Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (79)
Raspunsuri - Pagina 12
ilenutza spune:
Pentru cine intereseaza, am trimis in contul comun de mail ordonanta privind cresterea copilului!
Ilenutza
joy04 spune:
ILENUTZA si mie mi-a fos frica de cezariana, dar toate fetele mi-au spus ca e mult mai bine asa ca am scapat mai usor, fara taietura si fara durerile cele mari.
Chiar daca eu nu sunt impacata 100% cu cezariana, in ziua ia si noaptea ce-a urmat...nu puteam dormi de tipete dar am vazut fete care au nascut fara sa zica nici "miau". Pur si simplu fugeau cu ele din sala de travaliu si cand s-a urcat pe masa a mai durat 15-20 minute, dar fara sa tipe, poate na avea dureri ceva dar nu f f mari.
Si totusi eu mai cred ca depinde de pragul de durere al fiecaruia si de teama, frica ce o avem. Stii tu "de ce ti-e frica de aia nu scapi".
Nici cu cezariana nu este asa usor...nu ma puteam ridica cum trebuie din pat, mi-am facut julituri in coate...a doua zi cand a trebuit sa ma dau jos din pat fuse o teroare si apoi si zilele care au urma nu au fost deloc asa usoare. Cel mai rau era nu cand mergeam ci cand apucam sa stau mai multisor in pat si trebuia sa ma dau jos, as iau bb-ul sa-l alaptez, sau sa-l spal - bine nu o faceam asa de mult ca veneau asistentele care au fost Dumnezeiesti atat cele de la copii cat si cele ale noastre !!!!!
Totusi eu cred ca mai palpitanta si mai normala este o nastere naturala.
joy + Vladut
poze
ilenutza spune:
JOY, vad ca numai noi suntem pe aici!
Mie nu imi este frica de nasterea naturala, am fost la cursuri, am citit, am invatat tehnici de respiratie si relaxare, iar despre cezariana nu stiu absolut nimik!Iar eu stiu din experienta ca am un prag al durerii destul de ridicat!Nu am mai fost niciodata in spital de la 6 ani cand mi-au operat amigdalele si noi vrem multi copii!
Asa ca sper sa nu se ajunga la cezariana!
Ilenutza
alexandrina spune:
Ilenutza, eu te inteleg foarte bine pentru ca suntem in aceeeasi oala.
Nici eu nu vreau nici inducere, nici cezariana. Si mie mi-a zis asistenta ca pe vineri m-ar chema la inducere (declansare sau cum i-o mai fi zicand), eu as vorbi si cu doctorul direct sa vad daca nu-mi mai da sanse de asteptare. Azi am citit ca de la 1 la 4% din nasteri ajung si peste 42 de saptamani si au sanse mari sa decurga fara probleme. Normal ca in functie de starea fatului si a placentei (care la mine e tare tinerica...)
40s + 5z
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
ilenutza spune:
Alexandrina, bineinteles ca putem sa mai asteptam dar o facem pe barba noastra!Oricum,chiar daca e indusa, avem sanse sa decurga fara probleme!
La mine dr. a fost destul de categoric si mi-a spus clar ca sapt. asta vrea sa o rezolvam, el vroia sa ma duc maine la 8!
Oricum tu vb. cu el nu cu asistenta, vezi ce iti spune.O sarcina este depasita peste 42 de sapt daca stii cu precizie data UM!
Si stii care mai este chestia nasoala:ca vin sarbatorile si nimeni nu mai are chef de nimik, toti se gandesc la carnati si cadouri!Mie mi-a spus clar ca daca nasc in ziua de craciun nu poate veni pentru ca este invitat la o masa de unde nu poate pleca, dar mi-a completat ca in treizeci de ani de experienta nu a lipsit la nici o nastere!
Asa ca:mai urc si cobor 9 etaje de cateva ori, plec in cora la cumparat de beteala, plus poate altele si mai astept, iar daca tot nimik, joi la 8 a.m. ma infiintez la spital!Si daca totul e bine, sambata suntem acasa cu totii de Craciun!
Eu zic ca e un plan bun!
Ilenutza
joy04 spune:
ILENUTZA si ALEXANDRINA sa aveti o nastere asa cum va doriti fara inducere, fara cezariana, sa fie usoara si rapida .
