Vaccinarea-pro si contra
Raspunsuri - Pagina 17
V. Erica spune:
Apropos de statistici, centralizarea datelor/raportarile medicilor eu nu prea cred in ele si va spun si de ce. Am decis de comun acord cu medicul de fam. sa nu-i fac baietelului meu componenta pertussis din DTP, i-am facut doar DT. In carnetul de vacinari si in rapoartele medicului apare ca `facut` si `P`-ul. Sa nu-mi spuneti ca sunt un caz singular !?!
Sa fiti sanatosi !
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
crisiacob spune:
quote:
Originally posted by iulia_b
Evident ca in cazul unei epidemii sau chiar pentru a preintampina una "statul" ia masuri ca vaccinarea "in masa" pt ca nu vrea sa fie raspunzator pt eventualele complicatii imediate care pot apare. Si astfel pt a preveni orice fel de "bataie de cap" si chiar reprosuri solutia la indemana este vaccinarea.Ar fi prea multe interese la mijloc pentru a nu actiona in consecinta...
Dragele mele, eu imi pun o intrebare simpla. La ce ajuta o campanie de vaccinare urgenta, in masa, chiar de la 7 luni cand stim ca perioada de incubatie a rujeolei este de 12-14 zile, timp in care virusul se afla in organism? Ma insel eu, sau ii putem face copilului mai mult rau decat bine?
NICHITOSII
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
iulia_b spune:
Pai 100% sigur esti atunci cand tii copilul absolut izolat, nu are contact cu nimeni decat cu cei ai casei (care si ei in cazul in care nu au facut boala trebuie sa fie fff vigilenti sau sa se vaccineze si ei..).Dar asta se aplica cred ca la orice vaccin l-ai face. Oricand copilul desi aparent sanatos poate avea o boala "in incubatie"..
La fel poti nimeri sa vaccinezi un copil antirujeolic cand el deja a contractat boala...
Cred ca aici mama stie cel mai bine la fiecare caz in parte si daca ea isi asuma riscul...
Si iar aici se ia in consideratie majoritatea...statistic vorbind...cei vaccinati care deja au rujeola sunt in nr mai mic...si conteaza "ansamblul".
crisiacob spune:
quote:
Originally posted by iulia_b
Pai Cred ca aici mama stie cel mai bine la fiecare caz in parte si daca ea isi asuma riscul...
Si iar aici se ia in consideratie majoritatea...statistic vorbind...cei vaccinati care deja au rujeola sunt in nr mai mic...si conteaza "ansamblul".
Si iata cum ajungem iarasi la tema principala a topicului, "dreptul de a alege". A nu-mi asuma riscul inseamna ca eludez legea. In privinta statisticii sa ma ierte Dzeu dar nu ma ghidez dupa ea cand e vorba de copilul meu. Nu vreau sa faca parte din statistici de nici un fel. Nici bune, nici rele!
NICHITOSII
AC spune:
quote:
Originally posted by V. Erica
Apropos de statistici, centralizarea datelor/raportarile medicilor eu nu prea cred in ele si va spun si de ce. Am decis de comun acord cu medicul de fam. sa nu-i fac baietelului meu componenta pertussis din DTP, i-am facut doar DT. In carnetul de vacinari si in rapoartele medicului apare ca `facut` si `P`-ul. Sa nu-mi spuneti ca sunt un caz singular !?!
Sa fiti sanatosi !
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
Dana sunt de acord cu tine, datele din tari ca Romania valoreaza NIMIC. Nici nu pretind altceva. Falsul, inselaciunea sunt curente. In tarile civilizate majoritatea oamenilor isi fac treaba constiincios si cinstit de la vaccinat, la maturat strada! Evident spectrul pedepselor drastice in cazul unui fals ca cel zis de tine elimina o mare parte a tentatiei.
