Oboseala mamicii
Va citesc toate subiectele si m-ati ajutat de n ori.Cand am vreo problema hop la calculator,dar imi ia muuuult timp.nu am cu cine vorbi ! Am doar 2 cumnatele ,dragutele,dar sfaturile lor le stiu pe dinafara .Cand vreau sa le intreb ceva uneori stiu ce mi-ar raspunde.asa ca am ajuns sa nu mai fac fata cu toata treaba in casa.Inainte sa se nasca frumuselul la mine acasa are totul in perfecta stare,toate aranjate,calcate,lustruite......acum incerc sa ajung aici si nu pot.Ma obosesc f tare cu migaleala mea si timpul nu imi mai ajunge.CE SA FAC? Oi fi eu o maniaca in curatenie,dar nici nu pot altfel.As vrea ca totul sa capete aceeasi stralucire ca mai demult,sa ma simt ,nu .Am incercat sa iau pe cineva la fel de perfectionista in ale curateniei ,dar nu am gasit .CE MA FAC,caci am ajuns sa fiu nervoasa din aceasta cauza. Noroc cu sotul meu care nu se plange de loc,chiar imi spune : ce atata curatenie ? VOI CE ZICETI ?Sper sa nu ajung!
Raspunsuri
dodo spune:
Oh, yeees!!! Inainte sa nasc, dadeam cu mop-ul de 2-3 ori prin bucatarie, ca parca nu era destul de curat, faceam o gramada de chestii-chiar si calcam, in ciuda dimensiunilor impunatoare la care ajunsesem. Dupa nastere....erau zile in care uitam sa ma pieptan, stringeam parul cu elasticul si gata coafura...ieseam din camera bb doar sa pun mincarea pe foc..ce mai, eram topita toata de grija lui iar celelalte treburi au ramas undeva, in zare...Pe urma am schimbat placa, adica mi-am facut program de plimbare cu bb, curatenie in week-end, spalat seara pe la 11(ca tot spala masina singura) iar de calcat am scapat!!!Cum? Ne imbracam cu haine ce nu trebuiesc calcate, le pui pe umeras la uscat si le imbraci si, Doamne, ce bine e! Cred ca am un an de cind am calcat ultima oara, daca m-ar auzi maica-mea sau soacra-mea cred ca ar face atac, dar atita timp cit pt.noi e OK, parerile externe ma lasa rece.
Deci, sa nu ma lungesc, te inteleg perfect si, daca sotul tau nu are nimic de reprosat, nici tu nu trebuie sa ai mustrari de constiinta! BB e pe primul loc, el sa fie ingrijit, restul...."dupa putirinta"! Relaxxxxxx!
Mugur spune:
Relaxeaza-te, acorda-i lui bebe intreaga atentie, ca timpul zboara! Si sotia mea e maniaca de curatenie si nu am ce sa-i fac. Si dupa cezariana, la cateva zile facea curat prin casa daca nu eram pe faza.
cred ca se simtea mai usoara fara burtica
iris spune:
hi hi, sa vedem ce te mai plingi peste citeva luni cind te va 'ajuta' si bebeul-frumuselul sa faci "curatenie'...sa vezi tu migaleala si oboseala...
zau, da-o incolo de super-curatenie....
Danza spune:
Stai calma!!! Ti-o faci cu mana ta! Atat cat copilasul e micutz de tot, e suficient sa aspiri 1-2 ori pe saptamana, asta in cazul in care nu ai si un animalutz de casa. Cu spalatul - se rezolva usor daca ai masina automata. Cu calcatul, te inteleg perfect. Si eu inainte de a naste calcam absolut totul. Acum insa, hainele mele si ale sotului nu le calc aproape deloc, la fel fac si cu lenjeria de pat - imediat ce le iau de la uscat, le impaturesc bine la linie si le pun in dulap, iar cand le astern pe pat sunt ca si calcate. Exceptie fac camasile, bluzele, dar si asa, sotul prefera tricourile si puloverele. Hainutzele lui Danutz le calc toate, mai ales acele care se imbraca la piele. Te-as sfatui sa lasi si tu calcatul pe seara cand vine si sotul tau si in timp ce se uita la stiri TV sau la un meci, mai da cu mana de cateva ori si peste hainutzele bb-ului. Praful tre' sa-l stergi cel putin 1 data la 2 zile, dar asta ocupa mai putin timp. Iar cu gatitul, atata timp cat puiutzu papa numai laptic, se rezolva mai usor daca nu gatesti in fiecare zi, dar faci o cantitate mai mare asa incat sa ajunga pt. 2 zile. Sau ar putea sotul tau trece seara in drum spre casa pe la super market sa ia ceva deja gata: o salata, etc. Daca va permiteti, puteti comanda si papi acasa .
