Help! Ptr. fetele din lumea larga

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kitz-kitz spune:

Mona_B said:
"Revin cu un gand care ma preocupa de ceva vreme. Stii Cristina, mesajele tale seamana uluitor de bine cu ale unei alte fete din Canada,ce demult n-a mai aparut pe forum, teribil de suparata pe tara asta (pentru ca nici in cazul ei, socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ)atat de bine incat nu pot sa nu ma-ntreb daca nu sunteti una si aceeasi persoana.Mi se pare ca ai ajuns sa stii foarte multe despre Canada intr-un timp asa de scurt, si ma surprinde ca n-ai vazut decat partea neagra a lucrurilor.In privinta diplomelor, no offence, dar nu poti avea pretentia sa fie echivalata cu a unui canadian, diferentele sunt imense, sa-ti dau doar un exemplu al unei fete de pe forum care in prezent studiaza pentru Bachelor of Education la University of Toronto si de la ea stiu ca nici nu se pot compara studiile noastre universitare cu tot ce se studiaza aici, asadar ori esti naiva ori rau intentionata daca-ti inchipui ca e un simplu moft de-al canadienilor sa nu recunoasca diplome overseas doar pentru ca nu vor.
Spui ca pentru multi experienta Canadei e una urata, eu cunosc destule exemple care sustin contrariul. Si nici nu se gandesc la intoarcerea in Romania.
In concluzie, mie mi se pare ca de fapt nu cauti sprijin moral aici, ci iti plangi un pic de mila (scuze dar asa sunt eu, mai directa)si cauti scuze pentru a-ti justifica deciziile,cu reprosuri adresate Canadei,ok, dar eu una nu sunt de acord cu comparatiile cu capsunarii din Vestul Europei si nici cu faptul ca mandria ii retine pe multi sa recunoasca faptul ca nu o duc bine aici si sunt nefericiti, sunt doar parerile tale, nicidecum nu poti generaliza.
Nu vreau sa dau nastere unei polemici pro/contra emigrare, au fost n subiecte pe tema asta si la toate au sfarsit in scandal,asa ca eu ma opresc aici."

Subscriu.

"Cand o usa a fericirii se inchide,o alta se deschide;dar deseori ne uitam atat de mult la usa inchisa ca nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi"Helen Keller

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christin spune:

Dragele mele,
Multumesc inca o data ptr. parerile voastre, mai mult sau mai putin pertinente, insa ideea mea era sa am si eu cateva persoane, chiar si virtuale, cu care sa imi impartasesc frustrarile.
Nu stiu ce persoana a mai "plans" aici pe forum, sincera sa fiu nici nu am citit vreo data ce a scris, dar sigur e ca nu sunt eu. Tot ceea ce am scris despre sistemul de aici nu sunt decat parerile personale cumulate cu cele ale prietenilor de aici (unii au chiar si 15 ani de cetatenie canadiana), nu pot sustine ca absolut totul e probat pe propria piele.
Mersi ptr. incurajarile unora dintre voi, care se vede ca nu au uitat perioada grea de adaptare.
Nu stiu ce vroiai sa scrii despre Montreal, eu locuiesc in LONDON, ON, pe data de 5 dec. am intrat intr-a cincea luna de cand am venit aici, asa ca sorry, dar nu sunt singura atunci care se plange de viata de aici, inseamna ca nu e doar o problema pur personala, mai sunt si altii care au avut curajul sa si le spuna! Si ma bucura sa aud asta.
Mi-ar face si mie tare multa placere sa ma intalnesc cu voi la un ceai (cafea nu beau, am lasat-o de ceva ani) insa nu stiu cum ar fi posibil, voi sunteti in alte locatii, dar daca va hotarati sa treceti prin London anuntati-ma si atunci ne vom vedea live cu siguranta (si voi arata si pasaportul, doar asa, sa se convinga unele dintre voi, care deja fabuleaza putin, care ma confunda - e chiar hilara faza, sincer am ras cand am citit); data intrarii mele in Canada scrie negru pe alb:5 iulie 2005, cu expirarea sederii ei pe 30 sept. 2007, asa ca...vai!, sunt alta persoana!- ghinion, oare? te inseala intuitia).
Daca cumva stie cineva adresa fetei care "injura", care mi-a luat-o inainte, va rog sa mi-o dati si mie.
In rest, imi pregatesc interviul de vineri,imi face enorm de multa placere ptr. ca intr-un fel e cat de cat pe domeniul meu.

