Vaccinarea-pro si contra

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Teodora, tu poate ca faci parte din categoria oamenilor care inghit totul pe nemestecate. Eu fac parte din cealalta tabara. Daca dupa ce am deschis topicul mi-a parut rau ca am facut-o datorita reactiilor tale extrem de incisive, dupa un timp au aparut si cazurile nefericite ale copiilor vaccinati precum si cele ale mamicilor care nu se lasa convinse cu una cu doua ca vaccinul este bun. Deci nu sunt singura nebuna!
Da, in alte tari civilizate, cum ar fi SUA, vaccinurile se fac, dar ramane la latitudinea parintilor, care pot completa o fisa in care expun motivele pt care nu vor sa faca vaccinul respectiv, ramanand ca statul sa aiba dreptul de a-l scoate din colectivitate pe perioada unei epidemii (da un search pe google chiar la statul California si vei gasi aceste lucruri).
De ce se practica inca vaccinarea in alte tari civilizate? Avand in vedere pe de o parte imperiul financiar din domeniul farmaceutic iar pe de alta parte durata in care poti darama un mit, nu ma mira!
Ce parere ai insa de Japonia? Ti se pare ca nu face parte din categoria tarilor civilizate? Afla ca ei se preocupa cel mai mult de cercetarile privind reactiile secundare ale vaccinurilor. Si tot ei au eliminat MMR sau ROR-ul din 1993!
Lunga lista pe care mi-ai enumerat-o referitoare la complicatiile bolilor pt care ne vaccinam, afla ca se pot face si in urma unei banale raceli. Encefalita apare nu neaparat datorita bolii in sine ci datorita febrei (care, da, o poti intalni si la o banala raceala!)
In final, am rugamintea sa nu ma mai privesti ca o piaza-rea care incearca sa "impresioneze mamicile de pe acest forum". Crede-ma ca nu am nimic de castigat cu "lunga tirada" pe care am expus-o pe acest forum. Tot ce am scris aici reprezinta informatii publice si nu inventii ale mele iar faptul ca le-am pus pe tapet nu cred ca-ti da dreptul sa-mi raspunzi asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

uite crisiacob, ca sa nu mai discutam in gol, sa o luam concret-citez din prima ta postare:"Lasand la o parte teoria, din pacate am intalnit cazuri particulare de copii vaccinati, a caror stare s-a inrautatit progresiv de la data efectuarii vaccinului, pentru ca apoi in 2-3 zile acestia sa-si piarda viata."
mi se pare f. grav ca au murit acesti copii; da-ne datele acestor cazuri particulare pe care le-ai intalnit tu. pt. ca medicii pe care i-am intrebat eu nu au intalnit/auzit de astfel de cazuri. de aceea am presupus ca tu ai fi medic, si inca unul mare, care are acces la cazuri rare in spitale mari. m-ai lamurit ca nu esti medic, lamureste-ma atunci de unde ai tu cunostinta de acesti copii care au murit? ca eu am cunostinta de copii care au murit din cauza pojarului-nu ma lua ca aveau organismul slabit; sau cu asta vrei sa spui ca ar fi murit oricum, si daca nu faceau pojar?
nu extrapola discutia la alte vaccinuri; ai inceput subiectul cu un discurs impotriva vaccinului anitirujeolic, in plina epidemie de rujeola soldata cu moartea unor copii; de aceea nu am putut si nu pot "inghiti pe nemestecate" ideea ta cu "gogoasa umflata".
dar uite ca-mi plange copilul si eu imi pierd vremea cu o minte destupata care nu pricepe ca asa cum vaccinul poate da complicatii, asa si boala in sine da complicatii; scuze, acelea se baga sub covor ca sa straluceasca mai bine teoria cu gogoasa.

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by crisiacob

Teodora, tu poate ca faci parte din categoria oamenilor care inghit totul pe nemestecate.

Hai ca asta-i tare! Daca si Teodora...

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Denizel, multumesc.
am pe undeva sentimentul ca desi Crisiacob crede ca suntem 3 mame care conspiram impotriva ei, exista mai multe persoane care citesc aici si ne impartasesc parerile "conspiratoare". dar eu am obosit sa pun intrebari la care nu mi se raspunde; am un mare respect pt. medicina care se face in tarile care au impus vaccinul respectiv, nu stiu cum e in Jap. si nu am timp acum sa ma informez, dar Crisiacob tot nu mi-a spus daca tarile mentionate de mine sufera si ele din cauza incompetentei si a bataii de joc fata de parinti si copii. in schimb am retinut urmatoarele "De ce se practica inca vaccinarea in alte tari civilizate? Avand in vedere pe de o parte imperiul financiar din domeniul farmaceutic iar pe de alta parte durata in care poti darama un mit, nu ma mira!"
deoarece pe mine teoria conspiratiei ma plictiseste, spre usurarea lui Crisiacob care nu va mai trebui sa caute portite de deviere a discutiei eu ma retrag din aceasta disputa inutila, cu speranta ca s-a priceput din ea mai mult decat ca cineva vrea sa ne bage mana in buzunar si copiii in mormant.