Asa ca, nu-ti aprinde paie in cap singurica. Fii desteapta si mai gandeste-te la odihna un pic. Nu uita ca puiutzu tau nu vrea sa te vada istovita, lesinata in fata lui. Trebuie sa fii zambitoare, sa-i vorbesti calm, linistita, fericita, or toata povestea descrisa de tine te va face sa cazi in depresii psihice zilnice.
Sper sa-ti ajute. Va fi mai greu primele 2-3 saptamani, dupa aia, nici nu vei mai observa...
Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz
paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
cristinuca spune:
stai calma nu te mai agita asa de mult, inainte sa nasc eram o maniaca a curateniei, spalam, calcam era totul super ok, mama imi zicea mereu ca sunt prea maniaca, de cand a venit bebe numai pot face chiar fata, si fac ce pot, curatenie este in casa insa am lasat-o mai moale, aspiratorul praful rufe curate aerisit, nu mai sunt asa maniaca, incer sa imi petrec mai mult cu bebe (si asa am foarte putin avand in vedere ca am reinceput serviciul)
Eu te sfatuiesc sa o lasi mai moale,Mihai al meu a inteles cat de important este bebe si ma ajuta si el cu aspiratorl si praful si uneori in criza de timp si cu calcatul si bucataria
pupici
madalina si Ana Cristina
Anina_n spune:
Te inteleg perfect ! Si eu sunt o maniaca (si o perfectionista in toate!) a curateniei. Ma stresez si acum cand vad cate am de facut si nu imi ajunge timpul. Nu pot fi o Superfemeie, stiu ! Dar vreau sa fac totul si bine. Si vreau sa petrec si cat mai mult timp cu micuta mea. Ma ajuta sotul si mama. Dar ei, parca se misca prea incet, pt. mine. Prefer sa fac eu treaba, cat timp cineva sta cu micuta, ca sa termin mai repede. Pe seara nu imi place sa las nimic de facut, sunt prea obosita. Prefer sa stau cu micuta mea, sa luam cina, sa ne pregatim de culcare. Daca nu am fi locuit cu mama, mi-ar fi fost si mai greu, sunt convinsa.
Nina&Cristinuca
klavier spune:
da ia imagineaza-ti ca pe langa bebe si curatenie mai ai si scoala sau servici! sa vezi ce mishto e atunci si cum stai crucita si nu stii de ce sa te apuci mai intai la miezu noptii cand incepi in sfarsit sa respiri mai bine dupa ce ai debasarat camera de olitza plina si resturile de mancare!
viata e frumoasa, si dezordinea e uneori frumoasa, fa-ti si tu un plan cu un nr de ore pe care sa le petreci curatand si pune-ti ceasul sa sune cand au expirat. bebe o sa tina minte in subconstient dragostea ta si nu numarul de firimituri de pe gresia din bucatarie sau parerea celor care te vad nearanjata cand iesi la plimbare.
o sa creasca si atunci o sa se schimbe lucrurile, dar acum nu-ti vrea decat caldura, mititelu!
Adriana
PITI spune:
OF,OF,V-AM CITIT MESAJELE SI MI-AM MAI REVENIT MOMENTAN,DAR CAND MA UIT IN JUR SI VAD CA GEAMURILE NU LE-AM TERMINAT,RUFE DE CALCAT NU VA MAI SPUN ETC. TOCMAI PENTRU CA BEBE ESTE CEL MAI IMPORTANT NU MA POT LIPSI DE ALINTARILE DE DIMINEATA DOAR PENTRU CA AM CEVA DE FRECAT ! DAR TOTUSI SUFAR ! NU MAI BEA NUMAI LAPTE -ARE APROAPE UN AN-DECI MANCARE NON-STOP CACI SE PLICTISESTE DE ACELASI FEL.SOTIORUL MEU FACE CE POATE,DAR EL ESTE MEREU PLECAT IN INTERES DE SERVICIU SI AJUNGE TARZIU ACASA ,ORICUM NU EL ESTE PROBLEMA MEA ,EL MA AJUTA CAND ARE TIMP.CHIAR ASEARA A FACUT HAZ DE NECAZUL MEU:-VAI,DAR NICI NU POT DORMI CU PIJAMALELE ASTEA NECALCATE !ACUM AM REUSIT SA LE DAU SOCRILOR CATE O COMANDA LA MANCARE,RAR ,DAR TOTUSI E CEVA ,NU ?MERSI SI