Da, asa e, ptr. cei care nu au dus-o prea grozav in tara, aici li se pare raiul pe pamant, insa e greu sa intelegi frustrarile unora care au lasat ceva in urma, ceva solid si temeinic cladit, ptr. nimic. Pana la coada, e vorba de sistemul valoric al fiecaruia, nu? E vorba de ce isi doreste fiecare in parte de la viata,acel sentiment de BINE, asa cum il intelege fiecare, care nu inseamna doar case, masini, excursii in Cuba (unde altundeva?)si mancare indestulata.
Fara sa par ca ma laud, dar am observat ca unii nu au inteles corect de la inceput mesajul meu (ideea era doar sa am cu cine sa vb, sa ne impartasim opiniile, sa simt ca am macar prietene virtual aici, daca nu e posibil fizic)- acasa am lasat 2 case, cabinetul, f. frumos amenajat, o casuta de vacanta pe Valea Tarcaului, ceva bani in banca, asa ca nu am venit aici ptr. ca munceam pe 3 lei, cum zicea cineva, ne permitem sa mergem in fiecare vara in Grecia la mare, in Italia, Spania. Am venit in ideea unei vieti civilizate, care iti ofera siguranta, confort. Pentru asta am venit.
Pana la coada, alta optiune nu avem deocamdata, trebuie sa razbatem tari pe pozitie anii astia, stiu ca sigur va fi ptr. noi o experienta buna de viata, stiu ca sotului meu ii va folosi acest Master, pe un domeniu absolut nou in tara, asa ca nu ne ramane decat sa luam doar lucrurile bune (alea care sunt) cat stam aici, asa cum bine scria cineva.
O seara placuta.
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Buna seara Cristina,
nu stiu cata rabdare mai ai sa citesti postarile mele, e evident ca te-am suparat, m-a uimit doar similaritatea opiniilor tale cu ale altei persoane de aici de pe forum, obida cu care vorbiti despre Canada, atata tot,tonalitatea mesajelor voastre e absolut identica, parerea nu numai a mea e ca exagerati.Am mai intalnit persoane nemultumite de viata aici, dar asa o disperare n-am cunoscut.
Sa stii ca n-am fost deloc niste amarati in Romania,cum incerci sa sugerezi, desi n-aveam pile si posturi grozave,sotul meu lucra la o firma de renume in Timisoara, cu salariu foarte bun,al meu de profa in schimb era amarat si nici munca in sine nu-mi aducea satisfactii.Avem doua case in Banat, plus una de vacanta la tara,in Germania castigam suficient cat sa ne asiguram un trai decent in Romania plus multe altele, dar dupa ce-am plecat din Germania am realizat ca locul nostru nu mai e in Romania.Asa ca n-ai dreptate, cel putin nu in privinta mea.
Observ cu tristete n-ai pomenit absolut nimic despre partea frumoasa a vietii de aici si de acum incolo chiar ca nu-ti voi mai adresa nici un mesaj, mi-e clar ca ai o idee fixa, esti obsedata sa vezi numai ce te afecteaza pe tine,oricum cine mai intra pe-aici sper sa citeasca si mesajele incurajatoare, nu numai pesimism.

Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Cleomax
hmmm, uite un exemplu: http://www.abheritage.ca/abinvents/inventors/florinesanu_biography.htm

spune-mi ca nu vad bine, te rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christin spune:

Draga mea Mona,
Sa stii ca intentia mea, daca ai fi urmarit cu mare atentie postarile mele pe forumul asta, nu a fost sa intru in nici cea mai mica polemica cu nimeni, dar daca stai si dai putin timpul in urma, cred ca se vede evident cine a scos prima sabia din teaca. Eu nu mi-am dorit decat sa ma confesez, culmea e ca am sperat ca sa obtin macar un gram de intelegere din partea ta, sau ma rog, din partea voastra, nicidecum reprosuri si alte lucruri de genul asta (au fost insa si persoane valabile si dragute, care au inteles starea mea de spirit).
E culmea ca tot tu te simti ofensata (cum se intampla de obicei in cazul persoanelor care vor sa para ce nu sunt), cand eu nu aveam habar de existenta ta, nu am inceput un nou topic sa te lezez pe tine, asa ca, cred ca esti ultima in masura sa te simti afectata de ce scriu aici.
Pe langa tot ce mi se intampla, ca sa nu dezmintim spiritul pur romanesc, am primit, si probabil multi or sa confirme, bobarnace ca deh.......... arunc cu pietre in "mamuca" vitrega Canada, care ne-a adoptat si care ti-a dat sansa sa te simti DOAMNA!.
Esti o persoana tare ciudata, sa iti dea Domnul tot ce meriti, fie ca energiile tale sa fie in mare concordanta cu energiile acestui pamant; tu singura ai afirmat ca simti un nod in gat cand te gandesti la familia din tara, asa ca scuza-ma, asta spune tot.
O persoana implinita total nu mai suspina dupa nimic din afara sferei existentei ei, asa ca, se confirma cele spuse de mine, ca nu esti, la fel ca multi plecati de acasa, implinita total in tarisoara asta. Dar continui sa vrei sa pari ca esti cea mai bestiala si super implinita femeie care a putut exista vreodata!!!
Scuze ptr. raspuns, dar daca se urmareste cu atentie firul postarilor, se vede clar cine a aruncat prima piatra.
Daca asta e atitudinea ta vizavi de o compatrioata de a ta, scuze, inseamna ca nu te poti astepta prea mult de la tine, sa ai compasiune vizavi de altii, straini tie ca si nationalitate.
Sau, mai stii??????????
Noapte buna.
Nu ma face

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

"Nu ne-am bucurat deloc unul de altul de cand am sosit in Canada, el avand programul de la 8 dimineata pana la 8-9 seara, iar dupa ce ajunge rupt acasa, trebuie sa invete pana la 12 noaptea ptr. seminariile de a 2-a zi, eventual si ptr. cate un examen."

daca te uitai cu atentie la pearson airport scrie mare "Arbeit macht frei"... sau pe romaneste "munca te elibereaza"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Trebuie sa intru si eu in discutia asta, in cateva luni ma mut in Canada, din US. Pentru ca sotul meu si-a gasit un job acolo, platit bine, in companie mare, cu perspective etc; nu e savant de renume mondial, este inginer, stie meserie, vorbeste limba. A inceput de doua saptamani, culmea e ca el spune ca se munceste mai putin decat in state :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

quote:
Originally posted by Llaura

culmea e ca el spune ca se munceste mai putin decat in state :-)

exact asta spune si sotul meu care calatoreste mult in canada unde are instalatii firma lui si de fiecare data se intoarce tzafnos si-i boscorodeste pe canadieni ca trag chiulul. fiecare cu ce-l doare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

quote:
Originally posted by conchita

[ spune-mi ca nu vad bine, te rog

ochi de vultur, ai si vazut
pai da mah, nu vezi ce scandalos, cum il "chinuie" canada pe bietul emigrant educat si cu experienta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona27 spune:

Buna Cristina,
Am jurat ca nu mai bag in asa subiecte ca o iau la botic
Si adevarul ca m-am simtit putin vizata, eu nu injuram Canada..ci pur si simplu si eu am vrut o discutie daca repatrierea e o idee buna si in asentimentul altora sau nu, pe forum, intre amici..si am ajuns cu eticheta de "analfabeta" de la multi de pe forum...
Asa ca am rezolvat-o mult mai simplu: discutai cu sotul si hotararam ca nu ne place si de mai mult de un an ne-am intors in Romania si ne e bine..si nici ca mai fac bagajele! Si nici ca ma mai uit in gura lumii
Ce incercam eu sa spun este ca draga Cristina, discuta cu al tau sotior si ce hotarati voi, aia e bine!

Pe forum de multe ori apar multe frustrari "pictate" in fel si chip si discutiile nu prea ajung la bun sfarsit niciodata!
O zi buna la toata lumea, Simona

Mergi la inceput