Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (79)
Raspunsuri - Pagina 9
anda77 spune:
meems si tania, bravo fetelor!!! felicitari....
ina, incerc acum sa pun poze cu ginerica al tau, dar mi-au amortit deja genunchii la pc, ca stau doar in genunchi. ma mai ridic si ma intorc intr-o ora, oricum descarca greu vad....
ajutati-ma cu epiziotomia, va rog
http://community.webshots.com/user/anda1977
cristinamh spune:
aoleu ma anda, mi se face rau...
dar tu zici de doua chestii care se bat cap in cap...
o data, cu epiz nu ai voie in cada... decat dus
doi... din priceperea mea, nu se da cu crema pe rana
sun doua chestii care impiedica vindecarea, dupa parerea mea. incearca tinctura de galbenele pt epiz, si crema pt hemoroid, dupa o toaleta usoara cu dusul.
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
ilenutza spune:
ANDA, incearca si tinctura de propolis sau aloe first, asta cicatrizeaza orice rana f. bine.si am mai citit ca tre' sa usuci locul cu phoenul pentru a inlatura umiditatea locala!sau se poate aplica local o punga cu gheata!
O alta mamica pe forum a scris despre comprese cu betadina rece, tinuta la frigider, direct pe taietura si apoi tamponul il lasi acolo.important este sa treaca si aerul prin locul cu pricina ca sa se vindece mai bine!
Ilenutza
PS:eu scriu ce am citit!
monet spune:
meems, felicitari pentru bebe rianna!
fetelor, uite ca tre' sa impachetam computeru' la cutie, asa ca va voi 'revedea' dupa 28 decembrie ca numa-atunci o sa ne puna internetu' in florida.
fiti cumintzele, aveti grija de puisori!!! si afara si-nauntru:).
mi-a revenit lap-lap, atita cit aveam inainte da'-s fooooooarte bucuroasa!
mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA
silvia_d spune:
Anda,m-a atentionat Cristina de patania ta,si-mi pare sincer rau sa vad cat suferi...ea ti-a dat niste sfaturi f bune,tre'sa stai cat mai uscata,cat mai aerata ptr.epiziotomie!!!
Poti da inclusiv cu bepanthene, care e un f bun cicatrizant,poti lua betadine-sol.30 ml,incerci s-o diluezi-apoi poti pune baneocin pudra,si mai e un ung f bun,am auzit ca a cam disparut-dermazin-f bun cicatrizant-incearca totusi,poate mai au farmaciile prin stoc!!
Si n-ai voie nimic gras,pana nu se face o coaja,o cicatrice,unguentele impiedica aceasta cicatrizare...deci,tb sa aiba textura de crema sau gel!!
Sau ceva sa usuce,sa stranga!
Cat despre hemoroid-poti da cu ung.Procto-Glyvenol,sau Doxiproct,au si anestezic,si iti iau durerea imediat!daca hemoroidul este extern,iei crema,daca e in interior iei supozitor!
Imi spui ce-ai luat,ca sa-ti mai zic dupa aceea!
Nu sunt nici eu o priceputa in ale epiziotomiei,dar am aplicat sfaturile legate INCLUSIV de rani si taieturi,etc...daca am gresit cu ceva,mamicile cu experienta in ale epizio-NU MA CERTATI!!:o)
PS Scuze,mamicile care au mai nascut,dar nu am mai intrat asha de des in ultima zi pe forum!
Sa va traiasca bebelasii,si s-aveti o refacere usoara!hai,ca mai avem putin pana la clubul scutecelor!!
alexandrina,urmezi,da????
anda77 spune:
silvia, pt. hemoroid am luat in spital si supozitoare si crema procto-glyvenol si nu s-a intamplat NIMIC bun. acasa am sunat un medic "de hemoroizi" si mi-a zis ca e apa de ploaie, sa fac tratament cu detralex.si fac, e singurul care m-a mai alinat putin, Dumnezeu cu mila ce s-o varsa in lapte ca nu stie nimeni.. pediatrul a zis si el ca procto-glyvenol e frectie si ca ultraproct (crema+ supoz.)e cel mai bun. o sa-mi iau si din ala.
cu epiziotomia, am bagat la cap ca trebuie "uscaciune", dar baile calde de dimi si seara sunt singurele momente cand ma simt bine. si fac bine la hemoroid. n-as renunta la ele. dupa bai sa nu ma mai dau cu crema de galbenele, zici?
din ce medicamente mi-ai zis tu si aloe, cemi-a zis ilenutza, nu stiu acum ce sa aleg.
cu ce sa dau sa merg "la sigur"?
anda77 spune:
vedeti ca am descarcat, in sfarsit, poze cu maimutelul meu, in contul comun.
silvia si celelalte fete, mai spuneti-mi, ce sa spun familiei sa-mi ia de la farmacie? nu mai pot...
silvia_d spune:
Detralex-ul e sigur kiar daca se varsa in lapte,deci ia-l cu incredere,si respecti doza de Criza Hemoroidala,nu de intretinere,deci vreo 6 tb.pe zi!
Ia incearca tu cu doxiproct,mai,ca are anestezic-lidocaina-si te lasa imediat!
Cu Ultraproct-Nu-s de acord,are numai corticosteroid-deci,ce facem cu lapticul??
Cu sfatl dr.T ai incercat?adica cartofi cruzi,reci-pusi acolo,local?
Ia-ncearca plz!
Pentru epizio:betadine sol.30 ml.,dermazin si baneocin,pudra!
deci,astea sa-ti ia de la farmacie mama ta!
si nu uita nici de cartofii cruzi-dati prin razatoare,printr-un tifonel,pui acolo,local,la hemoroid!
Pupicei,si sa te refaci cat mai repede!
lordra spune:
Anda, hai sa-ti spun ce-am pus io la rana. Mie mi-a respins organismul atza asha ca m-am trezit cu cusatura de la piele desfacuta si ditai gaura in tzesut.
So: sfaturile Cristinei sunt foarte bune (ca doar avem amandoua acelashi medic)
1. m-am spalat cu ceai de pelin + tinctura de propolis de mai multe ori pe zi (ai grija sa strecori ceaiul printr-un tifon, pt. ca nu cumva sa ramana resturi de planta si sa se fixeze pe rana)
2. am pus tinctura de galbenele pe pansament steril si am tinut-o tot timpul pe rana
3. am folosit in permanentza fasha mare sub forma de pansament + vata (locul trebuie sa fie in permanentza curat)
4. pt. hemoroid (si m-am ales cu unul de impinsatura) am folosit Hemorzon
Facand toate astea sunt aproape vindecata. Gauroiul din tzesut s-a dres considerabil insa nu de tot. Sper ca peste vreo saptamana sa fie locul cicatrizat.
Hai bafta si vindecare cat mai rapida.
Ina869 spune:
Anda, imi pare rau ca suferi saracuta de tine, iti doresc sa te refaci cat mai repede!
In ceea ce-l priveste pe ginerica , tare chipes si frumusel mai este, sint incantata si fericita pentru voi! ++++++.
Pupicei o mie si da-ne in curind vesti buneeeeee! Iti tinem pumnii.
Ina si Rachelina