Din ce am citit, in mod normal o nastere indusa ar trebui sa decurga fara probleme si nu am auzit pe nimeni de ceva de rau de la inducere. Soramea are o fetitza superba si a nascut-o la 42+3zile cu inducere.
Sa fie numai cum vreti voi!!!!
joy + Vladut
poze
bb_alinus spune:
buna fetele
sunt si eu pe aici si vreau sa felicit noile mamici!
Anda am citit prin ce treci si nu imi vine sa cred!Si ma intreb daca e normal sa suferi atata, oare in zilele noastre nu se poate face nimic contra durerilor si chinurilor de genul asta???
Ina, bebelina mea - desi nu e o mare "dormeuse" - incepe sa se mai "amelioreze" noptile. Adica noaptea asta s-a culcat pe la 10 si ceva si s-a mai trezit la 4h30. Un record pt ea!!
In schimb mananca ca haplea...nu stiu cat o tine! Cand pediatra a auzit ca ia in medie 350g pe saptamana s-a speriat ...mi-a zis ca normal ar fi sa ia intre 150-180g! Dar tot ea mi-a zis ca laptele maternal e benefic si ...nu se poate ingrasa cu el :)) Mai intelegeti si voi ceva de aici! Mi-a zis sa nu ii dau apa sau ceai...doar lapte!
Avem doar 51 cm de la 47,5...nu e cam putin in 4 sapt?
Voi, mamicile care alaptati, pana la ce varsta/ luni evident o faceti?
Joy, te contrazic un pic, eu am avut inducere care nu a mers,ba am prins o contractie atat de puternica care a "strangulat" bebelina ce ajunsese de la 180 batai pe minut la 60...am ajuns urgent la cezariana. Sper sa apuc sa povestesc o data...
Acum va las ca trebuie sa ma intorc la pediatra...alaltaieri am uitat sa platim consultatia...
Ina, faine decoratiuni la voi...nu imi trimiti si mie putina zapada te rog? Cum a fost cu Rachelina la coafor? Eu am rdv miercuri...dar io o pasez lui papa!
Alina si minunea mica Amalia(17.11.2005)
" Naitre c'est recevoir tout un univers en cadeau " ( Jostein Gaarder)
pischi2003 spune:
Bun gasit!!!
Felicitari Tania si Meems si sa va bucurati de bebei!!!!
Si celor care urmeaza tinem pumnii stransi sa fie bine si poate sa prinda si Craciunul acasa
Joy, zi-mi nauca, da' mi se pare ca flacaul tau seamana cu mandra mea. A, si sotul a fost de aceeasi parere. Poate si din cauza ca stiu ca am nascut in aceeasi zi. Sa-ti traiasca Vladut si sa va bucurati de el.
Sapt. trecuta am avut cateva reprize de bocit. Acu' imi papa bine, san, frumos, acu' ii tasnea un jet de voma din ea . Spre disperarea mea, care nu inteleg de ce. E adevarat ca papa lacom, ca inghite mult aer, iar la dat afara aer e cea mai puturoasa. Mai nou, am luat-o de picioare si am intors-o cu capul in jos. Mi-a scos de cateva ori aerul si asa, da' se pare ca nu merge totdeauna nici asa. Cand i-am zis doct. pediatru de vomitataturi, mi-a recomandat ceaiul de musetel si apa de orez. Si eu care luasem aminte la LAVI02 si ma bucuram ca pot sa-i dau doar san. Ma uit la ea cu teama cand o vad lacoma si ma astept sa dea totul afara dupa scurt timp .
Eu va pup si poate ma sfatuiti si pe mine sa am un bb care nu mai varsa.
A, si vesti bune. Joi o botezam. Prindem Craciunul cu botezul facut.
Va doresc o sapt. super, burtici miscacioase si bb-i cuminti!!
Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)
lavi02 spune:
Fetelor (Alex & Ilenuta), puneti-va sotii la treaba ca nu mai merge!!!
Nu prin Cora, fa plimbari prin oras, pe jos. Tania zice ca s-a plimbat toata ziua, cu o zi inanite sa nasca.
