probleme la coloana si sarcina ???
Raspunsuri - Pagina 2
melutzica spune:
Oana scumpa,esti o dulce
Dar ceea ce imi relatezi tu este prea succint si nu pot sa-mi emit nici o parere.Am citit ca esti dispecera,deci stai mult pe scaun=activitate musculara redusa.Teoretic,doar teoretic,conform statiscilor esti predispusa la afectiuni ale coloanei vertebrale.Dar pt siguranta ta,mergi la un cabinet de recuperare pt.o consultatie.Daca nu,iti recomand sa faci cat mai mult sport cu putinta,(Pt a suplini lipsa de activitate).Asta iti va mentine un tonus crescut precum si o buna dispozitie
.Este indifernt ce sport faci.Exceptand sporturile extreme bineinteles.Chiar si mersul pe jos intr-un ritm mai alert este oricand bine venit.
melutzica spune:
Monique scoliozele in S sunt de obicei cele mai periculoase in sarcina(din cauza dublei curburi care o prezinta).Depinde insa f mult de gradul scoliozei (mai precis de asa numitul grad Cobb).Stii cumva ce grad de deformare are scolioza ta?Cele mai pericuolase prezinta un gard Cobb peste 75 de grade!Dar si in acest caz terapia recuperatorie ramana singura si cea mai eficienta metoda de prvenire a evolutiei lor!! 
Laura B spune:
melutzica, multumesc pentru raspuns.
Si... 
quote:
Originally posted by melutzica
Monique scoliozele in S sunt de obicei cele mai periculoase in sarcina(din cauza dublei curburi care o prezinta).Depinde insa f mult de gradul scoliozei (mai precis de asa numitul grad Cobb).Stii cumva ce grad de deformare are scolioza ta?Cele mai pericuolase prezinta un gard Cobb peste 75 de grade!Dar si in acest caz terapia recuperatorie ramana singura si cea mai eficienta metoda de prvenire a evolutiei lor!!
... eu tot ce stiu la mine e ca e de grad 3.
Daca nu te superi, te mai deranjez cu o problema. Abia acum, citind mesajele de la subiect mi-a dat prin cap: in timpul nasterii, cat nu am fost anesteziata, ma durea rau-rau
Laura
melutzica spune:
Laura,referitor la ultima intrebare,personal,(desi nu imi place absolut de loc sa afirm altceva peste un alt coleg!),dar nu cred sub nici o forma ca durerile din timpul nasterii sub anestezie epidurala sa fi fost cauzate de pozitia fetitei!!!In plus gandeste logic,erai anesteziata!Deci nu aveai cum sa simti durere!Totusi durerile cauzate de iritarea sau lezarea unui nerv( si in zona lombara este chiar manunchiul nervilor rahidieni!),se face simtita chiar si sub anestezie!Injectita epidurala se face de obicei intre vertebra lombara L5 si sacral S1.Eu cred ca ti-a fost atins un nerv ,de aia ai simtit tu acele dureri,si daca am dreptate a fost vina medicului care ti-a facut injectia si care stia acest lucru dar ar fi fost culmea sa recunoasca nu?Bine ca nu ai mai avut probleme si dupa![]()

riana spune:
Va multumesc din suflet pt raspunsuri, fetelor !!!!
Initial nu am mai putut sa respir
de panica. Apoi am inteles ca asta e
trebuie sa lupt si nu sa-mi plang de mila.
Melutzica, asa e, lombar e afectiunea, dar si cervical se pare ca sunt vreo 2 vertebre care imi preseaza nu-si ce vase de sange.
Si chiar si dorsal e una care nu prea e "in rand".
Gimnastica fac si o sa fac si in continuare, am facut si fizio-terapie 2 saptamani...nu prea insa m-a ajutat.
Ceea ce m-a ajutat cel mai mult, au fost 10 sedinte de chiropractica.
Dupa ele mi-au scazut durerile.
Voi mai face inca alte 10 si sper sa scap de dureri definitiv, sa raman apoi sa fac gimnastica mereu.....ma gandesc ca voi face un an pana la bebe....si sper sa fie ok.
Mi-e frica fetelor numai sa nu fie fff nasolo si sa fie nevoiti sa-l scoata pe bebe inainte....si sa fie rau pt el.
Sau sa raman, Doamne fereste, cine stie cum dupa sarcina....si sa fiu o povara pt sot...care e o minune de om si care mi-e alaturi si stiu ca mi-ar fi alaturi indiferent de ce ar fi....dar....
Na, ca m-am pus pe jelit acum....
riana spune:
Am uitat sa spun ca pe radiografie, curbura, mama ei de curbura, e mica...nu stiu cate grade, dar e mica.
