ce spun babele

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

quote:
Originally posted by aissa

quote:
Originally posted by Monique

...sa vaz zic si io una :

"cate vartecusuri are copilu' atatea neveste o sa aiba"

Monique

Si la fete? Cum e? SI daca n-ai? Eu n-am

Sa va zic si eu una dar nu stiu ce semnifica. Cand era fata mica m-am intalnit cu o tipa care a inceput sa smulga scame din puloverul de pe ea si le punea la fata. Cred ca sa nu se deoache...dar zau daca stiu sigur.
A, si mai sunt unele, una e cea cu "vandutul" copilului, in caz ca e bolnav rau si cu taiatul piedicii ca sa plece in picioare (pe asta am facut-o nene si eu!). Adica sa tai cu un cutit ceva aerul dintre picioarele copilului.... Nu stiu daca a functionat sau nu

Cristina si Ale
Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

E pt ca sa nu ii fure somnulIi da o scama pers care o vede pt prima data si o pune pe bb.Iaca am auzit-o si eu dupa ce s-a nascut minunea

decu fundita

Iaca poze POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

quote:
Originally posted by alexa si mami

super tare subiect! stiam si eu o parte din ele.
am ris cu lacrimi, dar in soapta sa nu o trezesc pe fi'mea.
una tare: zice soacra-mea(femeia beton), ai tuns fata?dar i-ai rupt turta?ca ei i-a rupt-o, de aia e asa valabila.
cica nu se tunde copilul pina nu-i tai motul(baieti) si ii rupi turta (fata).

Da ce e aia cu ruptul turtei?Ca noi cica avem motz de taiat la un an si avem fetita!Le-o retez eu cu turta cum le-am retezat-o si cu ciorba de facut la scaldatoare.

decu fundita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

demential subiectul,am ras cu lacrimi.Am insa cateva amendamente:

quote:
trebuie sa-i pui capsorul in diferite pozitii, ca sa aiba o forma frumoasa (tine de genetica, nu de pozitia in care il asezi);

eu pe asta o cred si nici nu o consider babeasca.Eu l-am rotit pe marc ca la rotisor cat a fost mic si are intr-adevar un cap frumos si rotund.Am vazut copii cu capul turtit pe o parte sau in spate si chiar adulti(la care in general defectul e mascat de par).Si marc a avut o perioada,se intorcea automat pe o parte si se turtise.Apoi l-am pazit bine si si-a revenit.In fine,o fi sau nu genetic cum zici tu,eu recomand aplicarea sftului asta babesc:)

poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzathree spune:

quote:

...sa vaz zic si io una :

"cate vartecusuri are copilu' atatea neveste o sa aiba"

Monique

zicetzi-mi si mie ce-s alea vartecusuri

anca &alex

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60236" target="_blank">POVESTEA NASTERII
www.snugglepie.com/cb/52888" target="_blank">Varsta lui Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzathree spune:

la voi cum e obiceiu' la botez? nasa cumpara tot trusou'bebelui? ca la noi cic'asa-i,dar noi n-am pastrat obiceiu' ca nasa nu stia(e din Timisoara) iar eu n-am vrut s-o pun la curent. . . cica n-aduce noroc daca nu cumpara ea tot dar eu nu cred . . .la voi cum e?

anca &alex

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60236" target="_blank">POVESTEA NASTERII
www.snugglepie.com/cb/52888" target="_blank">Varsta lui Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Pai uite...se ia o turta si se rupe deasupra capului fetitei...Ma rog...nici noi nu stiam prea bine ce si cum...nici nasii ...am facut si noi asa...ce am crezut...ma rog...mai mult ne-am distrat! Oricum...i-am taiat si motzu'...ca se taie si motzu'...DEci se fac doua chestii la fetite: se rupa turta si se taie motzu'. Nasii nu stiau obiceiul cu turta, la ei la Brasov cica nu e...dar s-au conformat si au cumparat o turta si am facut si noi ce-am crezut cu ea!! Ma rog....obiceiuri...

quote:
Originally posted by emaaimee

quote:
Originally posted by alexa si mami

super tare subiect! stiam si eu o parte din ele.
am ris cu lacrimi, dar in soapta sa nu o trezesc pe fi'mea.
una tare: zice soacra-mea(femeia beton), ai tuns fata?dar i-ai rupt turta?ca ei i-a rupt-o, de aia e asa valabila.
cica nu se tunde copilul pina nu-i tai motul(baieti) si ii rupi turta (fata).

