" target="_blank"> ALINA-LUMINA
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mariussimiuc/mariussimiuc.jpg)
mariussimiuc spune:
Uite reteta mea de eclere,foarte usor de facut si pe care le umplu cu Crema pt tarte de la dr Oetcher:
125g faina
100g ulei sau margarina
250ml apa
3 oua mari
sare
Se pun la fiert apa,uleiul si sarea.Cand da primul clocot se da oala de pe foc se adauga toata faina deodata si se amesteca repede,trecand iar pe foc,se amesteca pana cand se dezlipeste aluatul de pe fundul vasului.Se lasa sa se racoreasca.Cand este aproape rece,se pun oual intregi,pe rand,amestecand continuu.Aluatul trebuie sa fie destul de moale,fara sa curga,sa-si mentina forma in tava.Se pun in tava neunsa si se coc in cuptorul incins la maxim.Dupa 10 minute de cand s-au introdus in cuptor se reduce focul la mediu.Cuptorul nu se deschide 20 de minute,pana cand se ridica aluatul si prinde forma,altfel se lasa si raman cleioase la mijloc.Se coc circa 30 de minute.
Miha si
Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)