Datorie firma de telefonie
Buna!
Am o cunostinta care a avut o factura neplatita la mobil undeva la vreo 20mil. Intre timp a crescut datorita penalitatilor. A avut lucru un proces civil si a iesit o suma de plata destul de mare, cam 100 mil. Problema e ca respectiva persoana nu este in tara si procesul a avut loc fara prezentarea reclamatului.
acuma din ce stiti voi, ce pateste datornicul???? Sau ati auzit vreun caz similar si ce se poate intampla???
Elena si bb Denisa (26 oct 2004)
Deny..si altii
Raspunsuri
cait spune:
Dak nu are bunuri pe care sa-i puna sechestru sau un salariu pe care sa-i puna popriere mare lucru nu-i pot face..dak trec 5 ani suma se prescrie din cate stiam eu.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
Ele spune:
sa stii ca nici eu nu am inteles exact ce a vrut sa zica cait.
Inca mai astept raspunsuri.
Stiti pe cineva care a patit ceva in urma unui caz asemanator???
Elena si bb Denisa (26 oct 2004)
Deny..si altii
Gargaritza spune:
Din cate stiu eu daca hotararea judecatoreasca ramane definitiva si irevocabila...datornicul trebuie sa plateasca tot. Si am auzit ca te trec pe nu's ce lista neagra...si nu iti mai poti face abonament la telefonia mobila.
Garga si
Irinuca
POZE
spic de grau spune:
Buna Ele,
IN cazul in care s-a dat deja sentinta, presupun ca s-a stabilit deja cum va fi obtinuta acea suma. Sau nu?
In orice caz din ce stiu eu, "portarelul" poate veni la usa cunostintei tale, in baza acelei hotarari, si a contractului de spatiu cu care s-a garantat si incheiat contractul cu operatorul de telefonie mobila, si poate pune pe sechestru pe lucruri (sa le scoata la vanzare ca sa se recupereze suma).
Ca s-a vorbit de prescriere - din cate stiu eu, prescrierea se "ingheata" daca se face dovada unei scrisori de reamintire a datoriilor.
Suma care se plateste, care se cere, in astfel de situatii este: contravaloarea in "lei" a sumei scrisa pe factura in $ (orice factura se emite in lei si in dolari; la reactualizare se tine cont de acea suma in $ si se vede cat reprezinta ea "acum" in "lei"). La ea se adauga penalitatile (1%/fiecare zi de intarziere) + taxa de reziliere (in cazul in care contractul a fst reziliat inaintea celor 12 luni).
Din cauza asta se ajunge la o suma astronomica.
Apropo de "lista neagra" - exista o lista intre Connex si Orange. Nu stiu daca au aderat si ceilalti operatori, insa stiu ca vroiau sa adere bancile la ea. Asa ei erau scutiti de a da un imprumut unei persoane "de neincredere".
Cel mai bine e sa se negocieze cu Departamentul Plati al Operatorului inainte sa se ajunga in Tribunal. Suma e net mai mica decat cea din Tribunal.
Lumy- mamica lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi
(11 Martie 2004)
Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT
cait spune:
Cu lista neagra stiam si eu dar totusi nu mai exista legea in kre obligatiile fiscale sau ceva de genul asta se prescriu, se sterg dupa 5 ani??Din cunostiintele mele de drept stiam k dak a fost dat sentinta si apoi nu a mai fost nici un proces dupa 5 ani se prescriu.
Oricum dak are un spatiu te trezesti neanuntat cu lucratorii de la administratia financiara pt sechestru..asta din experienta proprie.mai nasol e knd iti pun poprirea pe casa.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
spic de grau spune:
Cait, eu vorbeam de prescrierea dpdv al firmei care reclama banii.
Daca timp de 5 ani nu cere banii, dupa aceasta perioada nu ii mai poate cere.
Aici in Franta de ex e diferit in functie de activitatea firmei. Ptr firmele de transport, facturile se prescriu dupa 1 an.
Acum dupa ce se da sentinta ce se intampla daca nu vine portarelul (sau huissier-ul ptr francezi), nu mai stiu. Desi stau si ma intreb de ce nu ar veni..![]()
Lumy- mamica lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi
(11 Martie 2004)
Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT
Andreea23 spune:
Din cate stiam eu,dc,compania de telefonie mobila castiga procesul(ceea ce se intampla in 99 din 100 de cazuri) au dreptul sa aplice poprire pe bunuri.Adica sa iti ia din proprietati dc detii, sau din lucrurile de valoare(bunuri mobile sa imobile) in functie de suma datorata.Stiu asta sigur pt ca in ultimul an de facultate am avut o speta asemanatoare.
cat dspre prescriptie,un caz se prescrie in 3 ani de la data ultimului recurs.
numai bine
iullia spune:
![]()
undeva,exista o prevedere, care spune ca, penalitatile, nu pot depasi datoria propriu-zisa
parerea mea, este ca, o perioada destul de lunga, a fost facturat in continuare, acum depinde, daca de la data plecarii lui, vezi viza de iesire, nu au mai fost inregistrate convorbiri efectuate, poate castiga scaderea facturilor emise peste data aceea, si implicit sa ajunga undeva la 20 mil, datoria initiala

, dar ce inseamna 'suma se prescrie?'