Vaccinarea-pro si contra
Raspunsuri - Pagina 19
crisiacob spune:
Din pacate eu nu am apucat sa-mi fac prieteni pe acest forum, deoarece sunt nou-venita, asa ca nu va cunosc foarte bine si, implicit, n-are cine sa ma pupe cu caldura sau sa ma felicite pentru raspunsurile inteligente. Asta e, poate, cu timpul...
Floarea soarelui, tu nu stiai ca pana la varsta de 6 luni, cel putin, este bine sa-ti feresti bebeul de copilasii mai mari, tocmai pentru ca au o imunitate mai slaba?
Afla ca mamica Cris a fost o mama responsabila, si-a alaptat copilul 4 luni (cat a avut ea lapte), lapte prin care i-a conferit anticorpii necesari pentru a nu contracta rujeola in acest rastimp.
Da ce sa-i faci, am fost o mama norocoasa, care a facut rujeola cand a fost mica si are anticorpi in laptic, ceea ce fetitele noastre vaccinate nu vor avea pt bebeii lor.
Hai ca-mi place din ce in ce mai mult discutia, intra deja pe taramuri fantastice, imaginare, cream scenarii, fain!
Consideri cumva ca noi, mamele care am decis sa nu ne vaccinam copiii, suntem iresponsabile si nu ne gandim la binele celorlalti din jur? Afla ca n-am sa-i fac niciodata un vaccin care i-ar putea dauna copilului meu nici daca jumatate din copiii de pe planeta, aflati in categoria de risc sau nu, s-ar putea imbolnavi de rujeola din cauza odraslei mele. Solidaritate, solidaritate dar pana la viata copilului meu!
Si spre linistea ta sufleteasca de-abia astept sa faca cineva cunoscut rujeola, sa-l pun in contact cu copilul meu ca sa faca boala!
Deci, stai linistita, viata copiilor de pe Terra nu va mai fi amenintata de copilul meu nevaccinat.
Floricel & comp.
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
floarea_soarelui spune:
Cris si ce te faci daca copilul are un an si vaccinarea se face la un an si doua luni (asa cum se face de fapt). Il tii inchis? Si mama Dana a fost o mama responsabila si si-a alaptat copilul pana la 2 luni pentru ca nu a putut mai mult (si nu-ti doresc sa stii de ce nu a putut)...si surpriza...probabil ca si ea i-a transmis anticopi de rujeola...dar si aia nu sed bine merci acolo pana la adanci batraneti ca d-aia se fac vaccinarile la 1,2 ani si-mi pare ca se mai repeta da promit sa devin de azi o mama informata si sa aflu:D). Taman de aia si copilul tau cel nevaccinat ar putea sa faca rujeola oricand...cu toti anticorpii pe care i-ai dat tu prin alaptare. Si inca ceva...prin vaccinare este f posibil ca fetita mea cea vaccinata sa dezvolte anticorpi (sanse f mari)...si deci...prin alaptare sa-i transmita si ea copiilor ei. Una la mana...plus ca...ce te faci daca fetita ta cea nevaccinata...nu poate alapta din motive f bine intemeiate...cum ramane cu anticorpii pentru copii ei? Cat despre scenariul asta al
meu - care te face sa dantuiesti asa de vesela - chiar s-a intamplat si e mai mult decat posibil sa se intample oricand -vezi copilasii aia de murira si nu fura toti mai mici de 6 luni. Ce vezi tu asa fantasmagoric in a avea un copil mai mare de 6 luni (sa zicem de un an- ca atunci ii musai sa-l mai lasi sa zburde si el cu alti copii)...scos in parc...cu probleme de imunitate care nu-s date de grija parintilor si care sa ia o boala a copilariei care sa-l bage in mormant din cauza complicatiilor)cu transmitere aerogena de la un alt copil nevaccinat de o mama responsabila desi era obligatoriu? Printre altele am scris fara nici un fel de atac la persoana...pur si simplu mi-am imaginat ceva f posibil asa ca nu ma simt f bine sa vad ca cineva are "bunul simt" sa ma faca iresponsabila. Imi pare mie sau trebuie cu orice pret sa fim toate antivaccinare sub pretextul ca suntem bine informate?. So ....long ca asta oricum nu-i dezbatere pro sau contra...atat timp cat nu te invednicesti sa raspunzi acolo unde nu-ti convine. Numai bine va dorim si multa, multa sanatate va dorim:)
Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)
http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui
crisiacob spune:
Poate imi subliniezi si mie citatul in care te-am facut iresponsabila, ca eu nu-l gasesc...
