belgia (3)
Raspunsuri - Pagina 2
ardeiash spune:
bepii: procedeaza cum am facut eu: trimite-le linkul, e cel mai usor
s-auzim numai de bine! si
sarbatori fericite!
nik spune:
Buna fetelor,
N-am prea mai avut timp sa scriu.
Ca tot veni vorba de cozonaci, daca va incumetati sa faceti si aveti nevoie de rahat, puteti gasi la colruyt, la sectorul de fructe uscate. Este din ala simplu fara nuca de cocos pe el.
Pentru simone_be: Am folosit titlu de calatorie pentru fiica mea cind am fost prima data in tara cu ea si nu am avut nici o problema. Oricum tu vei avea si pasaportul romanesc si cartea de identitate belgiana cu tine. Ideal ar fi ca pasaportul sa mai fie inca valabil (dupa lege pasaportul isi incheie valabilitatea cu 6 luni inainte de data expirarii). Ideea este ca nu poti folosi un pasaport sa iesi din tara de origine daca iti expira in mai putin de 6 luni, dar asta e o alta problema.
Am si eu totusi o intrebare: stie cineva de unde as putea procura varza murata din zona Leuven? Anul asta chiar nu am nici un chef sa ma duc la piata la Bruxelles (nu gasesc niciodata loc de parcare pe la Clemenceau).
Sarbatori fericite,
nik
nik spune:
Tot eu,
As vrea sa va impartasesc reteta nasei mele de sarmale in lipsa de varza murata:
1) Sarmale in foi de vita cumparate de la Champion, mai nou si la GB. Aveti grija ca trebuie sa le desarati bine inainte si mai trebuie sa aveti si noroc sa nu fie frunze din alea crestate tare.
2) Sarmale in foi de varza verde inchis din aia cu frunza mai creata:
- se desfac frunzele de pe varza
- se indeparteaza cotoarele frunzelor
- se oparesc frunzele in apa fiarta cu sare
- se ruleaza sarmale in frunzele astfel pregatite
- se fierb sarmalele in vin alb si eventual zeama de lamiie
Ea imi garanteaza ca ies mult mai usoare si mai fine la gust decit cele clasice. Daca nu gasesc varza murata anul asta, asa o sa le fac si eu.
Toate cele bune,
nik
Bepii spune:
Buna seara fetelor,
Parca se simte ca vin sarbatorile.... Aud vorbindu-se de cozonaci, sarmale in foi de vita sau in varza murata.....yummy, dar de carnati proaspeti nu va e dor? Cand eram in tara si mergeam pe strada in aceasta perioada, era imposibil sa nu simti in aer mirosul de carnati proaspeti prajiti.
Simona be, si mie imi expira pasaportul in februarie, am mai spus asta inainte cand am cerut sfaturi de la fetele din acest forum. Si deocamdata nu pot pleca in Romania pt. a-l schimba. De aceea cred ca am sa apelez la consulatul roman din Brussel desi dureaza 3 luni. Daca nu te grabesti, poti sa-l obti pe aceasta cale. Daca te duci in Romania, poti obtine pasaportul "la urgenta" in maxim o saptamana dar platesti o taxa suplimentara care nu stiu cat este. Pe cale obisnuita dureaza intr-adevar o luna. Deci ai ceva optiuni. Pt.relatii mai detaliate poti intra pe site-ul www.rombel.com unde gasesti cam tot ce vrei. Eu de acolo am aflat destule si daca ai neclaritati intreaba acolo pe forum. Sau cel mai bine da un telefon la consulat si te vor lamuri ei. Sunt persoane dragute care iti dau toate detaliile.
Cam atat deocamdata.
Va pup pe toate si sa auzim numai de bine.
Bepii
Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta
ardeiash spune:
va doresc sarbatori fericite, in caz ca mai intrati pe net
implinirea tuturor dorinteleor si sa fiti iubite!
sarbatori fericite!
mieke spune:
Sarbatori fericite tuturor!Eu nu cred ca mai am timp sa intru,de miine ma apuc de sarmale,piftie etc.Pe 24 ,25 am musafiri,si e 27 e ziua lui fiica-mea,asa ca iar musafiri.Va pup
anneoprea spune:
Eu am rezolvat din weekend-ul trecut sarmalele - am fost la Clemanceu in piata si am luat varza murata de la greci, carne de la standul romanesc si le-am facut repede cum am ajuns acasa, in colaborare cu sotul – iar acum stau cuminti in oala la congelator si asteapta sa fie fierte !
Cozonacul l-am dat gata azi – dupa o reteta de aici de pe forum…E prima data cind fac asa ceva – dar a iesit cit de cit.
Bradul l-am luat de 2 zile- n-am mai gasit de-aia mici aici linga noi si e ditai animalu cu virful rasucit pe tavan…Numai ca ne-am prins ca odrasla trage de el cind are instalatia aprinsa, si acum ne e frica sa-i punem globurile…Poate rezistam macar o zi cu el impodobit – ca asa doar frunza verde nu prea e mare scofala…
Mai am sa umblu dupa cadouri miine si sint gata : Sa vina Mosu !
Mieke- sa-ti traiasca fata, sa fie sanatoasa si cu noroc in viata !
Sarbatori fericite fetelor - dar pina atunci : spor la treaba!
ardeiash spune:
daca n-ati avut timp sa intrati pe forum inseamna ca ati petrecut super. eu am avut invitati din romania si mi-au cantat colinde de mi-au dat lacrimile!!!
un an nou fericit va doresc si petrecere frumoasa~!
sarbatori fericite!
Bepii spune:
Dragele mele,
Intr-adevar, se pare ca am petrecut bine in ultimele zile sau am fost cu toate foarte ocupate de n-am mai vazut pe nimeni pe forum. La un moment dat n-am mai gasit "belgia" pe forum si nu stiam ce s-a intamplat. Apoi am realizat ca de fapt nimeni n-a intrat pe acest subiect si normal ca apareau doar cele din ultimele 5 zile.
Acum vreau sa va urez la toate cu ocazia noului an 2006 sa fiti sanatoase, sa aveti parte de multe bucurii, realizari si sa fiti iubite si fericite alaturi de cei dragi.
La multi ani !!!
Cu mult drag,
Bepii
Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta
ardeiash spune:
da, intr-adevar, toata lumea a fost ocupata. eu am avut musafiri din romania si nici n-am mai avut loc de ei pe net....
ce v-a adus mos craciun? ati fost cuminti?
va doresc in anul ce-a venit toate cele bune, implinirea tuturor dorintelor, sa aveti un an plin de bucurii si multa, multa sanatate
sarbatori fericite!