Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (79)
Raspunsuri - Pagina 13
pischi2003 spune:
Lavi02, mersi mult de sfaturi. Tare as vrea sa o vad ca papa bine si ii ramane lapticul in stomac, nu mi-l proiecteaza pe hainute.
Pe mine ma si impresioneaza cand o vad ca scartaie si o bag repede la san, ca stiu ca tace . Asa ca se pare ca o parte din vina o am si eu.
Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)
mandyksch spune:
Fetelor uitati ce raspuns am de la pediatru legat de vaccinul de la doua luni: "Krisztián nu va face vaccinul in ziua in care face doua luni ci atunci cand primim noi vaccinurile" Si asta undeva intre 25-30 ale lunii?? Si ca o sa ne sune ei. Ce sa fac sa-i cumpar vaccinul din farmacie ca sa il fac la 60 zile?
Mandy
bb_alinus spune:
Scriu repede ca bebelina haleste de zor....iar! Si da Lavi, adora silicoanele, eu fara ele as fi moarta si sfatui pe toate cele ce au dureri sa le incerce! Mai ia si san direct cateodata cand are chef, si eu...insa rar!
Lavi, la mine nu a fost vorba de nici o dilatatie, eu mai mult de 2-3 nu am fost in stare sa ma dilat! Insa la un moment dat- sub epidulara fiind - uterul meu s-a contractat asa de puternic ca a " strans" bebele dupa cum ziceam. Mi-au facut in urgenta 2 spasfoane ca sa il decontracte...totul a durat nici 1 minut.Ca ma si gandesc, daca inima bebelui nu ar fi fost monitorizata non stop ar fi fost nasol...Oricum, a nu se intelege ca am facut cezariana de urgenta, pana la urma am avut timp sa asteptam dr meu, si impreuna am decis cezariana. La mine ramane intrebarea de ce mi-au facut epidulara asa de repede- dar poate si pt ca asistenta din tura de dinainte - care nu mi s-a parut extraordinara-considera ca sunt dilatata la 4...era optimista rau Oricum, sanatate multa dr meu, de care am fost super multumita de cum m-a tratat- chiar n-am nimic sa ii reprosez!
Si eu as vrea sa alaptez 6 luni,ca dűpa ma intorc la servici! Deh, la noi sunt mai stricti, nu poti sta mai mult - decat neplatit
Alina si minunea mica Amalia(17.11.2005)
" Naitre c'est recevoir tout un univers en cadeau " ( Jostein Gaarder)
dordia2000 spune:
Buna ziua!!!
Am si eu o intrebare::: Cele 126 zile de concediu pre si postnatal se considera zile calendaristice sau zile lucratoare?
Va intreb pt ca de la servici mi s-a spus ca banii pe concediu se calculeaza la zilele lucratoare din luna respectiva si mi s-ar parea corect ca si concediul sa fie tot in zile lucratoare. Adica se calculeaza 85% din salariul brut raportat la cate zile lucratoare sunt!
Mi se pare aiurea ca cele 126 zile de concediu sa fie calendaristice (de parca sambata si duminica pot fi considerate zile de concediu). Voi ce stiti?
Diana mamica de bb Stefan-Cristian (14.11.2005)
:http://community.webshots.com/user/dordia2000
anda77 spune:
silvia, de dureri ce sa iau?
mama di tutti, saru'mana pt. toate sfaturile. intrebare mai mult sau mai putin tampita: daca regurgiteaza, nu scoate si aer? sau n-are legatura cu batutul pe spate. ca io daca vad ca a regurgitat nu-l mai bat pe spate. sunt nebuna?
acum urla ca din gura de sarpe desi a primit acum 1/2 h 2 sani si o lingurita de saab simplex. nu stiu ce sa-i mai fac asa ca l-am lasat sa urle!
maine luam cantar ca nu mai rezist. eu nu stiu cat ia copilul asta in greutate, daca ia etc...
http://community.webshots.com/user/anda1977
lordra spune:
Simt ca innebunesc. Bebe a mea are Klebsiella. I-am luat azi rezultatul de la coprocultura. Pediatra mi-a spus ca sigur a luat-o din spital (ca din alta parte, de unde D-zeu putea s-o ia, daca ea la cateva zile de la ieshire avea deja diaree). Si acuma mai are, inca.
Simt ca ma apuca damblaua. Din cauza nenorocitelor astea de spitale, ajung sa-i dau antibiotic micutei mele la 3 saptamani de viatza. Ce mai, imi vine sa urlu! .
anda77 spune:
dordia, sunt zile calendaristice cele 126
lordra, daca ti-as povesti cat antibiotic a luat baiatul meu din primele ore de la nastere...a avut o branula montata intr-o vena din cap pe toata perioada de spitalizare si la cateva ore veneau si-i injectau in cap ba penicilina, ba inca 2 antibiotice pe care le-am uitat acum. acum e bine. si mie mi se rupea sufletul de el, dar nu te stresa atat, o sa ia si o sa se dreaga...antibioticele astea "nu lasa urme"
dienutagraviduta spune:
salutare !
mai intram si noi, acum ca avem timp ( in sfarsit s-a carabanit dan la serviciu, ca m-a innebunit astea 3 saptamani cat a stat acasa); deci este prima zi singuri-singurei.
doamne si ce bine e. adica si cu dan acasa era casa cu fundu-n sus non stop, eu picam de somn si luca gangurea non stop in brate la taticul lui.
acum doarme de rupe; am facut ciorba, am calcat rufe si am facut baia luna, basca 2 alaptari si spalari la fund; asa ca singuri ne organizam mai bine; aaa, si mai vrem sa iesim si afara ...
luca face maine 4 saptamani; are 4.300 g de la 3200 la nastere si 3000 la iesirea din spital; papa foarte bine, n-are treaba - s-a stabilit singur cam la 3 ore, niciodata mai repede, iar acum tinde spre 3.5 ore. slava cerului.
cam atata deocamdata; o sa iesim nitel afara si poate mai intram dupa aia.
pupici
anda77 spune:
dienuta, ce huzureala pe tine...3 h si jumatate intre mese...asteptam si noi asemenea cadou..poate de craciun:)) deocamdata sunt la mila lui nichita...
fetelor, saab simplex e pt. colici, nu? dar pt. gaze ce putem sa le dam? pt eliminarea lor sub forma de part sau ragait:)) ca eu nu-mi mai dau seama, dar asistentele in spital ziceau ca al meu are prea multe si nu le elimina. si masaj pe burta eu nu stiu sa-i fac ca-n spital. poate d-aia imi plange baiatul.
anamari, imi pun acum niste ceai de pelin intr-un lighean, sa vad cum ma asez cu fundul in el, asta e provocarea cea mare!