Eu cu o zi inainte sa nasc pe Natalia m-am si plimbat si am facut si curatenie. Iar cu o zi inainte de Silvia plimbare lunga prin oras + . La amandoua a inceput prin ruperea apei.
Bine zici, Joy ca mai palpitanta si naturala e nasterea normala. Daca ne citeste Anda, ne baga o injuratura...
bb_alinus la tipa care a nascut inaintea mea, cand avea ea contractiile alea puternice de la 8 la 10cm, moasa ii tinea monitorul pe burta. La un mom dat inima lui bb a inceput sa bata alandala, i-a scazut pulsul, etc. Atunci moasa a pus-o pe fata sa stea pe stanga si i-a pus masca de oxigen. S-a remediat un pic treaba si a dus-o repede pe masa. Eu m-am speriat rau cand am vazut, am crezut ca moare bb (ca eu vedeam ce afisa monitorul). Dupa aia moasa mi-a explicat ca asa fac uneori bebeii inainte de expulzie. Atunci mi-am amintit ca si prietena mea gineco mi-a zis ceva de bradicardia de expulzie, ca in expulzie inimioara bebeilor bate mai rar si ca un dr mai neexperimentat de la ei a cerut cezariana cand inima lui bb batea mai prost si a venit seful, a controlat gravida si a vazut ca avea dilatatie completa, deci era normal. Asa ca s-au apucat sa rada de dr neexperimentat (care nici nu controlase femeia).
Am avut un schimb de SMS cu Tania, nici ea n-are sfarcuri si a inceput sa alapteze cu mameloane de silicon. Lasa, sa vina ea inapoi pe forum ca ii trage mama Lavi o sapuneala...
bb_alinus tu tot cu silicoane? Daca merge bine cu silicoane bravo tie, inseamna ca poate ma insel.. eu sunt impotriva lor din exeprienta mea.
In prima luna bb ia in medie 4 cm in lungime, asa ca nu-i putin, e chiar bine. Lasa ca laptele de mama nu ingrasa, creste copiii!
Sa raspund la intrebarea ta: 6 luni vreau neaparat sa alaptez, dar daca mai am lapte continui pana la 1 an (sau cand ma intorc la servici, mai vad eu). Nu sunt hotarata la limita superioara, o sa vad atunci. Cert e ca vreau minim 6 luni, din care primele 4 exclusiv, dupa 4 probabil incep, incet-incet diversificarea.
lavi02 spune:
pischi stai calma, ca si a noasta mai varsa si nu-i dau nici o apa de orez si nici un ceai. De crescut creste, doarme, plange rezonabil, deci e bine cupchilu'.
Idei:
1. Sa o pui la ragait de mai multe ori in cursul unui supt. Macar dupa ce a lichidat laptele ala care vine repede si pe care ea il papa cu lacomie (adica pe la jumatatea suptului).
2. Daca tu ai lapte ca lumea (si asa am inteles) dupa ce ii dai un san, chiar daca ea mai face pe fomista, nu-i da in continuare din al doilea, tine-o sa ragaie, plimb-o.. de multe ori a noastra cand am continuat sa-i dau si din al doilea, a varsat tot (f mult) si dupa aia pune-te si plange de foame! (in special noaptea si dimineata cand sanii sunt mai plini, pe seara sunt mai goi si merge din ambii)
Asta se explica asa: daca se supraalimenteaza si mai au si gaze, se produce o distentie a stomacului (de umfla prea tare) si din cauza asta apare reflexul de golire prin voma.
Mai bine sa ceara mai des si sa nu verse.
Eu asa i-am facut si acum: a mancat la 10 un san pliiin bine, a mai cautat ea cu gurita un pic, a mai marait dar am mai tinut-o pana la 11 jumate. Atunci i-am mai dat un pic si a adormit (acum doarme la mine in brate). daca i-as fi dat imediat mi-e frica ca ar fi varsat.
La fel am facut si azi noapte la 4-5.
Eu pastrez principiul de a nu-i da mai mult de un san plin la o masa. II dau mai mult doar dupa o pauza lunga, in care se mai goleste stomacelul. Ea deseori mai vrea nu ca ii e foame ci ca sa se linisteasca si sa adoarma. Daca ii dau repede un san + din al doilea, varsa mult.