Andreea si galusca si brotacelul
brotacel03 spune:
Ieri i-am facut baiatului (2 ani si 9luni) vaccinul VarilRix, dupa ce am stat destul de mult in cumpana. L-am comandat la o farmacie, unde mi s-a spus ca pretul lui este 1.020.000 rol, pentru ca in momentul cumpararii sa-mi spuna senina ca de fapt e 1.623.000! Si asta numai fiindca m-a simtit ca il vreau, ca m-am bazat pe el. Deci s-a adaugat la pret cu nesimtire. Dar si mai tare m-am enervat ca in prospect nu pomeneste nimic de perioada de timp in care se considera imunizat. Vreau sa scriu firmei producatoare, spunandu-le ca doresc aceasta informatie, ca mi se pare importanta.
AC spune:
Vaccinul contra varicelei contine un virus atenuat, dar activ, viu deci imunitatea e pe viata, daca o capata in urma vaccinului. Trebuie verificat insa ca a capatat-o.
Regula e virus mort imunitate scurta, virus viu, dar atenuat imunitate pe viata. Daca o capata... acest daca.. nici boala nu garanteaza, nici vaccinul nu garanteaza imunitate pentru toti, doar pentru o mare majoritate... Evindent boala e aproape pentru toti si vaccinul doar vreo 80-85%.
iulia_b tu zici "Evident ca in cazul unei epidemii sau chiar pentru a preintampina una "statul" ia masuri ca vaccinarea "in masa" pt ca nu vrea sa fie raspunzator pt eventualele complicatii imediate care pot apare. Si astfel pt a preveni orice fel de "bataie de cap" si chiar reprosuri solutia la indemana este vaccinarea.Ar fi prea multe interese la mijloc pentru a nu actiona in consecinta..."
Da daca pojarul e o boala inofensiva, care-s complicatiile ce pot aparea? Care-i bataia de cap.. niste bubite, niste antitermice si gata.. De ce se teme statul?
roxana1974 spune:
Pai Andreea, statul se teme de complicatiile care au aparut deja si care au generat isteria in masa in Romania: au murit copii sugari, care erau bolnavi din nastere si care colac peste pupaza au facut si rujeola. Complicatiile le aveau, lipsea rujeola...2 copii parca, au murit si asta i-a facut pe toti sa creada ca au murit din cauza rujeolei, ceea ce nu este adevarat, medicii care i-au urmarit au declarat pe post de TV cu toti dintzii ca n-au murit de rujeola. Statul roman se fofileaza ca de obicei si ne da noua dume pe nemestecate...
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...
crisiacob spune:
quote:
Originally posted by AC
[
Da daca pojarul e o boala inofensiva, care-s complicatiile ce pot aparea? Care-i bataia de cap.. niste bubite, niste antitermice si gata..
Andreea, pentru prevenirea eventualelor complicatii exista homeopatia si fitoterapia. Si crede-ma chiar da rezultate!
Complicatiile in rujeola pot fi tratate si cu medicamente alopate. Atat la nivelul medicinei alopate cat si a homeopatiei exista acum medicamente de care mamele noastre nu auzisera pe vremea cand eram copii. Poate asta este explicatia complicatiilor avute de unele dintre voi in copilarie.
De aceea prefer ca baiatul meu sa faca bolile copilariei in loc sa-l vaccinez.
Declar asta cu toata responsabilitatea in ciuda tuturor statisticilor evidentiate de tine mai mult sau mai putin malitios.
NICHITOSII
roxana1974 spune:
Cris, sunt 100% sigura ca Andreea n-a aduc in mod malitios statisticile respective. Jur ca o inteleg si daca aveam eu sau copilul meu complicatiile ei la rujeola din copilarie, as fi luptat pana in panzele albe sa conving referitor la utilitatea vaccinarii, asa cum si Sanzi_ana o face in sens invers, vezi cazul baietelului ei care a facut polio tocmai de la vaccin...intre doua extreme de genul exemplelor pe care le avem aici trebuie sa ne gandim bine!
Spun extreme fiindca e vorba de un caz "patzit" prin nevaccinare si un caz "patzit" prin vaccinare, nu mi-as permite sa fac extrema pe nimeni din zona...fetelor, va rog sa-mi iertati tonul daca va supara, recunosc ca nu ma simt tocmai bine ... si palaria mea, nici nu pot sa stau deoparte :) va cer ingaduintza :)), doar azi...
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...