Iti dau insa o veste proasta. ROR-ul se face din 7 in 7 ani pana la varsta de 21 ani, dupa care bye-bye anticorpi
Foarte repede te-ai suparat, eu m-am imunizat destul de repede impotriva replicilor acide de genul:
"Campania anti-vaccinare este un fapt real al zilelor noastre. Eu as incadra-o in dorinta de a duce o viata naturala...la limita. De exemplu nasti natural acasa fara nici un medicament (eu nascut natural de doua ori o data cu si o data fara anestetic... ), sa traiesti in comunitati care nu vor sa auda de energia electrica... Sunt enorm de multe fenomene socante".
Continui sa cred ca este bine ce fac, reactiile au fost mult peste asteptarile mele. Statistic vorbind, media mamicilor de pe topic contra vaccinarii ROR este mai mare decat a celor din tabara adversa.
Floricel & comp.
floarea_soarelui spune:
Mi-a placut aia cu solidaritate...:))). Si daca copii aia de s-ar imbolnavi de rujeola din cauza bebe-ului tau ar mai face un efort si ...ar muri putin? Ca doar se poate...vezi aia"numai 2 copii".Parintii lor ce ar trebui sa zica? Asta intr-o tara, buna sau rea, in care ceva este totusi obligatoriu. Pana la urma, in afara de Romania, ROR-ul unde mai e obligatoriu? Ca-s inconstienta si neinformata. Da obligatoiu, obligatoriu nu praf in oki de genul e obligatoiu da putem sa semnam o fituica cum ca ne asumam responsabilitatea si nu facem vaccinul...ca aia nu se cheama obligatoriu. Si ca sa-ti raspund, Cris, nu, nu v-am facut iresponsabile pe voi cele ce alegeti sa nu va vaccinati copii dar tu m-ai facut iresponsabila ca sa nu zic putin dusa (vezi bucuria ta cu "sccenariile") pentru ca apoi sa adaugi fuguta, fugutsa partea cu intrebarea retorica cum daca v-am facut iresponsabile. Si da, AC este una din persoanele cele mai inteligente si cele mai de bun simt pe care le-am cunsocut. Si fara sa schimbam f multe cuvinte o admir. Ceea ce se poate intampla sa spun si despre tine intr-o buna zi, sau cat de curand....pentru ca nu imi formez parerea despre un om doar din faptul ca e pro sau contra vaccinarii. Asa ca no, iarta-ma daca te-am suparat. Si sa aveti sarbatori fericite...si pline de lumina:).
crisiacob spune:
Si eu iti doresc Sarbatori Fericite in ciuda impunsaturilor dintre noi. Fiecare cu opinia lui. Poate sa se supere si sa ma bage in puscarie cine o vrea, eu nu ii fac vaccinul si ba!
Da, exista tari care au eliminat vaccinul ROR din schema obligatorie, verifica topicul si vei vedea.
Si acum o sa ma duc la culcare cu gandul amar ca nu sunt si eu asa inteligenta ca AC( de parca s-ar fi spus contrariul...).
Cred ca am sa-mi fac totusi un vaccin, poate dezvolt niste anticorpi sa-mi stimuleze inteligenta. Dar oare va trebui sa fac rapel? Daca da, cand? Da o sa ureze toata viata?Da daca o sa am reactii secundare? Voi deveni un geniu, printr-un accident?