Da ce e aia cu ruptul turtei?Ca noi cica avem motz de taiat la un an si avem fetita!Le-o retez eu cu turta cum le-am retezat-o si cu ciorba de facut la scaldatoare.

decu fundita

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce
quote:
trebuie sa-i pui capsorul in diferite pozitii, ca sa aiba o forma frumoasa (tine de genetica, nu de pozitia in care il asezi);

eu pe asta o cred si nici nu o consider babeasca.Eu l-am rotit pe marc ca la rotisor cat a fost mic si are intr-adevar un cap frumos si rotund.Am vazut copii cu capul turtit pe o parte sau in spate si chiar adulti(la care in general defectul e mascat de par).Si marc a avut o perioada,se intorcea automat pe o parte si se turtise.Apoi l-am pazit bine si si-a revenit.In fine,o fi sau nu genetic cum zici tu,eu recomand aplicarea sftului asta babesc:)

Subscriu. Asta nu e superstitie, este real. Capul bebelusului se poate "forma" frumos cu masaj si "rotisor". La fel cum unele popoare alea primitive din anumite zone ale globului legau capetele bebelusilor de le faceau ascutite si cu fruntea tesita...sau in diverse forme, asa noi ne putem conforma idealului de frumusetze din zilele si zona noastra si sa formam copilului un cap fara teshituri. Eu am rotit-o pe fiica-mea pana cand a fost degeaba ca se rotea singura deja... Totusi, ma gandesc ca daca dupa aia, dupa 3 luni copilul dezvolta o preferintza pentru stat pe spate sau pe o parte...tot se poate tesi putin capul...Nuuuu?

Ioana 17 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea23 spune:

Super taaare subectu'...!!!! Am ras de-am lesinat..

Fetelor sa va zic si eu o chestie apropos de aia ca in timpul sarcinii, dc poftesti la ceva trebuie neaparat sa mananci ca altfel pierzi copilul..Eu una nu cred in asa ceva,dar strabunica mea,care inca mai traieste,a visat in toiul iernii cirese si s-a trezit din somn cerand cirese si spunand ca simte ca moare dc nu mananca cirese.Normal ca nu au avut de unde sa-i dea.I-s-a facut rau,a inceput sa aiba dureri la burtica si pana dimineata a pierdut copilul,gravida fiind in 6 luni!!Asa ca fetelor papati tot ce va doriti chiar dc sunt doar superstitii!!

pe astea le stiati?
-cica sa nu se uite in oglinda pana la un an ca se deoache
-copii care nu sunt infasati sunt cracanati
-dc te sperii in timpul alaptatului iti pierzi laptele
-femeia lauza trebiue sa stea doua saptamani la pat

si mai asteptam,ca tare am ras cu pofta....

Andreea,mami de printesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

mi-am mai adus aminte una-sa nu pupi copilul pe ceafa sau pe spate in general ca o sa-ti intoarca spatele cand o creste.Daca o combin cu cealalta superstitie sa nu il pup in talpa inseamna ca o sa fiu sclava lui pan la 18 ani apoi nu mai da doi bani pe mineM-am nenorocit! ca eu il pup pe tot gatul si pe ceafa ca se gadila-placerea lui -si pe kurisor-placerea mea ca are cea mai faina poponeata posibila

eu am pus in apa la botez tot ce ati spus voi si inca niste chestii parca si mi se pare draguta superstitia.

aia cu hernia o stiam si eu dar varianta soft-adica nu e recomandat sa lasi copiii sa planga,mai ales baieteii in primele luni de viata.
sincer prefer varianta asta decat aia nemteasca in care lasi copiii sa urle cat mai cu foc,sa faca plamani

aia cu deokiul o cred.Cred ca deokiul exista,ca are explicatie stiintifica,schimbarea metabolismului blabla.Acu nu bag mana in foc ca trece cu descantece si chibrituri stinse dar are probabil legatura cu "talentul" celui care le spune,empatie,campuri magnetice si alte dracii.Ma credeti ca tatal meu descanta de rupe si toti se mira cum reuseste sa ia "deokiul cu mana" ba chiar cand nu mai suport il rog sa.i descante la pui prin telefon si pe bune ca are efect:)
Cand eram copii ne bateam intere noi sa ne descante bunica la gura sobei cu carbuni.Mai nasol era cand ne turna in cap si ne punea sa bem

poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Io stiu ca la fete nu se taie motzul.Si mi se pare logic. Pentru ca ideea era ca baietii sa fie tunsi (deci sa li se taie par) pe cand pentru fete era rusine sa fie tunse, parul e podoaba lor si de aceea numai li se rupea o turta deasupra capului. Si tot atunci tre' sa aleaga de pe o tava cu multe chestii trei obiecte. Si alea iti dau indicii despre cum va fi in viata. Se pun bani, creion, carte, chei, aur, oglinda, farduri(pt fete), chei de masina....etc...

Ioana 17 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput