Parinti de copii cu SD 3

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

quote:
Originally posted by Jocelyn

Lona, crede-ma ca e "bine" daca la 35 de ani e doar in aceste faze. Nu stiu cum se intampla la altii, dar la cumnatul meu, despre care am scris, si are 21 de ani, situatia e mult, mult mai rea. Cand devine violent e cel mai rau fiindca biata soacra nu il mai poate stapani. Are perioade foarte calme sau foarte agitate. Acum de exemplu are o perioada in care mananca f.f. mult si daca nu ii da de mancare, rastoarna tot, indiferent daca ii da sau nu medicamente. Se duce regulat cu el la control si ii mai schimba tratamentul sau il intrerupe dupa caz. Nu suporta sa doarma singur si a avut perioade in care nici nu se mai ducea singur la toaleta. Sa se spele singur, nici vorba Se joaca cu reviste si scoate sunete ciudate aproape tot timpul sau scrasneste din dinti. E f. dificil. Acum nu il mai poate scoate afara din casa fiindca se tranteste pe jos si nu il mai poate convinge sa plece, se poate tranti in strada sau pe trotuar in cel mai fericit caz, dar ar raci fiindca ar sta cu orele acolo. Odata au iesit din casa si vreo 3 barbati s-au caznit sa il ridice de jos. Apoi ii vine uneori sa traga lumea de par, va dati seama de reactia oamenilor cand se pomenesc trasi de par in alimentara. Ce sa va mai zic... eu si sotul meu suferim din aceasta cauza mai ales pentru mama lui care n-a mai avut de foarte mult timp zile linistite sau zile in care sa poata pleca undeva si altcineva sa aiba grija de el. Asta pentru ca e foarte sensibil si e dependent de prezenta ei si in plus altcineva ar fi speriat si nu ar sti sa aiba grija de el -in caz ca ar gasi o persoana care sa vrea acest lucru. E complicat si doare... dar deocamdanta nu exista alternativa.


Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are




scuze, nu inteleg, in aceasta situatie nu ar trebui internat intr-un centru care sa-l ajute cu tratament.. cu educatie.... cu ceva?

s-auzim numai de bine! si

un an nou fericit sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

felis ai vesti despre paula? mi-a dat un numar de telefon inainte sa nasca , dar pot sa o sun pe el sau o deranjez acum?
merci anticipat de raspuns

s-auzim numai de bine! si

un an nou fericit sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Paula, sa-ti traiasca flacaul, sa fie sanatos si sa va bucurati de o asa familie frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

quote:
Originally posted by disperata

felis ai vesti despre paula? mi-a dat un numar de telefon inainte sa nasca , dar pot sa o sun pe el sau o deranjez acum?
merci anticipat de raspuns

s-auzim numai de bine! si

un an nou fericit sa aveti!



Nu stiu... eu doar am citi pe alt site ca a nascut si datele pe care vi le-am dat... Eu am avut nr ei de mobil (de fapt vreo 2) dar cand mi-au furat tel am pierdut numerele... Cat despre cezariana.. ea a zis cu vreo 2 saptamani ininte de a naste ca face cezariana, doar ca asteapta sa ii vina momentu de a naste... nu ca ar fi probleme...

