Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (77)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Lavinus, cel mai probabil ca dr. se inseala!Si apoi stai linistita, important este sa fie copilul maturat, nu gras, ca are el timp sa se ingrase dupa aia!Dar nu ti-a spus motivul pentru care nu mai ia in greutate?

Mie la eco din ultima luna si jumatate mi-a spus ca am cordonul gros si ca nu mai trece ce trebuie pe acolo decat in mica masura;am fost patru sapt. la rand la eco ca sa urmarim daca se ingrasa sau nu si surpriza, el a luat in greutate normal!Ultimul eco l-am facut acum 2 sapt. si jumatate si atat dr. de la eco cat si dr. ginecolog mi-au spus ca nasc inainte de termen si iata-ma-s la aproape 40 de sapt. bine merci!

Si apoi mai depinde de ecograf, de interpretarea indicilor de catre medic, pentru nu ti-l cantareste nimeni efectiv ci dau o greutate in functie de niste parametri!

FELICITARI NOILOR MAMICI, LAP-LAP MULT SI SANATATE

Eu plec la mol acum sa mai urc niste scari pe acolo ca parca nu imi vine sa fac curatenie acasa(cine stie-intelege)

Ilenutza, 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Lavinus mie la control cu 2 sapt inainte mi s-a spus ca bb are 2.800 si ca am probleme cu placenta si ca tb monitorizat ca s-ar putea sa nu mai functioneze placenta asa cum tb si tb intervenit cu cezariana. Dr mea nu a dat crezare acestor indicatii si cu 2 zile inainte de termen am nascut un baiat sanatos de 3.700 si 53 cm. Deci nu cred ca putea lua 900 gr in 10-12 zile!!! Si daca e mai mic, creste el, sanatos sa fie!!!

Fetelor eu am mancat pana acum si prajeli(oua ochiuri, cartofi prajiti o data) si carne de porc facuta la punga minune, beau zilnic 2 beri f.alchool dar cu acid, am mancat banane, portocale dar nu mai mult de 1/zi, iar dimineata bag mezeluri(cam o data la 3 zile mananc sunca de pui si un pic de salam de vara). Pana acum bb nu a protestat; a mai plans mititelul dar daca il luam in brate nu mai avea nimik deci...nu cred ca plangea de durere ci de rasfat. Acum sper sa nu ma considerati o mama denaturata dar am incercat sa vad cum tolereaza bb aceste alimente. Apropo...eu mananc zilnic ciorba acrita cu bors si iar bb nu are nici o problema.

Lavi02 eu nu folosesc nici glicerina nici nistatin pt ca bb e curat in gurita, nu are nimic dar cu toate astea pe mine tot ma dor sani de mor. Eu ma dau cu Garmastan dupa fiecare alaptat dar degeaba. Durerile sunt la fel de mari si nu imi trec de loc.

Si acum sa dau raportul cantarului: aseara am cantarit baiatul la o sapt si a luat 220 gr. Nu e f.mult dar multumitor. Sper lunea viitoare sa ia mai mult!!! Si azi noapte dupa ce s-a uitat pe pereti de la 11.30 pana la 2, cand ma pregateam sa-i dau sa suga din nou a adormit bustean pana la 8.30 dimineata cand l-am trezit eu ca...sarise deja masa de la 6 si ...imi era sa nu moara de foame. Acum asteptam sa vedem daca se trezeste singurel pe la 14.00 sa pape, daca nu...o sa-l trezesc eu. Daca il las sa se trezeasca singurel sar mese si ajungem la 4 mese/zi si nu stiu daca e ok. Joi o sa vina pediatrul si il mai intreb cate ceva.

Acum va las ca am de calcat lucrusoare minuscule ale lui bb. Va pup si am pus poze noi in contul comun!!!

Diana mamica de bb Stefan-Cristian (14.11.2005)
:http://community.webshots.com/user/dordia2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

LEEA, dar medicul ginecolog ce spune?

Ilenutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Hello fetele,

Ina dragut ca ai intrebat de mine! Multumesc frumos.

Eu m-am dat disparuta pt ca am avut musafiri, prieteni f dragi de departe si am vrut sa stau cat mai mult cu ei.Acum au plecat.

Maria-Alexia esti cumva prin preajma? Ca turista vajnica ce te afli (ca si mine ) poate ma poti ajuta cu o info. Prietenii mei vor sa se opreascs in jurul Sibiului o noapte, sa vada Sibiul. Unde se gasesc pensiuni in apropiere? (ei sunt cu masina) Parca am auzit ca la Rasinari. Eu acolo i-am trimis. E OK? Alte idei? Daca imi raspunzi in urmatoarele ore ii sun. Thanks !

mara, gabitaco sa va traiasca pruncii!!!

