probleme cu bona, ajutor!
Raspunsuri - Pagina 3
lidiadanaila spune:
Constat cu admiratie ca sunt mamici pe forum care-si platesc bonele foarte bine !!! Dragut...si eu imi permit sa platesc o bona si cu 10 mil /luna, numa' ca nu m-am timpit ! Eu am invatat si muncesc mult pentru banii pe care-i cistig si consider ca 4 mil pe luna 8 ore fara sa faca nimic in casa , cu un copil care papa frumos , care se culca singur , care se joaca mult singur...sunt suficienti !...nu stiu poate am ramas eu in urma !!!
oancea spune:
Depinde de care parte a baricadei esti.Daca esti cel care plateste si 3 mil.ti se pare mult,iar daca esti bona nici nu te deranjezi sa te duci la interviu.Problema nu este asa simpla.Oricum,este clar ca la ora actuala,din discutiile de pe forum,reiese ca sunt doua tabere.Una a parintilor si alta a persoanelor care ingrijesc copiii,indiferent ca sunt bone,baby-sitter sau guvernante.Eu cred ca toti ar trebui sa fim in aceeasi barca,pt.ca scopul este comun.Acela de a avea grija de copii nostrii.Poate ca nici firmele nu-si fac bine treaba.Multe din deviatiile comportamentale pot fi descoperite,daca se fac teste psihologice cu adevarat profesioniste.CRED CA FIRMA TREBUIE SA-TI PUNA LA DISPOZITIE FISA POSTULUI,NU SA O FACEM NOI.
VIATA NU-I O PRAJITURA!
Naty spune:
Of, Dixie ce rau imi pare ca ai patit asa!
Eu o platesc pe bona se pare super mult, 5 milioane pentru 6 ore. Am angajat-o asta vara (odata cu Dixie) cu 4 mil si i-am marit salariul acum 2 luni.
Dar sunt super multumita de ea, se poarta extraordinar cu Ioana, se intelege cu ea minunat, e foarte rabdatoare (fie-mea fiind genul de copil acre te poate scoate din minti, super energica), atenta (chair ami atenta decat noi) si stie o gramada de lucruri despre cresterea copiilor. Ne-a fost recomandata chiar de doctorita noastra pediatra, asa ca am mare incredere in ea.
As vrea insa sa stea mai mult, noi lucram pana la 6,7 seara, iar dupa 3, cand pleaca ea trebuie sa stea tata cu Ioana.
M-am gandit sa caut pe altcineva care sa stea mai mult, dar nu-mi vine de loc, caci stiu cat de greu e sa gasesti o bona ca lumea.
Dixie eu zic sa nu o schimbi daca esti multumita de ea, de felul cum se poarta cu bebe.
Daca insa crezi ca oboseala ei ii dauneaza lui bebe, du-te imediat la agentie si cauta alta.
Raluca si bebelina IOANA - ALEXANDRA 10 oct.
poze noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
Midori spune:
Mai, daca esti nemultumita cauta alta bona.
Din cate povestesti tu ii tolerezi foarte multe.
Si sa-i ceri sa vina dupa ce i-ai marit salariu si ea
sa caraie.
Eu iti zic nimeni nu e de neinlocuit.
Tu nu ai discutat cu ea, ca media e 100 euro.
Poate nu-si da seama peste ce a dat.
Eu sa stii ca am avut o bona cu care m-am inteles f bine
si imi facea f multe in casa ca asta i-am si zis ca am nevoie
de cineva sa ma ajute si cu casa, evident in limite rezonabile, daca copilul e bolnav nu-i cer sa-mi calce rufe.
Sa stii ca facea singura fara sa-i spun eu chestii care nu-mi treceau mie prin minte, de exp sa-mi stearga dulapul de praf etc.
Din nefericire am pierdut-o ca a trebuit sa plec din Ro.
Am mai avut apoi 3 incercari de bone si am zis pas.
Ele intelegeau prin statul cu copilul efectiv sa stea.
Daca nu ziceam eu te rog sterge praful, sau calca lucrurile pauza totala.
Imi aduc aminte de ultima .. avea probleme cu auzul chestie care pe mine ma cam alarma, mai ales ca daca era copilul in alta camera, pauza, nu mai auzea nimic. I-am zis ca nu-i dau ciocolata
si nu spun ca apar inainte de masa fetei intr-o zi si-mi zice ca a desfacut o gargarita de ciocolata si a mancat putin din ea.
Eu i-am zis cum asa? O lasati sa faca tot ce vrea ea, daca ia lap-topul si da cu el de pamant asta e.
Si mi-a zis ca daca nu-mi place ea pleaca.
Si i-am zis si eu, OK Pleaca.
Isi imagina ca o sa ma rog in genunchi de ea sa ramana si e pe
banii mei sa faca tot ce vrea ea.
Prietena mea o plateste cu 5,5 pt 10 ore si zicea ca e o femeie vrednica care o ajuta la multe, tot asa fara sa-i zica.
dixie spune:
Naty,
nu stiu ce sa fac deocamdata.
Sa iau alta bona e complicat... dat afara, stat eu acasa cu bebe... nu-mi convine. Ea asa e ok, adica se poarta destul de ok cu bebe, se inteleg acum, nici lui nu i-ar fi usor sa o schimbe sunt convinsa. Si in plus... na, m-am obisnuit cu ea, am stat 1 luna la inceput acasa sa fie sigura ca e absolut totul ok, acum nu-mi mai pot permite sa fac asta.
Ma enerveaza anumite faze dar le ignor ca nu sunt legate de bebe... de ex. de cand i-am spus sa-l culce doar 2 ore / zi incepand cu ora 1... imi spune in continuu ca chinui copilul ca e prea obosit, si sotului la fel. Eu o ignor si-mi vad de treaba, asa i-am spus, asa face, doar ca ma bate pe mine la cap mereu ca-i prea obosit copilul... Oricum de cand l-am pus sa doarma doar la pranz 2 ore, dorm si eu noaptea linisitata nu ma mai scoala de 100 de ori.
Ma tot gandesc sa-i solicit 2 sambete / luna in aceste 6 mil., si daca nu vrea sa-i spun ca atunci tre' sa-mi gasesc pe altcineva pt. sambete si nu-i mai pot da ei 6 mil. ca n-am atatia bani. O fi bine, o fi rau? Mi-e sa nu se supere si sa apara alte probleme ulterior de la un rahat de bani.
Eu am nevoie sa vina si nu pot sa-i platesc acum mai mult de 6 mil. ... pe urma chiar ma ia de fraiera.
Craciun fericit!
Dixie