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Petrecerea lui Mihai!
Petreceri - petreceri!...
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Buna,
Va multumesc tuturor de urari pt. bb 2(Paula Cristian). Este bine, manca si doarme, in rest nu stiu ca am copil, adoarme cu in gura si eu nu mai pot de durere de sani...Azi am fost externati si suntem bine cu totii, mai putin eu cu o stare putin ciudata de obisnuinta...
Alexa plange daca bb plange, si nu mai vrea la mine , e putin geloasa, sper ca maine sa am timp sa ma ocup si de ea mai mult si sa nu mai fiu asa de obosita. L-a primit foarte bine si ii face mai-mai, il pupa....e mai mare acum si parca mult mai bine arata, asa o vad eu dupa aproape o saptamana de absenta din sanul fam.
Am facut cezariana pt. ca si Alexa a fost la fel si nu se poate dupa o cezariana sa nasti normal. Am avut o frica nebuna si nu am dormit de la 31 aprope deloc pana dupa nastere. Parca as fi presimtit ca nasc si de frica sa nu mor Acum am dureri imense de sani si ma musca de parca ar vrea putina carne nu lapte si simt ca ma urc pe pereti. Mi-a facut rani de stau numai bandajata si cu comprese calzi ca sa pot sa-l alaptez. Are sa treaca dar sa nu va suparati ca nu am sa mai intru asa de des, trebuie sa ma refac din toate punctele de vedere.
Vergi multumesc de SMS, ti-am raspuns si sper sa fi primit si tu mesajul de la mine. Am considerat ca-i mai bine cu cezariana decat sa-mi nenorocesc copilul sau sa am alte complicatii la nastere pt. ca nasc normal, am auzit prea multe. Alexa noroc ca am vrut cezariana, ca altfel ...mi-o rupeau si cine stie cum ar fi fost....au gasit-o pelviana si nu ar fi putut sa o scoata daca nu af foat cezariana...asa ca orice rau duce uneori la lucruri mult mai bune.
Sa stii ca in Ro. nu sunt azile, centre...cum vrei sa le spui, in care sa-ti lasi copilul/adultul in siguranta. Este dureros ce ne spun fetele despre frati, cumnati, vecini....de cum au evoluat ei dupa o anumita varsta dar trebuie sa fim realisti si sa vedem lucrurile asa cum sunt. Nu prea au solutii si cred ca ar costa si foarte mult.
Am vazut multe fete noi si din cele vechi ca au intrat sa ne salute sau sa-si exprime parerea, durerea lor despre SD. Eu va multumesc tuturor.
Jocelyn imi pare rau de soacra ta, cumnatul si cei din familie ca sufera asa de mult. Va inteleg, cunosc cazuri si mai grave in care isi bat parintii, fratii si ii dau afara din casa pana le trece nebuneala si care dureaza cam 3-5 zile....Aici depinde de gradul de afectiune al bolii, de tratament, de multi factori pe care dr. din ro. nu-i cunosc si nici nu au de unde si cu ce sa-i trateze pe cei in situatiile acestea. Nu am ce sfat sau cum sa va ajut, imi pare foarte rau.
Langa rezerva mea au fost 2 gemeni nascuti pe 1.01.2006. Fetita sanatoasa si baiatul cu SD. Au o poveste foarte trista parintii dar nu e problema mea. Am vrut si am insistat sa-mi dea voie sa le fac o vizita si sa discut cu parintii. Nu au vrut sa accepte ideia si nici nu vor sa primeasca un sfat, ei spun ca nu are nimic si punct. Baiatul are fizionomia, trasaturile fetei si capul specific celor cu SD. Si daca nici eu nu as fi vazut sute de downi ca sa nu-mi dau seama ca este ...atunci ...Eu am incercat, leam dat nr. de telefon si le-am spus in mare ce au de facut si sa nu asculte de la unii bine voitori de a renunta la baioat ca are SD .
La etajul 4 in spitalului, este o sectie doar pt. copii gravi, parasiti , cu mamele la terapie...si pe cei parasiti este un bb cu SD. Este facut de o fam. instarita , la 35 de ani, singurul mostenitor(nu mai pot sa faca copii).....si pt. ca sora mamei copiluli SD nu a vrut sa auda de ce mostenitor au, i-a convins pe parinti sa-l abandoneze. Foarte tragic, dureros, l-as fi luat la mine acasa sa-i dau putina dragoste si mangaiere...bietului copil. Oare cum poate sa doarma o mama cand stie ca puiul ei nu are cine sa-i aline durerea, sa-i dea de mancare...si ea sa doarma fericita langa sora ei????
V-am spus si voua pt. ca m-a impresionat foarte tare si imi venea sa o omor pe sora mamei bb SD si sa-i spun ca este un Dumnezeu.
Am sa inchei cu multi pupici si scuzele de rigoare pt. chilometrul de ravas.

pt. toate fetele si familiile lor.









