probleme cu bona, ajutor!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Manuc spune:

quote:
Originally posted by cris1511

Manuc: Tu cum platesti bona, pt norma intreaga sau redusa, caci am inteles ca doar ia copilul de la cresa? Te intreb pt. ca si eu caut o astfel de persoana, dar cele mai multe vor 8h/zi.
Cristina

Costin nu mai merge la cresa din prima zi in care bona a venit la noi. S-au inteles de la inceput foarte bine si nu a mai fost cazul sa il duc la cresa. Intentia mea a fost sa gasesc pe cineva care sa mi-l duca si sa mi-l aduca de la cresa si sa stea cu el doar la nevoie. Dar am gasit pe cineva de care sa fiu foarte multumita si nu a mai fost cazul sa mergem la cresa. Nu am mai trecut pe acolo mici macar sa incheiem socotelile cu ei. Oricum, Costin a trecut de 3 ani si acum nu ar mai avea ce sa caute acolo.

Manuela si Costin (care nu mai e bb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Cristina,
iti raspund eu... bona mea sta cu Adi de 4 ani... de 2 ani il duce la gradinita, dar nu i-am micsorat salariul... este acelasi ca pentru 9 ore, in schimb stiu sigur ca daca este bolnav are cu cine sta acasa si care mai este si de incredere...anul trecut a fost mai tot timpul bolnav, anul acesta insa doar o sapatamana... asa ca bona are 4 ore libere in care face ce vrea... nu vine acasa la mine sa faca menaj..
In conditiile astea ma gandesc chiar sa-i maresc salariul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Dixie, si eu sant "patita" cu bona. Anul trecut in decembrie a venit plangand la mine, ca are 15 milioinae restanta la intretinere, s-o imprumut ca o da administratorul in judecata. Ei, eu proasta (!!) i-am dat si ea mi-a zis sa nu o platesc 3 luni ca sa-mi recuperez banii (ea are 5 mil salariu la mine). Ce crezi...a trecut un an si eu n-am recuperat decat 5 milioane !! Ba ca se duce la doctor, ba s-a operat in vara, ba ca-i Paste, ba ca-i Craciun si mie tot mi-a fost mila de ea si am pasuit-o. Ca sa aflu acum de la mama unei prietene de-a mea, care sta in bloc cu bona, ca are 17 (!!!) milioane restanta la intretinere la ora actuala... ca barbata-su se imprumuta de bani pe scara... asta in conditiile in care toti din casa lucreaza: ea, sotul si baiatul.... ce sa mai zici, unii cat le dai tot nu le ajunge.
Ba acum in WE am avut Petrecere de Craciun cu firma si am rugat-o (contra cost) sa stea cu Cristi de vineri seara pana sambata seara. Si sambata la pranz m-a sunat ca ei ii este rau si ce facem, nu venim ?? Am chemat-o pe soacra-mea, am pledat precipitat din Poiana, ia autobuz, ia taxi, ia trenu etc. a fost un stress total. Si ii platisem 500.000 pentru 8 ore.
Nu te-am ajutat cu nimic... numai ca sa te consolezi ca si altii au probleme cu bona.

Ingrid si Cristi 2 ani si 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miag spune:

quote:
Originally posted by oancea

DIXIE eu te pot ajuta.Iti pot recomanda o firma buna si nu foarte scumpa.Sa va vind un pont,pe care si eu l-am primit de la altii.Cautati sa va adresati firmelor noi infiintate.De ce? Pentru ca sunt la inceput de activitate,vor sa intre pe piata si intotdeauna vor avea preturi mai mici.In acelasi timp vor fi mai atenti cu selectia ,din dorinta de a se impune.In comparatie cu cele vechi,care de multe ori nici nu te mai suna,sau astepti saptamini intregi pina iti rezolva cererea.Daca poti trimite-mi un e-mail si-ti voi trimite toate datele care te intereseaza.

Si eu tot caut o bona ok pentru Roli. Daca poti da-mi datele pe mail sau PM. In prezent platesc 7 milioane: 8 ore/zi, 5 zile pe saptamana, nu face nimic altceva, doar are grija de Roli. Nu sunt incantata de ea.

Mia, mami de ROLAND (18 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Mia, tu o platesti super-bine!
Eu o platesc cu 5 milioane pentru 10 ore, alta cunostinta de a mea plateste 5,5 milioane dar ii mai face si un pic de menaj (aspirator etc.)

