Ce filme BUNE ati mai vazut?
Raspunsuri - Pagina 11
irina.c. spune:
Un film care mi-a placut foarte mult:
www.imdb.com/title/tt0395972/" target="_blank">North CountryIrina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
gangurici_licurici spune:
Am vazut si partea a 2-a la Narnia, si raman la prima impresie, simpatic dar atat. Mai Gabi, de unde ai scos chestia cu crestinismul, ca mie mi s-a parut destul de pagana scene cand leul e ucis, ca de altfel toata scenele in care apare vrajitoarea?? E drept ca C.S. Lewis, pe a carui carte se bazeaza filmul a scris si literatura crestina, da eu n-am vazut in Narnia nici o urma de crestinism, sau ma rog, nu mai mult decat in alte filme. Si cand spui neo-paganism, la ce exact te referi? Si de altfel religia asa zis crestina (si mai ales cea ortodoxa) are o gramada de elemente pagane (cel mai cunoscut fiind probabil simbolul dracului, imprumutat de la pagani, la care tapul, cu care dracul seamana izbitor ca reprezentare, era simbol al fertilitatii).
Numai bine.
lilanda spune:
Asaaa...cistigator al Globului de Aur este filmul Brokeback Mountain, un western love story cu tematica de gender
Imi pare bine ca a cistigat un golden globe Rachel Weisz, pe care, sorry, nu o remarcasem nominalizata la categoria "cea mai buna actrita in rol secundar" ) Ii tin pumnii la Oscar!!
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
gabirus spune:
quote:
Originally posted by gangurici_licurici
Am vazut si partea a 2-a la Narnia, si raman la prima impresie, simpatic dar atat. Mai Gabi, de unde ai scos chestia cu crestinismul, ca mie mi s-a parut destul de pagana scene cand leul e ucis, ca de altfel toata scenele in care apare vrajitoarea?? E drept ca C.S. Lewis, pe a carui carte se bazeaza filmul a scris si literatura crestina, da eu n-am vazut in Narnia nici o urma de crestinism, sau ma rog, nu mai mult decat in alte filme. Si cand spui neo-paganism, la ce exact te referi? Si de altfel religia asa zis crestina (si mai ales cea ortodoxa) are o gramada de elemente pagane (cel mai cunoscut fiind probabil simbolul dracului, imprumutat de la pagani, la care tapul, cu care dracul seamana izbitor ca reprezentare, era simbol al fertilitatii).
Numai bine.
Am discutat problema cu un teolog. Nu rade, vorbesc serios.
Simbolul Leului in crestinism il reprezinta chiar pe Isus. Care invinge pe "Jades" (citit in spaniola - Hades - moartea) si invie mortii printr-o "suflare de viata". Nici chiar El nu poate insa incalca regula: cei care pacatuiesc sunt ai mortii (iti amintesti faza cand Vrajitoarea vine sa-l ceara pe baiat?), decat sacrificandu-se pe Sine. Iar cei 4? E destul de simplu, nu?
Prin neo-paganism ma refeream la eclectismul valului New-Age, atat de indragostit de karma, gnosticism, magie etc. De ex. Harry Potter e un film care duduie de neo-paganism (nu spun asta la peiorativ, ci incerc sa le incadrez).
POZE
Oana spune:
A vazut cineva "Moartea domnului Lazarescu"?? Eu l-am vazut acum si desi inceputul a fost mai greu, pana la urma mi se pare un film foarte bun. Chiar extraordinar. Reflecta foarte bine realitatea zilelor noastre in spitalele romanesti.
Chiar merita premii. Sper sa le obtina.
Oana si Paul (3 iulie 2002)
oana5874@yahoo.com
poze
mephala30 spune:
Tocmai ce-am vazut 'Mysterious skin' (2004)- film ce m-a socat (am rezistat pana la capat totusi) si mi-a lasat un gust amaaarrrrr.
ce parere aveti, cele care l-ati vazut?
Carmen siIustin (5.06.2004)
Album Iustin
catalynaa spune:
Am vazut si eu aseara un film recomandat de o prietena-employee of the month.Parerea mea-o porcarie de film ,de-abia am avut rabdarea necesara sa-l vad pana la sfarsit si nu mi s-a parut nicidecum a fi o comedie....nici macar n-a reusit sa-mi smulga un suras..ma asteptam la altceva.
pisicuta si matei spune:
sal
vroiam sa zic ca am vazut transamerica si intr-adevar FELICITY HUFFMAN merita premiul castigat,iar filmul nu trebuie pierdut.
In ultimul timp am mai vazut Broken Flowers cu Bill Murray-suuper.
Un film foarte interesant este "Old Boy",un film din 2004,japonez care a castigat premiul juriului la Cannes.
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by gangurici_licurici
Numai bine.
Ganguriciul
Gangurici, Gabi are dreptate cu simbolurila crestine. La noi a vuit presa despre asta si despre faptul ca aceasta ecranizare a dat apa la moara bisericilor din S.U.A. care includ in predicile lor exemple din acest film si chiar au initiat "cercuri biblice" pentru copii care se bazeaza pe aceasta carte, respectiv film. Desi parerile sunt impartite si inclusiv actori din film au zis ca ei nu vad legatura cu crestinismul, multi au observat oarece coincidente, mai ales subliniate de orientarea vadit religioasa a autorului. Pe de alta parte, C.S. Lewis era un crestin practicant si impreuna cu Tolkien isi criticau unui altuia scrierile. Am inteles ca Lewis i-a atras atentia lui Tolkien ca "Stapanul inelelor" e cam "pagana".
Gabi, am vazut si eu "Narnia" - a fost o ecranizare destul de reusita, cu efecte speciale demne de remarcat, dar parca ceva lipsea. Inca nu am reusit sa imi dau seama exact ce, dar parca trebuie sa apara inainte de "Stapanul inelelor" si "Harry Potter" pentru a fi pusa mai bine in valoare si apreciata. Asa, parca paleste cand o compari cu celelalte doua ecranizari...
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by angelina
Eu am inchiriat "If only" si "Meet the Fockers" cu Ben Stiller si Robert De Niro in week-end.
Pe primul inca nu l-am vazut, iar al doilea a fost o comedie super!!
M-am distrat de minune si mie mi-e greu sa gasesc o comedie buna!
De "If only" am citit aici pe forum si m-ati facut curioasa.
Am mai vazut si "Family Stone" cu Sarah Jessica Parker la cinema si mi-a placut foarte mult, m-am identificat cu personajul principal de minune!
Ciquitita, am incercat sa ma uit si eu la "In her shoes", dar n-am reusit, am rezistat stoiceste pana la jumatate.
Mi s-a parut DEOSEBIT de plictisitor, pierdere de timp si de bani. Niste scene proaste si un plot de doi bani.
"Our doubts are traitors, and make us lose the good we oft might win by fearing to attempt."
-William Shakespeare
Angelina, ai vazut si partea a doua de la "Meet the Fockers"? E foarte amuzanta.
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."