Paulacu Paul 40+ siAlexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

Paula sa iti traiasca puiutul si sa se faca mare ,mare ,sa va bucurati de ei cand se vor juca impreuna si tu sa fii sanatoasa si fericita alaturi de familia ta .Si asteptam vesti numai de bine despre cei doi mititei ,pupici Alexei ,Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

Paula, am primit mesajul tau, nu trebuia sa-mi raspunzi, probabil costa mult. imi pare bine ca te-ai refacut, cat de cat.... ai intrat pe dc sa ne linistesti... multumim...

te ajuta, sper cineva , in primele luni . alexa nu este geloasa? nu vrea sa vina la tine pt ca ai lipsit de acasa, de aceea....

e trist ce spui despre copiii cu sd.. dar adevarat, din pacate...

sanatate sa aveti toti!

s-auzim numai de bine! si

un an nou fericit sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

fetelor, cespuneti voi desre sd ma doare. chiar asa urat fac copiii sau adultii cu sd? credeam ca sunt mai blanzi... de ce oare se intampla asta? ma inspaimant pe zi ce trece cu ce-mi spuneti voi... !!

s-auzim numai de bine! si

un an nou fericit sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Alexandra il iubeste foarte mult, il pupa, il trage de manuta dar sa nu planga ca ejale...plange si ea si nu stim cum sa-i impacam si pe care primul. Mai vrea biberonul lui dar la piept nu cere, nu stie ce este si ce face bb acolo. Inca nu a vazut cum ii facem baie si altele, momentan nu da semne de gelozie, sunt mai multi in casa si nu e neglijata. Permanent este cineva cu ea si ea in centrul atentiei. Mi-a fost frica de cum va reactiona dar cred ca a inteles si e totul ok. Nu stiti cat ma bucur ca l-a acceptat si nu da semne de gelozie. A inteles ca nu pot sa o ridic, sa ma apropii prea mult de teama sa nu ma loveasca si vad ca nu o deranjeaza.
Vergi sunt si copii/adulti care au un comportament "normal" dar sunt si exceptii. De multe ori depinde si de educatie. Cunosc un copil de 5 ani care-si bate mama si este foarte violent si face doar ce vrea el. I-am spus mamei sa fie mai ferma si sa nu se lase doborata de un copil, mai tarziu ii va veni foarte greu si nu se stie ce va fi. Mi-a spus ca ce sa-i fac, doar nu are sa se puna cu mintea lui???? Ii este frica de ce va fi in viitor ca au avertizat-o si specialistii ca este prea moale in educare lui si cu toate astea nu i-a nici o masura. Dar sunt si cazuri care sunt niste ingerasi si dintr-o data la o anumita varsta se schimba. Ma doare cand aud ca un dr. tot schimba tratamente, sau le intrerupe ca sa vada cum se modifica comportamentul acelui copil/adult. Asta duce la lipsa de profesionalism si la testarea unor medicamente...cercetare pe bietul om. De asta am spus ca nu sunt specialisti, ca nu se implica nimeni si este foarte greu. Eu sper din tot sufletul ca la intrarea in UE sa se modifice si pe la noi una alta si sa fie mai bine pt. cei ce au SD.
Va pupic si mai vorbim.









Paulacu Paul 40+ siAlexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

paula, daca intri pe net, pentru mine inseamna ca te simti bine... ca ti-ai revenit. ma bucur mult. alexa e o dulce daca se comporta astfel. ma bucur mult ca-l mangaie si -l iubeste, ma bucur pt voi...

cat despre copiii cu sd... ma lasi luta.. vad ca stii multe despre ei, eu nu am putut afla , asa de multe, cat tine. ... eu nu-i mai administrez copilului meu nimic acum... sper sa fie bine. s-a saturat si el, ne-am saturat si noi... aici cand am fost la un specialist ne-a zis ca nu trebuie sa-i dam nimic.... tu ii mai dai nutriven alexei, ai observat vreo diferenta intre ce-i dadeai pana acum si nutriven, sau nu? merita efortul sa faci rost de el? caci eu nu stiu cum sa procedez, daca specialistul mi-a zis nu... aici nu pot face rost de medicamente, ca la noi.


sanatate si sa cresteti mari!

s-auzim numai de bine! si

un an nou fericit sa aveti!

Mergi la inceput