Viata in Germania (29)
Raspunsuri - Pagina 13
copiloi spune:
Crème fraîche este smantana mai groasa. Diferenta fata de Schlagsahne, e ca Schlagsahne e mai dulce.
Sper sa-ti iasa sosul bun!
Alina
Lauraa spune:
quote:
Originally posted by Porumbita
am gasit pe wikipedia asta:
http://de.wikipedia.org/wiki/Schlagsahne
dar astept totusi si parerile voastre;
intreb pt ca de ex e un sos alb la care se foloseste o cutie de Schalgsahne si 2-3 linguri de creme fraiche si vreau sa le stiu echivalentul in romana/produse romanesti;
Schlagsahne este o smantana subtire, se gaseste si in Ro facuta de "la Dorna".Este dulce, nu foarte dulce ci are asa gust de lapte. Din ea se poate face si frisca si e super pt. sosuri. Creme fraiche este smantana noastra,cea mai groasa,deci nu lichida. Inteleg ca vrei sa dai cuiva in RO o reteta,altfel te-as trimite la orice supermarket sa cumperi si sa vezi cu ochii tai ce e :)))))
Mama de Lara Celine
vera2005 spune:
Hallo
este prima data cand intru pe acest subiect. Am incercat sa citesc ce sa postat si mi-am dat seama ca au trecut 3 ore si nu am ajuns cu cititul nici macar la jumatate.
Ma numesc Vera , sunt de 4 ani aici si locuiesc in Berlin, deocamdata.
Doresc sa spun ca deobicei aici la Schlagsahne i se mai spune si frisca nebatuta.
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by vera2005
Hallo
este prima data cand intru pe acest subiect. Am incercat sa citesc ce sa postat si mi-am dat seama ca au trecut 3 ore si nu am ajuns cu cititul nici macar la jumatate.
Ma numesc Vera , sunt de 4 ani aici si locuiesc in Berlin, deocamdata.
Doresc sa spun ca deobicei aici la Schlagsahne i se mai spune si frisca nebatuta.
Bun venit la DC si la "Viata in Germania".
in DE vad ca ai vechime!
Mai sunt cel putin 3 fete suuuper dragute aici pe forum din Berlin.
Alexandra
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!
"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza" Gabriel Garcia Marquez
vera2005 spune:
Multumesc DidiAlex.
Abia astept sa le cunosc. Cat despre vechime in DE ce pot sa-ti spun decat ca a trecut timpul foarte repede si mi-a fost f greu la inceput. Dar presupun ca pentru toata lumea a fost asa.
Acum n-as mai pleca de aici in schimb, doresc impreuna cu familia sa ne mutam in partea de sud a Germaniei, ca aici treaba sta c-am prost din multe puncte de vedere.
Multumesc inca odata.
Vera si Alexia Maria
tinatache spune:
quote:
Multumesc DidiAlex.
Abia astept sa le cunosc. Cat despre vechime in DE ce pot sa-ti spun decat ca a trecut timpul foarte repede si mi-a fost f greu la inceput. Dar presupun ca pentru toata lumea a fost asa.
Acum n-as mai pleca de aici in schimb, doresc impreuna cu familia sa ne mutam in partea de sud a Germaniei, ca aici treaba sta c-am prost din multe puncte de vedere.
Multumesc inca odata.
Vera si Alexia Maria
Vera, bine ai venit si speram sa ramai muuult si bine! Noi stam in sud si m-ai facut tare curioasa: de ce vreti sa va mutati incoace? Eu tocmai caut de lucru pe aici si nu e roza treaba deloc, dar cum nu am informatii din alte parti ma gandesc ca poate la voi e si mai rau...? Ma rog, cica anul asta o sa fie mai bine... sper si eu la fel.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
vera2005 spune:
Pai as putea incepe cu multe lucruri.
Unul ar fi ca eu si sotul meu nu reusim sa gasim de lucru in specializariile noastre.Mie nu mi-au fost recunoscuti decat 2 ani din cei 4 terminati iar sotului tot dar nu are nici o sansa aici de munca in profilul lui.
Doi este ca somajul este peste 80% la suta si mai toate firmele pleaca de aici.Deci prea rosa nu o sa fie in urmatorii ani.
Al treilea lucru ar fi calitatea invatamantului.... este la pamant aici, si majoritate sustin ca turcii ar fi vinovati.
Si ultimul ar fi familia cea mare care sunt in acea parte a Germaniei.
Vera si Alexia Maria
Alina spune:
quote:
Pai as putea incepe cu multe lucruri.
Unul ar fi ca eu si sotul meu nu reusim sa gasim de lucru in specializariile noastre.Mie nu mi-au fost recunoscuti decat 2 ani din cei 4 terminati iar sotului tot dar nu are nici o sansa aici de munca in profilul lui.
Doi este ca somajul este peste 80% la suta si mai toate firmele pleaca de aici.Deci prea rosa nu o sa fie in urmatorii ani.
Al treilea lucru ar fi calitatea invatamantului.... este la pamant aici, si majoritate sustin ca turcii ar fi vinovati.
Si ultimul ar fi familia cea mare care sunt in acea parte a Germaniei.
Vera si Alexia Maria
Vera,
Bine ai venit aici !
Da,inteleg perfect de ce vreti sa va mutati,am locuit si eu un an in Lipzig adica in zona si in fostul DDR si cam pot sa fac comparatia,adica nu se compara .Sigur,in Berlin se poate sa fie putintel mai bine ca in Leipzig.
Acum cu studiile recunoscute s-ar putea sa fie cam la fel si aici,exista diferente doar mici de la land la land.
Da,aici se gasesc joburi mai multe si mai variate insa si viata e mai scumpa,chiriile,casele .
Succes mult!
Alina
mamica dulce spune:
buna dragelor! cum ati inceput noul an?
La mine..a plecat mama ieri -a stat 3 saptamani numai,am dat jos toate decoratiunile,scos bradul si acum..ma intreb daca n-oi fi visat si Craciunul si pe mama ca parca nici n-ar fi fost.
Vad ca ati vorbit de echivalente in romana..cine stie cum se cheama quark in romaneste.sigur e ceva simplu de tot
altfel..am termine marti la arbeitsamt,de data asta ma duc cu al meu sot in dinti,poate reusesc sa ma invart macar de un curs ceva,daca nu chiar umschulung,weiterbildung sau ausbildung.(acu vorbesc sf-uri,normal)Alina,mai lasa-mi o data nr tau de tel bitte-acu sper sa mai fie valabil ce mi-ai povestit atunci.
cristina cum ai gasit la MacD? anunt in ziar?si ce faci?halbzeit?
de anul asta primeste mitzu meu loc intre la gradi,maine vorbesc,poate de la 1 februarie si e musai sa fac ceva.
poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c