Azi am fost la politie de unde mi'am luat noua carte de identitate (vechiul buletin expirase). Nu m'am uitat acolo cand expira insa.. am ajuns la birou si am observat ca expira peste 7 ani ,in 2012..si nu peste 10 ani asa cum ar f normal...
Stie cineva ceva despre asta, e vreo lege noua, sau e vreo greseala a celor de la Politie? Si'a mai facut cineva buletin nou anul asta ca sa imi spuna ce valabilitatae ae, cati ani?
Va multumesc,
Actul de identitate care se eliberează cetățeanului român este cartea de identitate. Cu aceasta se face dovada identității, a adresei de domiciliu, a adresei de reședință a titularului și (după caz) a cetățeniei române.
În sensul Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 97/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea 290/2005, prin act de identitate se înțelege atât cartea de identitate provizorie, cât și buletinul de identitate, aflat în termen de valabilitate.
Termenul de valabilitate al cărții de identitate este de:
- 4 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani;
- 7 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-25 ani;
- 10 ani după împlinirea vârstei de 25 ani;
- permanent după împlinirea vârstei de 55 ani.
Cristina S.
iti multumesc mult kris,esti o scumpa , credeam ca e vreo lege legata de intratea in ue or smth. like that ..acum m'am linistit.
Ciudat ca se skimba de la 14 la 18 ani cand spun ei ca exista schimbari de fizionomie iar dupa 55 devine permanent buletinul..adika cum? la 75 de ani vei arata la fel ca la 55, cand e ultima schimbare de buletin???
mersi kris