De kg, sunt slabuta si o sa am grija sa raman asa. Iar de nascut voi naste prin cezariana, clar.
Melutzicam as mai vrea sa te intreb ceva : cand s-au declansat in vara durerile, din nou, am mers la dr si m-a trimis la fizio-terapie si gimnastica. Nu numai ca durerile nu m-au lasat, dar au coborat pe picior.
Stiam ca asta inseamna ca se agraveaza ...eram disperata ca urma si nunta mea :) si eu nu puteam sta in picioare, asa ca am mers la chiropractor desi toti medicii urlau : nuuuuuuuuuuuu.
Nu stiu daca am facut bine...cert e ca m-a pus pe picioare cat de cat....durerea, chiar daca e prezenta in fiecare zi, macar e cat de cat suportabila. Coloana in sine ma doare acum fff rar, doar piciorul/bazinul.
Ce doream sa te intreb: in Rom practicile acestea , cum e si chiropractica nu sunt prea agreate de medicii "obisnuiti" - ca sa le zic asa.
Cum sunt privite in occident ?
Desii dupa acel masaj m-am simtit cel mai bine, cand toti urla la mine sa nu mai fac....parca merg cu teama la urmatoarea tura de tratament.
Parerea ta care e?
Intreb si eu in toate zarile..si apoi capul meu judeca 
melutzica spune:
.Riana scumpa,nu trebuie sa-ti faci asa probleme ca,nu este asa disperat cazul tau.Eu doar ti-am expus f sincer la ce poti sa te astepti chiar si in cea mai rea situati.In ceea ce priveste prescriarea unui tratament fizioterapic si gimnastica recuperatorie in faza acuta adica inflamatorie mi se pare cea mai mare tampenie si mi-e jena ca unii colegi fac asemenea greseli!!!!
.Tu cand te-ai prezentat la medic ,erai in faza acuta iar atunci se recomanda repaus total,eventual tratament medicamentos cu antiinflamatoare nesteroidiene(desi eu nu le prea recomnad doar in caz de forta majora
),iar tratament recuperator numai si numai!!!! dupa ce pacientul nu mai prezinta dureri.E lege acest lucru!
Personal sustin medicina alternativa 100%.Si si aici se pune f mare accent pe acest lucru.Chiar am facut un curs de specializare in osteopatie si mi s-a parut fantastic.Si il aplic de cate ori am ocazia sau cand am un pacient cu rezistenta la terapie.Si mai am un principiu! tu singura esti cea mai in masura sa decizi ce este mai bine pt tine si ce anume iti face tie bine!!!Nici un medic pe lumea asta nu are acesta putere, doar noi insine.Asculta intotdeauna ce-ti spune corpul tau si asa sa faci
.Iar daca contiuni cu gimnastica si tratamentele sunt sigura ca nu vei avea probleme in sarcina si nici dupa.Dar e o decizie inteleapta sa optezi pt o cezariana.Te
si toate cele bune.
riana spune:
Nu poti sa-ti dai seama cat de mult iti sunt recunoscatoare pt raspunsuri !!!!
Si stii ceva ? Ai ffff mare dreptate.
Cand am mers la dr. (si unul recomandat) nu avea "timp" sa ma primeasca atunci.
Mi-a zis sa vin in alta zi. L-am rugat sa se uite si la mine 5 min, totusi, pt ca nu mai pot pleca de la serviciu in alta zi (greseala mea ca am mers la spital si nu la o clinica particulara unde pot merge si la alte ore)
M-a primit, dar imi aduc aminte acum, ca mi-a bombanit "eu iti dau trimitere la fizio dar n-ar trebui acum cand te doare"
Cum maiiiii? Cum poti sa trimiti un pacient la gimnastica atunci cand STII ca nu trebuie ?
Chiar daca pacientul ala e tampit si insista, nu trebuie sa-i explici ?
Eu habar nu am avut :((((
Domane cum imi vine sa-i impusc pe toti dr astia pe care ii doare in fund de pacienti !!!!!!!
Pt ca durerea pe picior a inceput sa-mi coboare dupa fizioterapie si dupa 2 sapt de gimnastica.
Offfffff.......
O sa continui cu masajul la chiropractor.
sa-ti dea D-zeu sanatate ca ai lamurit un suflet necajit 
Si sarbatori fericite...daca nu mai vorbim pana atunci
mariamunteanu spune:
Melutzica, vreau sa-ti trimit un mesaj privat (vezi meniu - coloana din stanga) dar vad ca n-am unde. Trimite-mi tu unul ca sa-ti pot raspunde.
Maria