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Se pare ca accesul mi-a fost restrictionat. Verfic!

Mergi la inceput

Se pare ca a fost o eroare, deoarece imi aparuse mesajul de restrictionare.
Consider ca s-a facut prea multa valva in jurul acestui subiect, spiritele s-au incins iar noi avem copii de crescut.
Mi-am expus niste temeri (intemeiate stiintific!) pe care nu pot sa le ignor.
Imi cer scuze daca tonul meu a fost cateodata prea agresiv (am prostul obicei de a participa cu trup si suflet la sustinerea unei idei).
Fiecare este liber sa faca ce ii dicteaza constiinta.
Sper sa traim si sa vorbim in viitorul mai mult sau mai putin indepartat(si nutresc speranta ca nu am dreptate in ceea ce spun pentru ca ar fi grav!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Eu cred ca subiectul ar trebui sa se opreasca.Deja nu mai e o expunere de opinii ci o ambitie care cum si pe cine sa convinga ca el/ea e mai bine informat si ca are dreptate.

Ac, ai fost ironica, agresiva (de fapt nu mai conteaza) in raspunsul pe care mi l-ai dat.Afla ca fetita mea a facut toate cele:si pojar si varsat de vant si scarlatina.Si nu a avut mai mult decat ce trebuie sa aiba la asemenea boli. Si eu am facut in copilarie tot ce se putea face.Imi spunea mama ca terminam eu si incepea fratele meu Si n-am facut nici encefalita si nici alta dracie.
Tocmai asta spuneam, ca am copii sanatosi si ca de obicei complicatiile apar la copiii bolnaviciosi.

Nu m-am legat de oreion din graba.Spui ca ce se intampla daca baietelul meu face oreion in adolescenta sau cand va deveni adult?Pai tocmai ca atunci le va face avand in vedere ca i-am facut vaccinul.Exista probabilitatea mai mare de a face atunci pt ca vaccinul nu da imunitate pe viata.

Crisiacob prin mesajul ei de inceput a vrut sa scoata in evidenta faptul ca nu li se spune parintilor si reversul medaliei.La cate dintre noi ne-au spus medicii care sunt efectele secundare negative care pot aparea in urma vaccinului?FFFF putine....Eu m-am aliniat la coada la vaccin....cum ma suna cum ma duceam Si-mi pare rau pt ca nu m-am informat inainte mai bine.

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Uite, mai, ca tocmai am vorbit cu sora-mea care locuieste in franta si mi-am adus aminte de voi si am intrebat-o si pe ea: fii-sa e la cresa si nevaccinata! Mi-a spus clar ca nu e obligatoriu. Daca vreti, va dau nr cresei din sables d`ollone nu e nimic de ascuns, doar intrebati daca puteti inscrie copilul fara vaccin.

In rest, fii-mea nevaccinata va merge si la gradi si la scoala...
Ca asa-i la noi, orice roata unsa merge :-)

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Pai uite Gabi, io n-am putut sa "ung" roata si tooot dau declaratii pe propria raspundere ca nu vreau sa-mi vaccinez odrasla..nu stiu cat ma mai tzine...si culmea, pediatra m-a inteles!!! doar ca ea trebuie sa fie acoperita..in Ro vaccinarea e obligatorie pentru cabinetele medicale, nu pentru pacienti! Deci medicii sunt obligati prin lege nu pacientzii...noi nu platim amenda, iar daca medicul face dovada ca a vrut sa faca vaccinul atunci nu plateste amenda....

ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Mda, au fost odata niste idioti care au crezut ca inventand vaccinurile salveaza vieti..., dar voi nu va vaccinati copii, ungeti roti, traiti "natural" ca doar suntem in plina conspiratie farmaceutica (aici e un pic de adevar!) si voi stiti mai bine...
Stiti ca tocmai s-a anuntat un vaccin anticancer de col uterin? Da' ce va zic eu voua, nu o sa va intereseze, voi faceti cancerul sa aveti anticorpi buni...
Am scris destul la subiectul asta...

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze septembrie - octombrie

Mergi la inceput