In cate saptamani e?

In cate saptamani e? | Autor: nadina

Link direct la acest mesaj

Gravidoaselor frumoaselor HELP!
Am o prietena care are 36 ani e insarcinata si musai vrea sa faca triplu test. Am citit noi pe net ca se face in saptamanile 14-16.
Medicul care ii urmareste sarcina ii calculeaza saptamanile in functie de data ultimei menstre-19 septembrie 2005. Din motive obiective ea stie sigur data conceperii - 29 septembrie 2005. Acu problema e sa continue sa calculeze dupa cum zice dr? Eu as zice ca nu, dar sincer, am cam uitat de acu mai bine de trei ani, asa ca am dat fuga aci sa va cer sfatul.
Multumesc,
Nadina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

pt tripulul tast si nu numai , parametrii la ecografie , dimensiuni fat etc toate se calculeaza de la ultima mentruatie !!!!!!Asa dureaza sarcina 40 saptamani .Asa ca nu are rost sa calculezi de la conceptie .Si dr. meu calcula de la conceptie si cand am fost la eco la 6 saptamani si s-a auzit inima lui bebe (comunicandu-i acest lucru ca nu el facea eco)a zis ca mananca cartea de gyneco , eu i-am zis sa o manance dar sa verifice daca nu cumva acolo se fac referiri la bataile inimii de la um .A verificat si asa era ....

ALIA
http://community.webshots.com/user/cypocs101
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10042;30/st/20060515/dt/7/k/9ad9/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Corect e de la UM pentru ca data conceptiei nu ai cum sa o stii sigur (poate fi si intr-o zi in care nu ai facut sex, serios! sperma rezista pe acolo cateva zile si te poate fecunda si la 2 zile dupa...)plus ca nici nu poti stii in ce zi a ciclului ai avut ovulatia, in mod sigur. Sunt prea multe variabile. Asa ca este general acceptat ca de la data ultimei menstruatii se incepe calculul.
Cat priveste triplul test, sa se intereseze bine despre el pentru ca de multe ori e inselator.
Sarcina usoara!

Ioana 18 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Daaaa de la data ultimei menstre.... si eu eram pe pragul unui triplu test, era sapt 16, chiar zcea dr ca e prea tarziu, pana la urma n-am mai facut dar sigur 100% asa a calculat....

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)

SARBATORIFERICITE
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Dar daca ea a avut un singur contact sexual pe data de 29 septembrie?
Tot de la UM se calculeaza?
Multumesc,
Nadina

Mergi la inceput

Nu conteaza, am explicat si mai sus. E posibil sa fi ramas si doua-trei zile mai tarziu dupa contactul sexual. Plus ca toate formulele de calcul includ UM nu data conceptiei. Da peste cap calculele obisnuite ale medicilor (de la eco si gineco)si se poate trezi in mijlocul unor neintelegeri...

Mergi la inceput

Burtici, multumesc.
inaioana, am vazut ca ai zis ca triplutest e inselator. Cum adica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anairda36 spune:

Si eu am facut 36 de ani si nu am facut triplu test. Poate testul iti da o eroare, oricum testul nu iti confirma existenta defectului genetic ci doar ca fatul poate fi expus riscului. Si atunci cum te hotarasti ce sa faci? Daca faci intrerupere de sarcina (cu risc destul de mare la o sarcina asa de inaintata) si dupa aceea te gandesti ca poate ai renuntat la un copil sanatos. Daca nu faci intrerupere de sarcina ai sa traiesti toata sarcina cu gandul ca poate nasti un copil cu handicap. Ai fi capabila sa traiesti cu asta 9 luni? Eu nu!
Mamele si bunicile noastre nu au mai facut atatea teste si ecografii si controale si iacata ca suntem bine-mersi intregi si sanatoase.

27+

Mergi la inceput

anairda, tu ai dreptate, dar ei ii este frica. Sincer nu stiu nici daca ar face o intrerupere de sarcina daca Doamne fereste ar fi sigura ca e copil cu SD. E tare greu sa iei o decizie.
Nadina

Mergi la inceput

Pai tocmai asta este: daca nu esti hotarata sa intrerupi sarcina in caz de ceva...atunci de ce mai faci TT?
Uite un exemplu dat de dr meu care mi-a spus de TT si a lasat la libera mea alegere daca sa il fac sau nu (am ales sa nu il fac pentru ca nu eram dispusa sa fac amniocenteza si nici intrerupere la
o adica deci..nu avea rost!): a avut un caz de curand cu o gravi careia i-a iesit prost rezultatul de la TT, i-a iesit apoi prost si rezultatul la amniocenteza si a hotarat sa faca intrerupere de sarcina la 22 de saptamani. Ulterior s-a dovedit ca bebe era bine mersi Mentionez ca mi-a spus asta dupa ce l-am anuntat ca nu am de gand sa fac TT, nu inainte.Nu m-a influentat in decizia mea nici pro nici contra!

Sau mai exista varianta urmatoare : tt e prost, amnio e foarte buna dar ...in urma aminocentezei pierzi sarcina (este risc de 1/5 din cate stiu eu) care e perfect in regula...Doamne fereste!

Evident ca fiecare alege pentru ea.Daca are peste 35 de ani, antecedente in familie (de trisomie 21) etc etc...se poate gandi la asta...nu stiu, e o decizie personala...
Mult succes, sarcina usoara si bebe perfect!!!

Mergi la inceput

multumesc fetelor, i-am spus si ei ca am postat si poate a citit, am sa vorbesc azi cu ea la telefon.
Nadina

Mergi la inceput