Rpley pe brat e cicatricea de la BCG care, anamari nu se face in prea multe tari. In Ro se face pt ca sunt f multe cazuri de tuberculoza, care in alte tari e aproape eradicata. Ripley, si lui Nati doar de cateva zile i-a aparut cicatricea. Eu ma ingrijorasem din contra, ca nu apare. a zis ca e normal sa apara oricand intre nastere si 6 luni. Daca nu apare pana la 6 luni se revaccineaza. Trebuie lasata in pace, ea isi face damblaua (evolutia) ei - coace, apoi zeia o pauzaste, etc, la urma e o coaja
rosu inchis care la un mom dat cade si ramane urma aceea pe viata.

Felicia esti pasibila de mastita - muls urgent! Sau supt viguros de bb, ceea ce e cam greu la Ilincuta.

Ripley nu-ti fa mustrari de constiinta pt jucariile scumpe. In materie de jucarii, la fel ca si alte produse de bb, cele scumpe si "de firma" chiar merita.

Pico daca bb ia in greutate, chiar daca sanii nu mai par asa "beton" ca in primele zile, au lapte.

Cu regimul in timpul alaptarii - eu incadrez fructele si legumele proaspete in categoria tolerabil in cantitati limitate. Am mai zis chestia asta. Altfel ce naiba, ma devitaminizez si trebuie sa iau vitamine artificiale, ceea ce eu urasc. Asa mi-a zis pediatrul "ala bun" plus super doctorita pediatru nutritionist din rev Mami, la telefon.

anamari in maternitatea in care am nascut eu se monitorizau toti bebeii mamicilor in travaliu, dar nu non-stop. Din cand in cand, la o ora, sa zic, ti se punea monitorul pe burta. Poate ca nu in toate maternitatile (din Cucuietii din deal) exista monitoare. Nu stiu.

Nu mai stiu nimic de Anda.

Va pup,
Lavi02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Lavi, in Rasinari sunt pensiuni. Si mai interesant e putin dupa Rasinari (e drumul spre Paltinis, spre Curmatura Stejii), sunt ceva pensiuni/cabane dragute acolo si cred ca e mai putina plictiseala.

O alta varianta ar fi la Sibiel (vreo 16 km de Sibiu, se ajunge prin Orlat), e plin de pensiuni acolo si e dragut.

Sper sa se simta bine prietenii tai pe-aici :)

Maria & bebik din burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Lavi02 la rasinari e Pensiunea MAI, o pensiune de 5 margarete, e printre cele mai dichisite si peisajul e superb. Practic nu e chiar in Rasinari, ci intre Rasinari si Cabana Curmatura.
Chair in sat mai sunt cateva pensiuni, facute in gospodariile oamenilor. Depinde ce vor si prietenii tai. Daca vrei si ceva pensiuni in Sibiu, sa-mi spui.

Poate are si Maria sugestii.
te pup.

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 39+

Varsta BB Stefan
Poze

Mergi la inceput

Maria-Alexia multumesc mult de tot. Acum ii sun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Buna fetelor! Raspund repede ca plecam la plimbarca in parculete!

Anamari- si mie mi-a monitorizat ritmul cardiac. Chiar de mai multe ori. Nu eram permanent conectata la aparat. Veneau ei cu el la intervale de timp.

Mara si Gabitaco - sa va traisca bebelusii fericiti si sanatori, iar voua mult laptic si refacere usoara si rapida!

Siminaf - ANASON = ANISI FRUCTUS, in latina. CHIMEN = CARUM CARVI L. - asa scrie pe cutia de ceai.

Leea - la mine la enterocolita e sfint ceaiul de sunatoare. Vezi ca menta constipa. Daca creste febra ar trebui sa iei un antibiotic. Eu asa pateam cind ma apuca. Febra maaaare de tot.

Ripley - si Sarah are urma la minuta. Mai vizibila in ultima sapt. Cica nu e voie sa storci sau sa umbli la locul cu pricina. Si, da, subscriula ce a zis Lavi02, e bine sa fie, daca nu revaccinare.

Poze cu mami si Sarah

Mergi la inceput

Tania multumesc ! I-am sunat si au zis ca deja s-au obinsuit cu ideea Rasinari, nu vor chiar in oras (Sibiu). Asa ca vor cauta in Rasinari si in sus, spre Curmatura, cum le-ati sugerat si voi. Le-am vazut si eu pe harta. Oooof, ce dor de duca ma apuca...

Dordia este OK 220. 220 x 4=880, foarte bine (pe luna).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinus spune:

Fetelor, multumesc de incurajari. Ce sa va mai spun? Doc a zis ca sunt varii motive ale incetinirii cresterii in greutate, pe care n-are sens sa mi le spuna,sa nu ma stresez f tare.
Pe mine nu ma ingijoreaza greutatea, ci faptul ca pana acum a luat chiar bine in greutate, iar acum cand se presupune ca ia cel mai mult, nu mai creste.
Mai am o saptamana pana la cezariana, sper totusi sa ma cresca putin.
Pupuci pe burtici si la bb-ei!

Lavinus

Mergi la inceput