belgia (3)
Raspunsuri - Pagina 12
ardeiash spune:
da, si eu am fost la carnaval.. mi s-a parut super frumos de friguros. am inghetat... cum se zice vorb-aceia... insa mi-a placut..n-am inteles insa, pt ca nu stiu flamanda... ce naiba tot era scris pe care? e o chestie politica? tot carnavalul e un pamfet? am vazut de toate... si n-am inteles nimic. ii vedeam pe toti ca se distreaza.... si noi...
am cautat si biserica, asa cat am putut si n-am gasit-o.... poate alta data...
s-auzim numai de bine! si
oanademunck spune:
Da, foarte bine spus, carnavalul este un pamflet. In general se leaga de evenimente importante care s-au petrecut in anul care a trecut de la ultimul carnaval (de ex alegerea papei mie (mi s-a parut foarte hazliu), caricaturile contra Profetului Mohamed, parodie la o emisiune are e acum pe VTM cred Piet Huysentruyt-cat de dragut a putut sa fie realizat carul!, blaturile de la FC la Louviere sau Lierse (ca le incurc) de anul asta, ca de obicei glume la adresa gay-ilor, politicienilor etc. Iar ce scria pe care era intr-adevar in flamanda dar in dialectul din Aalst-un dialect destulde greu care suna mai mult a moldoveneasca decat a flamanda. Sunt scrise in general anecdote sau un motto haios al carului,de exemplu carul acela mare hazos cu femei grase imbracate in bucatarese avea scris mare pe el Mattotten-care in dialect inseamna un fel de gospodina mare si grasutza care nu prea stie nimik altul explica in cateva cuvinte ca este vorba de adoptiile in cazul cuplurilor gay en so on
pupici
Andreea23 spune:
Fetelor bine v-am gasit !!!
Si eu am fost la Aalst duminica dar nu am stat mult tot din cauza frigului....dar nu-i nimic ca recuperez...caci eu sunt din Ninove iar aici va fii weekendul viitor!Si unde m-ai pui ca acum fac parte si dintr-un grup.Nu am mai scapat de gura sotului care este carnavalist inrait iar anul trecut a suferit foarte tare ca nu a putut face parte din grup din motive ...de sotioara gravida in sapte luni.Dar anul asta ne luam revansa Trei zile chefuim!
Va pup dulce si imi doresc sa facem din topicul asta unul fooooarte activ!!!
sfarsitoarea spune:
Imi permit sa intru putin la voi pentru ajutor. Este vorba de un baietel de 3 ani si 9 luni bolnav de leucemie. Cazul lui este pe forumul de umanitare la subiectul
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69136
Lupta lui pentru viata este contra cronometru , are nevoie de transplant si suma care trebuie stransa este enorma. 147.000 euro.
El face acum chmioterapie cu mici pauze pana cand o sa se stranga banii. Donator exista dar transplantul se face numai cand se strange toata suma.
Puteti sa il ajutati?
Amanunte gasiti pe site-ul lui Denis
http://www.denis-toderici.com/
ardeiash spune:
quote:
Originally posted by Andreea23
Fetelor bine v-am gasit !!!
Si eu am fost la Aalst duminica dar nu am stat mult tot din cauza frigului....dar nu-i nimic ca recuperez...caci eu sunt din Ninove iar aici va fii weekendul viitor!Si unde m-ai pui ca acum fac parte si dintr-un grup.Nu am mai scapat de gura sotului care este carnavalist inrait iar anul trecut a suferit foarte tare ca nu a putut face parte din grup din motive ...de sotioara gravida in sapte luni.Dar anul asta ne luam revansa Trei zile chefuim!
Va pup dulce si imi doresc sa facem din topicul asta unul fooooarte activ!!!
andreea , pai da-ne si noua mai multe detalii.. poate venim si noi... la ce ora incepe?
oanademunck spune:
Buna Andreea!deci sunt romani in Ninove!?!Eu nu stiam decat de o doamna care are o cafenea in centru.Sotul meu este tot din Ninove-nascut, crescut acolo tot la fel cu carnavalele, mai ales la cel din Ninove nu se poate sa lipseasca; anul trecut m-a pus de i-am inchiriat costum de french-cancan cu volanase si jupa- eu credeam ca nu va iesi din casa asa imbracat si machiar dar omul era chiar in elementul lui. Pentru anul asta nu are nimik pregatit ca e ocupat dar mi-a zis sa ma pregatesc sa sacrific o fusta pt el pt carnaval.
pupici tuturor
ardeiash spune:
andreea!! mai esti pe aici? la ce ora incepe? dupa - amiaza?
Andreea23 spune:
Salut fetelor!
Parada incepe maine pe la 10 sau 11.Cel putin asa ne-au spus aseara.Oricum in seara asta dupa ce vine sotul meu acasa va spun exact la ce ora incepe.
Intr-adevar suntem cativa romani in Ninove.Suntem vreo trei fete( una este plecata acum in ro si rateaza carnavalul) iar 2km de Ninove mai sunt doua romance.Am mai intalnit si alti romani aci in oras dar din pacate .....nu foarte prietenosi..
"Doamna cu cafeneaua..".... este o dulce...care si dupa 14 ani de stat aici vorbeste romaneste cu un accent moldovenesc delicios..
Dupa cum v-am spus am sa revin diseara cu ora exacta la care incepe parada.Poate reusim in vreun fel sa ne si cunoastem...mi-ar face o mare placere..
Andreea23 spune:
Imi pare rau ca abia acum am reusit sa raspund.Parada incepe maine in jur de ora 13.Daca reusiti sa ajungeti eu am sa fiu intr-o masina decorata cu un fel de mere(defapt este o remorca..nu stiu exact cum sa va spun)Ideea e ca avem un costum in culorie curcubeului si cu o peruca negra luuunga...
Dc cumva ajungeti e de ajuns sa intrebati pe oricine de la masina despre "romanca"
Va pup si numai bine
ardeiash spune:
andreea , n-am ajung . imi pare asa de rau. as fi vrut tare mult dar sotul meu dupa -amiaza a fost la munca. speram sa prind macar 1 ora de diminaeta. asta este. cred ca s-au terminat deja toate carnavalele.
ninve e departe de bxl? e un oras mare?