Ingrid si Cristi 2 ani si 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oancea spune:

O persoana particulara nu poate sa faca carte de munca.Carti de munca fac numai firmele.Iar firmele de plasare bone,sau baby-sitter nu au voie sa angajeze aceste persoane cu carte de munca.Nu le permite legea.Asta in primul rind.Pe urma trebuie sa deschideti mai bine ochii,atunci cind alegeti o bona.Ar trebui sa va orientati catre firme,care au in programul lor activitatea de monitorizare a acestui tip de personal.Nu va spun ce inseamna asta si cum se face.Mai acum citeva zile am mai vindut un pont pe aceasta pagina.Din pacate, majoritate articolelor se refera la cit de multi bani se platesc bonelor(in general 4-5 milioane de lei),iar ele nu fac nimic.Gresiti din start cum puneti problema.Cred ca multi(multe)dintre voi,cind participa la un interviu,nu vad dincolo de tipul,sau modelul de bona,pe care si l-au facut de acasa.Iar urmatorul criteriu este salariu.Aici este ca la magazinele de incaltaminte din occident.Daca iti cumperi un pantof de 20-30 euro,20-30 de zile te va tine.Dar un pantof de firma,pe care dai 100-150 de euro,te poate tine 2-3 ani.Ginditi-va ca multe dintre bone stau 8-10 ore pt.acesti bani,iar noi daca stam 3-4 ore cu copilul nostru ni se pare greu.Sunt momente cind tu nu-l mai suporti.Aici ma vor intelege cei care au copii de 3-4 anisori.Atit pentru seara asta.Daca imi raspunde cineva va mai spun si alte lucruri interesante despre aceste servicii. Noapte buna si somn usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Bravo, Oancea, adica 5-6 milioane e putin pt. o bona?!? Care sta la tine in casa, la televizor, daca doarme copilul, care maninca la tine, etc!
Pai eu nu stiu de ce mi-am pierdut timpul cu o facultate si tot ce a mai urmat dupa, mai bine faceam baby sitting cit timp am fost in Ro, ca eram mult mai cistigata: nu tu stress, nu tu nopti pierdute si altele...

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oancea spune:

De ce nu spui tu Siminaf cit costa in state acest serviciu? S i in general de ce nu le spui celor care nu stiu,cit de scumpe sunt serviciile acolo.Si cum se face un contract,cum trebuie el respectat de ambele parti,iar daca soliciti ceva in plus,fata de ce este specificat in contract,platesti.Am fost si eu in America,de la NEW YORK pina la LAS VEGAS si stiu bine cum este viata acolo.Cred ca in materialul de ieri,nu am fost prea explicit.Ma refeream la faptul,ca unele persoane sunt nemultumite de bone ca nu fac si alte activitati in casa.Si daca ai observat,imediat aduc vorba cit de multi bani ii platesc bonei.Dar nu sufla un cuvint despre faptul ca au gresit,atunci cind au recrutat bona de la firma,nespecificind clar in contract care sunt obligatiile ei.Regret daca s-a inteles altceva.Nu asta a fost intentia mea.Pur si simplu am vrut sa dau citeva sfaturi.Oricum,sarbatori fericite tie si familiei tale. P.S.Cred ca nu ai plecat din tara pt.ca iti era bine,ci din contra.Asta referitor la bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Cred ca o MARE greseala o facem noi (parintii) facand atitea concesii atunci cand nu ne convine ceva facut de bone. Eu inteleg ca facem tot ce se poate ca sa se poarte frumos cu copilul/copiii nostri, dar pina a le cauta in "coarne" deja mi se pare ca e cam mult...
In ceea ce priveste salariul...vad din ce povestiti ca sunt si bone de 7 mil/ luna pt un singur copil si de care totusi nu sunteti multumite! Daca omul e de calitate, este si pe 5 mil/ luna.
Este adevarat ca nu faci mare brinza cu 5 mil (nu vreau sa fiu interpretata gresit, dar nu poti duce un trai civilizat, daca esti singur, atit timp cat numai ale casei ajung la 3-4 mil/ luna, iarna mai ales). Dar sa nu minimizam, noi muncim pentru banii astia, unii suportam niste sefi crizati (care nu sunt dispusi sa faca concesii si sa ne caute deloc in cornitze), nu avem pauza de 2-3 ore la prinz (cat doarme copilul), nu tv, nu masa calda, etc
Deci, in concluzie, ca si pe un copilas mic, noi cred ca ar trebui sa le formam pe aceste doamne. Nu in stil dur, dar trebuie impuse decent si ferm niste reguli clare pe care toate bonele sa stie ca nu au dreptul sa le incalce. Un fel de "miscare" a tuturor parintilor interesati in a obtine servicii (platite!!!) de calitate!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Acestea sant salariile in Romania si eu consider ca 5 milioane este suficient pentru bona. Hai s-o luam obiectiv... in Apaca )=fabrica de confectii) se fac angajari permanent - dar cine se duce sa munceasca 8 ore in picioare, la presa de calcat, la 50 de grade, pentru 3,5 milioane pe luna?
Sau sa fii vanzator la te miri ce chiosc pe acelasi salariu ?
O casiera la Carrefour castiga mai putin decat bona.
Simina are dreptate, pai cand doarme copilul (vreo 2,5 ore) ea citeste ziarul si bea cafea si se uita la televizor. Normal ca nu e stresata ca mine, care duc tot menajul in spate. Se ocupa doar de copil si atat.

Ingrid si Cristi, 2 ani si 9 luni

Mergi la inceput