Uffff! Grea decizie
Floricel & comp.
roxana1974 spune:
Floarea Soarelui, ai fost rautacioasa gratuit pana la extrem. Nu a spus NIMENI "doar 2 copii" asa cum scrii tu, iar copiii aia NU AU MURIT DE RUJEOLA! Clar? Ei nici nu puteau fi vaccinati anti rujeola pentru faptul ca ERAU BOLNAVI!!! Erau bolnavi inainte sa faca rujeola erau bolnavi, unii dintre ei chiar de la nastere!! Imi pare rau ca n-am stiut ca au murit 10 copii, jur ca-mi pare rau, pentru tot, faptul ca sunt 10 si nu 1 nu mi se pare mai grav, unul ar fi fost de ajuns, dar nu de rujeola a murit, de ce nu intelegi? Articolul acela care incepe cu "10 copii au murit fiindca nu au fost vaccinati" e o porcarie, titlul e o porcarie menita sa ne isterizeze. Copiii aia (ma refer strict la aia) daca erau vaccinati, ar fi murit de la vaccin! Tocmai fiindca nu poti da un vaccin unui copil bolnav!
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...
floarea_soarelui spune:
Roxana, pe cuvant ca n-am fost rautacioasa...asa cum pe cuvant ca nu cred ca totusi nici unul nu a murit de rujeola ci din alte cauze. Asa cum...stiu si cred ca stii si tu ca la majoritatea vaccinurilor scrie negru pe alb ca se administreaza grupelor de risc ...gen copii cu sida, boli autoimune etc...deci copiilor care din nefericire nu-s sanatosi ...si asta nu trecator...deci lor li se recomanda vaccinurile (vezi antigripal, vezi antimeningococ, pneumo23...deci vaccinuri pentru boli destul de urate fara de rujeola-cand rujeola nu da complicatii). Deci sunt probleme si probleme...si la unele vaccinarea este indicata. In genere vaccinarea nu este indicat in stari febrile...poate-s putin laconica acum ..dar promit sa ma documentez si sa fiu mai clara. Si crede-ma ca nu sunt pro isterie...pe orice fel de cai ar fi ea indusa...a se vedea ca am fost aproape ata de marea epidemie de gripa aviara:))))..cat si de aia de rujeola...si n-am alergat deloc inebunita sa-mi vaccinez fata antigripal...ROR-ul l-am facut pentru ca in cele din urma...nu m-a convins inca nimeni ca este reala legatura intre antirujeolic si autism...asa cum spuneam mai devreme inclin sa cred ca adevarul este pe undeva pe la mijloc...si ca se poate la fel de bine ajunge la probleme din multe alte cauze decat din vaccinare. Acum ash fi absurda sa nu-mi aduc aminte ca am facut in copilarie toate bolile copilariei...unele chiar de doo ori...(a se citi varicela)...deci si imunitatea din boala e discutabila...si n-am avut nimic. Ma intreb si eu ca si voi de ce se fac vaccinuri acum pentru boli pe care noi le-am avut...si poate ar fi trebuit sa ma uit pe statistici...cam care era situatia cand nu se faceau vaccinurile..In fine...ideea era ca m-am pus putin si in papucii unei mamici avand copil cu probleme care face rujeola...copil care nu era vaccinat nu pentru ca era bolnav ci pentru ca pur si simplu nu avea inca varsta si... Atat am facut si nu mi-a placut deloc ce am simtit. Poate ca aveti voi dreptate...poate ca am eu...Si daca tie iti place sa crezi ca am fost rautacioasa, imi pare rau. Si oricate articole contra ash citi...se vor gasi tot atatea care sa le combata...pana la urma...unde-i adevarul? ca n-am chef sa o iau razna...iar de isterie..nu-i genul meu (am si putin noroc ca se nimeri in familie un f bun medic de sta printr-un spital de boli contagioase tuata ziua si cum imi iubeste copilul ca duar ii unchiul ei...ma mai si sfatuieste..deci din 10 articole contra si nu-sh cate pro ...eu i-l ascult pe el). Asa ca pana una alta am sa aleg sa fac vaccinurile alea obligatorii...si o sa astept momentul in care cineva suficient de documentat o sa faca ceva si o sa le scoata. daca e cazul. In rest...ce va fi peste 5-10-20 de ani cu copilul meu...n-am de unde sti...sper sa pot avea eu grija de el atat cat imi va permite Dumnezeu. Si refuz sa joc in povestrea cu drobul de sare atat timp cat nu am tot sccenariul. Cam asta e. Inca o data, iertare pentru cele ce s-au intles nu tocmai cum trebuie. Se poate sa nu fi folosit tonul cel mai bun dar intentia nu a fost rautacioasa.O zi minunata si multa, multa sanatate:).
