probleme la coloana si sarcina ???
Raspunsuri - Pagina 3
riana spune:
Cand omului ii intinzi un deget, iti ia toata mana ![]()
Mi-a trecut prin cap altceva, acum : oare exercitiile de le fac eu, or fi bune ?
Poti sa-mi recomanzi o pagina de net (exista ??) de unde sa pot invata niste exercitii ? Sau sa-mi dau seama daca cele pe care le fac acum sunt bune ?
Daca stii vreuna, daca nu nu-i bai ca oricum ai fost super draguta cu mine 
saru-mana
melutzica spune:
Riana,vezi,exact asa simt si eu cand intalnesc asemenea medici.Ma fac sa-mi doresc sa-mi dau foc la licenta si sa nu stie nimeni ca sunt medic
!Dar dupa aia ma gandesc ca fac cu multa dragoste si pasiune ceea ce fac,si ma mai linistesc.Din pacate nu pot sa-ti spun daca exercitiile pescrise, sunt bune pt. tine sau nu
.Si nici nu ti-as recomanda o pagina de net sau mai stiu eu ce.Tratamentul recuperator trebuie adaptat la fiecare pacient in parte,dupa o prealabila anamneza(facuta f amanuntit si corespunzator)!Cabinetele particulare au de obicei si la noi in tara un acoperis bun,adica sunt mai performante cu un personal de calitate.Incearca sa te interesezi in aceasta directie.Si cum ti-am mai spus,exrcitiile,nu trebuie sa provoace in nici un caz durere sau orice disconfort,iar asa iti vei da seama daca sunt ok sau nu
.
Laura B spune:
Melutzica
multe mutumiri pentru rabdarea si bunavointa de a imi explica totul.
Imi cer scuze pentru ca nu am detaliat prea limpede situatia: doctorul care mi-a spus de pozitie era medicul meu de familie, care nu e angajat al spitalului unde am nascut. Alt medic m-a anesteziat (de la spital). De asistat la nastere m-au asistat cei doi dinainte, un chirurg, un pediatru si multe asistente. Filmul exact al evenimentelor a fost: inainte de anestezie m-a durut rau de tot; la 10 minute dupa anestezie eram super-fericita si nu ma mai durea nimic… si asa a fost pana 6 ore mai tarziu, cand medicul meu de familie a spus ca sunt dilatata suficient si ca cel mai bine ar fi sa-mi reduca au opreasca (ca nici nu mai stiu exact) anestezia,ca sa simt cand am de impins. De atunci incolo durerea de “coada” a revenit in foarta si nu am scapat de ea decat dupa ce a iesit fetita. In ce masura a fost o greseala a anestezistului sau nu… habar n-am. Bine ca nu a fost mai rau, si nici ulterior nu am mai avut dureri. Iar la o a doua (posibila-viitoare ) nastere, tot epidurala voi alege!
Riana, Doamne-ajuta sa fie si la tine simplu si bine de acum incolo. Dureri de spate am mai avut si eu inainte de a ramane insarcinata. Poate nu au fost atat de rele ca ale tale, dar tratamentul a fost tot gimnastica medicala (facute acasa, din amintiri, pentru ca in liceu am fost regulat de 2 ori pe saptamana la o sala speciala) si ceva masaj. Acum, dupa nastere, pot spune ca nu am avut dureri mai mari sau mai dese decat aveam inainte, ceea ce e totusi rezonabil.
Numai bine
Laura
oanaiasi spune:
Meluzica , multumesc tare mult! Nu am stiut sa descriu mai bine treaba pentru ca nici eu nu prea mai inteleg ce e cu mine.

Dar in principiu, recunosc ca sunt sedentara
...si asta tot din cauza ca daca fac vreun sport ma doare ba mana , ba picioru', ba aia , ba ailalta ! Da' o sa ma straduiesc sa merg pe jos mai mult ! asta asa de inceput....

pentru tine!
Oana
anca tanasica spune:
coloana mea e pulbere...am scolioza, cifoza, coloana este rotita in spatiu si 2 spatii pensate...
de la 18 ani functionez doar cu fizioterapie si masaj de 2 ori pe an
de 3/4 ani merg la Baile Tintea (din Ph) vara si imi dau cu namol...acesta a fost cu adevarat o rezolvare, nu mai am dureri deloc...
medicul mi/a spus ca eu cand voi ramane gravida imi voi petrece cel putin jumatate de sarcina in pat, coloana mea nefiind capabila ca sustina sarcina...
am fost si gravida si am si nascut, n/am avut nici o pb. si nici o durere, am mers pe picioarele mele toata sarcina, in ultimele luni chiar mult de tot pe jos pentru ca voiam sa nasc natural si dr.mi/a zis ca asta ajuta...nici acum nu mai am dureri, dar in fiecare vara ma innamolez la greu...
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
http://www.magnetoterapie.ro
roxygeo spune:
Buna ziua!
Si eu ma confrut cu aceleasi probleme - discopatie, duperea a inceput sa coboare pe picior...tratamente antiinflmatorii, kinetoterapie, etc....si bineinteles un bb in viitor.
In cursele mele pe la doctori am ajuns de la reumatolog la neurolog, de la doctorul de familie la ginecolog si pe toti i-am intrebat ce se va inimpla cu coloana mea si cu bb????
Si am primit de la raspunsuri de genul "nu trebuie sa te ingrasi", va trebui sa stai mai mult la pat, in perioadele de criza -tratament si repaus la pat, iar ca kinetoterpie cel mai bun este inotul.
Apropo de bb - daca nu am noroc de pozitionarea vertebrei in exterior (scuza-ti exprimarea, ca nu ma pricep si sper ca am inteles bine) va trebui sa stau la pat.
Oricum ar fi, exista o singura modalitate de a naste pentru toate fetele care au probeleme cu coloana - cezariana.
Va pupic si multa sanatate!
mmi spune:
Eu am nascut normal, desi am cifo-scolioza de grad II-III.
Ce naiba de grad este asta nu stiu sa spun, stiu doar ca in liceu si in facultate am fost scutita de sport si am facut gimnastica medicala.
Si azi ma doare spatele cind sunt obosita de imi vine sa-mi iau cimpii. Durerea asta de spate face parte din viata mea.
Nici in timpul sarcinii, nici cind am nascut nu mi-a zis nimeni cum ca ar fi o problema spatele meu. Ce-i drept, din alte motive decit spatele, am stat in pat mai toata perioada sarcinii si vreau sa spun ca nu am urmari datorate nasterii naturale.
Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)
erika24 spune:
buna fetelor vad ca voi stiti ce probleme aveti dar eu nu stiu acuma de cateva zile ma luat o durere de coloana in zona lombara si nu stiu ce sa fac sunt si
in 25 de saptamani si nu prea imi vine sa iau nimic sa nu afecteze sarcina dar umblu indoita de spate iar in pat nu pot sa stau decat intr-o parte. ce ma sfatuiti?
meluzica tu ce sfat imi dai?
va 
erika
25+