Despre divort in Germania...ma poate ajuta cineva
Raspunsuri - Pagina 2
vikinga spune:
Mary singura sansa ca el sa poata lua copilul prin divortz, e ca el sa dovedeasca ca esti nu esti o mama buna, stiu eu, neglijezi copilul, esti alcoolica, stai noptile prin baruri, nu te interesezi de copil, etc etc. In rest nici o sansa. In germania in marea maj a cazurilor copii merg la mama si sotzul plateste la greu. E important ce a spus aschiutza. Si trebuie sa incepi sa te descurci cit de cit cu germana, eu am fost una din cele mai grele de cap la capitolul asta dar iti garantez ca se face lumina pina la urma:)) Nu e chiar atit de imposibila limba asta pe cit pare. Vorbesti engleza cit sa te descurci?www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171&whichpage=1" target="_blank">Alex un baietel de 10 luni e diabetic si are mare nevoie de noiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
MaryA.08 spune:
Va multumesc din suflet tuturor fetelor ce mi-ati raspuns, mi-ati fost de foarte mare ajutor, inca o data nu am cuvinte sa va multumesc in deajuns.Am revenit asa tarziu cu un raspuns deoarece chiar dupa ce am postat mesajul pe forum si am inceput sa ma interesez pe internet despre divort, sotul meu a facut pe nebunul si mi-a blocat accesul la internet, slava Domnului ca nu l-a tinut mult si acum am iar acces.Am scris ca nu pot vorbi germana, dar inteleg aproape totul numai ca nu pot raspunde si despre engleza, este limba care o vorbim noi in casa, dar numai ca engleza nu mi-e de prea mare ajutor aici in oras la mine pentru ca nu prea am intalnit persoane care sa o vorbeasca, sau unii chiar rautaciosi stiu engleza dar nu vor sa vorbeasca decat germana, intelegi bine, nu iarasi bine, esti in Germania tre' sa vorbesti germana, ceva de genul acesta.Momentan lucrurile s-au mai imbunatatit, sotul meu se comporta foarte frumos asa subit si dintr-o data,probabil si-a dat seama ca prostuta s-a mai desteptat intre timp si nu mai e o solutie sa faca pe nebunul, nu stiu...dar m-ar bucura sa se comporte asa si in continuare, sincer nu as vrea sa ajung la un divort, nici pt mine si nici pentru copil.Oricum e bine ca stiu acum la ce ma astept si cum trebuie sa procedez in caz de... si asta datorita voua, sincer va multumesc din suflet
paraluta spune:
Draga mea, ce sa spun?
Imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva!
Si este si greu pentru tine daca nu prea intelegi germana...
Stii ce mai potzi face?
Incearca sa suni la Ambasada Romana, sau la Consulatu din Bonn, cred de fapt ca de asta apartii, si explica-le situatia. Poate vor reusi sa te indrume cumva. In mod normal, nu stiu care este legislatzia, dar ar trebui in conditiile in care ai copil mic, sa primesti un drept de sedere pana copilul are 18 ani. Repet, nu stiu legile, dar asa mi s-ar parea normal. Deci eu cred ca n-o sa ai probleme su dreptul de sedere, chiar daca divortzezi.
Iti urez numai bine, si sa ne scrii ce ai reusit sa rezolvi!