roxana1974 spune:
ok, Dana iti inteleg punctul de verede, chiar il inteleg si pe undeva vad ca si tu il intelegi pe al meu, dar pe bune acum, citeste inceputul mesajului tau anterior si vezi daca n-ai fost rautacioasa...
nu mai am ce concluzie sa trag, am facut-o deja mai devreme si nu sunt la extrema nevaccinarii ci undeva "la centru dreapta :))" deci mai aprape de nevaccinare. Nici un articol pro vaccinare nu a reusit sa ma convinga 100% si ma simt aiurea in postura asta, ma simt neputiincioasa fiindca nu pot sa fiu sigura ca-mi voi proteja copilul asa cum imi doresc. Nu pot sa ma mint singura nici crezand ca vaccinandu-l cu toate vaccinele acelea "obligatorii" copilul meu va fi protejat, acest lucru e un mit.
sa ne revedem cu bine!
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...
elean75 spune:
Nu cred ca trebuie sa ne suparam - fiecare are parerea lui. Eu am hotarat sa nu o vaccinez pe Maria, m-am sfatuit si cu doctorita... Si am auzit si minunata veste ca vaccinul insusi poate da boala... si faptul ca vaccinul administrat pana la varsta de 15 luni nu da imunitate pe termen lung... Dar nu vreau sa conving pe nimeni sa fac asa cum am facut eu! Si mai ales problema este la copiii de gradinita, astia mai mici nu prea intra in contact cu cei care pot avea rujeola. Si daca intra, fac rojeola si... asta e! Caci nu se moare de rujeola, cum nu se moare nici de gripa, problemele apar de la complicatii!
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by floarea_soarelui
Fie prin vaccinarea obigatorie atunci cand trebuie ...fie prin grija de a tine copii nevaccinati mai "la o parte". Suna urat partea asta, nu? Pentru ca sunt multe de luat in seama: 1:) cine stie care-i vaccinat si care nu; 2:)cine garanteaza ca un virus este in organism...in incubatie..si se transmite atunci; 3:) virusul asta se transmite ca si cel al varicelei pe "calea aerului" deci..no limits care sa-l tina departe:). Iar m-am lungit precum casul prajit:). Numai bine va dorim si multa, multa sanatate:)
Dana, asta ar insemna ca si toti adultii (si colegii tai de munca care sunt nevaccinati si care nu au facut bolile sa se vaccineze!!!)...ceea ce e cam absurd...
Si hai sa iti dau un exemplu...
Eu aveam un an, fratele meu 3 ani, amandoi vaccinati TBC inca de la cateva zile (parca 3 zile daca nu ma insel). Fratele mamei mele a facut TBC (el nu cred ca era vaccinat pt ca atunci cand s-a nascut nu cred ca era obligatoriu), perioada de incubatie a fost de 2 saptamani in care a avut "timp" sa raspandeasca fara sa fie constient ca e bolnav.
Eu si fratele meu eram la bunici si unchiul ne tinea mereu in brate.
Asa ca fratele meu a facut si el TBC si a fost internat la Curtea de Arges 3 luni (o trauma pt un copil de 3 ani), iar eu nu am avut nimic....desi eram mai mica si stateam mai mult la el in brate!!!
Si nu era rubeola sau rujeola...era TBC!!!
Asa ca poti sa il tii si sub glob de sticla, si sa il vaccinezi cu toate vaccinurile, nimeni nu iti da garantie 100% ca va fi protejat...
Eu cred ca riscurile sunt cam egale...si cand vaccinezi si cand nu...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David